Raiola Pogbáról, Lukakuról, Mkhitaryanról és Keanról

raiola_mino_mosoly.jpgA héten a Juventushoz látogatott Mino Raiola, s a torinói klub igazgatóival tartott megbeszélések során bizonyosan szó esett több olyan játékosról, aki pillanatnyilag a zebracsíkos mezben szerepel, s több olyan is, aki célpont lehet az Öreg Hölgy számára. Az olasz sajtónak nyilatkozva, Raiola kitért ügyfeleire, akik döntés előtt állnak, vagy akiknek jövője megoldásra vár.

"Az elmúlt néhány évben Paul kellemes meglepetést okozott számomra." - nyilatkozta Pogbáról Raiola a La Gazzetta dello Sport munkatársának. 

"Egy tehetség volt, mostanra azonban ízig-vérig egy bajnok. A higgadtság az erőssége, amelynek köszönhetően túllépett a kritikákon is a szezon elején. 

Meghatározó szerepe van a francia válogatottnál. Bizonyos véleményeket nem értek. Ami a Juventust illeti, csak annyit mondhatok, hogy megmutatta, képes a tízes mezt viselni, dacára a kezdeti nehézségeknek, amelyek a nyár előre nem látható problémáiból adódtak.

Az átigazolási piac? Semmi sem változott az egy évvel ezelőtti állapothoz képest. Tökéletes az összhang a klubbal. 

A Juve százmilliós eladással számol? Hozzátenném, hogy azonos állásponton vagyunk, s amennyiben nem adódik egy másik, megfelelő projekt, szívesen marad a Juventusnál. Sőt, még arra is készen állunk, hogy meghosszabbítsuk a szerződését."

Raiola számos képviseltje között több olyan is van, aki érdekes és borsos árú, azonban minőségi igazolás lehet a Juventus számára, s természetesen róluk is esett szó.

"Lukaku? Természetesen a Juventus jó megoldás lehet." - szólt a belga válogatott erőteljes támadójáról Raiola. "Azonban az Everton csatárának esetében érdemes szemmel tartani a PSG-t és a Real Madridot is.

Az ügye függ-e Higuaín jövőjétől? A környezet megváltozott Párizsban. Nem tudom, hogy készek-e 90 millió eurót költeni. Az olaj ára esett, és az emír inkább többet megtart a saját zsebében. Éppen ezért ragaszkodik Ibra megtartásához.

Cavani? Megismétlem, előfordulhat, hogy úgy döntenek, megtartják a Matadort is. Aztán persze ne feledkezzünk meg arról sem, hogy Nasszer al-Khelaifi még nem feledte a Coman-ügyet, szóval, mielőtt odaadná Cavanit a Juvénak...

A Borussia Dortmund örmény támadó középpályása, Henrik Mkhitaryan már tavaly is felkeltette a Juventus érdeklődését, azonban a német klub erősen ragaszkodik a játékoshoz, akinek 2017-ben jár le jelenlegi szerződése.

"Mkhitaryan? Tudom, hogy Allegri kedveli, s Micky is szívesen viselné a zebracsíkos mezt, azonban megegyezésre kell jutnia Tüchellel. 

Igaz, hogy a szerződése lejár 2017-ben, azonban a Dortmund edzője nélkülözhetetlennek tekinti. Hasonló a helyzet Gündogannal is, ezért is gondolom, hogy ez az ügy nehéznek ígérkezik. Jó teljesítményt nyújtana-e Torinóban? Nem kell reklámoznom a játékost, csak annyit mondhatok, hogy egy rendkívül intelligens fickó." 

A Juventus Primavera-csapatának legnagyobb csillaga, Moise Kean szintén Raiola felügyelete alatt áll, s az elefántcsontparti származású támadó jövője fontos kérdés mind a klub, mind Raiola számára.

"Hogy probléma adódott volna Moise Kean ügyében? Lényegében csak egy technikai kérdésről van szó. A tapasztalataim szerint Olaszországban a fiatal játékosok nem kapják meg a szükséges bizalmat. 

Ezért javasoltam egy rendhagyó megoldást: a játékos aláírja a szerződést, majd kölcsönben egy külföldi top bajnokságba kerül. Tudom, hogy ez szokatlan megoldás, de várjuk meg, hogyan dönt a klub."

A PSV Eindhoven 28 esztendős mexikói válogatott védőjét, Héctor Morenót is hírbe hozták már a Juventusszal.

"Moreno? Marotta természetesen kiváló döntést hozna, ha leigazolná Héctort. Rengeteget fejlődött az utóbbi időszakban. A PSV egy gazdag klub, legalább 15 millió eurót kérnek majd érte, hogy elengedjék. Érdemes odafigyelni a csapattársára, Boumára is. Ugyan ő nem az én ügyfelem, de elmondhatom, hogy sokat fejlődött."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr958548024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DegerFaCan 2016.03.31. 12:22:55

ez remek hír. remélem marad velünk csodaPogba :)

MdewC 2016.03.31. 12:30:35

@DegerFaCan: semmi konkrétum nincs benne. Sőt... ;)

Juveboy92 2016.03.31. 12:31:35

viszont így már előre boritékolható, hogy az utolsó éves story Mkhitaryannál is illetve Gündogannal nem olyan sétagalopp...mondjuk Gündoganról maga az elnök sem biztos hogy marad... az örményt viszont mindenáron megakarják tartani sztem...

Juveboy92 2016.03.31. 12:36:17

@MdewC: Raiola rekordösszegért akar klubbot váltatni Pogbával, ami azt jelenti hogy még a City féle 95 milliós ajánlat is kevés lesz, sztem egy évet mindenképpen marad mert 120 milliót kb senki se fog érte adni, és sztem Raiola azt is szemmel követi hogy olyan "projektbe" kerüljön Pogba ahol tovább tud fejlődni és a hőn áhított aranylabdára is megvan az esélye...erre szerintem egyik angol klub sem alkalmas jelenleg...:)

DegerFaCan 2016.03.31. 12:45:17

@Juveboy92: Gündogannak jobban örülnék, mehetne Marci ki jobbra, balon Pog, s középen lenne Gün. szerintem veretős kezdő lehetne :) azt írja hogy akár hosszabbítana is s csak akkor megy ha olyan projekt van ami tetszetősebb de az biztos hogy legalább rekord áron. nálunk jobb projekt nem nagyon van ami mondjuk Pault fontosabb láncszemévé tenné. szubjektívan de annál biztosabban állítom :D

RuidaRobert 2016.03.31. 12:48:02

Angolokkal nincs előrébb, mint a Juventusszal. A Real Madridnál még nem igazán látni, hogyan tovább. Pedig ez a nyár vízválasztó lesz náluk. A Barcánál pedig nem biztos, hogy most rá van szükség. Így simán elképzelhető, hogy marad.

MdewC 2016.03.31. 13:01:41

@Juveboy92: nagyon drágán akarjuk adni, csak akkor mehet. Ha vki ezt kipengeti, akkor mehet. A többi bullshit. ;)

Juveboy92 2016.03.31. 13:38:23

@MdewC: én csak a "Sőt..."-re reagàlltam eléggé vészjósló volt:))))

pedronegroo 2016.03.31. 14:09:16

Egybe kell tartani a csapatot, el kell felejteni a beszari bunker focit, be kell építeni a fiatalokat, és le kell cserélni az erőnléti edzőket. Szerintem ez hiányzik hogy szintet lépjünk és nem "valaki". És nehéz szívvel de meg kell válni egy-két játékostól akik folyamatos sérüléseik miatt nem tudják segíteni a csapatot és még nélkülük is bőven meg vagyunk mivel Allegri úgy se szeret rotálni nincs szükség bő keretre, nyilván amennyiben megfelelő erőnléti stáb érkezne.

MdewC 2016.03.31. 14:12:34

@Juveboy92: be vagyok kakkantva rendesen én is, mert sztem nem tudjuk pótolni. Bárki klasszist akarunk hozni, ha akarunk, akkor mellé kellene. Nem helyete. ;) De ez senkit nem érdekel. :D

Juveboy92 2016.03.31. 14:24:06

@MdewC: én nem vagyok bekakkantva:))) szinte biztos vagyok benne hogy marad , mert nem hinném hogy bárki megadná a rekordösszeget érte nyáron... illetve Pogbának is nálunk van a legjobb helye a fejlődésre
Èn őt abból a szempontból nem keverném össze Vidallal, hogy habár tisztába vagyok vele hogy nem itt fog megöregedni, DE 23 éves még bőven nincs karrierje csúcsán és még BLt is simán nyerhet akár velünk is...mert Vidal azért ment el 28-29 évesen mert már nem érzett magában sokat a legmagasabb szinten max 3-4 év és utána mehet vissza Chilébe vedelni a tengerparty bulikon ...Pogba meg kb 2-3 év múlva lesz abban a korban amilyen korban Vidal ÉRKEZETT!!
és sérülés kockázat ide vagy oda akk is ha kidől fél évre még csak 24 lesz, és egy olyan ambíciózus játékosnak mint a francia...a forma visszanyerése sem 1 év hiszen a videoi is arról szólnak civilbe hogy eddz otthon eddz edzesen edz edz edz hogy a legjobb lehessen

Barolo4 2016.03.31. 14:26:48

Magához képest egész értelmes nyilatkozat. Én is azt gondolom, hogy csak rekord összegért távozhat Pogba és kérdés, hogy lesz e olyan csapat aki ezt a rekordot ki fogja fizetni, akkor amikor szerintem 100m-ért azért lehet kapni olyan játékost is aki jelenlg jobb mint Pogba a saját posztján (Pogbánál persze az is hatalmas dolog, hogy még mindig fiatal és akár még fejlődhet is). Ráadásul rengeteg egyéb tényező is befolyásolhat egy ilyen üzletet (pl. egyéni szponzor), szóval meglátjuk. Kívánom Pogbának, hogy zseniális játékkal nyerje meg az EB-t és akkor azért nagy baj nem lehet! :) Forza Juventus!

Zsöné 2016.03.31. 20:24:10

"Hozzátenném, hogy azonos állásponton vagyunk, s amennyiben nem adódik egy másik, megfelelő projekt, szívesen marad a Juventusnál"

Ha nincs ló, jó a szamár is?

Takarodj te dagadt cigány!

2016.04.01. 08:14:09

Azért ne lepődjetek meg ezeken a szavakon. Raiola a világ egyik legjobb ügynöke és neki az az érdeke, hogy ha Pogba eladásra kerül minél magasabb összeg legyen hiszen vmennyit lát ő is abból, de nem ezen a nyáron távozik Pogba sztem, mondom ezt arra alapozva h a Barca nem hiszem h még Suarez vételáránál is magasabb összeget kifizetne Pogbáért, míg Guardiola City-je képes lenne rá lásd Sterling és az értelmetlen pénzkidobás példája, de ki az aki egy ilyen széteső csapathoz menne?
Egyetlen dolog számít sztem: ha Pogba közli a vezetőséggel h távozna, akkor végbemegy a dolog úgyis.

Ami a cikkben szereplő játékosokat illeti: az örmény sztem marad, míg Gündogan távozik szintlépés okán, Lukaku marha drága nekünk, Keanre pedig oda kell figyelni és ha így folytatja nem kölcsönadogatni.

Ami a mi keretünket illeti: nyáron tovább kell folytatni a fiatalítást, főleg a védelemben és belső kp-ra 1-1 ember (ha Mandragora nem maradna nálunk), figyelni a jobb szélső gondjára is.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9909) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7436) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása