Allegri: "A Napoli szebb focit játszik nálunk"

Allegri Massimiliano_1.jpgA Juventus edzője, Massimiliano Allegri minden gond nélkül elismerte, hogy a dél-olasz csapat szebb futballt játszik, mint saját gárdája.

A Napoli másodikként, illetve harmadikként végzett az elmúlt két szezonban a Bianconeri mögött, azonban nagyon sok elismerő szót kaptak azért, mert szórakoztató és látványos focit játszanak Maurizio Sarri vezetése alatt.

A Juve ugyan az elmúlt hat évben mindig megnyerte a Scudettót, illetve az elmúlt három esztendőben az Olasz Kupát is, stílusukat inkább pragmatikusnak és funkcionálisnak lehetne jellemezni.

"Elfogadom és örömmel ki is mondom, hogy Sarri csapata szebb futballt játszik nálunk." - nyilatkozta Allegri a Sky-nak.

"Öröm nézni csapata játékát, azonban, ha a győzelem alapelvárás, nem játszhatsz mindig szépen. Mindig is azt mondom, hogy van öt vagy hat olyan mérkőzés, amikor csúnya játékkal tudsz csak nyerni, s rosszul játszol. Nem egyforma az egész szezon, vannak különböző momentumok benne."

A trénert a Milannál töltött időszakáról is megkérdezték, hiszen a szakemberrel nyerte a lombard csapat legutolsó Scudettóját.

"Azt mondtam Berlusconi elnök úrnak, ha megszerzi Ibrát, miénk lesz a Scudetto. Hálás vagyok a Milan akkori vezetésének, hiszen igazi bajnokokkal ajándékoztak meg, még akkor is, ha többségük elég koros volt már. Kivételes szezonunk volt együtt. A végén néhány játékos visszavonult, de négy csodálatos esztendő volt az számomra. Az ott töltött első évemben olyan játékosokat edzettem, akiket hat-hét évvel azelőtt szerettem volna."

A tréner ezután a tavalyi év nagy vihart kavart átigazolásáról is szót ejtett, s elmondta, nem tett semmit azért, hogy a csapatnál tartsa a végül Manchesterbe távozó Paul Pogbát.

"Pogba vagy Paulo Dybala? Dybala játéka ránézésre könnyedebnek tűnik, de Pogba rendkívüli játékos, hiszen fizikailag és technikailag is remek tulajdonságokkal rendelkezik.

Nem tettem semmit, hogy a csapatnál tartsam Pogbát, mert a klub közölte velem a számokat..."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3912627913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomy81 2017.06.29. 12:27:33

"Nem tettem semmit, hogy a csapatnál tartsam Pogbát, mert a klub közölte velem a számokat..."

A kérdés ezzel kapcsolatban az hogy a mostani BL döntőben ha Vidal vagy Pogba játszik Pjanic mellett akkor mi lett volna a végeredmény, és megért-e ez 38, illetve 100 milliót így?

Magyar Közöny 2017.06.29. 12:36:17

@Tomy81: Ezen kár gondolkodni, pláne annak tudatában, hogy az említett játékosok a 2 évvel ezelőtti döntőn rettentően játszottak.

jeneiPALI 2017.06.29. 12:38:07

Pogbáért higany meg egy fasza kis vizsgálatot kaptunk ,ami kitudja milyen szankcióval zárulmajd, nem biztos hogy jó biznisz volt ez!!!

pedronegroo 2017.06.29. 13:15:13

A győzelem és a szép játék mióta ütik egymást?? És mi jelenleg ott tartunk hogy 5-6 jó meccsünk van egy szezonban nem fordítva. Amúgy meg nyilván játszanánk mi szebben csak nem tudunk.

The king of alibis 2017.06.29. 13:42:03

Milyen számokat? Amivel behülyítették a szurkolókat? 100 milla Pogbáért... amiből látott a klub 60-70 millát. Ez aztán nagy üzlet volt.

Amúgy Allegri egyetlen rossz pontja, hogy nagyon sok Juve meccs nézhetetlen. Ebben lehetne fejlődni. Én az eredményes és szép játékot szeretem. Következő szezonban szeretnék sokkal több élvezhető, szép támadófocit játszó Juve meccset látni.

Gabuero9 2017.06.29. 13:57:31

Ilyen hulyeseget, mint az utolso bekezdes,felesleges nyilatkozni...

Rivendell 2017.06.29. 14:45:51

Azért Vidal nem volt rossz a BArca ellen....egyedül ő volt az aki küzdött,Pogba volt aki csak a 2. félidőben csatlakozott be a mérkőzésbe

Shyr Kahn 2017.06.29. 15:05:41

@Rivendell: Vidal olyan jol jatszott, hogy miatta csak a biro joindulatan mult, hogy nem 10 emberrol toltuk vegig a merkozest. Kritikan aluli modon szallt bele a Barca jatekosokba. Ritka rossz merkozese volt az is.

Knob 2017.06.29. 16:20:01

@jeneiPALI: Szerintem nagyon is jó üzlet volt ez. Pogba szar. Az is volt és az is marad. Csak a Raiola tolta, meg persze mi is, hogy mikor már a harmincadik 20 méteres lövéséből még a labda sem lett meg, akkor is játszattuk, hogy nehogy csökkenjen az ára. Ennyi erővel a magyar Megye II-ben is villan 1 játékos háromszor 30 meccs alatt, csak Őt senki nem látja. Higany meg az első vérbeli csatárunk Trezegól óta (Tevezt nem számítva). Mondjuk a feladata a pályán nem nagyon fekszik neki. Még soha az életében nem ment vissza ennyit labdáért összesen, mint idén nálunk 3 meccs alatt. Rajta azt láttam egész idényben, hogy sokszor elfogyott a szufla a befejezéshez, mert sokat kell visszaszaladgálnia segíteni.

Knob 2017.06.29. 16:22:14

@Sas Jóska: Én is a szép focit szeretem, ahogyan a nőkben sem hátrány ha házias és még jól is néz ki, a fociban is az a csúcs ha szép játékkal nyerik a meccseket. DE! Nem tudom, hogy más hogyan emlékszik vissza, de abban a bizonyos 2 idényben, mikor kapartunk a 7. helyekért....én személy szerint ronda játékkal is inkább nyertem volna.

pedronegroo 2017.06.29. 17:56:25

@Knob: Akkor Allegri az nő típus akire azt mondják mikor nincs más és a szükség nagy úr " hogy viharban bármelyik kikötő megteszi". :)

babo0410 2017.06.29. 18:10:44

@Tomy81: Ez nekem is furcsa, hogy az edző meg se próbálta marasztalni Pogbát, pedig ha megpróbálja, lehet könnyebben meggyőzhető a maradásról. És egy top klubnak nem a játékosok eladásából kéne bevételhez jutniuk.
Allegrinek jobban be kéne vetnie magát játékosok idecsábítása, vagy megtartása érdekében. Sokkal könnyebben lehet idehozni, vagy megtartani sztárokat, ha az edző biztosítja őket arról, hogy milyen fontosak is az ő elképzeléseiben, a taktikában.

babo0410 2017.06.29. 18:13:23

Még annyi, hogy a Napoli tényleg szebb focit játszik, é örülnék, ha mi is hasonló felfogásban játszanánk. Persze vannak meccsek, amikor ezt nem lehet, de mikor igen, akkor jó lenne.

Drughi Di Bianconeri 2017.06.29. 18:30:46

Persze,hogy szebben játszik a Napoli, szépen be is értek vele a 3. helyre :)

Egyébként engem nem zavarna a csúnya,eredmény-centrikus ,de hatékony játék, a rangadókon, ki-ki meccseken, de az elég ciki,hogy alsóházi/kiesőjelölt csapatok ellen is elég gyakran úgy viselkedünk,mintha az rangadó lenne.

Nincs meg ahhoz a technikai minőség,hogy látványosan játsszunk minden meccsen, de néha mégis ment,szóval vélhetően fejben keresendő az ok.

Allegrinek a világon semmi beleszólása nincs a játékosok mozgásába nálunk, számomra ebből IS ez jön le,de Ő már megszokta ezt a Milannál.

Rikoo 2017.06.29. 18:38:34

@Drughi Di Bianconeri: Az az érdekes, hogy a rangadókon játszik a legszebben a csapat. Legalábbis a hazai meccseken olyan kombinatív támadó focit játszott több meccsen is, hogy az ember nem érti miért hátul passzolgatnak a Pescara, Frosinone és hasonló csapatok ellen.
A Milan elleni hazai meccs az etalon. Az elmúlt 10 év legszebb játéka volt. Ha nem véd Donnarumma tizesre 6-7 is lehetett volna közte túlzás nélkül.

TYUKI 2017.06.29. 18:45:23

Lényeg h a vitrinünk gyülik!

Drotkoszoru 2017.06.29. 18:49:44

@babo0410: Elég nagy tárgyi tévedésben vagy a vezetőedző szerepét illetően. Olaszországban (meg úgy a világ többi országában, Angliát kivéve) nem menedzserek vannak. Allegri nem tulajdonos, nem igazgató, nem játékosmegfigyelő, nem gazdasági szakember, de még csak nem is menedzser (mint Wenger, Mourinho, Conte mondjuk), hanem vezetőedző. Neki nincs joga megvétózni egy-egy játékos eladását (maximum ultimátumot adhat, de akkor valószínűleg kibasszák). Nem csaphat Agnelli asztalára, hogy márpedig nem érdekelnek a gazdasági szempontok, hiába a te pénzed, nem adhatsz el 105-110 millió €-ért egy játékost. Nem neki kell meggyőzni 1-1 játékost a maradásról, a játékosok idecsábítása pedig pláne nem az ő reszortja, arra ott van Marotta, Paratici, esetleg Nedved. Természetesen a vezetőedző leadhat támpontokat, hogy milyen stílusú, típusú játékosra van szüksége, milyen posztokra, milyen formációhoz igazítaná a keretet, ha kikérik a "kívánságkosarát" akár még listát is adhat le a vezetőségnek, hogy konkrétan milyen neveket szeretne a keretben tudni (bár ez sem jellemző Olaszországban), esetleg jelezheti a menedzsment fele, hogy kiket szeretne megtartani mindenképp a jelenlegi keretből. Ettől függetlenül a keret kialakítása az továbbra is Marotta feladata, akit tulajként maximum Agnelli bírálhat felül, vétózhat meg (bár ő is maximum akkor tenné meg szerintem, ha a költségvetést, "bérplafont" túllépné egy-egy játékos átigazolása, nem hiszem, hogy beleszólna az igazgató munkájába). Allegrinek annyi a feladata, hogy a Marotta által kialakított keretből a lehető legtöbbet kihozza a szezon során. Nem mondom, hogy ez feltétlenül így van jól, ettől még ez a gyakorlatban így működik szinte mindenhol. Amiatt pedig tényleg nevetséges lenne Allegrit elővenni, hogy miért nem győzte meg Pogbát a maradásról. Ha akarta volna se tudta volna, semmi beleszólása nem volt az ő ügyébe.

babo0410 2017.06.29. 19:35:00

@Drotkoszoru: Dehogy nem. Sőt! Conte is ezt tette. Odacsapott az asztalra, ha valakit nem akart elengedni, vagy ha kellett neki valaki. Igaz túl nagy neveket kért, akik akkor nem fértek bele a büdzsébe. És Conte kifejezetten beszélt a kiszemeltekkel.
És Allegri véleményét most is kikérik az igazolások előtt, csak Allegri nem tesz le az asztalra neveket. Csak posztokat mond, ahol ő erősítést szeretne.
És nem is azt várom, hogy kifejezetten kérjen játékosokat, hanem azt, hogy ha egy játékos menne, de mi meg szeretnénk tartani, akkor beszéljen vele, hogy miért lenne jobb itt neki.

Ámok 2017.06.29. 20:16:01

Én elhiszem, hogy vannak olyan meccsek/rangadók melyeket csak csúnyán lehet hozni, de a kieső helyen lévőkkel is kín szenvedés, melyek fizikai fájdalommal járnak...

MVPP 2017.06.30. 14:55:02

@babo0410: Szóval te most tulajdonképpen Allegrire teszed a felelősséget, azért mert távozott Vidal, Tevez és Pogba. Még véletlenül sem azért mert ha valaki távozni akar Marrotta azonnal engedi is el.

Egyébként meg Pogba és Allegri kapcsolata kiváló volt. Voltak is olyan hírek, hogy Ő miatta nem szeretne távozni.

epaska 2017.06.30. 15:56:30

@babo0410: Te aztán rendesen belelátsz a klub mindennapjaiba. :)

venember83 2017.06.30. 15:58:47

@epaska: ezért ilyen optimista. Mi sajnos nem vagyunk ilyen szerencsések.

epaska 2017.06.30. 16:13:00

@venember83: Én tényleg irigylem őt, amilyen pozitívan tud a dolgokhoz hozzáálni. :)

Drotkoszoru 2017.06.30. 21:45:38

@babo0410: Conte konkrétan egyszer csapott az asztalra, 2014 nyarán, mikor nem kapta meg azokat a játékosokat, akiket szeretett volna. Ultimátumot adott a vezetőségnek, amit nem teljesítettek, ezért le is mondott, másnap már Allegri tartotta az edzést Vinovóban. Ezért írtam, hogy Allegri is maximum úgy tudna az asztalra csapni, ha ultimátumot ad, de arra várhatóan vagy kibassza a vezetőség, vagy ugyanúgy nem teljesítik a kérését, mint Conténak, aztán magától mond le. Szerintem tegyük össze a két kezünket, hogy Maxi ennyiből higgadtabb, racionálisabb és hajlandó elfogadni azt a helyzetet, hogy ő itt vezetőedző, a keret kialakítása Marotta és Paratici felelőssége. Neki a feladata, hogy az adott játékosanyagból a maximumot kihozza. Nem mondom, hogy ez így van teljesen rendjén, ettől még a legtöbb csapatnál ez így működik. Ezt mesterien csinálja Allegri, képes új csapatot építeni és az előzőt továbbvinni is, nem nagyon kell már neki bizonyítania egyik területen sem. Ezek után nem túl elegáns, ha te rajta kéred számon a távozókat, vagy hogy miért nem győzte meg teszem azt Alexis Sánchezt (csak bedobtam egy nevet randomra), hogy csatlakozzon hozzánk. Szerinted neki annyira rohadt sok kedve volt a távozó Pirlo, Vidal, Tevez, Pogba négyes nélkül új csapatot építeni? Hidd el, szeretett volna velük tovább dolgozni, de semmi beleszólása nem volt a távozásukba. Őszintén kérdezem tőled: mégis hogy gondoltad, mivel tudta volna meggyőzni pl. a "hülyegyerek" Pogbát, akit a menedzsere kb. zsinóron rángat, mert önálló gondolata vajmi kevés van? 2016 májusában véget ért a szezon számunkra, Pogba elutazott az EB-re, majd a hazai kontinensviadal után elment nyaralni, legközelebb akkor jelent meg Vinovóban, mikor már az MU játékosa volt augusztusban, de akkor is csak amiatt, mert kiürítette az öltözőszekrényét és elköszönt a csapattársaitól. Magyarán Allegrivel májustól augusztusig nem is találkozott nagy valószínűség szerint. Mit kellett volna Maxinak csinálnia? Felhívnia telefonon és sírva esedezni, hogy maradjon? Esetleg utána kellett volna repülnie Miamibe, aztán a medence mellett térden állva könyörögjön, miközben Pogba szürcsölgeti a koktélját a zsírdisznó Raiolával, és közben röhögnek mindenkin (volt is egy ilyen kép)? Ha te lettél volna a helyében milyen érvekkel győzöd meg ezt a vetélkedő bajnokot? "Paul, igaz, hogy az MU-ba vágysz, az is, hogy 2,5-3-szor annyit fogsz ott keresni, az ügynököd is el akar passzolni, mert 30%-ot kap belőled, a Juventus is hajlandó ekkora pénzért eladni, de azért én szeretném, ha maradnál!". Nyilván nyert ügye lett volna. Vagy neki kellett volna felajánlania a csapat nevében 3-szor akkora fizetést? Nem gondolod, hogy ez továbbra is a vezetőség dolga? Nem Allegri köti a szerződéseket, határozza meg a fizetéseket, szabja meg a vételárakat. Nem az ő felelőssége meggyőzni a játékosokat a maradásról, esetleg a kiszemelteket, hogy hozzánk csatlakozzanak (erre továbbra is ott van Marotta). Hidd el, ha rajta múlott volna, szívesen megtartotta volna Pogbát, meg lehet nézni a videókon mekkora "spanok" voltak. Edzés után együtt "párbajoztak" kis kapura emelt labdákkal, stb. Pogba kifejezetten szerette Allegrit (legalábbis, ami a médiából lejött), ahogy Maxi is Pogbát. Ennek ellenére értelmes ember és fel tudta mérni, hogy az érte ajánlott összeg (105-110 millió €) köszönőviszonyban sincs a valós értékével, a Raiola által gerjesztett hype legalább 50-60 milliót dobott a vételárán. Emellett gondolom tájékoztatták, hogy a francia is távozni szeretne, nincs mit tenni. Ez egy win-win üzlet volt szerintem (még ha a Minónak juttatott részesedést sokallom is, de hát így írt alá 2012-ben a Juvéhoz, ezzel már nem tudunk mit kezdeni). Elhiszem, hogy "szerelmes" vagy Marottába és a vezetőségbe, személy szerint én is sokra tartom a munkájukat, ennek ellenére vedd le néha a rózsaszín napszemüvegedet, mert ők sem tévedhetetlenek. Nem kellene már Allegrinek is "nekiesned", csak hogy védd a mundér (vezetőség) becsületét.

babo0410 2017.07.01. 00:30:27

@MVPP: Nem tettem senkire felelősséget, csak megjegyeztem azt a tényt, hogy az edző szava sokkal értékesebb, mint a sportigazgatóé.
Matuidi is akkor döntött a maradás mellett, mikor beszélt az új edzővel. Ezt ő maga nyilatkozta.

Vergilius1897 2017.07.01. 07:58:01

@babo0410: Volt már rá példa, hogy Allegri beszélt egy játékossal a maradása érdekében, Mandzukic tavaly azért nem igazolt el mert Max biztosította, hogy 100%-ban számít rá Higuain érkezésétől függetlenül. Vidal-Pogba-Tevez mind-mind egytől egyig "életük csapatába" akartak távozni, nem lehetett volna őket itt tartani se Allegri győzködésével, se megemelt fizuval.

Alex Sandro esetleges távozása pont azért aggasztóbb, mint a fent említett nevek, mert nem London és nem a Chelsea élete vágya szerintem (aztán lehet előásnak egy képet amin Zola mezben fagyizik), hanem a jó fizetés mellé párosulhat sportszakmai nézőpont is. Buffon egy év múlva befejezi, Barzagli szintén, Chiello-nak sincs sok hátra, Alves elment, stabil pont Bonu maradt a védelemben (Ruga, Caldara más téma) és egyelőre a kp is ezer sebből vérzik. Mondhat bárki bármit, de igenis vonzó lehet a hypeolt PL egy olyan csapatban, ahol David Luiz, Hazard, Kanté, Bakayoko(?), Courtois, Willian, Fabregas vagy éppen Pedro a játszótársak.

Ez pedig megint egy olyan kérdés amiben Allegri nem tud meggyőző lenni, kizárólag Marotta: Tud-e motivációt adni a világ egyik legjobb balhátvédjének, hogy maradjon a Serie A-ban, magasabb fizetéssel, de ami még fontosabb átigazolásokkal akik hozzásegíthetnek végre a BL-hez vagy csak Darmian-t és DS-t tudja hozni, ami egyelőre a bajnoki címhez elég lehet másra nem. Ha ez utóbbi helyzet áll fent teljesen érthető, ha Sandro megy (remélem nem).

Drotkoszoru 2017.07.01. 14:29:35

@Vergilius1897: Jó csapat a Chelsea, Conte jól összerakta őket, ennek ellenére túlzásba se kell esni, semmivel sem erősebb a keretük a miénknél, sőt: mindenféle nagyképűség nélkül mondom, hogy Hazardon és Kantén kívül egyetlen játékosuk sem jelentene egyértelmű erősítést a kezdőnkbe (őket mondjuk nagyon adnám). A Pedro, Willian kettősből az egyik pedig azért jöhetne max., mert szélsőkből egyelőre hiány van nálunk, a többi poszton viszont egyértelműen erősebb a Juve, nem is kérdés, hogy melyik a jobb csapat jelenleg. Conte igazi értékmérője a mostani szezon lesz, mikor a BL-ben is helyt kell állniuk a bajnokság mellett, mellesleg az MU, City páros megint elver majd 200 millio fontot erősítésekre. Az meg, hogy Buffon és Barzagli jövőre visszavonul? Valószínűleg igen, de addig még van egy év, Alex Sandro is adhat még egy szezont ennek a garnitúrának, jövőre is ugyanúgy lesznek ajánlatai, ha nem lát előrelépést. A védelem miatt én a legkevésbé sem aggódok, ott van Bonucci, Chiellini évekig, mögöttük Rugani, Benatia, jövőre meg jön Caldara. Egy bohóc David Luizzal például egy mondatban sem szerepelhet az első kettő, ha már Chelsea. Egy jobb hátvéd kelleni fog, az biztos, ahogy Buffon utódja is kérdőjeles egyelőre, de erre még van legalább 1 évünk. Összegezve: semmivel sem látom fényesebbnek a Chelsea jövőképét a sajátunknál. Persze, ha igazolnak 5-6 minőségi játékost a nyáron ez még változhat, de itt túl sok a 'ha'. A magasabb fizetésen túl kétlem, h bármivel vonzóbb lehetne a jelenlegi Chelsea a Juventusnál és ezt nem elfogultságból mondom.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása