Allegri: „Érdekes első napok voltak”

allegri_massimiliano_levegoben.jpgMassimiliano Allegri a Sampdoria elleni, idegenbeli 1-0 után, amely bebiztosította a Juventus sorozatban negyedik bajnoki címét, az első torinói napjairól beszélt, valamint említést tett taktikai kérdésekről és a Real Madrid elleni összecsapásról.

„Az első napok érdekesek voltak. Azt hiszem, csak öt vagy hat játékos állt rendelkezésemre, és elveszítettünk egy barátságos mérkőzést 3-2-re.” - mesélte az AC Milan után a Juventusszal is bajnokságot bezsebelő tréner a Sky Sport Italia mikrofonja előtt.

Az edző Antonio Conte hirtelen lemondását követően érkezett, a szurkolók pedig nem türtőztették magukat, és egyből tüntetéssel adtak hangot nemtetszésüknek, amiért az egykori AC Milan trénert ültette a vezetőség az Öreg Hölgy padjára.

„Ezt követően a srácok rendre megérkeztek és rendelkezésemre álltak, és ahogy a Milanhoz való csatlakozásomkor, a keretben voltak olasz bajnokok és VB-győztesek egyaránt...

Ezt követően lassan elkezdtünk építkezni arra a kiváló munkára, ami a klubnál három év alatt végrehajtásra került, és ugyanakkor próbáltunk változtatásokat is eszközölni.

Hallottam néhány véleményt, melyek szerint ez a Juventus képtelen négyvédős rendszert alkalmazni. Véleményem szerint Olaszország, ha nem Európa legjobb védői voltak a keretben, és négyvédős rendszerben képesek lennének még nagyobb figyelemmel játszani. A szóbeszéd butaság volt.

A játékosok a technikai adottságaik mellett kiváló emberi tulajdonságokkal is bírnak, mivel sorozatban négy bajnoki címet nyerni komoly teljesítmény. A szezonunk azonban még nem ért véget. Köszönetet kell mondanom mindenkinek, aki segítségemre volt ezen az úton, a klubot és a személyzetet hála illeti.

Ami leginkább tetszett, az az volt, hogy a bajnoki címet jó teljesítménnyel biztosítottuk be. Azért törekedtem erre, mert ez a csapat még további javulást kell, hogy mutasson, és ez jó jel a jövőre nézve.

Az első naptól az utolsóig elsők voltunk a tabellán. Voltak megtorpanások az út során, azonban ezek elkerülhetetlenek. Egy csapat nem veszít erejéből, csupán egy mérkőzés meg nem nyerése vagy elvesztése nyomán.”

Nemrégiben Massimiliano Allegri úgy nyilatkozott, hogy az 1-0 a kedvenc eredménye, mert így a csapat nem dőlhet elégedetten hátra a mérkőzés során.

„Amikor az Empoli és Genoa ellen játszottunk, nem voltunk kiváló formában, mivel januárban volt néhány kemény edzésnapunk.

A szezon egyes szakaszaiban nem tudtuk fenntartani a megfelelő koncentrációt, vagy úgy gondoltuk, hogy bizonyos feladatok túlságosan könnyűek, és elterelődött a figyelmünk. Ezért is jó, ha időnként meg kell szenvednünk a jó eredményért.

Véleményem szerint semmilyen szégyent nem jelent egy csapat számára, ha védekezik. A jó védekezés legalább olyan nehéz, mint egy jó támadás végrehajtása.”

A Juventus nemigen ünnepelhet még, hiszen kedden a Real Madrid lesz az ellenfél a Bajnokok Ligája elődöntőjének torinói első mérkőzésén.

„Ebben a szellemben kell pályára lépnünk kedden, azonban sokkal jobbnak kell lennünk, mivel egy kiváló Real Madriddal mérkőzünk meg.

A párharc száznyolcvan percig fog tartani, és nem csak Torinóban játszunk. Ennek a csapatnak tudatában kell lennie annak, hogy képes eljutni a döntőig. Nem számít, milyen esélyeink vannak, amennyiben mi önbizalommal lépünk a pályára.

A Juventus eljutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, míg a Fiorentina és a Napoli az Európa Liga elődöntőjében szerepel, ez pedig jó jel az olasz futballnak. Természetesen azonban mindig lehet tanulni, és meg lehet honosítani a külföldön látott módszereket.” - zárta az interjút a fejlődés és a rugalmasság fontosságát kiemelve Massimiliano Allegri.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr87425068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pedronegroo 2015.05.03. 10:55:51

Szokni kell még ezt a sorozatban negyedik bajnoki címet. :) Nekem egyelőre még nem jött át. :) Ez csak amolyan könnyű előétel volt, most már jöhet a főfogás, "madrid ala natur".

ToTTy-Juve 2015.05.03. 11:25:52

Nos azok közé a szurkolók közé tartoztam, aki ha tehette volna, ott lett volna a tüntetésen Allegri érkezése után. Conte óriási munkát fektetett a csapatba, bele nevelte a játékosokba a győzni akarást és hálátlanságnak éreztem a klubtól (picit a Capitano távozását is idézte), hogy engedték ilyen könnyen távozni. Persze utólag a nyilatkozatából megértettem, hogy belőle is sokat kivett a 3 év nehéz munka (amit a sajtó és a bíróság is megnehezített) és ráadásul szövetségi kapitány lett (bár szerintem ez nem az ő stílusa, mert nem tud nap mint nap a játékosokkal lenni, de hajrá!).
Rögtön másnap azt olvasva pedig, hogy egy szégyenteljes szezont produkáló Allegri érkezik... elhamarkodott döntésnek tartottam. Persze mindenkinek jár a lehetőség és vártam, nem akartam előre savazni és most azt mondom, jól tettem. Tényleg fejlődött vele a csapat. Az újítások, amiket bevezetett magabiztosságot adott a játékosoknak. Néhány kicsit gyengébben játszott idén a taktikai módosítások miatt, de mások meg ugyanakkor még jobbak letek. A bajnoki cím kötelező volt és a BL8 ugyszintén. Ezt már elértük, ami innen jön tovább csak ráadás egy "első éves" edzőtől. Gratula a csapatnak és Allegrinek is. A Madrid is meg lehet, de ha csak minimálisan is maradunk alul, már sokkal könnyebb lesz Marottának ide csábítani a nyáron bárkit is (remélem Pogba árán), neki pedig szüksége van az ilyen segítségre! Forza Juve!

ToTTy-Juve 2015.05.03. 11:27:34

*Remélem NEM Pogba árán) természetesen :)

Rivendell 2015.05.03. 12:04:04

én meg örültem Conte távozásának,Allegri érkezése meg nem ütött meg....úgy voltam vele,hogy rosszabb nem lehet,mint Conte az utolsó évében

hellan (törölt) 2015.05.03. 12:51:36

Őszintén szólva ez a szezon, ahogy indult senki nem gondolta volna h ilyen szép eredményeket érünk el.
Conte távozását már a zsinórban harmadik bajnoki cím ünneplése után is pedzsegették, erre pár nappal az alapozás megkezdése után jött is a hidegzuhany és ott álltunk letolt nadrággal, edző nélkül, egy lefixált Morata és Evra transzferrel és pont aznap tehettünk volna pontot az Iturbe dologra.
Alapból gyorsan lépnünk kellett és a vezetés Allegrit ítélte meg a legjobb szabadon igazolható edzőnek és az idő ismét őket igazolta.
Tovább nem részletezném, mert az eredményeket mindenki látja és az is egyértelmű, hogy ez h Allegri saját elképzelését teljesen át tudta formálni a csapatra.
Valamint mekkora különbség, hogy az az Allegri, aki a Milannal töltött utolsó szezonjánál gyakorlatilag csak állt, mert már semmit nem tudott kezdeni a pályán történtekkel, itt pedig mindenért üvöltözik és hajtja a játékosokat, úgy hiszem ez jól mutatja, hogy a Milannal nem az edzővel volt a gond anno (azóta Seedorf és Pippo is megbukott).

Tony. 2015.05.03. 13:01:52

Talán ez volt a legunalmasabb és legszínvonaltalanabb szezon amit eddig láttam. Gyenge mérkőzéseken, sokszor 0 teljesítményt nyújtva sikerült megszerezni a bajnoki címet, amely már január óta zsebben volt, így nehezebb olyan hévvel átélni, mint mondjuk a 4 évvel ezelőttit.

Allegri végülis tudta hozni a kötelezőt, amit nem feltétlenül vártam tőle, de rámcáfolt, ugyhogy gratulálok neki is és a játékosoknak is. Remélem, hogy ezen felül sikerül még valami pluszt hozzátenni a szezonhoz.

rockitbaby 2015.05.03. 13:08:33

@hellan: Én sem örültem az érkezésének, de én általában mindent a jobb oldaláról közelítek meg, így azt láttam, hogy ha Pirlo kiépítését akarjuk - ami nem mellesleg már nagyon égető -, akkor arra jobb személyt nem találni. Elég a Milanos múltja. A bajnokságot már szinte mindegy ki az edző, megnyerjük, mert a többiek ennyire szarok. A BL-ben vártam tőle komoly dolgot, lévén egy meccs erejéig még a Barca-val is felvette a lépést az atomgyenge Milanja. De a végeredmény engem is meglepett, mint @ToTTy-Juve: kollégát. Ennyi érzelmet, mint amit egy meccsen mutat, egész Milan karrierje során nem lehetett látni rajta. És lassan ott tartunk, hogy majd olyan hajszárítót levág a meccseken, mint Conte. Így a fix scudetto-val már kijelenthetjük, jobban teljesít, mint amit elvártunk és mint Conte. De az érdem nem egyedül az övé!

És akkor a BL-re. Esélytelenek vagyunk. DE! Az RM már egyszer majdnem megégett, mikor lebecsülte gyengébb ellenfelét. És bár a Schalke hiába rúgott 4 gólt, mret kapott 3-mat is, de az biztos, hogy rúgni mi is tudunk ennyit, de hogy komoly meccsen még ennyi gólt nem kaptunk, az is tuti! Részemről kis szerencsével minden elképzelhető lenne. És a szívem mélyén kívánnám, hogy a Juve pont vele nyerje meg a BL-t, mert az mekkora fricska lenne a Milannak te jó ég!

west30 2015.05.03. 14:04:33

Szerintem ha valamiben még Conte felé nőtt ebben a szezonban Allegri az az alapozás,lehet becsúszott 1-2 komolyabb sérülés,de aki egészséges az nem esik össze a pályán már másfél hónappal a szezon vége előtt,és ez nagyon nem mind1.

devil-z 2015.05.03. 14:56:44

Nálam a bajnokság megnyerése alapelvárás volt, függetlenül az edző kilététől. Már a második szezon, (de lehet inkább a harmadik) amit ellenfél nélkül, különösebb erőfeszítések nélkül hozunk. Ami elég nagy baj, hisz ma már kit hoz lázba egy Derby d'Italia, mikor a dögevők középcsapattá süllyedtek? hát milyen már az, hogy nem élvezi az ember ha szét alázzuk a mocskokat?
Továbbá ami még zavar, hogy a bajnokság vége felé továbbra is egy kezemen megtudom számolni a jó/látványos meccseinket, hiába erősödött a keret sok meccsen csak szenvedtünk és szar, unalmas "úgyis betalál Tévez" taktikával játszottunk (az első félidőt elég sokszor átaludjuk)

Allegri személye már nem zavar, igazából hiába a sokszor szar játék ha az eredmények jönnek, addig nem lehet belekötni.

@west30: lol

MdewC 2015.05.03. 19:46:23

@devil-z: ennél nagyobb bajunk ne legyen...

Engem pedig akkor is lázba fog hozni egy derbi, ha a barmok kiesnének a b-be és csak a kupában találkoznánk.

Becsüljük meg, hogy újra itt tartunk! A többiek meg kapják össze magukat, ha akarnak vkit.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása