Deschamps: „Pogbának többet kell védekeznie”

Deschamps Didier_potré.jpgA francia szövetségi kapitány védelmébe vette az idén kissé alulteljesítő Paul Pogbát, azonban azt elismerte, hogy a középpályásnak jobb teljesítményt kellene nyújtania védekezésben.

A francia játékost számos kritika érte a gyenge szezonkezdetért, és sokak szerint az idén nyáron megszerzett tízes mez plusz nyomást helyez a bianconero csillagra.

„A mez szabad volt, és én nem tudom, ki hozta meg ezt a döntést.” - idézi a Juventus egykori középpályásának a szavait a Tuttosport.

„Az a fontos, hogy Paul Pogba játéka ne változzon. Kiváló futballista, fiatal, és a pályán kívül az embereknek, a fiatal srácoknak tetszik az öltözködése, a kinézete, a frizurája…

Beszélnek róla, akár jó vagy rossz kontextusban. Kiváló futballista, ha jól teljesít a pályán, akkor sok mindent megtehet. Egyedül a pályán nyújtott teljesítmény számít.

Tudom, hogy nem a tízes poszton játszik, nem második csatár, és én mindig megengedem neki, hogy kövesse a támadásokat a válogatottnál, azonban egy középpályásnak védekező feladatokat is el kell látnia. Talán a játék nem ezen részét szereti a leginkább, de ez fontos a csapat számára.

A szezonkezdet? Nem lehet mindig száz százalékon teljesíteni. A Juve fontos futballistákat veszített el a nyáron. Jöttek további minőségi játékosok, azonban nem várható el tőlük, hogy ugyanúgy játsszanak, ahogy egy olyan csapat tette, amely két-három évig változatlan volt.”

A francia szakember nem tagadta, hogy egy napon Paul Pogbának valószínűleg el kell majd hagynia Torinót, azonban azt is elmondta, hogy neki semmilyen beleszólása nem volt a játékos nyári döntésébe.

„A játékosok gyakran váltanak csapatot, ő is válthatott volna a legutóbbi nyáron, azonban erre nem került sor. Azt is hallottam, hogy mindez nekem volt köszönhető, de nem, ez teljesen személyes döntés volt a játékos részéről.

Biztos távozni fog egy nap, egy adott pillanatban, azonban nem tudom, hogy mikor. Egy kiváló futballista akárhol játszhat, ahol csak szeretne, Olaszországban, Spanyolországban, Angliában...”

Didier Deschamps beszélt a Juventusnál töltött évekről is, és bár ma nem biztos, hogy ugyanúgy döntene, de nem bánja, hogy távozott az olasz együttestől.

„Az én döntésem volt, az én hibám. Akkor azt hittem, hogy ez a helyes döntés, de nem bánom mindezt. Nem lehet a múltban élni, és nagyon büszke vagyok arra, amit játékosként elértem.

Trénerként nagyon nehéz helyzetben érkeztem a csapathoz a Serie B-ben, és sikerült feljuttatni a Juventust a Serie A-ba. Személyes és szakmai szempontból is nagyon pozitív évként tekintek arra az időszakra. Végül sajnos nem úgy zárult, ahogy szerettem volna, de én döntöttem.

Hogy miért használtam a hiba szót? Akkoriban ez volt az egyetlen jó választás számomra, de kis idő elteltével az ember kicsit leáll, és visszagondol mindenre, kiértékeli a helyzetet.

Nem kívánom megemlíteni az indokokat, amik ehhez a döntéshez vezettek, de megértem, hogy a futballvilág nem értette mindezt, és nem is érthette meg.

Én megfizettem mindezért, mert világszerte értetlenül álltak az emberek, hiszen miért juttatna fel valaki egy klubot a Serie A-ba, hogy aztán távozzon? Talán az igazgatók rossz válaszokat kaptak? Ez továbbra is olyasmi, ami a tapasztalatom részét képezi.”

A francia szakembert ezt követően arról kérdezték, hogy megfontolná-e a Juventus padjára való visszatérést.

„Nem lehet ugyanazt a történetet kétszer megírni, nem tudom, nem lehet ezt megmondani. Jelenleg kiválóan érzem magam szövetségi kapitányként, és remélem, hogy sikerül ezt a feladatot ellátnom a lehető leghosszabb ideig. Mindig lehet új történetet írni, de nem látok a jövőbe.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr58028508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pedronegroo 2015.10.28. 13:03:19

Én úgy értelmezem hogy nem zárkózik el a visszatéréstől és ez mindenképpen jó hír. Sőt, szerintem a szíve is idehúz, nagyon örülnék ha a következő edzőnk Deschamps lenne, újra.

consminor 2015.10.28. 13:18:48

@pedronegroo: csatlakozom, nagyon örülnék én is, ha egyszer még vissza térne. Allegri után nekem ő lenne az első számú jelöltem

MDaniel98 2015.10.28. 13:21:49

Nagyon jó edző, ezt már több helyen is bizonyította, de még nagyon fiatal és nem gondolnám, hogy a fiatal edzőknek a nemzeti csapatok padján kellene eltékozolniuk tehetségüket (persze tudom, egy edzőnek nagy dicsőség, ha leülhet a nemzete kispadjára).

Drughi Di Bianconeri 2015.10.28. 16:36:49

Megint sok igazságot mond D.D.

Abban az 1ben mondjuk nem vagyok biztos,hogy Pogba-nak többet kellene védekeznie,mert érdemes 1-1 játékosnak az előnyeit kidomborítani inkább.
Idén az egyetlen jó (már-már valódi Pogba-s) teljesítményét az Atalanta ellen nyújtotta Pogba, ahol pedig Trequartista poszton játszott, miután beállt Asamoah.
Megjegyzem számomra kifejezetten tetszetősen.

Talán arra célozhatott Didi,hogy lehetne fegyelmezettebb, ami igaz is.

Ami érdekes,hogy képes lenne tanárian védekezni,hiszen emlékszünk rá,milyen elegánsan oldotta meg a labdaszerzéseket a hosszú lábaival,vagy egy csellel stb.

Remélem végre formába jön, szükség lenne rá !

Ami D.D.-t illeti: én is kifejezetten örülnék neki,ha Ő lenne az edzőnk,Allegri után.
De nekem ebből,amit mondott,pont nem az jön le,hogy visszajönne.

Szvsz. anno a vezetőség miatt lépett le, bár igaz,hogy az egy teljesen más vezérkar volt; nem tudom a jelenlegiekkel milyen viszony ápol?

Szerintem a hazai rendezésű EB legfőbb esélyesei,ha meg is nyerik,szerintem maradni fog,h. megismételje azt,amit játékosként elért.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása