Pogba: „Nem önzőség magas célokat kitűzni és ezekért dolgozni”

pogba_paul_golorom_milan.jpgPaul Pogba egy friss interjúban személyes ambíciókról beszélt, de egyben kiemelte a csapat teljesítményéhez való hozzájárulás fontosságát is.

A huszonhárom éves játékos talán az Öreg Hölgy keretének legértékesebb tagja, és olyan klubok érdeklődnek iránta, mint a Real Madrid, a Barcelona, a Paris Saint-Germain, a Chelsea, a Manchester City, amely klubok készek akár százmillió eurót is fizetni a játékjogáért.

„Legendává szeretnék válni, amilyen Pelé vagy Diego Armando Maradona.” - osztotta meg álmát a La Repubblica munkatársával a fiatal csillag. „Vagy náluk is több. Nem akarok olyat mondani, hogy én vagyok a legjobb, csak az a célom, hogy az legyek.

Van egy apró gondom: utálok veszíteni. Illetve szeretek különbözni, olyasmit akarok csinálni, amit még senki sem tett még. Keményen dolgozom, mert az a célom, hogy tökéletessé váljak, és mert boldoggá tesz a győzelem.”

A francia futball aranyröge, ahogyan Michel Platini egyszer illette a futballistát, határozottan ambiciózus sportoló.

„Szeretnék többet elérni, mint Frank Lampard. Olyan középpályássá akarok válni, aki mindent meg tud tenni, méghozzá a legmagasabb szinteken. Lövés, cselek, gólszerzés, védekezés. Lampardhoz hasonló szeretnék lenni, de jobb.

Ami a pénzt illeti, a pénz jön és megy. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem számít, hogy van-e pénze az embernek, azonban ezt a kemény munka következményének tekintem. Minél erősebb az ember, annál többet keres. Cristiano Ronaldo megérdemli a fizetését, mivel korántsem lopja azt a pénzt.

A jövő tekintetében elmondhatom, hogy győzelmet szeretnék szerezni a Carpi ellen, aztán meg akarom szerezni az Olasz Kupát, majd következik a franciaországi EB. Ezt követően pedig szerződésem van a Juventusszal. Nem arról van szó, hogy egy reggel felébredek, és már repülök is Angliába. Ez ügyben az átigazolási részleggel kell beszélni.”

A játékos felé természetesen kritika is irányul olykor, különösen Franciaországból, amely válogatottját képviselni fogja a nyári EB-n.

„Amennyiben az emberek kritizálnak, csak tegyék. A bizonyítékok azonban más képet festenek. 2014-ben nem voltam benne a FIFA tizenegy legjobb játékosa között, most azonban igen, és 2016-ban is benne leszek.

Talán nem vagyok a legszerethetőbb játékosok között, de ez nem is a célom. A legjobb akarok lenni. Büszke vagyok, ám nem vagyok féltékeny vagy irigy. Ha Hugo Lloris a legnépszerűbb futballista, akkor ez örömömre szolgál miatta.

Mindig lehet jobban teljesíteni. Michael Jordan beismerte, hogy számos hibát vétett, nem igaz? Az a fontos, hogy ezeken túllépjen az ember. A szezon korábbi időszakában nem játszottam a saját szintemnek megfelelően, ezt beismerem, azonban a csapat sem. Most jobban érzem magam, és úgy érzem, sikerült a Juventust a legjobb teljesítményhez segítenem.”

Az újságíró felvetette a tízes mez ügyét, hiszen ezt megkapta idén a francia játékos.

„Ez csak egy szám. Fontos szám, különösen a Juventusnál, de végül is csak egy szám. Egyszer odaírtam a mezre, hogy +5, de az csak egy véletlen gondolat volt aznap, nem állt semmilyen szándék mögötte.

A futballban nem lehet megöregedni, egyszerűen csak tapasztaltabb lesz az ember. Én fiatal vagyok, de volt már lehetőségem megtapasztalni ezt-azt. Bárhogy is legyen, mindig mindent beleadok, mivel a csapat a legfontosabb. Bármit is teszek, azt a csapat segítése céljából teszem.”

Ha Leo Messi gólt lőni, attól önző lesz? Nem. Ha az ember erős, akkor tudja segíteni a csapatot. Vegyük példának Cristiano Ronaldót. Ő saját magának hihetetlenül magas célokat tűz ki, ambiciózus, szeretne minden rekordot megdönteni, és meg akarja szerezni az Aranylabdát. Ez nem önzőség.

Olykor jól játszok, máskor pedig nem. Ekkor elég mérges vagyok. Utálom a hibákat. A téren futballozva még többet hibáztam, és akkor is pontosan ugyanígy reagáltam. Javulni kell, csökkenteni a hibák számát, ezt nevezem én tapasztalatnak.

Csak négy scudettót nyertem. Ez nem elég számomra. Mindig ilyen voltam, az emberek őrültnek neveztek, de történelmet akarok írni, és a valaha volt legerősebb középpályás akarok lenni.”

Paul Pogbát a riporter kérdezte a különböző kiírásokról is, amelyekben megmérettetik, ilyen például a BL, a bajnokság, vagy éppen a nemzetközi tornák a válogatottak számára.

„Négy éve, amikor a Bayernnel összeszorsoltak minket, azt hittük, hogy vége. Ebben az évben már úgy gondoltuk, hogy legyőzhetjük őket.

Az olasz bajnokság a legnehezebb, mivel rengeteget számít a taktika, és egyszerűen nincs helyem. Európában nagyobb helyet hagynak a csapaton arra, hogy futballozzak, azonban végül az a csapat nyer, amelynek a legjobb a védelme, ilyen például az Atlético Madrid.

Az EB-kapcsán nem érzek nyomást amiatt, hogy hazai pályán fogok játszani. A futball ösztönös dolog, Messi is maga az ösztön, és én is ösztönösen játszok. Ha látok egy lehetőséget, megpróbálom kihasználni minden gondolkodás nélkül.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr358672542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juveboy92 2016.04.29. 21:38:42

gyerekek ezek a divat madridisták mekkora csirák, kivettek egy részletet ebből a cikkből...kommentbe meg egyből már fantáziálnak

www.facebook.com/penamadridista.hu/posts/1193499897347454:0

alexGicamo 2016.04.30. 16:41:01

Nem semmi a srác ! Hajrá Polpo !

FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

babo0410 2016.04.30. 18:39:37

Ha legenda akar lenni, akkor marad nálunk. Itt már most kezd azzá válni, a Madridban vagy a Barca-ban csak egy lenne a sok közül. Ott sokkal jobb teljesítmény kéne, és még akkor is ott lenne Messi vs CR akik mögött csak árnyék lehetne. Maradni fog az az érzésem.

Juveboy92 2016.04.30. 18:45:48

@babo0410: idén szerintem is marad ...:)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3371) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9896) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4140) mercato (4134) nyilatkozat (7422) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása