Mitrofanov: "A Milan és a Juventus kizárást érdemelne"

witsel_alex.jpgA Zenit Szentpétervár sportigazgatója, Maxim Mitrofanov szerint a Milan és a Juventus valószínűleg tisztességtelenül jártak el, mikor le akarták igazolni az oroszok középpályását, Axel Witselt. Mint ismeretes, a milánói klub kölcsön kívánta venni a játékost, de a Zenit ezt elutasította. Emellett a torinóiak is érdeklődtek a belga iránt.

"Minden játékosnak megvan az ára." – nyilatkozta Mitrofanov a Championatnak. "Ha valaki le akarja igazolni Witselt, tudnia kell, hogy a szerződésében szereplő kivásárlási ár 100 millió €. Nem hiszem, hogy bármelyik jelentkező hajlandó lett volna ennyit fizetni.

Az átigazolási időszak utolsó napján beszéltem Witsellel és az ügynökével. Mondtam nekik, hogy két opció van. Vagy meghosszabbítjuk a szerződését, vagy – ha a játékos tényleg el akar igazolni – találnak egy klubot, aki kifizeti a kivásárlási árat. Ha az ajánlat számunkra nem megfelelő, a szerződése még 2017-ig él.

Ő azonban biztosított róla, hogy a szerződése lejártáig marad, ő is megérti, hogy vannak dolgok a futball világában, amiket nem lehet megtenni. Főleg ha egy klub az utolsó napon kezd el érdeklődni, konkrét ajánlat nélkül. A Milan például csak az utolsó két napban keresett minket.

A reakciónk annyi volt, hogy: 'Tudjátok milyen nap van? Elkéstetek.' Nem tudom, talán a játékos ügynökével próbáltak először tárgyalni." – elmélkedett hangosan a sportigazgató azon, hogy vajon miért jelentkeztek be a klubok ilyen későn Witselért.

"Az UEFA hatásköre megvizsgálni, hogy történt-e átigazolásokkal kapcsolatos szabályszegés. Az is lehet, hogy a Milan és a Juventus megérdemelné, hogy pár évre kizárják az átigazolási piacról. Ha kiderül, hogy egy klub tárgyalásba kezdett a játékossal az engedélyünk nélkül, akkor azonnal kapcsolatba lépünk az UEFÁ-val." – zárta nyilatkozatát némileg meghökkentő és fenyegető módon Mitrofanov.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr117756336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lord Viktor 2015.09.02. 22:06:07

Oroszországba ezek szerint még nem jutott el a modern futball, ahol "játékos szava számít". :)

Shyr Kahn 2015.09.02. 22:15:45

Ez az ember annyira naiv, hogy azt hiszi, ha Witsel bólogat a fenyegetésére, miszerint csak akkor távozhat, ha kifizetik az irreális kivásárlási árát (=börtön 2017-ig), akkor azt komolyan is gondolja. Lesz egy igen alulmotivált játékosa 2017 második feléig, amikor is megpróbálja majd magát eladhatóvá tenni jobb esetben. Rosszabb esetben eltemette oda ezt a szerencsétlen srácot. Egy ilyen klubból én is menekülnék. Szomorú, hogy itt tartanak még.

KysBé 2015.09.02. 22:16:57

@Lord Viktor: :)

Amúgy:
"Mondtam nekik, hogy két opció van. Vagy meghosszabbítjuk a szerződését, vagy – ha a játékos tényleg el akar igazolni – találnak egy klubot, aki kifizeti a kivásárlási árat"

Ezt beletetoválnám Marotta mellkasába!!!!!

Rivendell 2015.09.02. 22:22:46

@Shyr Kahn: miért szomorú,ne vicceljünk már..teljesen korrekt volt az emberke,keress olyat aki lerakja a pénzt vagy amit aláírtál azt szépen kitöltöd...hol itt a probléma?

majd szenvednél te is itt,ha 1ik fiatal beválik,de azt mondja bocs mennék a margitba stb csapatba,de 1ik se akar kivásárlási árat fizetni,majd MArotta azt mondja,rendben fiam,felezzük/harmadoljuk a kivásárlási árat,csak rohanj ha menni szeretnél.

Mixbetegállat 2015.09.02. 22:54:22

Ezt így kell csinálni, ha pedig közeledik a szerződés lejárta, akkor lehet értékesíteni kivásárlási ár alatt.

Shyr Kahn 2015.09.02. 22:58:27

@Rivendell: Ha az korrektség, hogy egy kivásárlási árat megállapít a fejed fölött a klub és nem enged el, ha azt senki sem tudja/akarja kifizetni, akkor sztem te egy elég rossz világban élsz. Vedd észre, hogy ez nem az eredeti szerződés része volt. Witsel nyilvánvalóan nem úgy igazolt oda, hogy 100 milliós lesz onnantól a kivásárlási ára. A kivásárlási árat a klub határozta meg.

Foggal és körömmel csak elég nagy áldozatok árán tudsz valakit megtartani, ha ellenben korrekt maradsz, akkor korrektséget is kapsz vissza. Legalább is nekem az a tapasztalatom, hogy sokkal inkább jobb, ha megengedő eszközökkel motiválsz, mintha próbálsz szóról szóra értelmezve hidegvérűként dolgozni.

Szép is lenne, ha a munkáltatóink ilyen eszközöket használnának. Ez az Őskor és sok magyar cég esetében sajnos hasonlóan elmaradott a valóság, így nem csoda, hogy jobb tapasztalat hijján képesek vagyunk egyetérteni éls logikát találni benne.

venember83 2015.09.02. 23:15:32

@Shyr Kahn: nem kívánok mindenképpen vitatkozni, de tudtommal a kivásárlási ár a játékos szerződésében található, amit a játékos is aláír.

Shyr Kahn 2015.09.02. 23:27:17

@venember83: Sztem az nonszensz lenne, ha az első szerződésben - amikor még azt sem tudod, hogy egy játékos beválik-e egy csapatban - belefogalmaznának egy ilyen magas összeget. Ha azóta volt szerződéshosszabbítás, akkor persze más a leányzó fekvése. Nekem mégis az a benyomásom, hogy az orosz kollegák kissé régimódiak és inkább felhasználnak minden eszközt a játékos megtartására, drágán való eladására.

Talán kissé fel is ment bennük a pumpa, amikor az utolsó napokban kaptak kölcsönszerződési ajánlatokat... szeretnének Ők minél magasabb összeget kapni érte. Nem hülyék. Viszont az, ahogyan a jelen fordítás alapján a játékossal bántak és kioktatták, szánalmas és inkább hasonlít a katonaságra, mint egy normális munkahelyre.

KysBé 2015.09.02. 23:28:04

@Shyr Kahn:
"Szép is lenne, ha a munkáltatóink ilyen eszközöket használnának"

Gondolom munkahely váltás esetén érted is fizetnek 30 Milla Eurót az évi 4 millás fizetésed mellett! Ellenkező esetben felesleges az összehasonlítás...

MdewC 2015.09.03. 00:10:17

Csak ki ne zárjanak minket. :)

keshudioo 2015.09.03. 00:34:01

két dolog szúrt szemet.
1.) semmi konkrétumot nem említ, csak "elmélkedik", mégis börtönnel fenyegeti a Juventus illetékeseit. ~jó nagy majom a csávó
2.) megtiltja, hogy az ügynöknél érdeklődjenek a klubok a játékos iránt miközben kijelenti, hogy ők találjanak egy klubot, aki hajlandó kifizetni a kivásárlási árat.

@venember83: @Shyr Kahn: a kivásárlási ár a szerződésben van benne, és nem a játékos felé szól, hanem az érdeklődő klubok felé. gyakorlatilag egy árcédula.

mindenesetre 100 milliót nem fognak fizetni érte.

keshudioo 2015.09.03. 00:35:08

@keshudioo: természetesen nem börtön akart lenni, hanem kizárás, csak pálinkáztam kicsit, aztán azt sem tudom, mit olvasok.

babo0410 2015.09.03. 02:38:45

@KysBé: Ja hogy te inkább tartasz a keretben motiválatlan játékosokat és nem nyersz semmit? Szerinted mivel jártunk jobban? Vidal távozásával, és egy iszonyatos tehetségű Lemina leigazolásával, vagy azzal, hogy nem engedjük el Vidalt, és lesz egy motiválatlan játékosunk, aki max 50%-on pörög? Jobb inkább itt tartani Vidalt az akarat ellenére, mint leigazolni egy tehetséget, aki iszonyatosan motivált, és bizonyítani akar?
@Shyr Kahn: Veled értek egyet. Ráadásul Mielőtt a Zenit sportigazgatója megszólalt volna, minden forrást azt írta, hogy 25-ért vihető. Nem tudom, hogy van-e kivásárlási ár a szerződésében, de ha van, ha nincsen, a 100 millió vicc. És egy olyan játékost vétek megtartani, aki menni akar. Csak azt érik el vele, hogy motiválatlan lesz a játékos. Maximum abban az esetben szabad megtartani, ha a játékos csak azért menne, mert jött egy jó ajánlat, mondjuk dupla fizuval egy erős bajnokságból, és a játékos csak elgondolkozott a váltás lehetőségén. Ez pl. tavaly Vidal volt. Idén már mindenképpen menni akart.

Rivendell 2015.09.03. 05:42:34

miért mit gondoltatok,ha 40-45-ért vették? rádobnak 1 m-t a vételárra azt csókolom...ez nem a Juventus:D

Marottának valami nép egészségügyi biztosnak kéne menni,vagy menekültügyi...esetleg munkaügyi biztosnak

2év van hátra a szerződéséből és azzal jöttök,hogy így elvágyódóan fog játszani stb,hát kapja be...2 év gyerekek,nem 1 meg fél év,megmondanám neki,hogy oké menj,de 1 éves fizutad most azonnal utaljad csak vissza öcsi...

Babo nálatok a játékosok lennének a kiskirályok,nem is értem miért a vezetőség seggét nyalog,miért nem a játékosokét:D

Rivendell 2015.09.03. 05:43:42

Ami a legfontosabb

csodálkoztok,hogy 1re magasabbak a fizuk,már miért ne lennének,ha a játékos azt tehet amit csak akar,fenyegetőzhet távozással stb,vagy simán hasukra utnek és a lejárat előtt évekkel x összegű emelést kérnek

tjunior 2015.09.03. 07:41:39

Ez a csóka hozta a Zenithez 95 millióért a Hulk-Witsel duót? Aztán ezzel a karakán tökös gyerek hozzáállással majd eléri, hogy a belga ingyen fog távozni. Mindenhova ilyen sportigazgatót :), bohóc.

pedronegroo 2015.09.03. 08:50:14

Az elvtársaknak nem tetszik a rendszer. Verik az asztalt mielőtt bármi konkrétumról is tudnának, primitív oroszok... Előbb járjanak utána, ha szabályszegést találnak akkor pedig járjanak el hivatalos módon. Asztalt verni már nem divat, értem én hogy a Zenit sportigazgatója próbálja magyarázni a bizonyítványát hogy ő nem felelős azért hogy Witsel ingyen fog távozni tőlük, de ez pont az a szituáció mikor bölcsebb volna hallgatni.

Hoods. 2015.09.03. 09:26:18

@babo0410: Igen, mert Witsel is abban a korban van, ahol a kovetkezo 2 evet telibeszarhatja, ugyis barmilyen nagycsapatnak kelleni fog. Ebredj mar fel, a jatekosnak ugyanannyira erdeke, hogy formaban legyen, ha nem is engedik el, mivel ha 2 evet uol a padon, soha tobbet nem fog kelleni meg az orosz ligaba se. Ketton all a vasar, ha alairta a papirokat, akkor fogadja is el azt ami ott van.

Apuleius 2015.09.03. 10:23:50

@Shyr Kahn: @venember83:

" Witsel nyilvánvalóan nem úgy igazolt oda, hogy 100 milliós lesz onnantól a kivásárlási ára. A kivásárlási árat a klub határozta meg."

Bármilyen hihetetlen is, ez a történet úgy működik, ahogyan azt @venember83: kolléga is írja. A kivásárlási ár a játékos szerződésébe kerül bele, vagyis de, az illető úgy igazol oda, hogy onnantól az a kivásárlási ára.

"Sztem az nonszensz lenne, ha az első szerződésben - amikor még azt sem tudod, hogy egy játékos beválik-e egy csapatban - belefogalmaznának egy ilyen magas összeget."

Nem igazán értem ezt az érvelést. Miért lenne ez nonszensz? Ha a játékos nem válik be, értelemszerűen dönthet úgy a klub, hogy a kivásárlási árnál olcsóbban adja tovább. A klub abból kiindulva állapít meg egy magas kivásárlási összeget, hogy ők is komoly anyagi ráfordítás révén hozták a klubhoz. A klub védi magát, a játékos pedig elfogadja kondíciókat (a magas fizetése mellé).

delpi0823 2015.09.03. 11:05:51

A kivasarlasi arat barmikor lehet csokkenteni hat ezek az oroszok hulyek hat ok se hiszik el hogy witselert barki kifog fizetni 100 millio eurot

delpi0823 2015.09.03. 11:08:21

Meg ez a csavo nem tudom mit ugat olyan dolgokrol vizional ami meg sem tortent a jatekos maradt a zenitbe ennyi a tortenet.

m.martin91 2015.09.03. 12:10:19

A kivásárlási ár annyit jelent, hogy maximum annyiért lehet elvinni a játékost. Witsel esetében ez 100 millió, de eladhatják 3,5 millióért is, ha úgy gondolják. Nem olyan meglepő dolog ez, a portugálok és a spanyolok szoktak ezzel élni, szinte minden játékosuknak van kivásárlási ára. Ha jól emlékszem, a Sevilla például 20 millióban állapította meg Llorente kivásárlási árát. A Porto-ban Danilo-é, meg Alex Sandro-é is 50 millió volt, ezt még akkor adták nekik, amikor még senkik voltak, szóval teljesen normális, hogy egy olyan játékosra is magas kivásárlási árat szabnak, akiből fogalmuk sincs, hogy mi lesz. Aztán mindketten jóval kevesebbért keltek el, 31,5 ill. 26 millióért.

GabeTR 2015.09.03. 12:37:57

Megvannak erre a szabályok, mikor, kivel, milyen módon lehet tárgyalni. Tartsuk be és nincs pampogás...
A táváris ilyen szempontból vonalas, ezek szerint így is kell viselkedni vele.
Mi sem örülnénk, ha Padoint minden nap a MU ébresztené, hogy a fülébe duruzsoljanak euró milliókról! :)

MVPP 2015.09.04. 06:41:03

Kétlem hogy Marotta szabályokat szegne :D

alexGicamo 2015.09.05. 10:16:38

Na,az orosz maffia fenyegetőzik ... Vagy csak sok volt a vodka ? LOL !
FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása