Morata: "Boldog vagyok a Juventusnál"

morata_alvaro_golorom_bl_donto.jpgA szezon szinte még le sem zárult, szédítő sebességre kapcsolt a pletykagyár, s az olasz sajtó a Juventus kezdőcsapatának szinte minden játékosát hírbe hozta valamelyik gazdag külföldi klubbal. A Bajnokok Ligája-menetelés során rendkívül fontos találatokat szerző Álvaro Morata esetében természetesen az ifjú spanyol egykori együttese, a Real Madrid a téma.

"Boldog vagyok a Juventusnál, s még több trófeát akarok itt nyerni." - nyilatkozta Morata a Cadena Cope-nak. "Az egyéni szezonomon túlmutatóan, ez a szezon egy olyan csapatról szólt, amely három bajnoki címet nyert, s sokan nem gondolták, hogy képes lesz egy negyediket is elhódítani egy új edzővel.

A mester bebizonyította, hogy milyen kiváló edző, a csapat pedig nagyszerű közösséggé kovácsolódott. Csodálatos fogadtatásban részesítettek, s olyan érzés, mintha már négy-öt éve együtt játszanék velük.

Benítez megkeresett-e engem? Nem."

Tavaly nyáron a Borussia Dortmund is komolyan érdeklődött a támadó iránt, azonban Morata cáfolta, hogy valaha is közel került volna a Bundesligában szereplő együtteshez.

"Végül nem tudtak megegyezni a Madriddal, míg én fejben már itt jártam, ahol mindig is játszani akartam. A Juventus a szó szoros értelmében az otthonomba jött értem, s a sportigazgató [Fabio Paratici] egy olyan időszakban beszélt velem, amikor nem éreztem jól magam, s elmondta nekem, hogy mi történhet ebben az évben. Kölcsönös bizalom alakult ki közöttünk."

Morata szót ejtett a Juventus Bajnokok Ligája-szerepléséről is, amely során a zebramezesek a Borussia Dortmundot, az AS Monacót és a Real Madridot is legyőzve jutottak el a berlini fináléig, ahol az FC Barcelona már túl nagy falatnak bizonyult számukra.

"Amennyiben ez azt jelentené, hogy bejutunk az elődöntőbe, úgy bízom benne, hogy ismét összecsapunk velük." - szólt egykori klubjáról, a Real Madridról a  Juventus tehetsége.

"A döntő? Egy hatalmas lehetőség volt, s úgy gondolom, hogy teljesen normális, ha az ember egy kicsit dühös. Ez normális, elveszítettünk egy kupadöntőt.

Mikor a nemzeti csapatnál találkozom néhány játékossal, akik játszottak ellenünk, felidéződnek az emlékek, de ilyen a labdarúgás. Vissza akarok jutni a döntőbe, s meg akarom nyerni."

Az elveszített Bajnokok Ligája-döntő után Morata elárulta, hogy nem tartotta meg a vesztes csapat játékosainak kiosztott ezüstérmet, s most azt is elmesélte, hogy mi lett a medál sorsa. 

"Odaadtam egy barátomnak, aki sokat segített, s így megérdemelte. Nem aludtam aznap éjjel, s hajnali ötkor a repülőtérre kellett indulnom, hogy Madridba utazzak.

Mindazonáltal ez az első évem a Juvénál, így nem is olyan rossz."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr727533968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cd1 2015.06.11. 13:36:31

csipem a srácot, remélem igazakat mond és marad is

udawa 2015.06.11. 18:39:20

Elég érdekes helyzetben vagytok vele kapcsolatban! Idén marad szerintem, ami nem is rossz a Juve szempontjából, de jövőre ha jól tudom (javítsatok ki, ha nem) a Real visszavásárolhatja viszonylag "potom" összegért! Meg lehet közelíteni úgy is, hogy ettől még egy évig benneteket erősít mindenképp, de bennem felvetődik a kérdés, hogy biztosan jó-e ez? Építeni valakire, aki jó eséllyel 1 év múlva távozik, mert ahogy fejlődik nálatok, azt vetíti előre, hogy 30+ milliós játékossá válik bőven, így jó húzás lenne a Madridtól a visszavétele. Ti felfuttatjátok magas szintre, ők meg visszaveszik, és ha netán nem is kell majd nekik,rögtön értékesíthetik is jó áron. Persze ha mondjuk tényleg topjátékossá válna nálatok, akkor valószínűleg meglenne az a lehetőség, hogy egy kis plusz lóvéval megtartsátok. Érdemes lenne talán már mostanában megegyezni a Reallal és kivetetni a záradékot a szerződéséből.
Dybala szerintem jó lesz nálatok, egyelőre értékben soknak tűnik, de minden esélye megvan arra, hogy megtöbbszörözze az árát!

MDaniel98 2015.06.11. 19:45:54

Szimpatikus srác, és fontos gólokat szerzett, bőven törlesztett a vételárából, és én is csak remélni tudom, hogy nem csak a levegőbe beszél és még legalább 3-4 évig itt képzeli el a pályafutását (aztán, hogy a Madrid erről mit gondol az már egy másik történet).

DegerFaCan 2015.06.11. 22:02:56

@udawa: ennyire nem lehet csak mint üzlet nézni rá, szerintem neki is van beleszólása és világsztár asszem sosem lesz, de nálunk van esélye arra hogy márka lehessen, a realban max egy évre, hogy ő az új Raúl vagy valami hülyeség... most csak azért ne játszassuk nehogy elvigyék? :D

komolyan megijeszt a smucig, számító, kufár, sejk-manager hozzáállásotok az ügyek nagyjához :/

consminor 2015.06.12. 07:56:16

@udawa: pár hete jelentek meg hírek arról, hogy +8 milliót fizetünk a Reálnak, mellyel kivásároljuk a szerződésből a visszavásárlási opciót. hogy ez valóban megtörtént-e, vagy még folyamatban van, vagy kamu, erről nincs tudomásom

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása