Ferguson: "A Juve helyében eladnám Pogbát"

ferguson_alex.jpgA Manchester United egykori sikeredzője, Sir Alex Ferguson a Tuttosport munkatársának adott interjút, amely során szó esett a Juventusról, valamint a torinóiak francia középpályásáról, Paul Pogbáról is.

"Egy fantasztikus csapat, zsinórban négy olasz bajnoki címet nyertek, s véleményem szerint balszerencsések voltak a Bajnokok Ligája döntőjében. A Barcelona a kontrákkal győzte le őket, de ezeket megelőzően irányították a mérkőzést."

Az átigazolási időszakok legnagyobb slágere már évek óta az a kérdés, hogy a Juventus és Paul Pogba, aki Ferguson csapatában kezdte bontogatni szárnyait, vajon rábólint-e valamelyik csillagászati ajánlatra, s így Zinédine Zidane után, ismét az Öreg Hölgy egyik játékosa dönti-e majd meg az átigazolási rekordot. A legutóbbi hírek szerint a Juventus elutasította a Barcelona 80 millió eurós ajánlatát.

"Eladnám Pogbát. Igaz, annak idején már egyszer hagytam távozni, de a Juve helyében most eladnám."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr887620520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doki0326 2015.07.12. 20:09:32

hál isten nem vagy a helyünkben!!egyszer már elbasztad pogbát most azt akarod hogy mi is ezt tegyük!!!ha nem kell minden áron eladni nem is szabad!!!

Lord Viktor 2015.07.12. 20:24:33

Nyilván, ha jó ajánlat (azaz irreális, 80+ m€) érkezik érte, akkor el kell adni, mert az árát jól elköltve sokkal erősebb lehet a csapat. Viszont addig igenis meg kell tartani, én szeretném, ha maradna. A legvalószínűbb szerintem az, hogy a Barcelona viszi el jövő nyáron.

Trieszt120506 2015.07.12. 20:47:24

@Lord Viktor: lassan át kell értékelni ezt az 'irreális' dolgot, a city például éppen 68 millió eurót készül fizetni Sterlingért.

danimester1 2015.07.12. 21:07:58

Tisztelem az öreget és elismerem a szaktudását.Én nem hurrognám le,mert jól beszél.Szerintem ha érkezik egy "erős" ajánlat el kell engedni,mert az a 80 is sok hátha még felette lenne.Azt se felejtsük el,hogy egy sz@r@bb szezon vagy egy sérülés és máris annyi annak a sok pénznek.Ebből az összegből két klasszist és egy jó cserét is tudnánk venni,nem utolsó sorban nem éreztük meg a hiányát valamint a teljesítménye sem volt olyan kiegyensúlyozott a szezon 2.-ik felében.Ez a véleményem és szerintem Agnelli sem véletlenül emlegette júl.31.-ét,bár messzemenő következtetést nem lehet levonni belőle,de kell a zsé ha akarunk egy "10"-est.Amennyiben nem lesz megfelelőajánlat marad ha meg érkezik még akár idén is mehet.

Rivendell 2015.07.12. 22:03:05

@Trieszt120506: presztízs igazolás..angol válogatott-fiatal-felkapták,mint kutya a tyúkszart....ja és a PL-belül az angol játékosok mindig irreális áron cserélnek gazdát.

1 szóval ....BOLONDOK

Drughi Di Bianconeri 2015.07.12. 22:24:41

Soha nem volt szimpatikus Sir Alkesz Ferguson (még akkor sem, ha a világverő MU-ját Lippi Juventusáról mintázta),de igaza van.

Annyival egészíteném ki,hogy nem most kell eladnunk,hanem akkor,amikor érkezik érte egy 100 M-s ajánlat a Barca-tól,ahol Pogba is játszani akar (bár jól rá fog b@szni,oda illik a legkevésbé az érdeklődő klubok közül).

Amúgy az Öreg inkább foglalkozhatna a MU-val, mert mindaz,amit felépített 36 év alatt, 2-3 év alatt megy a kukába.

Identitást,kultúrát, hagyományokat rakott le egy addig középcsapatba.Rengeteg fiatal brit (és külföldi) játékost fedezett fel, épített be. 2,5 évtizedig egyet jelentett a neve a (gyűlölt) Manchester United-del,ez tejesen egyedülálló,nem csak a mai fociban.
Bár Wenger még mindig ott van az Arsenal-nál,de ő inkább több kárt tesz,mint hasznot (meggyőződésem,hogy az Arsenal lúzerségének legfőbb okozója maga Wenger).

Most meg ugyanolyan a MU.,mint a Real/Chelsea/M.City: identitás nélküli, a klub filozofiájába nem illő zsoldosok halmozása, rekordigazolások sora,"celed-stílus".

Bár az idei igazolásaik még védhetőek is: Schweini,Darmian,Depay posztra érkező,kiváló minőségű játékosok,akik közül 2vel már dolgozott Lali.1ük ráadául igazi Vezér a másik meg Robben szintű szélső lehet. Darmian pedig az egyik leguniverzálisabb,legalázatosabb szélső védő.

De szerintem bedurvulnak idén is a végére indokolatlanul...várok még tőlük egy Hurry Kane igazolást,röpke 50-60 M fontért stb :D

babo0410 2015.07.13. 00:17:40

Szerintem meg Pogba-t semmi pénzért nem szabad eladni. Korábban már kifejtettem, hogy marketing szempontból mennyivel kedvezőbb lenne, ha meg tudnánk tartani. Egyrészt jelzés lenne, hogy mi nagy csapat vagyunk, az értékeink nem eladóak, tessenek máshol kopogtatni, másrészt meg Pogba nagyon felkapott játékos, ő lehetne a mi CR-ünk, Messink, ami a marketing értékét illeti. És ilyen játékosok kellenek, mert belőlük nagyon nagy bevételre lehetne szert tenni. A Real, Barca, MU bevételei se véletlenül ilyen magasak. Kellenek az ilyen felkapott játékosok. Manapság már sajnos a fociban is a marketing az elsődleges. Ma már minden üzlet. Pogba-t meg kell tartsuk.
És szerintem Fergie azért mondja, hogy el kéne adjuk a kis franiát, mert szerintem bosszantja, hogy ilyen könnyen kicsuszant a kezei közül. Tisztelem az öreget, de most úgy érzem csak az irigység beszél belőle.

Drughi Di Bianconeri 2015.07.13. 01:52:50

@babo0410: 1-1 játékos marketing-értéke soha nem termel 100 M körüli összeget,kivéve,ha az általad említett 2 játékosról (+ Neymarról) van szó.
De ők támadók,akiket olyan helyeken is ismernek,ahol még focimeccset sem láttak az életben.
Na már most 1 középpályás a mai világban sajnos nem lehet akkora sztár,mint a 2 reklámarc. Példának okáért,mikor Xavi benne volt az aranylabda szavazás TOP 3-ban, na akkor derültek ki olyan turpisságok,h. sok FIFA tagállam képviselője Xabi Alonso-ra szavazott, mert nem tudták megkülönböztetni őket :D

Pogba-nak sem lesz ekkora hírverése, már csak posztjából adódóan sem,Európán kívül nem is ismerik szerintem.

Meg aztán ez kicsit bonyolultabb ennél,mint hogy "na marketingeljünk egy játékossal"...

Erre eleve olyan klubok hivatottak,mint a Real,Barca,MU,Chelsea,Bayern. Mi nem ebbe a kasztba tartozunk,megjegyzem nem is szeretném,ha ebből a szempontból oda akarnánk tartozni.

Gondold el: CR köré építette Perez az egész Real Madridot, mióta újra ő lett a díszpinty. Tök mindegy,hogy nincsenek sikereik/trófeáik, a csapat széthullik, az edzőket falja...a lényeg,hogy CR legyen a spanyol bajnokság (és Európa) valaha volt legeredményesebb játékosa. Ez eddig megy.Idén se nyertek semmit,de Roncika megkapta a Phicichi díjat,hurrá ! :D

Ugyanez a szitu Bale,aki sok mindenben hasonló is Céhez (csak még nála is sokkal ocsmányabb,mert a portugál lehetne emberi formájú is,ha nem lenne reménytelenül k.csog, viszont a Béla gyerek olyan,mint egy Neandervölgyi :D).

Csak hát a walesi nem jött be, és szegény Carlonak akkor is kellett a majmot játszatnia,ha már a közönség is kikövetelte onnan.

De muszáj játszania,mert gondold el: mekkora blama lenne egy 100 M-s lufi ? :D

Na mindegy,hagyjuk ezt. A lényeget fentebb leírtam.

Pogba eltékozlása szerintem SAF manager-i pályafutásának egyik legnagyobb baklövése (volt még pár, pl.: Veron vagy Forlán MU-hoz igazolása,stb). Scholes pont kiöregedett,ideális lett volna a helyére Pogba,de ha jól tudom leginkább személyes nézeteltérések voltak közöttük.

Apuleius 2015.07.13. 10:11:36

@Drughi Di Bianconeri: "a Barca-tól,ahol Pogba is játszani akar (bár jól rá fog b@szni,oda illik a legkevésbé az érdeklődő klubok közül)"

Szerintem Pogba abszolúte és tökéletesen beleillik a Barcelona játékába.

konrad66 2015.07.13. 10:28:03

@Drughi Di Bianconeri: "Most meg ugyanolyan a MU.,mint a Real/Chelsea/M.City: identitás nélküli, a klub filozofiájába nem illő zsoldosok halmozása, rekordigazolások sora,"celed-stílus". = hülyeség
Nézzük Sir Alex óta eddigi nyárig igazolásokat,és kulturát:
Moyes :elkezdte építeni Januzaj karrierjét
Van Gaal:Blackett,Mcnair,Wilson,Pereira,eladta Welbecket,de látjuk Arsenalba rengeteg helyzetet kihagy,válogatottban játszik egyedül jól
Van Gaal alatt sok labdabirtoklás,szélsőjáték Van Gaalnak első évben egy gondja volt,ha nem volt Carrick elveszett a tudomány,megoldotta Van Gaal Schweinsteigerrel+van neki reklámértéke Adidas német arca,és még jön Schneiderlin is
Blind Rojo hasonló,mint Darmian univerzális jó játékosok
Herrera az új Scholes
Fellaini stílusa kellemetlen,de lehet használni
Mata egy kicsit drága volt,de Moyes kényszerhelyzetben volt Moyes
Falcao nagyon besült,de Fergusonnak is volt ilyen féle igazolása
Shaw egy tehetséges balhátvéd,csak sokat volt sérült,de amikor épp volt Chelsea ellen például nagyon jól játszott
Di Maria pedig jó lesz majd ebben az évben
szóval szerintem a játékstílus hasonló,csak akiket vettek drágák voltak,mert Van Gaalnak nem volt sok ideje volt,és Moyes-nál pedig csapatot újra kellett építeni

Hoods. 2015.07.13. 12:20:39

@konrad66: @Drughi Di Bianconeri: Azert en a Chelseat kihagynam ebbol a identitas nelkuli, klubba nem illo zsoldosok igazolasat. A Chelsea nagyon is jol igazol evek ota nem a legnagyobb nevekre dobaljak ki a 100 milliokat, ha mi is hosszutavon igy igazolnank (amit probalunk is) akkor mi is minden evben ott lennenk a 8ban. Raadasul Abra mar nem tularazva vesz jatekosokat, hogy utana aproert eladja. (Sokat lehetne sorolni, de a legjobb pelda itt Luiz.)

Drughi Di Bianconeri 2015.07.13. 15:50:31

@Apuleius: Pogba stílusát a mai, tőle idősebb játékosok közül leginkább Yaya Touré-hoz lehetne hasonlítani. Nem képességekről,stílusról beszélek.

Na már most,az igazi Yaya nem kellett a Barca-nak (pontosabban Pepnek),mert,hogy Busquets alkalmasabb arra a szerepkörre.

Rendben,hogy már nem Pep az edző,de nem látom magam előtt,hogy kiszorítaná,az azóta eltelt években már ikonikussá váló Busquets-et.

Talán Rakitic helyére lehetne berakni,mert nem kérdés,hogy fényévekkel tehetségesebb,mint a horvát.

Csak egyszerűen nem látom magam előtt a közel 2 méteres Pogba-t a törpék között tiki-takázni (most nehogy azzal jöjjön valaki,hogy a Barca már kontracsapat,mert közel sem,az alapvető stílusuk nem változott,csak nem 1500at passzolnak egy meccsen).

@konrad66: Nem hülyeség,a MU költötte az elmúlt 3-4 évben a legtöbbet Európában. Többet,mint a Chelsea,többet,mint a City,többet,mint a Real.
A többi mondatodat nem tudom értelmezni,"furcsán" fogalmazol,vagyis inkább sehogy :D

@Hoods.: Attól még,hogy az elmúlt 2 évben okosabb igazolásokat eszközöltek, még az identitásuk nem változott meg, eleve hogy lehetne identitása egy olyan klubnak,ami 2003-ban alakul ? :D

Meg aztán annyit az okos igazolásokról,hogy : De Bruyne,Lukaku,Schürrle,Salah stb ?
Vagy,hogy Cuadrado vagy Filipe Luis rohad a padon ? :D

Jól adnak el, de még mindig bennük van ez a habzsolósdi,indokolatlanul.

Minek igazolnak minden posztra 2 játékost,mikor Mourinho 13 játékossal elvan 1 szezonon át ?

Apuleius 2015.07.13. 16:05:43

@Drughi Di Bianconeri: Yaya Toure ügye azért szerintem ennél kicsit bonyolultabb volt, ráadásul Pogba mind stílusban, mind minőségben eltér az elefántcsontpartitól, aki kifejezetten darabosnak tűnt a barcelonai csapatban. Pogba szerintem tökéletesen beleillene a Barca gyors, sok passzos játékába, s szerintem is egészen pontosan Rakitic helyén lenne bevethető, így meg is találtuk a helyét. Tökéletes igazolás volna számukra. Arda Turan leigazolása viszont az évszázad vicce, s a Real Madridnak alighanem van egy beépített embere Barcelonában.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása