Allegri: „Hinnünk kell a sikerben”

allegri_max_juventus.jpgMassimiliano Allegri az ambícióiról beszélt a szerződéshosszabbítását követően, illetve az interjú egyik témája volt a Bajnokok Ligája és az önbizalom kérdése.

„Ez egyáltalán nem tekinthető célpontnak, inkább kiindulási pontnak.” - nyilatkozta a mester a klub hivatalos honlapjának.

„Sorozatban öt bajnoki cím a Juventus történelmének a részét fogja képezni, de a Coppa Italia döntőtől és a jövő szezontól ismét neki kell kezdenünk a kemény munkának a siker érdekében.”

Az edzőt arról kérdezték, melyik tűnik nehezebb feladatnak: átvenni egy csapatot, amely már megkezdte a felkészülést az előszezonban, vagy feltámasztani egy csapatot, amelyik már mindent megnyert?

„A Juventus edzőjeként óriási kihívással találja magát szemben az ember, és ez óriási felelősség, mivel itt mindig a győzelemre kell törekedni. Fontos volt és egyúttal izgalmas is nyáron megérkezni két éve, de még nagyobb izgalmat jelent majd nyáron ismét megkezdeni a munkát a következő célok elérése érdekében.

A srácok magukévá tették a Juventus mentalitását és a klub DNS-ét, ami nem más mint a kemény munka a legjobb eredmény érdekében.”

Öt bajnoki cím után feltevődik a kérdés, miben fejlődhet még a csapat Massimiliano Allegri vezetése alatt?

„A csapatnak kötelezően fejlődnie kell a támadásépítésben, az egyéni játékosok tekintetében, azonban mindenekelőtt komoly ambícióval kell rendelkeznie, amely túlmutat az elvárásokon.

Keményen kell dolgoznunk ezen, és nagyon erős önbizalommal kell rendelkeznünk, mivel ez a csapat rendkívüli minőséggel bír.”

Kevés edzőnek sikerült legalább négy évig a Juventusnál megmaradnia, Massimiliano Allegri azonban ezek egyike lesz, amennyiben kitölti a szerződését.

„Ez motiváló tényező, mivel kevesen dolgozhatnak a Juventusnál. Büszke vagyok és nagyon lelkes, amiért itt lehetek, mivel minden év új kihívásokkal és célkitűzésekkel szolgál.

A Juventusnak mindig versenyképesnek kell lennie, és győznie kell Olaszországban, azonban a kiváló BL-szezonok is a feladat részét képezik. Ez pedig azt jelenti, hogy egyenrangú félként kell játszanunk bárki ellen.

Ha az ember eljut az illető szakaszba, ez olyan kiírás, ahol a labda ki- vagy bepattanása eredményezheti a továbbjutást vagy a kiesést is a legjobb tizenhat között.

Mindig azt mondtam, hogy a játékosok és az edzők jönnek és mennek, de a Juventus történelme állandóságot képvisel.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr848692324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása