Dybala: "A Scudetto bennünket illet"

dybala_paulo_golorom_uvoltes.jpgÚgy tűnik, hogy a Juventus argentin támadója, Paulo Dybala felépült sérüléséből, s ismét bevetésre kész, így vasárnap akár pályára is léphet egykori csapata, a Palermo ellen.

"Igen, tegnap teljes értékű edzésmunkát végeztem a csapattal. " - nyilatkozta Dybala a Corriere dello Sport munkatársának. "Százszázalékosan dolgoztam, s nem volt semmi gond.

Egyetértek azzal, hogy a hat pont előnnyel elveszíteni a Scudettót meglepő volna. Mindenki leírt bennünket, de a visszatérésünk, valamint az a hajtás, amit minden egyes edzés alkalmával mutatunk, azt mutatja, hogy a Scudetto bennünket illet."

Az olasz mezőnyben a Juventusnak pillanatnyilag nincsen ellenfele, azonban a Bajnokok Ligája, amelyet a klub több mint két évtizede hódított meg utoljára, továbbra is fontos célként lebeg a csapat előtt.

"Mikor láttam, hogy a Barcelona kiesett a Bajnokok Ligájából, forogni kezdett velem a világ. Egy kicsivel több szerencsével, ez a Juventus éve lehetett volna. Most bízom benne, hogy a Bayern München nyer majd, mert úgy legalább a győztes búcsúztatott bennünket. 

Leo Messi? Ő a példaképem. Olyan dolgokat művel, amire senki más nem képes. Mióta Ronaldinho befejezte a játékot, ő az a bajnok, akit szívesen hoznék a Juventushoz."

A támadót, aki első torinói szezonjában már tizennégy bajnoki találatnál jár, a csapat mestere, Massimiliano Allegri babaarcú gyilkosnak nevezte. 

"Amikor belenézek a tükörbe, még mindig egy gyereket látok. Csak akkor alakulok át, amikor a pályára lépek. Az edzéseken is mindig összpontosítok. Próbálom fejleszteni magam, hogy javuljak és tanuljak. Mindig is együtt kellett élnem a nyomással, mert soha sem jelentéktelen összegekért adtak tovább. Örülök neki, hogy az emberek már nem arról beszélnek, hogy 40 millióba kerültem. Nem a pénz játszik a  mérkőzéseken.

Egészen biztos, hogy még sokkal többre vagyok képes. Huszonkét évesen még nem rendelkezem azzal a tapasztalattal, mint egy olyan játékos, mint Tévez. Itt, Európában, valamint a nemzeti csapatnál játszva, remélem ledolgozhatom a hátrányt.

Soha sem voltak kétségeim a Juventusnál töltött első hónapokban. Hasonló érzéseim voltak Palermóban, azonban tudtam, hogy helyes döntést hoztam. Sokat dolgoztunk azon, hogy javuljon a kondícióm, s fizikálisan és mentálisan is fejlődjek. A kiesés elleni harc után a Juventushoz igazolni, nem volt könnyű lépés. Itt az embernek gondolnia sem szabad a döntetlenre. Szerencsére gyorsan tanultam."

A Juventusnál általában más szerepkörben kap lehetőséget, mint Szicíliában, ahol befejezőként számoltak vele.

"A Palermónál prima punta voltam, még ha furcsa is. Itt nagyobb szabadságom van és boldog vagyok minden pozícióban, nem utolsósorban azért, mert nagyon erős csapattársaim vannak, akik megteremtik a teret számomra.

Még három gólt kell  szereznem ahhoz, hogy beállítsam Tévez rekordját, aki huszonegy találatot szerzett első szezonjában. Nagyon boldog lennék, ha lekörözném, ez jó lenne számomra és a csapat számára is, mert ezek a gólok fontosak lennének. "

Dybala szót ejtett a legfőbb bajnoki kihívó Napoli támadóiról, majd saját csapattársairól is.

"Kedvelem Gabbiadinit, aki azonnal jó teljesítményt nyújtott, de Higuaín egy nagyon fontos játékos. Velem összehasonlítva, ő egy jobb vezető. Én még csak az első évemet töltöm a Juvénál, s itt a csapat az, amely győzelmet arat.

Buffon elképesztő az edzéseken. Nem tudom, hogy van-e a világon nála jobb kapus. Ráadásul nagyon segítőkész velünk, fiatal játékosokkal. A huszonkét veretlenül megvívott mérkőzés az idősebb játékosok érdeme."  

Az olasz sajtó már azzal kapcsolatban bocsátkozott találgatásokba, hogy Paul Pogba esetleges távozása után, Dybala örökölné a legendás tízes mezt. 

"Bízom benne, hogy Paul hosszú évekig velünk maradhat. Mindenesetre a huszonegyes mezt Zidane és Pirlo viselte, így felér a tízessel. Nem esik nehezemre felelősséget vállalni, de, ha valaki erősebb csatlakozik hozzánk, az övé lehet."

A 22 esztendős játékost arról is megkérdezték, hogy milyen sorozatok szerepelnek a versenynaptárában.

"Mindenhol játszani akarok: a Copa Américán és az olimpián is, azonban a testemnek szüksége lesz egy kis szabadságra is, mert nem akarom, hogy decemberre kikészüljek. Az argentin szövetség és a Juve beszélni fog egymással, s bízom benne, hogy játszhatok legalább az egyik sorozaton. 

A legjobb gólom? A csavarás a Sassuolo ellen. Az a lövés egy biliárd-játszmába is beillett volna, azonban a legfontosabb továbbra is az első gólom marad Shanghaiban, mert hatalmas önbizalmat adott nekem." 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr478629750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grinta 2016.04.15. 14:39:40

Még csak bontogatja a szárnyait,kis idő múlva elkápráztat mindenkit.Sokkal több van benne,mit amit eddig láthattunk tőle.

Rocky80 2016.04.15. 16:07:49

Engem már most is elkápráztat.

Grinta 2016.04.15. 17:29:33

@Rocky80: Én abban bízom,hogy még a felét sem láttuk annak amire képes

Dante01 2016.04.16. 10:00:26

Fiatal és argentin mi kell még?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása