Nem volt kidobott pénz a nyári költekezés

dybala_paulo_golorom_uvoltes.jpgMindennek megvan az ideje, így a vetésnek és a betakarításnak, a Juventus általános igazgatója, Giuseppe Marotta pedig még a nyár előtt jóval megkezdte a talaj előkészítését, először megszerezte Paulo Dybalát, majd megvásárolta Mario Mandžukić, végül pedig Alex Sandro játékjogát.

A vetést követő betakarításhoz el kellett telnie egy kis időnek, talán az elvártnál kissé több időt is vett igénybe az érési folyamat, azonban az Öreg Hölgy három legdrágább szerzeménye most már bizonyítja, milyen rendkívüli hatással tud lenni a csapat teljesítményére úgy a bajnokságban, mint a Bajnokok Ligájában.

A Lazio elleni pénteki győzelem mindössze végső megerősítésként szolgált.

Paulo Dybala hozzájárulása az első gólhoz megkérdőjelezhetetlen, hiszen kellemetlen helyzetbe hozta a rómaiak védőjét, Santiago Gentilettit, aki zavarában a kapuba irányította a labdát, míg Mario Mandžukić rengeteget küzdött a mérkőzésen, Alex Sandro pedig a bal szél aktivitásáról gondoskodott folyamatosan.

Megközelítőleg nyolcvanötmillió euróba került a három futballista Torinóba igazolása, és ez a nyáron elköltött összeg kétharmadát tette ki. Simone Zaza és Hernanes kivételével, akiknek a játékjoga tizennyolc, illetve tizenegymillió euróba került, a többi játékos megszerzése nem jelentett érdemleges pénzügyi megterhelést.

Sami Khedira és Neto ingyen érkezett a szerződésük lejártával, Daniele Rugani az Empolitól a kölcsönszerződés lejártával tért vissza, míg Mario Lemina és Juan Cuadrado kölcsönszerződések keretében költözött Torinóba, opciós vételi joggal.

A trió legdrágább futballistája a fiatal argentin csatár, Paulo Dybala volt, az érte fizetett összeg végül megközelítőleg negyvenmillió euróra rúghat. Komoly összeg, ám a játékos már nyolc gólt szerzett, hetet a bajnokságban, valamint három gólpasszt is kiosztott, a Lazio elleni csodálatos gólja pedig nagyszerű kiindulási pont lehet a játékos Juventus-karrierje számára.

Az argentin futballista talán kevésbé harcos, mint honfitársa és klubbéli elődje, Carlos Tévez, azonban talán ravaszabb játékot mutat, és mindenekelőtt csupán huszonkétéves, tehát még benne van a potenciál a fejlődésre, és a megfelelő korban is van ehhez.

mandzukic_mario_golorom_2.jpgEgyértelmű, hogy Mario Mandžukić játéka nem szemet gyönyörködtető, azonban a játékos kiemelkedő hatékonysága megkérdőjelezhetetlen. Hat gólt szerzett eddig, hármat a bajnokságban, kettőt a Bajnokok Ligájában, egyet pedig az Olasz Szuperkupában, amiből öt döntőnek bizonyult az illető meccseken, ez talán kellő bizonyíték a játékos fontosságára.

Ha a horvát játékos gólt lő, a Juventus mindig megnyeri a meccset. A pályán kiváló párosítást alkot Paulo Dybalával, aminek eredményeképpen azonban Álvaro Morata az utóbbi hetekben inkább a padot koptatja.

Alex Sandro még nem szerzett gólt új csapatánál, azonban három gólpasszal segítette együttesét az eddigi tíz mérkőzésén. A szezon elején inkább a padon foglalt helyet, és edzéseken kapott lehetőséget a fejlődésre és a beilleszkedésre, azonban az utóbbi pár találkozón bizonyítottnak tűnik, hogy a nyáron talán magasnak tűnő huszonhatmillió eurós kiadás ellenére alkalmi vétel volt a futballista.

Kivéve a Sassuolo ellen mutatott talán eddigi leggyengébb teljesítményét, amely mérkőzésen a címvédő ki is kapott a Mapei Stadion gyepén 1-0-ra, a Juventus a szezon során veretlen, amikor a szélső lehetőséget kapott.

A tavasz és a nyár a vetés ideje, ám az ősz megérkeztével a Juventus megkezdte a betakarítást, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a bajnokságbeli győzelmi sorozat, illetve a Bajnokok Ligája mérkőzéseken mutatott kiváló forma és számos pont.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr198142798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

giorgio007 2015.12.06. 14:30:52

Amikor anno szegeny Lori megkapta a labdat mar boritekolhato volt h keptelen vele barmit is kezdeni labbal. Ellenben Mandzu... pl hogy tartotta meg a masodik gol elott a lasztit negy ember kozott, es milyen meglatasai vannak. Igazi polihisztor :D

KysBé 2015.12.06. 14:34:29

Gratulálok! Remek poszt!
Így utólag nincs kétségem ezen hármas szükségességéről, mindazonáltal most is tartom, hogy drágán érkeztek!

Dybalával kapcsolatban egy kérdésem merűl fel: Mi a garnacia, hogy Pogbához hasonlóan nem követel 1-2 év múlva olyan fizut amit mi nem tudunk teljesíteni???

venember83 2015.12.06. 14:44:53

@KysBé: ha Zidane-hoz, Pirlóhoz vagy pl. Alexhez méltó teljesítményt nyújt, akkor nyilván jogos a béremelés kérvényezése, de neki is tisztában kell lennie azzal, hogy a Juve nem a Real, Manchester (City vagy United mindegy), Barcelona, PSG stb., szóval van egy bizonyos határ, amit nem léphet át a vezetőség. Amúgy semmi garancia nincs arra, amit írtál, ahogy arra sem, hogy nem sérül le másfél évre a következő meccsek egyikén, vagy hogy már nyáron nem fog hisztizni mondjuk a Barca vagy a Real miatt. Majd akkor kell megbirkózni a problémákkal, amikor azok jelentkeznek, előre kár emiatt aggódni. Inkább örüljünk a nagyszerű teljesítményének szerintem.

rockitbaby 2015.12.06. 15:11:59

@venember83: Annyiban egészíteném ki a dolgot, hogy a nyáron Zamparini szerint több és ami még fontosabb jobb ajánlat is befutott érte, mint a miénk volt. De mégis kénytelen volt nekünk eladni, mert a játékos ide akart jönni. 22 éves, tehetséges, fél Európa a kegyeiért versengett már most is, de ő itt akart játszani. Azért ez nem semmi. Én nem félnék attól, hogy átlépi azt a bizonyos határt. Ha akarta volna a ManU már a nyáron olyan fizetéssel foglalkoztatná, amit nem szégyell. De amit már másik poszt alatt is írtam, a Juventus újra vonzó célpont. És a folyamatos fejlődéssel igenis tudunk komoly fizetést is adni, lásd Pogba. Valamiért azt érzem vele kapcsolatban is, csakúgy, mint a kis franciával kapcsolatban: nem véletlen akartak ide jönni és nem véletlen az sem, hogy eddig még egyik másik csapat sem tudott olyat mutatni neki ( ez inkább Pogba-ra érvényes ), ami miatt akár csak megfordult volna a fejükben a távozás.

Tiszta sor, hogy nem ez lesz az utolsó klubcsapatuk, mert ez már manapság nem divat, de kitudja még az is lehet, hogy mint szinte minden más is a labdarúgásban, ez is reneszánszát élheti. Én örülnék, ha ők ilyenek lennének.

pedronegroo 2015.12.06. 15:15:41

Mandzu, Dybala, Sandro sehogy se lehetett volna rossz igazolás. A rossz igazolás az amikor egy kiégett brazilt veszünk, Hernanes, vagy olyanokat akik eleve tehetségtelenek.

Rocky80 2015.12.06. 15:50:56

@KysBé: Nem tudom, nekem egyik kapcsán sem jutott eszembe az, hogy drágán vettük.

Talán Zaza kapcsán villanhatna ez be, de amikor beállt, szinte mindig gólt rúgott ő is. Akkor meg drága? (Mezőnyben valahogy sete-suta, de amikor odakerül, akkor könyörtelen. Tiszta Inzaghi. :D )

The king of alibis 2015.12.06. 16:38:17

Dybala és Sandro egyértelműen megérték a pénzüket. Mandzukic kérdéses. Hernanes, Dzádzá pénzkidobás volt.

Cannavaro 2015.12.06. 20:07:08

Szerintem csak Hernanes nem csinált semmi olyat ami miatt azt lehetne mondani hogy megérte a többiek hozzá teszik amit kell, és benne van hogy lesz az mnég jobb is!
A mai világban, a mai árak mellett egyik sem volt kidobás(kivéve Hernanes)és gondoljunk bele mikor Matri, Bendő meg Anelka futkározott elől.. és tényleg FUTKÁROZOTT mer másra nagyon jók nem voltak, most azokhoz képest már Zaza is egy előre lépés, már csak a kora és az eddig, csereként beszállva elért eredményei miatt is!

ToTTy-Juve 2015.12.06. 22:06:43

Dybala és Sandro már egyértelmű, hogy jó igazolások voltak. Mandzukic nálam is még kérdőjel alatt van, engem még nem győzött meg. Hernanes viszont már bizonyította, hogy nincs nálunk helye és ott van még Zaza, akit itt már sokan leírtak, viszont vele én még türelmes vagyok és kérdőjel alá teszem. Fiatal, gyors és jó felépítésű. Láttam a Sassuoloban játszani párszor és tetszett a harcossága. Azt elismerem, hogy nálunk nem alkotott maradandót és a válogatottban sem, na de egy fiatal srácról van szó, aki most debütált minkét csapatban. Nagy változás ez neki és pl. dybalával vagy Mandzukiccal ellentétben ő a folyamatos játéklehetőséget sem kapja meg, ami tovább nehezíti a beilleszkedést. Persze nem lehet a végtelenségig várni, de én azt gondolom, benne több van, mint amit eddig mutatott.

Rocky80 2015.12.06. 22:35:48

@ToTTy-Juve: Mandzu engem már megvett az utóbbi pár meccs alatt. Szerintem nagyon jó játékos, nem olyan suta mint Llorente, ügyesen készít elő, ügyesen érkezik, és egész meccsen terrorizálja a védőket, és a védekező munkájáról még nem is beszéltem. Nagyon jók lesznek elöl Dybalával, és abszolút megérdemelt a kezdő pozíciója Moratával szemben. Még nem lőtt annyit és nem adott annyi gólpasszt, amennyivel kompenzálná az árát, de messze még a vége.

Zazáról meg csak ennyi:

www.youtube.com/watch?v=PRv_80X3Y1A

Ez a kedvencem tőle. Első BL meccse a tavalyi EL győztes ellen, és olyan magától értetődően lőtte be, hogy azonnal megszerettem. Nem beszari, gyors, higgadt. De a Palermo elleni gólja is tetszett.
Szerintem cserecsatárnak tökéletes, és kíváncsi lennék, hogy mi lenne a "maradandó alkotás" szerinted, amikor bármikor beáll, szinte mindig gólt rúg. Az meg, hogy nagy változás ez neki és hogy vannak előtte a rangsorban, hát igen, ez a Juventus. :-)
Nincs több benne, ő pontosan ennyit tud és ez pontosan így jó nekünk. Szóval szerintem már bizonyította, hogy helye van itt. :-)

Rocky80 2015.12.06. 22:39:21

Most néztem meg kb 5X ezt a Zaza gólt és nem lehet megunni. :D Az áráról meg annyit, hogy a mi cserecsatárainknak ennyi az ára. :-)

Barolo4 2015.12.07. 00:06:29

@venember83: +1
@rockitbaby: +1
Először is én most még nem gondolom, hogy értékelni kellene, jó periódusunk van, ezért most előkerülnek a pozitív vélemények, de még messze van az idény vége, relatív sok csapat fog küzdeni velünk, ezért leginkább majd májusban lehet értékelni.
Ettől függetlenül a 3 játékost egyikét sem tartom extra drágának két ok miatt. Jelenleg a korukhoz/színvonalukhoz képest nem nagyon látok olcsóbb játékosokat. A másik szempont meg az, hogy szerintem bármikor el tudnánk adni őket min. vételi áron (de ha így folytatják akkor emelkedni is fog az áruk). A többiek közül is lehet még simán jó vétel(ek) és az, hogy 1-2 játékos nem fog beválni, az bőven hibahatáron belül van. Ha tisztán a jelenlegi helyzetünket nézem, akkor a keret egyetlen (de igen nagy) hibája, hogy nem hoztunk egy drága klasszis irányítót. Hernanes project nem úgy tűnik, hogy meglepetést fog okozni sajnos. Remélem, hogy a csapat meglep és télen pótoljuk ezt a hiányt (ez amúgy nyilván nem valószínű). Forza Juventus!

MDaniel98 2015.12.12. 14:28:45

Mandzukic szerintem a szezon végére csak összeszerencsétlenkedi majd azt a 15-20 gólt, amit előzetesen vártam tőle, vele nincs baj, nyílván nem tőle fogjuk látni a legbriliánsabb technikával végrehajtott megmozdulásokat, de ezt már a leigazolása pillanatában sejteni lehetett.

Dybala egyértelműen a csapat jövőjének biztosítása szempontjából fontos igazolás (akárcsak Alex Sandro), én őszintén megmondom nem igazoltam volna le ennyi pénzért, de eddig bizonyítja tehetségét, és reméljük, hogy évről-évre jobb játékos lesz, mert ebben az esetben egy klasszist vettünk diszkont áron.

Sandro már nagyon kellett a csapatnak, mivel azt nem lehet tudni, hogy Evra meddig képes hozni a tőle megszokott magas szintű teljesítményt. Eddig minden jel arra mutat, hogy ár/érték arányban ő a legjobb igazolásunk, a Man.City ellen mutatott teljesítményével szerintem ezt bizonyította.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása