Bonucci: „A Torino elleni győzelem fontos volt”

bonucci_leonardo_adidas_mezben.jpgLeonardo Bonucci legutóbbi interjújában beszélt arról, hogy mi jelentette a fordulópontot a Juventus számára az idei szezonban, hogy mi segítette csapatát a formájuk megtalálásában.

A bianconero csapat a borzasztó szezonkezdet után kezd életre kelni, a bajnokságban győzelmi sorozatba kezdett pár meccse, míg a Bajnokok Ligájában már kiharcolta a továbbjutást a legjobb tizenhat közé.

„Egymás szemébe néztünk, és rájöttünk, hogy ez nem lehet az igazi Juventus.” - mondta a védő a Sky Sport Italia és Mediaset Premium beszámolója szerint.

„Ez a pillanat segített nekünk egységessé válni ahhoz képest, ahogy a bajnokságot kezdtük, és azt jelezte a fiatalabb játékosoknak, hogy nincs több vesztegetni való időnk.

Felszínre hoztuk a bennünk rejlő büszkeséget, és a torinói derbi utolsó pillanatban való megnyerése felrázott minket. Ez volt a fordulópont, és ez emlékeztetett minket arra, hogy az összes mérkőzésen az utolsó másodpercig harcolnunk kell.

Ez fontos jel volt, és egyúttal utunk kezdőpontja is lett, amely út felfelé mutat a tabellán, azonban most nem csökkenthetjük a nyomást, mert akkor minden hiábavaló volt.”

A Juventus a szezon elején meccsenként kapta a gólokat, azonban a hármas védősor visszatérésével Gianluigi Buffon is több védelemben részesül.

„A védősor erőssége az edzőt és a teljes csapatot dicséri, hiszen ők is azért dolgoznak, hogy védelmet nyújtsanak számunkra.

Ez a rendszer nagyobb magabiztossággal szolgál, és ennek a megbízhatóságnak a révén a csatárok is jobban érvényesülhetnek. Jól teljesítünk, de nem járhatunk a fellegekben, minden meccsre kiemelten figyelnünk kell.”

Az Inter vezeti a bajnokságot, miután a Napoli 3-2-re kikapott a Bologna otthonában, és így harmadik helyre esett vissza a Fiorentina mögé.

„Nem egyszerű a Napoli számára háromnaponta játszani, és ilyen helyzetek előfordulhatnak. Az Inter erőssége elismerést érdemel, a számos 1-0-ra megnyert meccs pedig azt mutatja, hogy a csapat harcosokból áll. Ez fontos lehet hosszú távon.”

Az Öreg Hölgy kedden a Sevilla ellen lép pályára, a tét pedig a csoportelsőség, amihez már egy döntetlen is elég.

„Úgy kell pályára lépnünk, hogy csak a saját eredményünkkel foglalkozunk. A csoport elején végezve könnyebb ellenfél várhat ránk a kieséses szakaszban, és ezért kell mindenképpen pozitív eredményt elérnünk kedd este.

Európában talán nem érjük el a Barcelona, a Bayern München vagy a Real Madrid szintjét, azonban egy kis szerencsével, a szokásos fegyelemmel és pár varázslatos pillanattal a fiatalabb játékosok részéről idén ismét tényezők lehetünk a Bajnokok Ligájában.”

A fiatalokról szót ejtve Leonardo Bonucci kiemelte a pénteki meccset eldöntő Paulo Dybalát, azonban nem kívánta összehasonlítani a fiatal játékost Carlos Tévezzel.

„Nagyon különböző játékosok. Carlos a csapatunk fókuszpontja volt, míg Paulo mindössze huszonkétéves. Rendkívüli minőséget képvisel, és kizárólag akkor képes kiteljesedni, ha megkapja a szükséges teret. Semmi kétségem afelől, hogy a Juventus csapatának kulcsfontosságú tagja lesz a jövőben még hosszú ideig.

Nagyon szerencsések vagyunk, hogy négy ilyen eltérő képességekkel rendelkező csatárt tudhatunk a csapatban, mivel ez rendkívüli rugalmasságot biztosít edzőnknek a csapat kiválasztásakor. Mario Mandžukić és Paulo Dybala kiváló formát mutat, azonban Simone Zaza és Álvaro Morata is készen áll a széleken.

Idén Álvarót még nem mutatta legjobb formáját. Azonban nélküle tavaly nem jutottunk volna be a BL-döntőbe. Egy kis nyugalom kell, mindannyian támogatjuk, és így hamarosan ismét gólokkal fogja segíteni a csapatot.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr268145098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Il Principino 2015.12.07. 10:36:12

Sevillaban tessék majd nem kikapni,nem sörmeccsnek tekinteni,mert kellemetlen lenne ilyen korán a Barcával találkozni,amikor a legjobb 4 is meglehet egy szerencsésebb sorsolással!Szerencsés esetben egy PSV,Gent,Olympiakosz,Kijev jöhetne a 16 között,késöbb meg egy PSG-Atletico vonal:)

Leram7 2015.12.07. 20:45:10

@kg19850508: PSG azért nem szerencsésebb eset szerintem.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása