Marotta: "A klub sosem gondolkozott Allegri menesztésén"

marotta_beppe_sajtotajekoztato_2.jpgA Juventus sportigazgatója szerint, annak ellenére, hogy a csapat a szezon elején rendkívül rossz teljesítményt nyújtott, a klub sohasem fontolgatta a vezetőedző menesztését.

A Bianconeri jelenleg a tabella negyedik pozíciójában helyezkedik el, mindössze három pontra az éllovas Intertől, köszönhetően az elmúlt hetek remek játékának és hét mérkőzésre duzzadt győzelmi szériának.

A csapat októberi formája ezzel szemben éles kontrasztot mutatott, amikor is a Sassuolo elleni 1-0-ás vereséget követően az Öreg Hölgy a Romahoz képest tizenegy egységnyi hátrányban volt. A nehézségek ellenére azonban Marotta szerint a klub mindig is bízott Allegriben.

"Soha nem volt rá esély, hogy menesszük őt." - utalt a sportigazgató Allegri esetleges elbocsátására a La Domenica Sportiva riportereinek. "Úgy gondolom, hogy az egyes rosszabb eredmények nem szabad hogy olyan kihatással legyenek a klubra, hogy ilyen döntést hozzon.

Az edző kirugása akkor lehet indokolt, ha már nincs meg többé a kapcsolat közte és játékosai valamint a klub között. Jelen esetben erre nem került sor.

Allegri egy remek szakember és hála az ő hozzáértésének képes volt további olyan eredményeket szállítani, mint amit a múltban elért a csapat." - vélekedett Marotta.

Beppe azt is elárulta, hogy a Juventus nem kapkodta el Paulo Dybala szerződtetését a nyár folyamán, egyben elégedettségét fejezte ki, hogy a játékos lassan, de biztosan kezdi meghálálni a belé fektetett bizalmat.

"Alaposan átgondoltuk Paulo szerződtetését. Tudtuk, hogy egy tehetséges játékost keresünk, amit idővel be is bizonyított.

Ha bizalmat szavazol egy játékosnak, az pénz kérdése. A lényeg viszont az, hogy minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami szükséges ahhoz, hogy minőségi játékos válljék belőle." - fejezte be az interjút Marotta.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr548206164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2015.12.28. 13:11:31

Még ha az ellenkezője is lenne igaz, nyilván akkor is ezt kéne felelnie Allegrivel kapcsolatban. De én nem hiszem, hogy a szezon elején komolyan felmerült a kirúgásának a gondolata. Szerintem a vezetőség is tudta, hogy egy ilyen átalakítás után idő kell a csapatnak. Szerintem mikor bedobták Mazzarri nevét, és itt sokan háborogtak, az is csak amolyan sajtópletyka volt. Biztosra veszem, hogy Allegri állása nem forgott veszélyben. Ez maximum akkor lett volna reális, ha tavaly kiestünk volna a BL-ből a csoportmeccsek során, vagy a 16 között. Akkor lehet nem lenne ekkora a bizalom felé. De egy BL döntős, duplázós szezon után kell legyen annyi türelem az edző felé, hogy a rossz szezonkezdet ellenére nem keresik az utódját. Pláne mikor a BL-ben meg jól játszunk. Én örülök, hogy Allegri az edzőnk. Még akkor is, ha az érkezésekor még én is szkeptikusabb voltam. Illetve mondjuk azt, hogy Conte lemondása miatti csalódottságom beszélt belőlem. Én Allegrit mindig is elismertem, és úgy gondoltam, hogy a Milannál kialakult helyzetről elsősorban nem ő, hanem a Milan vezetése tehetett. És ezt igazolni is látszik nálunk.
Amit Berardiról mondott, az azért tetszik annyira, mert szerintem ez leginkább neki szól. Ezzel is éreztetni kívánja, hogy itt nagyon fontos játékos, és nagyon szeretnénk, ha csatlakozna a Juventushoz. Remélem nyáron ő lesz az egyik legfontosabb igazolásunk a húzóembereink megtartása mellett. Kellene egy erős mag, amiben sok olasz tehetség vagy top játékos kap szerepet.

Trieszt120506 2015.12.28. 13:23:21

Lassan azt gondolom, hogy ő a lehető legjobb opció. Olasz, taktikailag nagyon felkészült és rugalmas, reálisan felméri csapat játékerejét (simán beállítja a buszt a kapuba, ha kell), és jól is rotálja a csapatot. Már csak egy erősebb keretet kellene alá pakolni, hogy évről évre mehessünk a BL-ért.

danimester1 2015.12.28. 13:52:27

Ez egy kellően korrekt nyilatkozat és tetszetős is,mert sugall valami szakértelmet és alaposságot (megfigyelők).Örülök én is a csapat teljesítményét látva (az eredmények miatt elsősorban,mert a mutatott játék még nem meggyőző,akadozó),de azért kíváncsi lettem volna akkor mit nyilatkozik ha nem így alakulnak a dolgok.Várom már türelmetlenül,hogy bizonyítsa a "szakértelmet" és "alaposságot",mert egy Gündogan vagy Banega kaliberű játékost nem lesz egyszerű és olcsó sem megszerezni.Ellenben nem várom sem Moutinho-t sem Mandragora-t,mert ezeket a pénzeket megtartva a minőségre kellene fektetni a hangsúlyt.Úgy érzem koros tapasztalt játékosunk van elég,nem kell tovább bővíteni a keretet magas fizetésű korosodó játékosokkal még akkor sem ha elfogadják a másodhegedűs szerepet,inkább teret hagyni kibontakozni egy-egy fiatal tehetségnek.Tudom nehéz helyzetbe vagyunk,mert az indián problémás,Asa sérülékeny,Hernanes pénzkidobás volt,Barza öregszik (de akkor is nagy király) ,menni fog Evra és még Pogba valamint "Morientes" sorsa sem biztos.Természetes,hogy ezt nem egy téli mercato alatt kell rendezni,de a nyáron megint kemény feladata lesz.nem utolsó sorban Allegri,akit meg fognak környékezni angol csapatok,de nem tartom kizártnak hogy spanyolból kapjon ajánlatot.A nyarunk megint izgalmas lesz...

Paris Hamilton 2015.12.28. 13:57:16

@babo0410: az interjúban Dybala-ról van szó, nem Berardi-ról :D

A cikkhez hozzá szólva, én is megkövetem magam, és azt mondom jó hogy itt van Allegri. S hál' Istennek nem is fog -szerintem- távozni a szezon végén mert a nagy csapatok majd azon fognak vetekedni hogy Mourinho vagy Guardiola üljön le a padjukra. Most már én azt gondolom hogy tényleg egy vissza vont irányító kellene a csapatba valamint egy-két jobbszélső és nagyjából készen is lenne csapat. Reméljük a legjobbakat.

babo0410 2015.12.28. 14:12:30

@Paris Hamilton: Igazad van. Jézusom! Hogyan keverhettem így össze őket? Akkor a Barardiról írott mondandom sztornó. Berardi az Domenico, nem Paolo. :D

babo0410 2015.12.28. 14:22:12

@danimester1: Hogy a legnagyobb neveinket meg tudjuk tartani, ahhoz szükség lenne arra, hogy minél közelebb kerüljünk a BL döntőhöz. Ha azt érzik a játékosok, hogy ez a csapat bárkivel versenyre tud kelni, akkor kisebb az esélye, hogy el akarjanak menni. Ha csak nem a pénzt választják. De én remélem, hogy nem.
Allegrit meg jó, az elképzeléseinek megfelelő igazolásokkal lehet minél inkább maradásra bírni. Habár nem látom a reális veszélyét a távozásának.

danimester1 2015.12.28. 14:30:34

@babo0410: Egyet tudok érteni vele,hogy elsősorban a legjobbjainkat legyünk képesek megtartani ez a legfontosabb.Azonban szerintem ehhez a Bl-nek semmi köze lásd pl. Vidal esete,amit alátámaszt az is amit írtál,hogy a pénz is nagyon fontos,de nekünk harcosokra,képzett minőséget képviselő játékosokra van szükségünk nem zsoldosokra.Akinek a pénz lesz a tényező Isten áldásával mehet,mert nem fogjuk tudni megtartani.Allegri esetében még sok minden történhet,mert ha most ki is esünk a Bl-ből az nem egyértelmű azzal,hogy miatta,de ha a nem leszünk dobogósak,akkor el tudom képzelni,hogy elengedik ha menni akar.

MDaniel98 2015.12.28. 15:12:30

Hát nem tudom, de én úgy halottam, hogy anno a vezetőség, a Napoli elleni vereséget követően kiment az edzésre "szúrós szemmel nézni", szóval, ha 2-3 meccsig még folytatódott volna a vesszőfutásunk, tuti, hogy kivágták volna Allegrit. Szerencsére ez nem történt meg.

Juvegaspy 2015.12.28. 16:44:22

Nem kell itt irogatni h mit nyilatkozott volna ha ez meg az tortenik. Vissza lehet keresni ez total igaz amit mond Marotta. Sokan -koztuk en is- panikba voltak de Allegri szamomra is bizonyitja h jo szakember.
Am azzal en is egyetertek h elsosorban meg kell tartani ertekeinket s egy-ket sztar igazolas beleferne ha a bl-ben tudnank villantani!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása