Moggi: "A Calciopoli egy pisztoly volt üres tárral"

Moggi Luciano_1.jpgA Juventus egykori igazgatóját, Luciano Moggit két vádpontban is felmentették a Calcipoli-botránnyal kapcsolatos vádak alól, míg egy harmadik esetében elévülés miatt ejtették a vádakat, s a korábban kirótt börtönbüntetés a bíróság döntése értelmében eltörlésre került.

"Kilenc esztendő leforgása alatt egyetlen játékvezetőt, De Santist találták bűnösnek, aki közben semmi rosszat nem tett." - nyilatkozta Moggi a Mattino 5-nek. "A Calciopoli egy pisztoly volt üres tárral, a bizonyítékok nem léteznek, s tévedés történt.

Vajon ki volt a részese a rendszernek, ha az összes játékvezetőt felmentették? Kilenc év után végül úgy találták, hogy minden szabályos volt, s senki sem befolyásolt másokat.

Tizenkét évig tartózkodóak voltunk, anélkül, hogy akár egyetlen lírát költöttünk volna. Egyáltalán nem volt pénzünk, s mielőtt vettünk egy játékost, előbb pénzzé kellett tennünk egy másikat, mint amikor Zinedine Zidanet pótoltuk Pavel Nedvěddel."

A 2006-ban kirobbant Calciopoli-botrány következtében, a Juventustól két bajnoki címet is elvettek, a csapatot pedig száműzték a második vonalba. A legújabb fejlemények, így Moggi felmentése azt is jelenti, hogy a Juventus is ártatlan azokban a vádakban, amelyek a klub meghurcolásához vezettek. A Juventus mintegy 443 millió eurós kártérítésről szóló keresetet nyújtott be az Olasz Labdarúgó Szövetséggel szemben, s a keddi döntés erősítheti a torinóiak álláspontját.

"Nem tudom, hogy mi fog történni, azonban valaminek történnie kell. Ez egy szerencsétlen ügy. Kilenc évig bohóckodtunk, s az eljárás nem hozott semmiféle eredményt.

Hatalmas károkat eredményezett, s rengeteg ember tönkrement. Ez a helyzet. 

Kilenc év alatt megállapították, hogy a Serie A bajnoksága szabályszerű volt, a játékvezetők sorsolása szabályszerű volt, s a játékvezetők kijelöléséért felelős személyekkel folytatott kommunikáció nem volt kizárólagos érvényű."

Moggi nem tisztázta magát az összes vádpontban, hiszen közöttük akad olyan is, amely esetében a vádakat elévülés miatt ejtették.

"Nem kaptam teljes felmentést? Nem, azonban így is elégedett vagyok. Százötven tanúnk volt, azonban csupán huszonnégyen szolgáltak bizonyítékkal, a többieket nem vették számításba. Örülök azoknak, akiket felmentettek, s azoknak, akik közel maradtak hozzám. Összességében elégedett vagyok azzal, ami történt."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr377300871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juvegaspy 2015.03.24. 20:06:05

A bajnoki cimeket hivatalosan is vissza + 200millio euro es mindenki boldog :)

KysBé 2015.03.24. 20:20:51

@Juvegaspy: Egyetértek!

+ Moggit visszahozni tanácsadónak!

Tony. 2015.03.24. 20:47:09

Kevés ember van a Juventus történetében, akit semmilyen körülmények között sem kezdenék ki. Az egyik ilyen Luciano Moggi.

Akkora szakmai hátteret, felkészültséget és rátermettséget ami neki van még soha nem láttam a labdarúgás berkeiben.

Remélem a hátralévő életében jut még neki néhány nyugodt év és nem kell 100 évesen is bíróságokra járkálnia.

Ami a Juve-t illeti, pénzt nyílván nem látunk sosem, hiszen honnak és ki fizetne akár 2 eurót is?! Abban bízom, hogy egyszer visszaadják azt a 2 bajnoki címet. Ennyi bőven elég lenne most már.

MdewC 2015.03.24. 21:22:41

Arra mondjuk nagyon kivi lennék, hogy, ha bármit is megítélnek nekünk, azt honnan fiztnék ki, vagy milyen formában törlesztenének?
... :D

szabo2323 2015.03.24. 21:28:26

Honnan kapnánk mi lóvét? senkitől egy vasat nem fogunk kapni sajnos. Szerintem a bajnoki címeket sem kapjuk vissza:/ inkább el húznak minden azt elévülésig várnak.

4Evorg 2015.03.24. 22:21:33

@szabo2323: Az elévülés megszakad, pl. a bírósági eljárás megindításával.

rockitbaby 2015.03.24. 22:38:07

@MdewC: Nem is tudom, hol olvastam, hogy ha az általunk kért majd 500 milliót ki kellene fizetnie a FIGC-nek, kb tönkre is menne. Lehet kamu, lehet nem. Ellenben a pletykákról tudjuk, hogy bizonyos %-ban igazak.

@Tony.: Tudása, tekintélye volt az öregnek, ez tény. És nem kis transzfereket hozott össze, ellenben egyre inkább igazolódni látszik ama kijelentése: vagy mindenki ártatlan, vagy mindenki bűnös. Úgy tűnik az utóbbi lesz a nyertes, de egy ilyen helyzetben elévülés miatt kapott felmentés nem oldja a keserű szájízt. Jóval több időbe telt kiheverni a botrányt, mint vártuk és kellett volna, de még így is bundázással valamint csalással rágalmaznak minket, megint. Tudom, hogy savanyú a szőlő, meg minden, de mindennek volt egy kezdete.

danimester1 2015.03.25. 08:04:20

Szerintem aki Juventus kötődésű az tisztában volt vele,hogy ez nem szól másról csak a Juventus eltakarításáról.Tény,hogy akkora dominanciánk volt a Calcio-ban,hogy hiába igazolgattak\akartak csalni nem tudtak minket legyőzni.Európai top csapat voltunk klasszisokkal tele és ifjú titánokkal (pl. Ibra).A '06 Vb győztes keretet a Juventus adta valamint a Bl-ben ott voltunk rendszeresen a legjobbak között.Szerintem ennél több bizonyíték nem kell hogy lássuk a pályán értük el sikereinket mindenféle "csalás" nélkül.Sőt ha nem akartak volna minket kicsinálni már bőven önellátóak lehetnénk.Olvastam a könyvet róla és valóban voltak komoly beszélgetések (ki melyik meccset vezesse,ki milyen "ajándékot" kap,ki kit szíd),de ezt mindenki megtette.(a patkány morattival az élen)Ennyi erővel most elővehetnék pl. a Lazio elnökét,mert róla is zaftos sztorik keringenek.A sok maffiózó azzal nem számolt,hogy ezzel tönkreteszik az olasz labdarúgást évtizedekre.Kártérítésre,a scudettók visszaadásában esetleges törlésében nem bízok,mert ezzel szembeköpné magát a FIGC és tanúbizonyságot tenne róla hogy korrupt,csaló befolyásolható az összes.Ez már évekkel ezelőtt el lett sikálva,most meg az elévülésre hivatkoznak.Moggi meg bebizonyította elhivatottságát,kitartását amit csak felmentéssel tudtak "helyrehozni".A neve sajnos már sáros marad,így hiába mentették fel sportigazgatóként dolgozni nem fog.Az viszont kétségtelen hogy a szakma legnagyobb képviselője volt,jól látta meg a tehetséget a srácokban és a pénzzel is jól bánt,tudta hogy kell forgatni.

danimester1 2015.03.25. 08:05:43

@Tony.: +1 Teljesen egyetértek,de a címeket nem adják vissza.

pedronegroo 2015.03.25. 10:02:50

Moggi egy csaló! Maffia módszerekkel dolgozott. Ennek tükrében kellene megítélni az ő szakmai munkásságát is! Vajon ezen módszerek nélkül is tudott volna boldogulni??? Kétlem. Azt elismerem hogy abban a világban az akkori elfogadott munka módszerekkel ő volt a legnagyobb király. De ez nem azt jelenti hogy egy tiszta rendszerben bármit is tudna vagy a tudása bármit is érne. Sőt, egy tiszta rendszerben nyilvánvalóan nehezen boldogulna. Kivesszük az eszköztárából a fenyegetés, zsarolás és megvesztegetés módszereket és máris oda a hatékonysága. Köszönjük meg amit a klubért tett de ezek az idők már lejártak nincs rá szükségünk se a futballnak nincs szüksége Moggi, Moratti, Berlusconi, Lotito félékre.
Erkölcsileg nem mentheti fel őket semmilyen bíróság, az hogy más is csal nem jogosít fel minket arra hogy mi is csaljunk ez evidensnek kéne hogy legyen. Lehet hogy a világ nem ilyen de a minimum hogy elítéljük és megpróbál mindenki a saját kis világában e szerint élni.

Apuleius 2015.03.25. 10:23:19

@pedronegroo: Ne haragudj, de nem igazán értem a gondolatmenetedet. A hír arról szól, hogy a legtöbb vádpontban (amelyek szerint "maffia módszerekkel dolgozott", "fenyegetés", "megvesztegetés" és "zsarolás" stb.) felmentette a bíróság, ami azt jelenti, hogy nem találtak olyan bizonyítékot, amely igazolná, hogy valóban maffia módszerekkel, fenyegetéssel, megvesztegetéssel vagy zsarolással dolgozott volna. Ennek tudatában hogyan levezethető, hogy "erkölcsileg nem mentheti fel őket semmilyen bíróság"?

Ha valakit megvádolnak valamilyen bűncselekménnyel, de a bírósági eljárás során úgy találják, hogy az illető nem követte el a szóban forgó bűncselekményt, akkor erkölcsileg azért még bűnös maradna? Ez elég fonák következtetés.

pedronegroo 2015.03.25. 10:49:00

Csak nem akarod érteni.
Amikor meg elítélte a bíróság Moggi-t akkor mindenki meg volt győződve róla hogy ez csalás, korrupció stb. Most hogy felmentik máris elfogadjuk a bíróság döntését... érdekes.
Moggi egy maffia módszerekkel dolgozó sport vezető volt. Ezen mit nem értesz?? Berlusconi-t hányszor mentették fel??? Most tartsak kis előadást az olasz politika és a maffia kapcsolatáról? A bíróság szerinted kinek a kezében van??? Miért fáj az neked ha Moggi egy csaló?? De mint írtam más is az és ez az egész csak egy színház volt a Juve lejáratására ez nem kérdés. Zsarolni, megvesztegetni, fenyegetni nem tiszta dolog, ezért nem menthető fel erkölcsileg pláne nem korrupt olasz bíróság által.
Egyébként gyilkosokat is szoktak felmenteni a világ bármelyik bírósága, mert mondjuk nincs meg a kellő számú bizonyíték stb.. ez csak egy jogi dolog, erkölcsileg nem ment fel senkit. vagy pl. magyar példa: Hunvald-ot is felmentették vagy mi, akkor most ő is ártatlan? Ártatlan embereket még ebbe a korrupt világban is nehéz bíróság elé cipelni, aki oda kerül annak van vaj a füle mögött...

venember83 2015.03.25. 11:04:50

@pedronegroo:
"Amikor meg elítélte a bíróság Moggi-t akkor mindenki meg volt győződve róla hogy ez csalás, korrupció stb. Most hogy felmentik máris elfogadjuk a bíróság döntését... érdekes."

Szerintem inkább logikus, mivel ellentétes döntés született. Vagy úgy gondolod, hogy a bíróságok annyira konzekvensek, hogy mindig ugyanarra az oldalra hajlanak?

Apuleius 2015.03.25. 11:14:52

@pedronegroo: Mikor azt írom, hogy "nem értem" a véleményedet, az nem feltétlenül azt jelenti, hogy nem tudom befogadni és értelmezni a gondolataidat, hanem azt, hogy messzemenőkig nem értek vele egyet.

Ne haragudj, de Te személy szerint honnan a halálból tudod, hogy Moggi milyen módszerekkel dolgozott? Milyen forrásaid vannak, amelyek megbízhatóbbak és relevánsabbak, mint egy bírósági döntés? Az egyetlen dolog, amit nem értek, hogy Te miként lehetsz ennyire biztos abban, hogy pontosan tudod, Moggi bűnös-e, s milyen módszerekkel dolgozott.
Az egyik bírósági döntést (amely szerint bűnös) készpénznek és megkérdőjelezhetetlen igazságnak kezeled, a másikról (amely szerint Moggit felfüggesztik) azt írod, hogy "erkölcsileg nem felmenthető". Most akkor mi van? Pontosan melyik az a bíróság, amely valakinek a kezében van, s ki az a valaki, aki a bíróságot a kezében tartja? Ha követjük a gondolatmenetedet arról, hogy a bíróságok megvásárolhatóak (amiben kétségkívül komoly igazság van), vajon mitől megbízhatóbb és hitelesebb az első, elmarasztaló ítélet?

"Amikor meg elítélte a bíróság Moggi-t akkor mindenki meg volt győződve róla hogy ez csalás, korrupció stb. Most hogy felmentik máris elfogadjuk a bíróság döntését... érdekes."

Azok hitték el, akik el akarták hinni, s akiknek az volt az érdekük, hogy az emberek ezt gondolják.

"Egyébként gyilkosokat is szoktak felmenteni a világ bármelyik bírósága, mert mondjuk nincs meg a kellő számú bizonyíték stb.. ez csak egy jogi dolog, erkölcsileg nem ment fel senkit. vagy pl. magyar példa: Hunvald-ot is felmentették vagy mi, akkor most ő is ártatlan? Ártatlan embereket még ebbe a korrupt világban is nehéz bíróság elé cipelni, aki oda kerül annak van vaj a füle mögött..."

Nyilván van olyan, hogy bűnösök felmentésre kerülnek bizonyíték hiányában, ahogy olyan is volt már, hogy ártatlan emberek villamosszékben végezték. Ettől még vicc azzal érvelni, hogy aki oda kerül, annak biztosan vaj van a füle mögött. Ez nem csak egy "jogi dolog", nem gondolhatod, hogy mindenki, aki bíróság elé kerül, az bűnös, csak egyesek kimagyarázzák, meg bizonyítékok híján felmentik őket, míg mások megszívják és ezért lakat mögé kerülnek. Az ilyen szemléletet alkalmazó emberek miatt lehet a karaktergyilkosságok tökéletes eszköze, hogy valakit megvádolnak valamivel, s hiába ártatlan az illető, "biztosan vaj van a füle mögött" gondolja a köz. Ez szerintem egy vicc.

A Calciopoli-botrány során mindig is voltak erős kétségek Moggi bűnösségét illetően, s gyanúsan és furcsán gyors döntés született az ügyben. Sokkal árnyaltabb ez a történet. Én személy szerint nem tudom, hogy Moggi bűnös volt-e (akár ez is lehet, én nem tudom), de egy bírósági felmentést azzal lesöpörni az asztalról, hogy "biztosan van vaj a füle mögött", szerintem nevetséges.

Ajánlom figyelmedbe Franz Kafka idevágó klasszikusát.

pedronegroo 2015.03.25. 11:18:15

@venember83: Mire akarsz te is kilyukadni?? Hogy Moggi ártatlan, vagy mi? Mert az olasz bíróság felmentette?

Mi van veletek??? Moggi titeket is megvett??? :)

pedronegroo 2015.03.25. 11:27:35

@Apuleius: Miről beszélsz?? Még Moggi is elismerte hogy akkoriban úgy mentek a dolgok! A telefonhívásokat se a bírók kiválasztását nem tagadta! És több vádpont alól nem mentették fel csak elévültek!

Már a calciopoli előtt is mindenki tisztában volt ezekkel a módszerekkel amit minden klub alkalmazott ezért is tudták ellenünk felhasználni. Az egész bírósági eljárás egy színház volt mint ahogy írtam is már, ezért én egyik döntését se fogadtam el soha így valamit te félre érthettél.

Apuleius 2015.03.25. 11:35:54

@pedronegroo: Érdekes lenne, ha nem tagadta volna a vádakat, úgy vajon miként születhetett volna felmentés az adott vádpontokban? A fenti nyilatkozatban Moggi ezt mondja:

"Vajon ki volt a részese a rendszernek, ha az összes játékvezetőt felmentették? Kilenc év után végül úgy találták, hogy minden szabályos volt, s senki sem befolyásolt másokat."

Ez számomra eléggé ellentmond az emlékeidnek.

"Már a calciopoli előtt is mindenki tisztában volt ezekkel a módszerekkel amit minden klub alkalmazott ezért is tudták ellenünk felhasználni. Az egész bírósági eljárás egy színház volt mint ahogy írtam is már, ezért én egyik döntését se fogadtam el soha így valamit te félre érthettél."

Szerintem pontosan az a baj, hogy marhára nem lehet tisztában senki semmivel.

"És több vádpont alól nem mentették fel csak elévültek!"

Ez egyetlen vádpontra igaz.

pedronegroo 2015.03.25. 11:44:11

@Apuleius: Akkor Moggi ártatlan?? Muhaha!!!! Moggi egy maffia módszerekkel dolgozott sportvezető akár hogy csűrőd csavarod. Persze mindenkinek más a tűréshatár van akinek még ez belefér, nekem nem! Amúgy meg a fasznak kellett Moggi-nak ajándékokat osztogatni a bíróknak? Meg minek hívogatta telefonon őket ez a zseni??? A legocskább zsé kategóriás filmekből tudjuk hogy csak nyílvános telefonfülkéből intézzük az ilyeneket! :) De neki eszébe se jutott hogy esetleg lehallgatják...

venember83 2015.03.25. 11:44:22

@pedronegroo: arra, hogy csak a Juventus söpörték el olyasmikért, amiket minden nagycsapat elkövetett, és ezért igazándiból nem is problémázott belőle addig senki. Vagy szerinted a milánóiak pl. nem kampányoltak ilyen-olyan bíróért adott meccseken? Na mindegy, nem kívánlak én meggyőzni.

És nem, sajnos Moggi MÉG nem vette meg a blogot. Pedig szívesen dolgoznék jó kis busás fizetésért.

pedronegroo 2015.03.25. 11:54:17

@venember83: Kérlek mutasd meg melyik mondatomban állítottam hogy más klub nem csinálta ugyanezt mint mi!!!
Mindenki sáros volt, egy csapatot megbüntetni az már csak egy koncepció része volt, és mivel mi voltunk a trónon minket kellett letaszítani...

Viszont annak örülök hogy Moggi még nem szponzorál titeket! :) Mert az öreg előbb-utóbb kérne is ezt-azt cserébe! :)))

Apuleius 2015.03.25. 11:54:18

@pedronegroo: Megkérdezhetem, hogy honnan vannak ennyire határozott és kikezdhetetlen bizonyítékaid Moggi ellen? Kész szerencse, hogy nem tártad a bíróság elé azokat, akkor könnyen lehet, hogy az öreg Luciano most a börtönben ülne. Ennyi a történet lényege.

Nem, én egyszerűen annyit gondolok, hogy (hozzád hasonlóan) gőzöm sincsen, hogy mi történt valójában. Ezzel szemben az tény, hogy a bíróság felmentette Moggit. Minden más hit és fantázia kérdése csupán.

Apuleius 2015.03.25. 12:00:51

@venember83: Utólagos engedelmeddel, az imént adtam meg a számodat Mogginak, de ne aggódj, a lelkére kötöttem, hogy egy nyilvános telefonfülkéből hívjon.

ToTTy-Juve 2015.03.25. 12:10:11

Hát ha ez a döntés született, akkor akárhogy is van, de az olasz labdarúgás kivágta maga alól az erdőt és most sokáig kell várni, míg az kis facsemetékből újra erdő lesz. A legnagyobb fa a Juve volt és most is a leggyorsabban növekvő facsemete. A jelek szerint ez a fa fogja leghamarabb elérni (vagy már el is érte) az európai erdők faméreteit. Hogy Moggi meg erdész-e vagy favágó, az nem igazán számít, mert mindkettő egy kicsit a másik is.
A juve és az egész SerieA becsöületéről a foltot (mert ha igaz volt, ha nem, a folt már ott van) nem mossa se a bíróság, se a FIGC, se a Juve, se senki. Az meg, hogy mit kapunk vissza, az más kérdés. Ha valamit akarunk, azért harcolni kell. A harchoz pedig emberek és pénz kell. Nem hinném, hogy pént vagy energiát érdemes lenne bele fektetni, túl sok falat kellene megmászni és az esély a győzelemre nem túl nagy (elvégre is a Fifa és az Uefa is elfogadta a régi bírósági döntést).

Il Principino 2015.03.25. 12:31:55

Akárhogy is történt,én ezt az embert nem akarom a Juventusnál látni többet!
A Juventus névnek inkább ártott,mint használt...

pedronegroo 2015.03.25. 13:23:14

@Apuleius: Jó a fantáziám! :) Neked a telefon hívások, ajándékok nem bizonyítékok? Abból azért már le lehet szűrni egy ember gondolkodását, természetét. Erkölcsileg máris bukta.
Meg arra adj magyarázatot hogy egyáltalán miért volt szükség ezekre??
He te le mész a konditerembe nem írod rá a 10 kilós tárcsákra hogy 100 kiló ha egyébként is ki tudod nyomni a 100 kilót! Moggi megtette! :) A bírók befolyásolása nélkül is mi lettünk volna a legjobbak, teljes érthetetlen miért volt erre szükség. A bírók miatt elég csak sírni, lásd Romák, és a következő meccsen máris neked fújnak be egy kétes szitut és ez ráadásul ingyé van! :)

danimester1 2015.03.25. 13:32:22

@Apuleius: Koholt vádak alapján és az alapján amit egy-egy telefon beszélgetésben elcsíptek (jegyek,ajándék, ki melyik meccset vezesse),amiből csak részleteket tettek közzé ill. vettek figyelembe kerekítettek egy f@sza kis sztorit Moggi neve mellé.A többi is csinálta voltak jegyzőkönyvek ott is és még sem történt semmi. Érdekes módon az ügyben érintett volt az összes akkori nagy csapat ill. azok vezetői.Bizonyítékot nem találtak sem erre sem arra inkább embereket fizettek le hogy hamisan tanúzzanak.Érdekes egy bíróságon ezt meg lehet tenni?Azt is,hogy a riválisokkal teletűzdelt bizottság ítélkezzen felettünk?Ezt megtették a jelenben is Conte-val,szintén bizonyítottság hiányában szintén fizetett tanúval.A mai napig megy a susmus az egyesületek között pl. a felejogokkal stb.,bár ha igaz ennek próbálják most elejét venni.Megcsinálták a 80' években is a totóbotrányt,majd kizárták a milán,majd megtették ezt velünk is.Egyszerű az oka ha nem lehet legyőzni valakit a pályán,gazdaságilag túlnő a többi csapaton,akkor hozakodnak elő ilyenekkel,itt a jó példa Conte.Ennyi erővel vizsgálgathatnák a jelenünket is,mert már 4.éve nincs ellenfelünk toronymagas vezetjük a bajnokságot,sőt Moggi sincsen.Ezek szerint Cobretti maffiózózik most és keni le a sporikat?!Moggi egy zsivány ravasz róka,de hiszem hogy csak annyira volt bűnös mint a többi vezető,ha ők nem akkor Luciano sem.

danimester1 2015.03.25. 13:41:31

@pedronegroo: Teljesen félre érted a bírók befolyásolását.Nem arról volt szó hogy befolyásolta/megkente a bírókat hanem arról,hogy ki melyik meccsre legyen küldve,amit mindegyik vezető megtett a telefonálásokkal benne van a könyvben a lehallgatott beszélgetések.Az ajándékokat (jegyek,mezek) valóban felajánlotta,de a "bizonyítékok" azt is elmondják,hogy esetek nagy %-ban ők maguk kérték ezeket rokonoknak vagy adott csapattal való szimpatizálás esetén a családnak.

Apuleius 2015.03.25. 13:41:55

@pedronegroo: Azt értsd meg, hogy Moggit felfüggesztették, mert nem sikerült bizonyítékokkal igazolni, hogy amiről beszélsz, amivel érvelsz, amivel megvádolták, az valóban megtörtént. Nincs bizonyíték arra nézve, hogy valóban befolyásolták a játékvezetők kiválasztását, hogy karácsonyi ajándéknak játékvezetőt kért volna bárki, s hogy a mérkőzések végeredményét befolyásolták volna.

Teljességgel megértem, amit írsz, s ha valóban történt bármiféle tisztességtelenség, az az én álláspontom szerint is elítélendő, de a felmentés legalábbis árnyaltabbá teszi a képet, s elgondolkodtató, hogy akkor most ez az egész hogyan is történt, egyáltalán tényleg történt-e bármi. A legőszintébben írom, hogy nem ismerem, milyen bizonyítékok voltak, amelyek értelmezhetőek maradtak, s bármilyen szinten megálltak a lábukon a vizsgálat során, de azért nagyon furcsa ez az egész. Számomra nagyon úgy néz ki, hogy ráhúzták a szaros lepedőt Moggira és a Juvére, aztán KILENC ÉVVEL KÉSŐBB, kiderül, hogy hát azért a bizonyítékok valójában eléggé soványkák, s a végén igazából szinte már mindegy is bizonyos értelemben, hogy valóban történt-e valami, a Juventus sokkal súlyosabb károkat szenvedett, mint az a "szaros" 444 millió.

Számomra, a rendelkezésre álló információk alapján nem olyan egyértelmű, hogy Moggi tényleg tisztátalan eszközöket használt.

pedronegroo 2015.03.25. 14:04:12

@danimester1: Ez jó! Félre értem a szitut! :) Erről valamelyik hülye magyar film egyik jelenete jut eszembe: "már vérző hassal érkezett a helyszínre" :) nyilatkozta valamelyik szereplő egy késelés után! :)

pedronegroo 2015.03.25. 14:19:49

@Apuleius: Megértettem. Egy dolgot vissza is szívok. Moggi nem volt hülye! Nem a saját telefonját használta azok bizonyos telefon hívások bonyolítására! Ezek szerint néz zsé kategóriás maffia filmeket! :) Svájci SIM kártyákat használt, ebből épített ki titkos mobilhálózatot közte és a játékvezetők között. De nyilván nem kell ebbe semmi rosszat gondolni csak félre értek valamit.....

danimester1 2015.03.25. 14:32:35

@pedronegroo: Sajnálom!Az én érték rendemben nem minősül bűnnek amikor az összes hangsúlyozom az összes vezető megbeszéli melyik játékvezetők melyik meccsre legyenek küldve.( a mi esetünkben ezt egyedül Moggira hegyezték ki)Ráadásul ez teljesen szabályos volt akkoriban amit a felmentő ítélet is kimond.Szerintem az sem bűncselekmény,bundázás ha belépőjegyet adnak a sporiknak ,hogy a családjukból esetleg a rokonságukból valaki el tudjon menni meccsre,amit általában ők maguk kértek.Ezt hívják VIP jegynek,amit a mai világban is ugyanúgy csinálnak,hadd ne soroljam a dedikált mezeket,labdákat akármilyen csecsebecsét.Valamint ha közel 10 év után sem tudják valakire rábizonyítani bűnösségét/ártatlanságát az nem véletlen.Érdekességképpen megjegyezném,hogy a falsopolit gyakorlatilag lezárták pár hónap alatt,de amikor valaki az ártatlanságát próbálja bebizonyítani azt elhúzzák 10 évig.Szerintem ez a bűncselekmény és nem az ha valakit megajándékoznak.Nem tudom a könyvet olvastad-e (Misur Tamás Az olasz futbbal krónikája-avagy mit keres a Juventus a másod osztályban),de találsz benne cifra beszélgetéseket.Valamint képet kaphatsz róla hogy hány év "munkája" volt amíg eltudták intézni a Juventust.(azt is csak koholt vádakkal és gyorsított eljárásban,hogy ne legyen idő védekezni)Értem itt a totobotrány,doppingbotrány,eltussolt bundaügy,a második totobotrány,1988-as Camorra bajnokság,stb.A könyv továbbá tartalmazza még Lotito,Della Valle testvérek,Adriano Galliani,Giraudo tiszta ügyintézéseit is,teszem hozzá ők a mai napig benne vannak az olasz futballban vezetői szinten.Valamint megtalálhatod benne az interes Fachettit,hogy miként intézi a bíróküldést(esetleg ha adott játékos véletlenül kiállítattaná magát és osztogatja a bérleteket!nem jegyeket.A hatalmas bizonyítékokat meg próbálták arra felépíteni,hogy a fiával (ő is gurunak készült) mit beszélgetett és felsorolnak néhány beszélgetését Lippivel,annak fiával és Capelloval.Ezek ám a súlyos vádak,ezek alapján meszelték el őt meg a Juvét is....

pedronegroo 2015.03.25. 14:45:44

@danimester1: Köszi, ezeket a könyveket majd elfogom olvasni. De ezek is csak azt bizonyítják amit én mondok, hogy az egész olasz foci bűzlött (és bűzlik) a maffiától.
Miért pont a Juve és Moggi lett volna a kivétel??? Tőled is megkérdem miért vett svájci SIM kártyákat magának és a játékvezetőknek Moggi? Szerinted miről dumcsiztak rajta az időjárásról???

Apuleius 2015.03.25. 14:49:01

@pedronegroo: Na ugye, végre beláttad :-DDDD

danimester1 2015.03.25. 14:54:45

@pedronegroo: Ez igaz valóban idegen SIM-eket használt,de ennek nem az volt a lényege,hogy ezen hívogassa a bírókat.Állítólag lehallgatatták a telefonját,hogy meg tudják a "nagy" Moggi kit kiket akar igazolni,valamint mindenféle jött ment zaklatta,hogy szerezze be a fociba a fiát,havert a rokont meg a kispistát.Moggi egy csóró családból jött,vasutas volt.Így el tudom képzelni hogy valóban általa akartak többen sikeresek lenni látva mi lett belőle hova jutott.Moggit már a '80-as évek óta hajkurászták a kapcsolatai miatt,de sosem tudtak rábizonyítani semmit,sőt több esetben gyanúba sem keveredett még tanúként sem.Leírom neked,volt a Roma,Lazio,Juventus,Inter,Torino,Firentina sport igazgatója is.Mivel ő a szakmát azzal tanulta hogy vonatozva járt meccsekre egy-egy játékost hónapokig,sőt évekig követett nyomon,jegyzeteket készített,alaposan tanulmányozta a kiszemeltjeit,ezért is volt szinte tévedhetetlen.Gondolom az összes helyen azért akarták alkalmazni,mert mindenhol a bírókat kente.(a romák vissza is hívták hogy dolgozzon ott,2X volt válunk diri)Igazából akkor kezdtek el jobban Moggira szállni mikor fia Alessandro is ebben a szakmában akart boldogulni.Ezt pedig ha megengeded a könyvből idézem neked:
"De hiba lenne ezen apró-cseprőségek alapján megítélni azt az embert,aki az olasz futball igazi despotája.Egy módfelett rettegett,ugyanakkor kibeszélt Boss ő,aki a semmiből indult és milliárdos lett".
Sokaknak ez bökte a csőrét leginkább,mert irigyek arra amit elért és bebizonyította,hogy tehetséggel akarattal munkával igenis el lehet érni a céljainkat.

babo0410 2015.03.25. 15:11:22

@pedronegroo: Teljesen egyetértek azzal amit írsz.

pedronegroo 2015.03.25. 15:22:20

@danimester1: Öööööö.... de a játékvezetőknek is vett SIM kártyákat meg sportvezetőknek és üzletembereknek... Tudom csak akció volt a Voda-nál, ha 10 kártyát vett egyszerre lényegesen olcsóbb volt. Aztán oda adta a sporiknak meg a üzleti partnereknek hogy ha akarnak jegyeket akkor hívják ezen. Csak úriember volt, teljesen félreértettem. Ezeken a hívásokon senki nem említette Moggi nevét, így egyértelmű hogy csak téves hívások lehettek valamit összekutyulhattak a Voda-nál. (elnézést a Voda-tól) Mindig valami Főnök-öt vagy kit kerestek ezek az emberek... kész rejtély kire gondolhattak! Meg mielőtt perbe fogták volna Moggi-t minden addigi kihallgatott személy az ügyben megint csak ezeken a SIM kártyákon keresztül kereste a Főnököt és tettek beszámolókat a kihallgatásokon elhangzottakról. Komolyan, ha érti ezt valaki, kész X akták!

danimester1 2015.03.25. 15:51:48

Amit leírtál is azt bizonyítja,hogy mindenki benne volt független attól milyen SIM kártyáról beszélgettek.Mivel tudod azt bizonyítani,hogy Moggi vette mindet és ő osztotta?Az bűn ha valakitől telefonon kérek meccsjegyet?!Nekem van osztrák SIM kártyám,veszek a feleségemnek is egyet és arról beszélgetünk,akkor bűnt követek el!? Szerintem amit leírtál pont azt bizonyítja hogy mindenki benne volt,de egyedül rá és a Juventusra húzták a vizes lepedőt.Ez miért van?!A többi csapatot képviselő vezetők miért úszták meg vagy kaptak enyhe büntetést és dolgozhatnak a mai napig a fociban?Megy a vita értelmetlenül,mert én nem azt mondtam,hogy nem csinált semmit hanem azt,hogy nem úgy voltak a dolgok ahogy beállították azokat,te pedig váltig állítod,hogy bűnös.Viszont akkor nem értem miért is menthették fel?Megkente őket is,hogy felmentsék?Semmit nem bizonyít az ha valakit főnöknek hívnak.Egyébként meg miért ne lehetne az,hogy az adott SIM kártya szolgáltatója olcsóbb tarifával dolgozik mint az olasz?Igazad van ez tényleg X akta,mert a tényleges igazságot soha nem fogjuk megtudni vagyis nem lesz nyilvánosságra hozva,mert hullhatnak nagyobb fejek is.

Rivendell 2015.03.25. 16:04:27

az a baj,hogy itt már elfogult gyűlölet van egyeseknek,pedig tetszik nem tetszik a Juve aranykorát ő rakta le Lippi és az Agnelli családdal karöltve.

babo0410 2015.03.25. 16:05:33

@Apuleius: A bíróság lehet, hogy felmentette Moggit a zsarolás vádpontjában, mert nem volt elegendő bizonyítéka, de ez nem jelent semmit. Hány olyan ember került szabad lábra elegendő bizonyíték hiányában, akiről tudjuk nagyon jól mit tett? Pl. Gallianit, aki szintén szeret fenyegetőzni, meg bírokat megkenni, ő meguszta 5 hónap büntetéssel, pedig a szövetség elnöke volt a Milan alelnöki posztja mellett. És nagyon jó példa Tánczos Gábor esete, akit szintén elítéltek, és leülte a büntetését, ezzel tönkretéve az életét. Pedig mindenki tzudta, hogy ártatlan. Az igazi bűnösök meg megúszták. Pedig ott se volt elegendő bizonyíték, és a tanúvallomások is ellentmondtak egymásnak. Moggi esetében pedig már nem egy játékos nyilatkozta le, hogy azért nem igazolt a Juventusba, mert nem tetszettek neki Moggi módszerei. Legutóbb Di Natale nyilatkozta, hogy Moggi őt is meg próbálta megvesztegetni, megzsarolni. Tudjuk nagyon jól milyen módszereket alkalmazott Moggi. Nem kell úgy tenni, mintha egy bírósági ítélet megváltoztathatná a múltat. Mogginak nem véletlenül volt több SIM kártyája. Mooggi bűnös, de nem ő az egyetlen. Pl. Morattit vagy Gallianit ugyanúgy el kellett volna tiltani örökre.

danimester1 2015.03.25. 16:11:50

@Rivendell: +1 A mostanit meg Marotta,most ő keni a sporikat,a hétvégén is kaptunk tizit nem?!Tevezt is megkente hogy ne rúgja be,mert abból baj lehet...:-)

Apuleius 2015.03.25. 16:14:12

@babo0410: "A bíróság lehet, hogy felmentette Moggit a zsarolás vádpontjában, mert nem volt elegendő bizonyítéka, de ez nem jelent semmit."

Nem csak a zsarolás vádpontjában mentette fel a bíróság, hanem egy vádpont kivételével az összes vádpontban. De, ez abszolúte nagyon is sokat jelent.

Persze, vannak olyan esetek, mikor ártatlanok elviszik a balhét, s olyanok is, mikor bűnösök megússzák a büntetést, azonban ez aligha változtat a lényegen, de ezt már leírtam egyszer.

Tőled is megkérdezném, hogy honnan a halálból tudod, hogy Mogginak hány darab és milyen SIM kártyája volt? Milyen bizonyítékokkal rendelkezel, amelyekről a fórumozók egy része bizonyosan tud, a bíróságnak viszont nem volt róla tudomása?

Úgy látszik, rajtam kívül mindenki olvasta a bírósági eljárás teljes anyagát.

danimester1 2015.03.25. 16:15:58

@babo0410: Miért nem tiltották el őket!?!?!?Azért mert milánpárti volt a a bíróság elnöke.Szerinted nem egyértelmű,hogy a milánói csürhéket akarták ezzel segíteni,hogy a legnagyobb riválist likvidálják?!Di Natale meg pont ugyanolyan lúzer mint Totti!Egyik sem merte kitenni a lábát a biztonságos kis fészkéből,mert máshol nem állták volna meg a helyüket,utóbbi meg olyan hülye,hogy nem lett volna képes egy idegennyelvet megtanulni.

danimester1 2015.03.25. 16:27:35

@danimester1: bíróság=FIGC volt milánói elnökkel

danimester1 2015.03.25. 16:36:51

@Apuleius: Személy szerint a bundabotránnyal kapcsolatosan írt könyv(ek)ből és némi internet segítségével,valóban igaz ez a sim kártyás dolog.Leírja hogy az utazásai miatt vette és az állandó "zaklatások" végett,igaz itt is meg lehet kérdezni igaz-e vagy sem.Egyébként meg ha már itt tartunk nekem van osztrák sim-em és jóval olcsóbb mint a magyar.Egy feltöltés 10 Eur (kb.3000FT) amiből beszélhetek 1000 percet,1000 SMS és némi internet,de ez beállítás függő és roaming sem olyan drága mint itthon,van drágább is,de az nekem kell,mert ez elég.

Apuleius 2015.03.25. 16:39:53

@danimester1: Nem is annyira kifejezetten a SIM-kártyás történetet kívántam megkérdőjelezni, de számtalan történet kering, aztán a fene sem tudja, hogy belőlük melyik lehet igaz, s melyik legenda csupán. Itt a monitor előtt ezeket aligha tudjuk eldönteni, így ezekre tényszerű bizonyítékként hivatkozni erős túlzásnak tűnik.

pedronegroo 2015.03.25. 16:43:47

@danimester1: A telefonhívásokon nem jegyeket kértek értsd már meg! Konkrét játékvezetői nevek és klubok hangzanak el rajta! És nem csak a Juve csinálta de Moggi volt a Főnök! Te hol voltál 2006-ban??? Akkor annyi vád jelent meg Moggi-val és a többi érintettel kapcsolatban hogy órákba tellene csak felsorolni őket! Hol voltál 1998-ban? Juventus dopping ügy! A csapatorvost el is ítélték... A WADA a 94-98 közötti eredményeink eltörlését kérte mivel bizonyították a dopping használatot. Örüljünk hogy megúsztuk a csapatorvos lecsukásával, különben 3 bajnoki címmel és 1 Bl trófeával kevesebb volna! És nyílván ez az ügy is lehet csak az irigyek által kreált összeesküvés elmélet de azért érdekes hogy mindig megtalálnak minket valamivel. Bunda botrány? Buffon tipp-mix láz???
Ébredj már fel nem vagyunk mi ártatlan báránykák! Gondolom ha mind ez az Inter-rel kapcsolatban hangzanak el akkor véres szájjal ekézed őket!

danimester1 2015.03.25. 16:49:49

@Apuleius: Igazad van tényleg túlzás tényszerű bizonyítékként kezelni az ott leírtakat vagy ami az interneten kering.Személy szerint én lehet elfogult vagyok vele,mert rajta és az általa épített Juventuson nőttem fel.Számomra ez a felmentés megerősít abban,hogy őt és általa a Juventust csak beállították bűnbaknak,ránk húzták a vizeslepedőt.Írtam is fentebb,hogy az akkori "bűnösök" közül a mai napig vezető beosztásban vannak klubjaikban.Sőt több mint valószínű,hogy a T.bíróság erősen elfogult volt,hogy ne menjek messze Conte esetében szintén ez a gyanúm.Megúszni is azért úszhatta/tuk meg "csak" ennyivel,mert azért az elég gyanús lett volna,hogy alig hevertük ki a falsopolit majd ismét ilyenekben veszünk részt.Ráadásul úgy,hogy közben arra hivatkoztak hogy elévült a 2006-os,ők meg évekkel ezelőtti meccsekkel próbálkoznak.

pedronegroo 2015.03.25. 16:55:01

@danimester1: Zeman a 2000-es évek elején lenyilatkozta hogy a Moggi család tartja kézben a bírókat és hogy kényszerítenek játékosokat az átigazolásokat illetően. Neki aztán mi érdeke volt abban hogy minket besározzon??

Rivendell 2015.03.25. 17:01:14

@pedronegroo: asszem azon faxkalap mindig Juve ellenes volt és lesz is....próbálj meg nem elfogult barmokkal érvelni

gondolom Moggi tartott mindent a kezében,mikor ott vot hatalmon Berlusconi papa és a maga kis birodalma + az patkány arcú Moratti se volt annyira csóró még akkoriban

danimester1 2015.03.25. 17:13:15

@pedronegroo: Tisztában vagyok vele,olvastam a telefon beszélgetések idézeteit.Szó van a játékvezetőkről és az ajándékokról egyaránt,igazolásokról és arról is,hogy ki hova utazgat kivel,ki kivel vacsorázik.Az hogy valakit vádolnak,az nem jelent semmit,azt bizonyítani is kell.Az,hogy Moggi volt a fönök erős,mert nála nagyobb hatalmú,befolyásosabb emberek voltak benne.A doppingüggyel kapcsolatosan ADP és Viallit akarták elővenni,pontosan velük kapcsolatosan a hirtelen felszedett izomtömeg miatt,amit Zeman erőltetett.Ebben az esetben Giraudo-t és Agricola csapatorvost is felmentették.Ez a doppingügy nem szó szerinti doppingolás volt hanem bizonyos szerek szedését vélték annak,mert nem voltak egyértelműek hogy tiltott szert szednek vagy olyan tartalmú szert amiben lehet olyan anyag ami olyan mint a dopping.Később bizonyították,hogy ezeknek doppinghatásuk van és felvették a tiltott szerek listájára,így innentől kezdve minősülnek doppignak. Buffon,Di Michele,Jankulovski a sportkódex 5. paragrafusát szegte meg.Miszerint profi sport klub alkalmazottjai,igazolt játékosai nem fogadhatnak meccsekre.Ebben az ügyben többek között milán és fiorentina játékosok is részt vettek több sportvezetővel (Della Valle,Lotito,Mazzini a szövetségi alelnök,Fazi a szövetség elnöke,Ghirelli a szövetség titkára,Moggival együtt. Ezekre a meccsekre hozzátartozók,barátok,"ismerősök" fogadtak.
Egyébként nem értem miért állítod,hogy én azt állítom,hogy ártatlanok vagyunk!?!?!?Sehol nem írtam és nem is céloztam rá.Annyit írtam,hogy: "Megy a vita értelmetlenül,mert én nem azt mondtam,hogy nem csinált semmit hanem azt,hogy nem úgy voltak a dolgok ahogy beállították azokat,te pedig váltig állítod,hogy bűnös."

danimester1 2015.03.25. 17:15:47

@pedronegroo: Egy ilyen senki szarházi ember szavára adsz?!Ez az ember ahol lehet mindenhol próbált belénk rúgni.Most is ezt tette amikor a romák padján ült.Akármikor olasz padon ült csak a Juventust szídta rágalmazta.

pedronegroo 2015.03.25. 17:31:48

@danimester1: EPO-t találtak a vérmintákban, vérdopping. Sérült játékosoknak adtuk a gyorsabb lábadozás érdekében. Ez volt az egyik álláspontunk. Zidane azt vallotta hogy ő kreatint tolt....

Még mindig nem győztél meg hogy nem bűnős Moggi, mondjuk nehéz is volna, csak pár elvakult Juve és Moggi fan ringatja magát ebbe a hiú ábrándba.
Még a mostani ítélet is csak azt mondja hogy az akkor bírói küldések elfogadottak voltak a rendszer hibájából adódtak. Azt még véletlenül se mondja hogy azok a dolgok nem történtek meg amiről fél napja vitatkozunk! :)

Rivendell 2015.03.25. 17:35:37

@pedronegroo: 1 elvakult gyűlölködő állít be másokat elvakultnak.....véletlenül nem vagy te politikus..esetleg fideszes?

pedronegroo 2015.03.25. 17:37:13

@danimester1: Nem majd neked hiszek, aki ül a juvés pizsamájában a monitor előtt és Zeman aki ezer éve dolgozik az olasz ligában és ezer szállal kötődik a juvéhoz ott teljesen figyelmen kívül hagyom. Teljesen kizárt hogy neki lett volna bármilyen belső infója, honnan is lett volna...

Egyébként csak azért hivatkoztam Zeman-ra mert ő már évekkel a Calciopoli botrány előtt előjött azzal a sztorival ami aztán 2006-ban "megállapítást" nyert.

Rivendell 2015.03.25. 17:39:15

még 1 kérdés,ha te a pletykákat lesed,akkor ugye 2006 előtt nem juve szurker voltál,mert hát ha te a pletykák ellenére az lettél volna,akkor most furcsán jönne ki,hogy most ekézel mindenkit akiről a pletykák szóltak.

Amúgy az Agnelli család vagyona teljes egészében tisztességes úton szerzett? hátha tudsz valami pletykát,hogy ki tudjuk kezdeni a trónörököst:D

pedronegroo 2015.03.25. 17:40:22

@Rivendell: gondolom belőled a tények beszélnek mikor leszarházizod Zeman-t....

Kit érdekel Berlusconi meg a többiek??? Moggi stiklijeiről van szó vedd már észre!

pedronegroo 2015.03.25. 17:41:57

@Rivendell: Miért jönne ez ki furcsán?? Elmagyaráznád! Egyébként 1994 óta vagyok juve szurker nem mintha bármi közöd volna hozzá!

pedronegroo 2015.03.25. 17:44:01

@Rivendell: Nem vagyok Moggi gyülölő csak a becsületes utakat szeretem, ennyi.

danimester1 2015.03.25. 17:54:47

@pedronegroo: Szerintem értelmetlen ez a vita.Én nem állítom(tam),hogy ma született bárány és nem csinált semmit.Én arról próbállak meggyőzni,hogy ez az egész ellene és általa a Juventus ellen történt,ennyi nem több és nem is kevesebb.Amiről vitatkozunk az megtörtént,mert valóban telefonáltak,vacsoráztak és ki tudja mit csináltak még a játékvezetőket küldő bizottsággal és a játékvezetőkkel.Egyetlen egy esetben sem volt bizonyított,hogy megkértek volna bárkit is eredmények befolyásolására.Ami tény minden csapat vezetője beleszólhatott kit akar a meccsre kérni/küldeni.Az is tény,hogy voltak ajándékozások oda-vissza alapon,jegyek,mezek,karórák mit tudom én mi még.A doppingügyben pedig elismerheted,hogy a kreatin (a vizet köti meg) nem az.A többi pedig nem volt egyértelműen bizonyítható,mert bizonyos szereknek ugyanolyan hatása volt mint a tiltott listás doppingoknak,ezért mentették fel az általam említett embereket.A mai világban is így megy ezért is sűrítik a teszteket és bővítik a tiltott szerek listáját.Őszintén,lehet akármilyen profi focista,de ezeket a hatalmas sorozat terheléseket nem lehet bírni csak natúr, max. okosabban csinálják vagy a kúrán átesetteket küldik tesztre (tiszta).Nem ringatom magam hiú ábrándba,mert elismerem,hogy valami(k)történt(tek),de nem úgy ahogy előadták be akarták állítani.Igazságtalannak tartom,hogy rajtunk verték el a port és a többiek bűntetlenül megúszhatták pedig mindenki ugyanúgy benne volt.Ráadásul majd' 10 évére el is ismerik,hogy a jogos ítélet a felmentés lett volna.

pedronegroo 2015.03.25. 18:01:38

Ok, már túlságosan bele mentünk, én is elismerem hogy túl sok az ismeretlen ebben az egyenletben! :) Talán egyszer majd megoldja valaki, mi biztos nem. :)

További szép estét!

KysBé 2015.03.25. 18:03:23

@pedronegroo:
"...ítélet is csak azt mondja hogy az akkor bírói küldések elfogadottak voltak..."

Javíts ki ha tévedek, de valamit vagy tíltanak, vagy elfogadnak. Ha elfogadják, akkor nem szabályellenes.

danimester1 2015.03.25. 18:05:27

@pedronegroo: Zeman csak a doppinggal kapcsolatosan köthető össze (az is csak azért,mert szerinte megerősödött Alex) velünk és az antijuvés mívolta miatt.A másik akit a könyv is csak "szuperügyész" (hadd ne írjam le milánói kötődésű) néven emleget 2!!! hét alatt adta le a nyomozati anyagot az ügyészségnek,aminek szintén milánói elnöke volt.Kérdem én 2 azaz két hét alatt milyen alapos nyomozást lehet végezni?!Az elmarasztaló ítéletek Moggi kapcsán a fellebbezésekkor jöttek.Azért volt ilyen sürgős (mégegyszer mondom2!hét),mert a válogatottnak össze kellett álljon a '06-os Vb-re.Szerintem egy ilyen eljárás maximálisan korrekt és alapos...Hagyjuk már!!

danimester1 2015.03.25. 18:09:43

@pedronegroo: A mai világban tetszik vagy sem sajnos tisztességes úton nem fogsz tudni előrébb jutni,ezt szerintem beláthatod.Becsülendő akinek van még becsülete és tisztessége.Ezek az emberek lesznek áldozatok általában és beléjük fogják a legnagyobbat rúgni,nem akarok messze menni,nézd meg itthon a Budacash-t vagy a Quaestort.Élik a világukat nagy lábon,aki meg a gyerekének vagy temetésre tett félre dögöljön meg.

Rivendell 2015.03.25. 18:16:24

@danimester1: pláne,hogy állam vezetőink is direktbe belenyúltak és végig tapsoltak hozzá megfelelő összegért cserébe.....mit akarunk miamikor a sok féreg a szemed láttára lopja el ha kell az utolsó forintodat is,majd bekapcsolod az állami x-y-z tv-t és minden happy állítólag.

Rivendell 2015.03.25. 18:20:09

de még csak karperecet se kap a köcsög...nekem meg a nav küldi a leveleket,hogy szolgáltassak be adatokat a céggel kapcsolatban ahol dolgoztam,mert cseszett utánam rendesen adózni....anyucitokat,majd keressetek meg mindent a cégnél és ne nálam,majd akkor gyertek hozzám ha én szúrtam el valamit,de közben bele merik írni,hogy 200k-s büntetést kaphatok,amennyiben meghatározott időpontig nem adok megfelelőválaszt. Igaz nem kaptak választ,max annyit írtam volna hogy független vizsgálatot kérek a nav-ra....ha meg büntit adnak akor asszem én leszek az,aki fejbe is lövi a vezetőit.

pedronegroo 2015.03.25. 20:03:04

@KysBé: Teljesen igazad van. Jelen esetben azt ismerték el hogy a játékvezetők akkori kiválasztásnak módszere teljesen elfogadott volt, tehát az akkori "szabályok" szerint járt el Moggi.

pedronegroo 2015.03.25. 20:08:16

@danimester1: Egyet értek, de ez nem csak a mai világra igaz, hanem mióta világ a világ azóta így megy ez. Aztán meg lásd a Quastor vezetőit is felfogják menteni úgy mint Moggi-t! :)

Rivendell 2015.03.26. 08:45:41

@pedronegroo: csak hogy őket állami befolyással,na ez a nem mind1..... meg ugyebár ott nem 1 csapatot raknak kb csődbe szándékosan,hanem a lakosságot

Rivendell 2015.03.26. 08:46:47

és még csak keresztre se feszíti őket a nép......beszari 1 országban élünk mi,nagy magyar harci virtus :DDDD

pedronegroo 2015.03.26. 09:28:51

@Rivendell: A harci virtusunk annyiból áll hogy jár a pofánk meg mindenki sír! :) De nem fog történni semmi... birka nemzet vagyunk mi semmi több...

MDaniel98 2015.03.26. 11:30:17

Moggi egy maffiózó, és teljes mértékben biztos vagyok benne, hogy nem teljesen szabályos módszerekkel dolgozott ő sem, de mivel a többiek is ugyanolyan, vagy hasonló módszereket használtak, amit Moggi tényleg eléggé példásan be is bizonyított, nem akartak ők sem nagyot bukni ezzel, tehát mindenki inkább ártatlan lett, mint bűnös.

Marottát és Moggit összehasonlítani hülyeség, nagyon más volt akkor a Serie A helyzete, amikor Moggi dolgozott, mint most. Az biztos, hogy az öreg nagyon értett a munkájához, és sok mindent megköszönhetünk neki, a pályafutására lényegében csak a Calciopoli vet árnyékot, mondjuk elég komolyat. A Juvéval anno elbántak, tehát a céljukat elérték, hogy ennek milyen következményei lettek az olasz focira nézve, az láthatóan nem érdekelte őket, továbbá, ha az eddig "fő bűnösnek" kikiáltott Mogginak "megkegyelmeztek" akkor evidensnek kellene lennie, hogy a Juvénak is meg kell. Mindazonáltal kizártnak tarom, hogy jelentős kártérítést kapnánk, és a bajnoki címeket sem fogjuk hivatalosan visszakapni.

vizi8 2015.03.26. 11:57:30

A minap beszéltem egy haverommal aki olaszországban ügyvéd, (Róma,Milánó). Kint az ügyvédek között az a pletyka, hogy azért húzták vonták az ügyet mert nem lehetett lezárni. Így egy csomó vádpont elavult, a többi felmentés. Az ok, Hogy Moggi hihetetlen mennyiségű bizonyítékot tárt az ügyészség elé, ami a többi csapattal is kiszúrt volna. Ezt pedig az olasz gazdaság és politika nem élte volna túl.

Apuleius 2015.03.26. 12:14:49

@vizi8: Köszönjük az információt, arra vonatkozóan van esetleg valami tipp odakint (a szakmai körökben), hogy mi lehet a vége a történetnek? Azért érdekes a dolog, mert ha a Juve tovább viszi az ügyet a nemzetközi bíróságra, akkor már nem lehet majd "házon belül" megoldani.

Devilke Balla 2015.03.26. 12:45:11

@Apuleius: majd nemhogy az lesz,hogy megértetik a juveval,hogy nagyon sajnálják,nem ugy kellett volna donteniuk anno,blablabla...de most ép kezd magára találni az olasz labdarugás,s egy nemzetkozi ugy meg a kártérítés teljesen hazavágná az olasz szovetséget,s ez rosszul hatna ki a jovore...

Apuleius 2015.03.26. 13:13:43

@Devilke Balla: Több megközelítés is lehetséges az ügyben, de nagyon is elképzelhető, hogy a szövetségnek, így vagy úgy, de kompenzálnia kell a Juventust. Egy alku is születhet a felek között, a nemzetközi bíróság pedig egy eszköz a Juve kezében.

venember83 2015.03.26. 13:27:04

@Devilke Balla: az olasz focit nem kell tönkretenni, de a Juventust sem kellett volna. Mégis megtörtént, most ideje megfelelő megoldást találni, ami büntetés, de nem nyomorodik bele az amúgy is haldokló olasz futball. A minimum a nyilvános bocsánatkérés és a címek visszaadása.

vizi8 2015.03.26. 13:27:51

Szerintük nem megy nemzetközi szintre a dolog, mert abból nemzetközi botrány is lehet. Senki nem szeretné ha minden bizonyíték kikerülne olaszországból. De ez egyenlőre találgatás részükről is. Első körben mindenki arra kíváncsi, hogy reagál az Olasz Szövetség, aztán jöhet a fojtatás. A kinti viszonyokat ismerve azt jósolják hosszú procedúra lesz.

venember83 2015.03.26. 13:33:46

@vizi8: hogy reagál az olasz szövetség? Tavecchio szerint a befejeződött tárgyalás egyértelművé tette, hogy valós bűnök miatt született a büntetés, és egyúttal komolytalannak nevezte a Juventus kártérítési igényét.

Apuleius 2015.03.26. 13:39:57

@vizi8: Alapvetően én is arra számítok, hogy a színfalak mögött születik valamiféle megállapodás egyfajta kompenzációról, úgy, hogy mindenki veszít és nyer is vele, de nem lesz egy gyors menet.

@venember83: Tavecchiónak nyilván ezt kell mondania, innen kell indítania, aztán félúton majd talán találkoznak valahol. Olyan ez, mint egy alkudozás a piacon.

pedronegroo 2015.03.26. 13:53:58

Az is kérdés hogy van-e egyáltalán valamiféle komoly adu ász a kezünkbe... a nélkül nem lesz alkudozás. Azt meg végképp nem tudom hogy okos lépés volna-e a nemzetközi szintre vinni a dolgot mert a Juve ezzel az olasz focinak árthat és így magának is.
Viszont Agnelli-éknak fent kell tartani legalább a látszatát annak hogy mi "harcolunk" az "igazunkért". Az olasz szövetség ha bármiféle kártérítést fizetne ugye azzal elismerné hogy hibáztak hogy nem történt semmiféle visszaélés Moggi-ék részéről. Na erre aztán kurva kicsi esély és ahogy kiveszem Tavecchio szavaiból szó se lehet itt semmiféle követelésről nem vagyunk felmentve csak elévültek a dolgok és ennyi.

venember83 2015.03.26. 14:01:06

@Apuleius: igen ám, de egy olyan emberrel nem lehet vitázni vagy alkudozni, aki nem enged. Az olyat max. elküldeni lehet melegebb éghajlatra, vagy megfelelő eszközök megléte esetén simán eltaposni.

pedronegroo 2015.03.26. 14:06:47

Nekem az is kérdés hogy mit csinál most Moggi??? Rengeteg anyagot gyűjtött össze, ezek tovább nem használhatóak fel? Ha el megy szépen nyugdíjba az azért elég gyanús...

vizi8 2015.03.26. 15:56:03

Ez rajta kicsit túlmutat, mert a kártérítést valószínűleg bíroságon keresztül adták be.

Apuleius 2015.03.26. 16:39:26

@pedronegroo: Nyilván még nagyon ködös az egész, s ha jól tudom, a legfelsőbb bíróság még nem hozta nyilvánosságra az indoklást Moggi ügyében, márpedig ezen sok minden áll vagy bukik.

"Az is kérdés hogy van-e egyáltalán valamiféle komoly adu ász a kezünkbe... a nélkül nem lesz alkudozás. "

Itt szerintem már önmagában az aduász, ha Moggira nem tudják rábizonyítani, hogy bűnös volna, hiszen akkor egyértelmű, hogy a klub sem lehet az. Ennél nem nagyon kell jobb ütőkártya.

"nem tudom hogy okos lépés volna-e a nemzetközi szintre vinni a dolgot mert a Juve ezzel az olasz focinak árthat és így magának is."

Igen, ebben kétségkívül komoly igazság van, de nem tudom az olasz foci innen még hova tud süllyedni. Kérdés, a Juventusnak kell-e foglalkoznia az olasz szövetséggel, azt követően, hogy nevetséges módon bűnbakká tették és lenullázták a klubot. Bizonyos értelemben el tudok képzelni egy olyan forgatókönyvet, amely szerint a Juventus elmegy a végsőkig akár, vállalva azt is, hogy azzal árt az olasz labdarúgásnak, s így tulajdonképpen rövidtávon saját magának is.

"Viszont Agnelli-éknak fent kell tartani legalább a látszatát annak hogy mi "harcolunk" az "igazunkért". Az olasz szövetség ha bármiféle kártérítést fizetne ugye azzal elismerné hogy hibáztak hogy nem történt semmiféle visszaélés Moggi-ék részéről. Na erre aztán kurva kicsi esély és ahogy kiveszem Tavecchio szavaiból szó se lehet itt semmiféle követelésről nem vagyunk felmentve csak elévültek a dolgok és ennyi."

Nem ismerem Tavecchio és a jelenlegi vezetőség előéletét, de a döntést annak idején nem ők hozták a Calciopoli-ügyében, így elméletileg elképzelhető, hogy engednek, s nem védik minden áron az akkori döntést.

@venember83: Dehogyisnem, mondom, ez pont olyan, mint a piaci alku. Ha a Juve kezében valóban vannak jogi ütőkártyák, akkor Tavecchiónak engednie kell s engedni is fog. Egyértelmű, hogy a szövetség részéről a maximális elutasítással kell indítani, s abból még lehet engedni. Ha már eleve engedékenyebbnek mutatkozna, még lejjebb kellene mennie az alku során.

@vizi8: Pontosan, ez az ügy túlmutat Moggi ügyén.

pedronegroo 2015.03.26. 17:02:52

@Apuleius: Sok helyen azt írják hogy nem mentették fel Moggi-t csak elévült az ügy és ezzel lezárva. Ebből semmilyen ütőkártyánk nem lehet....

Apuleius 2015.03.26. 17:11:05

@pedronegroo: Igen, kicsit mintha ellentmondásosak lennének a hírek, de én alapvetően azt a változatot olvastam inkább, hogy egyetlen olyan vádpont van, amely elévült, a többiben felmentették.

pedronegroo 2015.03.26. 17:21:00

@Apuleius: Pont a bírók befolyásolása alóli vád alól nem mentették fel, (www.fourfourtwo.hu/hirek/olaszorszag/serie-a/lazio/calciopoli-moggit-nem-mentettek-fel-de-toroltek-bunteteseit)
így nehéz lesz vissza követelni a 2 scudetto-t.

Apuleius 2015.03.26. 17:24:46

@pedronegroo: Olaszországban nem létezik lehetetlen :-) Nem csak a pályán lehet befolyásolni a bírókat.

pedronegroo 2015.03.26. 17:37:38

@Apuleius: Meglátjuk, 88 Padoin a tét! (88x5millió=440millió)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása