Visszatért a megszokott Pogba?

pogba_paul_golorom_2.jpgÚgy tűnik, hogy a Juventus szezonkezdeti kínlódását és frusztrált játékát szinte tökéletesen megtestesítette egyetlen játékos, ez pedig nem más, mint Paul Labile Pogba. A csapat rendkívül bizonytalannak tűnt már a kezdetektől, ahogy Paul Pogba is, ez a két esemény kart karba öltve következett be, és ez számos Juventus szurkolónak okozott csalódást és idegeskedést.

Ahogy a Juventus borzasztóan kezdte a 2015-16-os szezont, úgy Paul Pogba szokatlanul gyenge teljesítménye is nyilvánvaló volt, mióta felvette a tízes mezt. „Miért ennyire nehéz Pogbának?” - tették fel a szurkolók a kérdést.

Mások azon gondolkodtak, hogy vajon a történelmi szempontokból jelentős mezszám lenne hatással a futballistára, illetve a két meghatározó középpályás távozása okán jelentősen megnőtt felelősség okozta-e a fiatal futballista gyenge teljesítményét. Mindannyian megpróbáltuk a fotelben ülve pszichológusként vagy trénerként megmagyarázni a francia csillag szezoneleji bukdácsolását.

Azonban a csapat teljesítményének a javulásával Paul Pogba is jobb játékot mutat. Ahogy a csapat formája egyre inkább közelít az utóbbi négy évben megszokotthoz, és novemberben sokat lépett előre a csapat a tabellán, úgy társítható a fejlődés a huszonkétéves futballistához. A Juventus a szezon félidejéhez közeledve egyre jobb formát mutat, és most már nyilvánvaló, hogy ugyanez igaz Paul Pogba játékára is.

Felettébb megnyugtató látvány ez, nem igaz?

Paul Pogba egyszerűen túlságosan jó és túlságosan tehetséges ahhoz, hogy az elmúlt időszakban mutatott teljesítményt nyújtsa hosszabb időn át. Egy dolog, hogy egy hozzá hasonló tehetséggel megáldott játékos nem találja a formáját egy hónapon át vagy kissé tovább, mivel ez bárkivel megtörténhet karrierje valamely pontján. Senki nem immunis a formaingadozásra. Azonban egész bajnokságra kiterjedő gyenge teljesítmény, függetlenül a csapat által mutatott formától, teljesen eltérő dolog.

Nem csak a hasznos trükkök tértek vissza Paul Pogba játékába, amire jó példa a Manchester City elleni vagy bármely másik mérkőzés az elmúlt pár hétből. Paul Pogba teljes arzenálja ismét rendelkezésre áll tulajdonképpen. Nem csak apró jelek vannak, amelyek a játékosban rejlő potenciálra és a formahanyatlás végére utalnak. Ez a teljes csomag, amit Paul Pogba játéka nyújt. Ismét élvezhetjük a francia játékos rendkívül gyors sprintjeit a középpálya teljes hosszában.

pogba_paul_10_hatulnezet.jpgRáadásul manapság a formája sem digitális jellegű, hanem a csapathoz hasonlóan kiegyensúlyozott teljesítményt mutat a játékos a meccseken. Nehéz azt megmondani, hogy ez mennyire tudható be Claudio Marchisio visszatérésének és középpályán való kisegítésének, azonban minden bizonnyal megkönnyebbülést jelenthet Paul Pogba számára, hogy nem egyedül kell megbirkóznia a középpályán az adott feladatokkal. A Juventus nem veszített mérkőzést Claudio Marchisio visszatérése óta, ami jól bizonyítja, mennyire fontos futballistája az olasz a Juventus keretének.

Paul Pogba szezonkezdeti problémái nagyrészt annak voltak betudhatók, hogy egyszerűen túl görcsösen próbálkozott. Azonban most, hogy már nem erőlködik, kezd visszatérni a jól ismert játék, ez pedig kulcsfontosságú Paul Pogba formába lendülésének.

Hányszor láthattuk, hogy Paul Pogba a legtöbb esetben túlbonyolítja a helyzetet a szezon első felében? Hányszor láthattuk, hogy Paul Pogba torkaszakadtából üvölt, amikor mindenféle kellemetlenséggel kellett szembenéznie a pályán szeptemberben és októberben? Nem egyszer. És nem is kétszer. Talán a tízes mez súlya nyomta el a játékost, vagy egyszerűen a játékos kompenzálni próbált egyéb hiányosságokat. Azonban most minden egyszerűbbnek tűnik, és egyre jobb eredményeket ér el a csapat.

Paul Pogba legjobb meccseit novemberben láthattuk. Ez pedig igaz a Juventus teljes csapatára is. Egyik a másikból következik, ami teljesen logikus adott helyzetben. A Juventus tabellán való felkapaszkodása számos tényezőnek tudható be, azonban az egyik legfontosabb Paul Pogba visszatérése abba a formába, amit mindannyian láthattunk már, és amire tudjuk, hogy képes.

Az új szezonhoz és kerethez viszonylag lassan és nehezen alkalmazkodott a csapat, azonban az év végéhez közeledve a csapat teljesen más képet mutat, mint amit szeptemberben láthattunk. A Juventus kezdi megmutatni az erejét a szezonban, és igazi arcát láthatjuk, és ugyanez mondható el Paul Labile Pogba vonatkozásában is.

Forrás: hivatkozás.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr268132438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hogrin 2015.12.02. 13:52:59

Hát a City elleni jó teljesítményét látva én is azt hittem, hogy visszatért, majd a Palermo ellen ugyan olyan önző és gyenge volt mint korábban. Szóval valószínűleg még várnunk kell picit az igazi Pogbara de jó úton halad ő is az biztos.

Watakuki 2015.12.02. 16:15:10

@Hogrin: nem csak a City meccsen parádézott. Utóbbi 4-5 meccsen jól teljesített

Rivendell 2015.12.02. 17:38:48

Pogba addig nem fog megfelelő szinten teljesíteni,amíg nem érkezik 1 igazi irányító és 1 top közeli verő ember/vkp/ vagy valaki ki nem növi magát a vkp-k közül,de irányítót venni kell az fix.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása