A Juventus sajtó-helyreigazítást kért Buffon szavai kapcsán

juve-logo.jpgA torinói bajnokcsapat hivatalos közleményt adott ki, melyben kijelentette, hogy a La Gazzetta dello Sport egyik, Buffonról szóló cikke nem fedi a valóságot.

Az újság nyomtatott változata pár körülírt idézetet közölt, melyek állítólag Buffon száját hagyták el, a klub azonban úgy gondolja, hogy ezek csupán 'kellemetlen előítéletek'.

Hogy konkrétak legyünk, az említett lap mai száma arról ír, a kapus azt mondta csapattársainak, hogy "a Serie A-ban egy lépéssel mindenki előtt vagyunk, de Európában nem ez a helyzet". A torinói klub szerint azonban ez egyszerűen nem igaz.

"A belső vizsgálatot követően a Juventus Football Club közli, hogy a La Gazzetta dello Sport lapban megjelent 'Buffon ismét hallatta hangját' című cikk nem fedi a valóságot és egyedüli célja csupán az, hogy táplálja a klubbal, annak tagjaival és támogatóival szembeni előítéleteket."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7111929451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

epaska 2016.11.04. 13:56:53

Kiforgatták Buffon szavait. Mondjuk nem volt nehéz, a blogon megjelent nyilatkozatának is sikerült hasonló címet adni. Nem a cikk íróját akarom támadni ezzel, de a sajtó is érzi, hogy most sebezhetőek vagyunk. Gondolom Buffont is letolták, hogy nem most kellene ilyeneket nyilatkozgatni akár mennyire is igaza van. Itt nem az újságok hibáztak. Allegrinek az lenne a dolga, hogy motiválja a játékosait. Elhitetni velük, hogy bármire képesek. Két éve ez megvolt és a tavalyi szezonra is maradt belőle. Lehet hogy ez fogyott most el. Ha a játékosok nem hisznek magukban Allegri ordítozhat a vonal mellett, ahogy akar...

Juveboy92 2016.11.04. 14:19:28

ugyanez a lap írt a Dybala Allegri féle kosaras "ügyről" az egyik legnagyobb szennylap Olaszországban, de legalább pár szakértő itt ekézheti Allegrit hogy kezd kicsúszni a gyeplő a kezéből :) mert megírta a La Gazetta ...majd ha Sky Sport megírja esetleg van hitele , de amíg egy olyan lap aki Aguerokat Verrattikat mar idehozott stb addig vicckategória

Apuleius 2016.11.04. 14:21:53

@epaska: "Kiforgatták Buffon szavait. Mondjuk nem volt nehéz, a blogon megjelent nyilatkozatának is sikerült hasonló címet adni."

A szóban forgó nyilatkozat, amely kapcsán a Juventus hivatalos közleményt adott ki, a La Gazzetta dello Sport mai számában jelent meg, a blogra ki sem került. A napokkal korábbi Buffon nyilatkozat, amire feltehetően Te is gondolhatsz, s amely a Napoli elleni meccs után hangzott el, nálunk egy a nyilatkozatban is elhangzó mondat nyomán kapott címet, így nehéz volna kiforgatásról beszélni. Ne mossuk össze a dolgokat, nyilván nem véletlen, hogy akkor senki sem tiltakozott a klub részéről, most pedig igen.

pedronegroo 2016.11.04. 14:35:07

Hova süllyedünk már? A végén még kényszerítjük Buffon-t hogy ország-világ előtt valljon szint hogy Ő bomlasztja a csapatot és nem hagyja kibontakozni Allegri mester nagyszerű csapatépítő és motivációs képességeit. Tavaly is csak véletlen egybeesés volt hogy Buffon és Evra hegyi beszédei után kezdett el a Juventus Juventus-hoz méltóan kimenni a pályára. Akkor már csak Evra-t kell leoltani hogy miért kritizálja a csapat hozzá állását, meg találni még valami kisembert a gyógytornász mellé, mondjuk a portás bácsit akit szintén elő lehet venni hogy nem volt többször a helyén mikor kellett volna és ez bizony komolyan kihatott a játékosok rehabilitációs idejének elhúzódásához.
Észre kéne venni hogy csak az a gond mint tavaly, hogy csak a mezek mennek ki a pályára és sehol a csapat meg a spirito!

pedronegroo 2016.11.04. 14:44:12

@Apuleius: Egyébként most mi nem igaz? Hogy nem ezt mondta Buffon vagy ezt mondta de a megállapítása nem igaz?

Apuleius 2016.11.04. 14:56:12

@pedronegroo: Múltkor Buffon a Sky Sport Italiának nyilatkozott a Napoli elleni meccset követően, elmondta, hogy a csapat teljesítménye elég lehet Olaszországban, de európai színtéren kevés lesz. Ezzel nehéz volna vitatkozni. Ha jól olvasom és értem, most a La Gazzetta dello Sport is lehozott valamit, hogy állítólag Buffon ezt és ezt mondta a csapattársaknak az öltözőben (nyilván értelmezhető forrás megnevezése nélkül). Nagyjából ugyanezt mondta el, talán egy kicsivel durvább megfogalmazásban (www.calciomercato.com/en/news/buffon-warns-juventus-serie-a-teams-step-aside-european-ones-no-62525), de szerintem a Juvénak felesleges volt reagálnia az egészre. Vihar a biliben.

epaska 2016.11.04. 14:57:37

@Apuleius: Igazad van a címmel kapcsolatban, de nem is azt akartam ezzel mondani, hogy itt is ki lett forgatva. Nem mosom össze a dolgokat. De nem hiszem, hogy Buffon 5 naponta nyilatkozik ugyan arról. Ezért gondolom én, hogy a korábbi nyilatkozatát "átgondolva" tették közze.

Apuleius 2016.11.04. 15:04:45

@epaska: Buffon általunk is közölt nyilatkozata a Sky Sport Italia mikrofonjai előtt hangzott el, a La Gazzetta dello Sport mai cikke egy nagy műbalhé, s szerintem teljesen felesleges a klub reakciója is.

alexGicamo 2016.11.06. 13:48:56

Én csak azt tudom mondani erre ,amit Maxi is mondott máshol : Mindenki higgadjon le a p*icsába !
Persze ő elegánsabban fogalmazta meg ... :P

FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása