HIVATALOS: Az UEFA kizárta a Juvét a Konferencia Ligából

j_logo_harom_csillaggal_23-as_valtozat.jpgA mai napon az UEFA döntött a Juventus ügyében, és a várakozásoknak megfelelően kizárta a klubot a Konferencia Liga jövő évi kiírásából, valamint 20 millió eurós büntetést szabott ki a klubra.

A pénzbüntetés kapcsán a klub hivatalos közleménye szerint 10 millió eurót az UEFA részben visszatart a következő évi UEFA kiírásban való szereplésért járó díjazásból, további 10 millió eurós büntetést pedig abban az esetben kell befizetnie a klubnak, ha a 2023. június 30-i, 2024 és 2025 szezonvégi pénzügyi jelentések nem felelnek meg az UEFA a klubok pénzügyi fenntarthatóságáról és licenceléséről szóló új szabályzatában (UEFA Club Licensing and Financial Sustainability Regulations, CL&FS) foglalt követelményeknek. A klub értelmezése szerint ezt a 10 millió eurós pénzbüntetést is az UEFA vissza fogja tartani az adott évben folyósítandó pénzdíjból, amennyiben ez indokolt.

A klub nevében az ítéletre reagált az elnök, Gianluca Ferrero, aki megindokolta, miért is nem kíván a klub élni a fellebbezés lehetőségével: „Sajnálattal értesültünk az UEFA klubok pénzügyeit vizsgáló bizottságának az ítéletéről. Nem osztozunk a szövetséggel a védelmünk értelmezését illetően, és továbbra is szilárd meggyőződésünk, hogy a klub jogosan járt el, érveink pedig megalapozottak. Ugyanakkor úgy döntöttünk, hogy nem fellebbezünk az ítélettel szemben. A döntésünk egybevág a májusban hozott döntéssel az FIGC ítéletét illetően. Ahogyan abban az esetben, ezúttal is véget kívánunk vetni a bizonytalanság időszakának, és teljes átláthatóságot és bizonyosságot kívánunk nyújtani a belső és külső érintett feleknek a klub nemzetközi kiírásokban való jövőbeli részvétele kapcsán. Fellebbezés révén, esetleg egyéb jogorvoslati szervek bevonásával, bizonytalan kimenetek és időzítés okán bizonytalanná válhatna az esetleges szereplésünk a 2024/25-ös UEFA Bajnokok Ligájában. Ehelyett mi azt szeretnénk, hogy csapatunk, szurkolóink, beszállítóink és pénzügyi partnereink a legmagasabb szintű nyugalommal és bizonyossággal kezelhessék a 2023/24-es szezont a pályán elérhető eredmények ügyében, különösen az elmúlt szezon viharos jellegét követően.

Ez a döntés ugyan fájdalmas, de így a következő szezon során a pályára koncentrálhatunk, nem pedig a bírósági eljárásrokra.

Jelenleg a bajnokságra és az Olasz Kupára koncentráljuk figyelmünket, és mindent el fogunk követni azért, hogy szurkolóinknak a létező legmagasabb szintű elégedettséget nyújthassuk ezekben a kiírásokban.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8518181339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SuperTrezi 2023.07.28. 20:35:08

Ez most szíven ütött.
Ja nem.

venember83 2023.07.28. 20:43:15

@SuperTrezi: az európai színtér hiánya demoralizálóan hathat a keretre, valamint félek, elnyomja majd őket a teher, hogy európai szereplés nélkül sok szurkoló majd ad absurdum scudettót vár a csapattól. Nagyon nehéz évnek nézünk elébe, legyünk türelmesek s elnézőek.

SuperTrezi 2023.07.28. 21:12:08

@venember83: Szinte már teljesen a Mester fejével gondolkodsz.

Leram7 2023.07.28. 21:21:15

3 okból kifolyólag szomorú ez a dolog.

- pénz
- minimum 8 meccsel kevesebbet látunk a szezonban
- sok fiatal kapott volna lehetőséget

JuveMI 2023.07.28. 22:23:02

"Hozsanna a magasságban Istennek!"... a lehető legjobb döntés... szívből remélem, hogy így a két kanc...ny nem fog érkezni... és szívből remélem, hogy nem kell tovább 'hallgatni' a Mister örökzöld sanzonját: "nemcsak a húszéveseké a világ"...
Azért még remélem kipusztul a teljes uefa valami durva betegségben, amelyet a figc-től kapnak el! És hogy egy szánalmas szóviccel éljek: hulljon a Férg SE:)

Robesz112 2023.07.28. 22:40:04

@Leram7: az, hogy 8 meccsel kevesebbet fogunk látni, nem biztos, hogy szomorú...

2023.07.28. 23:03:51

A mester majd most nem tudja a 3 frontra fogni a szar szereplést. Majd kettőre fogja...

MdewC 2023.07.29. 00:18:08

@JuveMI: @Khedira: :DDD

Kész vagyok rajtatok. XD

Rocky80 2023.07.29. 01:16:18

Nekem inkább az fáj srácok, hogy így be fejet kellett hajtanunk és be kellett "csicskulnunk" az UEFA előtt... :-(

A döntésünk jelen helyzetben teljesen észszerű és helyes úgy érzem, csak kár, hogy nincs eszköz a kezünkben ellenük. Egy Szuperliga odavert volna nekik és legalább megszűnt volna az egyeduralmuk - én így látom. Na mindegy, koncentráljunk a szezonra, jól is kijöhetünk ebből az egészből, remélem is, hogy így lesz!

@venember83: na most például nem vallom ezt a türelmes és elnéző szöveget! Újabb szintlépést várok a csapattól, még jobb bajnoki helyezéssel, kényelmesen lesz időnk mindenre, nincs erőltetett menet az európai meccsek miatt, szóval idén nagy fejlődést várok!

Nyilván csak akkor, hogy ha erősödünk még a mercaton, mert jócskán vannak még posztok ahol erősítenünk kell; viszont a nyugodt háttér most adott lett, szóval lehet a munkára / játékra / csapatépítésre koncentrálni! Király!

@MGB75: mi van, ha nem lesz szar szereplés? :-)

@Leram7: ezt már szeretem, amikor valaki az elmaradt meccsek miatt sopánkodik! Sőt, tovább megyek, ez még az én örök optimista és szezon- illetve meccsváró hozzáállásomnak is megsüvegelendő példa; mert nekem például ez eszembe sem jutott, pedig mindig a következő Juve meccs időpontja az első, amit hét elején megnézek.

Amúgy meg ez a pénzvisszatartásos sztori egyszerűen botrány... Rohadjanak meg, ez már tényleg a kib*szás kategória, nem lett volna elég az egy éves kizárás?! Nem, ők még 3 évig felügyelősködni akarnak rajtunk, ez már tényleg nevetséges és dühítő... Kb tehetetlenséget és "kisemberi" haragot érzek, hogy azt csinálnak velünk amit akarnak és bólogatnunk kell rá!

venember83 2023.07.29. 04:56:00

@Rocky80: "Nyilván csak akkor, hogy ha erősödünk még a mercaton"

Ez már elég szubjektív dolog, mert ha pl. távozik Vlaho és érkezik egy csatár és egy középpályás, akkor most erősödött a Juve vagy sem? Amúgy meg így a tízmilliós plusz büntetés elkerülése érdekében szerintem kb. bizonyos, hogy a Juve kénytelen lesz eladni egy nagyobb értékű játékost, szóval szőrösszívűek szerint akár még gyengülhet is a keret.

Thuglife! 2023.07.29. 08:46:03

@Rocky80: "Nekem inkább az fáj srácok, hogy így be fejet kellett hajtanunk és be kellett "csicskulnunk" az UEFA előtt... :-("
Néha azért ki-ki nézel abból a burokból amiben élsz és akkor reálisan nézed a dolgokat és egyet lehet veled érteni.
Ugyanígy becsicskultak olaszhonban is.de akkor mire kellett az a sok ügyvéd?
Meghunyászkodva megegyezni nélkülük is meg lehetett volna.és ez a hála hogy kiléptünk a superlugából?
Nem kellett volna kilépni hanem harcolni tovább és most már úgy vagyok vele Agnellinek se kellett volna lemondania,még ha hozott egy két szar szakmai döntést.nem kellett volna lemondania mert ugyanezt a büntetést pénzbüntetések,kizárás-és ez alapján a BL-ből is ugyanígy kizártak volna.de tényleg akkor minek ennyi ügyvéd?
Mondjuk Kari Gerinek is van 50 tanácsadója akit fizet valahogy mégis csődbe vitte BP-t.

DelPiero2 2023.07.29. 11:07:46

@Thuglife!: Kari Geri csődje: ott a kormány az UEFA.
Nem világos, hogy a Real, Barca továbbra is benne van a szuperligában, sőt már többször fellángolt vizsgálat ellenük, nem is akármilyen ügyben, mégsem kapnak semmilyen elmarasztaló ítéletet! Vagy valami iszonyú sumákságot csinált a Juve a háttérben, ami eddig nem derült ki, vagy iszonyú balfékek vagyunk. Elég furcsa, hogy állandóan békülékenyek vagyunk ezzel a maffiaszervezettel, és mindenki mást felmentenek, minket meg szopatnak. Bőven lehet hogy azért is, mert az UEFA azon kívül hogy bűnöző, nem képesek mégsem sarokba szorítani senkit (talán "visszazsarolnak" a klubok?) erre itt egy balek és felajánlja magát, lehetőséget lát az UEFA példát statuálni.

alexGicamo 2023.07.29. 11:13:18

Nem meglepő , ez várható volt !
Sebaj, így legalább a bajnokságra és a kupára koncentrálhatunk !
Úgyis előlről kell kezdenünk mindent, így egyszerűbb lesz , egy gonddal kevesebb .
Az elnök nyilatkozata pedig szerintem,korrekt .

Lanzafame 2023.07.29. 11:31:07

Ez azt is jelenti, hogy ezzel letudtuk az eltiltást és 2024-25-ben már indulhatunk bármelyik sorozatban?

venember83 2023.07.29. 11:37:16

@Lanzafame: igen, úgy értelmeztem én is.

Thuglife! 2023.07.29. 13:00:43

@DelPiero2: :D a csöd az csőd.a fóbia az meg fóbia.
Azt megkérdezhetem hogy mi alapján szállt volna belénk az UEFA ha mi nem mesterségesen növeltük volna a bevételeket,
az előtte elbaltázott gazdasági vezetés miatt?
Ennyit a kétértelmű témánkról.

Hajrá Fiorentina az ekl-ben.őket öröm lesz nézni ott.

NagyonJuve 2023.07.29. 15:10:53

@Thuglife!: @DelPiero2: szerintem a juve csakis cseferin meg agnelli személyes ellentéte miatt lett betámadva. Persze ez csak magánvélemény. Beteg ez a világ. Cseferin is bizonyítottan hamis önéletrajzal lett uefa elnök, de senkit nem érdekel. Senki nem kéri számon tőle. A német külügyminiszter szintén...

alexGicamo 2023.07.29. 16:19:08

@NagyonJuve: Na ja ! Még jó , hogy minden és mindenki egyenlő elbírálás alá esik ... Ja, nem !

2023.07.29. 18:05:18

@alexGicamo: Ezt hívják baloldali demokráciának. Nem akarok politizálni, bocsi, csak kijött, nem lehet elvonatkoztatni. Sajnos csak akkor lesz változás, ha felfogásbeli változások is történnek Europában. Egy ilyen cefre nem szabadna, hogy ekkora intézmény vezetője, arca legyen. Egy szar alak, és mindenki tudja

Thuglife! 2023.07.29. 18:11:31

@NagyonJuve: ok. A személyes ellentét a superliga miatt egy dolog.de Agnelli/a klub ha nem hagy támadófelületet,akkor legfeljebb nem beszélnek egymással.

NagyonJuve 2023.07.29. 18:27:00

@Thuglife!: nem értem milyen támadófelületre gondolsz? Olyanra amit mindenki csinál, de a juvenak nem szabad? Tudjuk, hogy nyert katar vb rendezés jogot. Lehet agnelli nem akart még plusz zsét rakni cseferin zsbébe elvből, nem mint az olajos klubok akik ellen valami oknál fogva eltörölték az eltiltást.

Thuglife! 2023.07.29. 20:20:25

@NagyonJuve: mindenki? Nem hallottam még hogy pl Bundesliga csapat ilyesmibe keveredett volna.de ki tudja lehet a Dortmund játékosokról is kiderül egyszer h.nem érnek 90-100 milliót.ami az arabokat illeti még nem néztem meg a fifás sorozatot(majd egyszer munkahelyen)nem tudok róluk nyilatkozni csak azt tudom mi belekezdtünk valamibe aztán ha már Agnelli nem akart plusz zsét adni Cefrének mégis harc nélkül feladatuk.se ez se az.akkor hogy akarta volna megvédeni a klubot..?
De mondom ha maradunk a Bayern féle víziónknál mint ami ki is lett mondva a bajnoki címek idején akkor nincs rajtunk fogás.

DelPiero2 2023.07.29. 23:52:59

@Thuglife!: Szerintem Olaszország úgy működik, hogy mindenen lehet fogást találni. Másképp elsüllyed az aki nem "alkalmazkodik valamennyire". Calcipolinál is kiderült hogy az Inter jobban benne volt. Még Lippit is meggyanusították.
De szerintem ha nagyon akarnák a németeken is találhatnának valamit. Mindenhol lehet találni valamit. Azért furcsa, hogy a City-nél Barcánál is nagyon nem szokványos dolgok merültek fel, mégsem lett belőle semmi.
Kiderült hogy Cefrén is van fogás, Platinin is volt (korábban is benne volt "mindenben") most legutoljára a végén kimosták. De ugye a Katari VB is...úgy látszik az sokkal kisebb horderejű volt.

Shyr Kahn 2023.07.30. 06:26:35

Ezek utan legalabb a SzuperLigabol valo kivonulast at kellene ujra gondolni. Ezek utan nincs ertelme kivonulni abbol a projektbol, mert ennel sokkal rosszabb nem igen lehet... hatha valamit kepesek lennenk letrehozni a Reallal es Barca-val karoltve a kovetkezo 1-2 evben es az UEFA szivna vele.
Igy, hogy a szuperliganak is bucsut intettunk, teljesen felejtheto, hogy barmi modon is gyozteskent jojjunk ki az ugybol. Ez egy hatalmas vereseg es becsicskulas, ahogyan Rocky80 is irta.

alexGicamo 2023.07.30. 09:45:34

@Shyr Kahn: Én sem örülök, hogy feladtuk a Szuperligát, de úgy gondolom, most nem vagyunk olyan helyzetben , hogy tovább feszíthessük a húrt .

Type-R 2023.07.30. 18:16:47

@Thuglife!: a politikát mellőzzük pls!
Ráadásul ez a csőd dolog így nem is igaz.

Juvino 2023.07.30. 18:57:43

@Type-R: Sajna errol nehez politika nelkul beszelni.
Nem tudhatjuk mik lehetnek még a hatterben(sem vetsegek, sem egyeszsegek tekinteteben), de azert az egesz vezetosegunk off, buntetopontok, penzbuntetes, europai kupakbol valo kizaras azert eleg komoly buntetesek es mi elfogadtuk oket, mindezt ugy, h allitjuk az artatlansagunkat. Ennel rosszabb csak az elso osztalybol valo kizaras lett volna. En inkabb harcot vartam ettol a vezetestol, de nem ismerjuk a teljes hatteret.

Ethan Hunt 2023.07.30. 21:52:56

Az érdemi büntetést a liga mérte ránk a pontlevonással, nem az UEFA. Ez semmi, inkább áldás, hogy ebből a Juventushoz eleve méltatlan fosból kimaradunk. Legalább jobban oda tudunk majd koncentrálni az igazán fontos meccsekre, a bajnokikra. Legutóbb amikor ilyen helyzetben voltunk elég jól alakult a szezonunk, ha Allegri nem tud élni vele, akkor a vezetőségnek le kell vonnia a megfelelő konzekvenciákat...

@Rocky80: "A döntésünk jelen helyzetben teljesen észszerű és helyes úgy érzem, csak kár, hogy nincs eszköz a kezünkben ellenük."

Én is úgy gondolom, hogy az új vezetőség megtette, amit észszerűen lehetett és szerintem mesteri húzás volt a jogászoktól a pitiáner ügyért "elvinni a balhét" a potenciálisan sokkal veszélyesebb feketén (?) történt bérkifizetések meg egyebek helyett, amiket a sajtó megszellőztetett...

@Thuglife!: "Ugyanígy becsicskultak olaszhonban is.de akkor mire kellett az a sok ügyvéd?
Meghunyászkodva megegyezni nélkülük is meg lehetett volna."

Agnelli rendesen alátett a ligának azzal, hogy főtárgyalóként a Juventus Szuperligás részvétele érdekében beáldozta a liga összes csapatának azonnali pénzügyi segítséget jelentő a CWC Capital Partners-szel kötendő szerződést. Aztán miután az összes angol klub az UEFA első fenyegető szavára összeszarta magát és kis késéssel az Inter és a Milan is, a Juventus magára maradt... Ezek után a ligától nemigen várhattunk irgalmat...

Szerintem Agnelli nagyon rosszul mérte fel a többi klub várható reakcióit, ahogy azzal sem számolt, hogy tele vannak az intézmények olyanokkal, akik gyűlölik a Juventust és készek ártani nekünk bármikor...

"De mondom ha maradunk a Bayern féle víziónknál mint ami ki is lett mondva a bajnoki címek idején akkor nincs rajtunk fogás. "

Szerintem a Bayern-féle út számunkra sosem volt járható, mert az az egész német helyzet abszurd! Egyrészt messze nem rendelkezünk olyan bevételekkel, mint a Bayern, másrészt teljességgel elképzelhetetlen az, amit ott teljesen megszokott, hogy a liga legjobb játékosai miután teljesen ki lettek nevelve, egyszerűen átigazoljanak a Bayernhez, akár a legnagyobb riválisoktól is! Sőt egy csomó esetben még csak nem is fizettek értük semmit! Ilyen viszonyok között ki nem tudna példásan gazdálkodni?

MdewC 2023.07.31. 00:56:03

@Ethan Hunt: pontosan. Nagyon adom a véleményedet.

Shyr Kahn 2023.07.31. 05:00:12

@Ethan Hunt: Ha igaz is, hogy Agnelli rosszul mert fel dolgokat, akkor a kerdes az, hogy a 180 fokos fordulat a helyes dontes (volt)-e, avagy sem. En nem erzem, hogy jo dontest hoztunk azzal, hogy becsicskultunk. A nyilvanvalonak tuno ok erre az, hogy a belesimulassal tovabbra is az arab klubok dominanciajanak kedvez, mert ebben a rendszerben nekik all a zaszlo.
Ezen a piacon es a Juve nem igen kerulhet mar abba a statuszba, amibe a 80-as, 90-es evekben esett. Hacsak nem valtoztat egy rakat dolgon az UEFA (peldaul kenyszerit ki egy fizetesi ü es atigzaolasi sapka rendszert).
Ellenben egy szuperliga eseten - amennyiben jol latom at - joval inkabb a klubok tudtak volna kialakitani a megfelelo finanszirozasi strategiat. Egy ujonnan kialakulo liga alapito tagjakent sokkal tobb lehetoseget lattam volna arra, hogy felvegyuk a versenyt az arab penzzel.

Ethan Hunt 2023.07.31. 23:11:31

@Shyr Kahn: "Ha igaz is, hogy Agnelli rosszul mert fel dolgokat, akkor a kerdes az, hogy a 180 fokos fordulat a helyes dontes (volt)-e, avagy sem."

Ez attól függ, hogy mennyi a sarunk, de ha Agnelliék jobbnak láttak lemondani, akkor minden bizonnyal megvolt rá az okuk. Plusz az is nyilvánvaló, hogyha a helyén marad a vezetőség, akkor nem lett volna semmilyen vádalku és a liga végigvitte volna mindkét ügyet a Juventus ellen.

"En nem erzem, hogy jo dontest hoztunk azzal, hogy becsicskultunk."

Hacsak a plusvalenza-ügyről lett volna szó, akkor én is azt mondanám, hogy támadjuk meg a döntést, mert az egész ügy komolytalan, de ott volt a bérmanőver ügye is, aminek a negatív következményei sokkal komolyabbak is lehettek volna.

"A nyilvanvalonak tuno ok erre az, hogy a belesimulassal tovabbra is az arab klubok dominanciajanak kedvez, mert ebben a rendszerben nekik all a zaszlo.
Ezen a piacon es a Juve nem igen kerulhet mar abba a statuszba, amibe a 80-as, 90-es evekben esett."

Szerintem ez a hajó már elúszott és semmit sem tudunk tenni ellene. Az olasz liga elvesztette a varázsát. Az angol csapatoknak nem áll érdekében a mostani előnyös helyzetük megváltoztatása vagy kiegyensúlyozása bérsapkákkal meg hasonlókkal. A Szuperliga is számukra kevesebb haszonnal járt volna, mint a spanyol vagy az olasz csapatoknak, nem véletlenül visszakoztak rögtön a legkisebb nyomásra...

"Ellenben egy szuperliga eseten - amennyiben jol latom at - joval inkabb a klubok tudtak volna kialakitani a megfelelo finanszirozasi strategiat. Egy ujonnan kialakulo liga alapito tagjakent sokkal tobb lehetoseget lattam volna arra, hogy felvegyuk a versenyt az arab penzzel."

Lehetséges, de ami biztos, hogy a befektetési alap, amelyik eredendően pénzelte volna a projektet, a klubok azonnali 200-300 milliós tőkeinjekciót hívhattak volna le és ez a Juventusnak létfontosságú lett volna...

Juvino 2023.08.01. 10:35:54

@Ethan Hunt: A Szuperliga a Pl csapatok anyagi dominanciajanak lehetett volna egy ellenpolusa, ami a Psg-n kivul minden mas europai klubnak erdeke lett volna. Igy szep lassan a PL kiszolgalojava valnak-valtak

Ethan Hunt 2023.08.01. 12:46:53

@Juvino: Nem lehetsz valaminek az ellenpólusa úgy, ha azok is benne vannak, akik ellen létrehozod, nélkülük meg nincs értelme Szuperligáról beszélni...

A Szuperliga a bevételek maximalizálásáról szólt volna a legnépszerűbb klubok között, az UEFA megkerülésével...

Thuglife! 2023.08.01. 14:33:40

@Ethan Hunt:"Szerintem a Bayern-féle út számunkra sosem volt járható"
Lerabolni a közvetlen rivális játékosait nem tilos.
Tisztább mint bevételt hamisítani.
Mellesleg vagy 20 játékost tudnék kapásból akit ligán belülről igazoltunk még ha nem is közvetlen riválistól,olyan is volt, vagy jó évet futott játékosokat vettünk meg a riválisok elől.
A bevételei nyilván nagyobbak egy rendszeresen BL esélyes,egy élvezhetőbb focit játszó,kevesebb semmirekellőt alkalmazó csapatnak.ezen mind lehetne változtatni.

Del Pybala 2023.08.01. 15:09:43

@Thuglife!: A bayern okosan aron alul szerzi meg a jatekosokat a rivalisoktol mig mi 2x tobbet adunk ertuk mint amennyit ernek...

Ethan Hunt 2023.08.01. 15:19:39

@Thuglife!: "Lerabolni a közvetlen rivális játékosait nem tilos."

Nyilván nem, de éppen arra céloztam, hogy mi ezt nem tudjuk megtenni, hiába akarnánk, ezért kellett kreatív dolgokhoz folyamodni! :) Az, amit a Bayern megtehet a Bundesligában, az abszurd és totál nevetséges! 0 forintért megvehettek olyan embereket, mint Lewandowski, Goretzka vagy Nübel! Röhejes kivásárlási záradékkal: Neuer, Hummels, Götze és a rivális csapatok nem tesznek/tehetnek ellene semmit! Ezen csapatok szurkolói is csak lesnek, mint a birkák!

Ez micsoda?! Olaszországban mi történne, ha mi 0 forintért elvinnénk mondjuk Osimhent a Napoliból, meg Barellát az Interből lejáró szerződéssel? Meg egy másik évben megvennénk féláron Maignant a Milanból, meg SMS-t a Lazióból, így 3-4 szezon alatt? Ha ilyen történne, a riválisok szurkolói felgyújtanák ezen játékosok házait, meg halálos fenyegetéseket kapnának, a klubszékháznál tüntetnének! Olaszban Juve-ellenes záradékokat tesznek be szerződésekbe, de Németben mi van? Kussol mindenki, mint szar a fűben...

Ezzel csak a bolond nem tudna jól gazdálkodni...

Thuglife! 2023.08.01. 15:54:08

@Ethan Hunt: igaz hogy az olasz szurkolók kicsit vehemensebbek de azt viseljék a játékosok hisz az ő dontésük.Higuaint kifütyülték nápolyban.nem haltunk bele,de amiért jött a játékos azt megkapta jelesül bajnok lehetett.a bundesligában is ezért mennek ingyen a játékosok a Bayernbe mert bajnokok lehetnek, elegük van az örökös második szerepből.
Szerintem ez a Bayern minta követhető,közbejött Agnelli megalomán víziója Ronaldóval.most megint próbálkoztunk Bremer Vlahovic,de nincs lóvé.Raspadorit már buktuk tavaly,Frattesit Parisit már buktuk idén.jön a semmilyen koncepció megint...

Ethan Hunt 2023.08.01. 16:34:49

@Thuglife!: Higuaint masszívan piaci áron vettük, a Napolinak egy szava sem lehetett érte, főleg, hogy két szezon erejéig teljesített vállalhatóan, szóval óriási melléfogás volt a részünkről a szerződtetése...

"a bundesligában is ezért mennek ingyen a játékosok a Bayernbe mert bajnokok lehetnek, elegük van az örökös második szerepből."

De ez megint egy olyan helyzet, ami számunkra Olaszországban nem elérhető. Plusz a Bayern azt is megteheti, hogy a ligán belül ingyen vagy nyomott árakon igazolhat, ez a világ vicce. A Reus-féle klubhűség ráadásul olyan ritka, mint a fehér holló a Bundesliga csapatainál, kivéve természetesen a Bayernt.

Egy olasz játékosnál a legtöbbször vannak családi hagyományok, elkötelezettségek, amik eleve kizárnak bizonyos átigazolásokat számunkra is. (A németeknél ez sincs, néhány kivétellel.)

Tonali ezért ment a Milanba, Barella ezért ment az Interbe.

De vannak olyanok, akik a Allegri-féle játékstílusba nem akarnak még véletlenül sem igazolni! Raspadorinál ez volt a legfőbb ok, plusz úgy olvastam, hogy a családi hagyományok sem éppen a Juventusba szerződését segítették. Frattesi egy nagyobb interjúban elmondta, hogy bizonyos kluboknál egyszerűen nem lehet fiatalon elég lehetőséget kapni, de ennyiből is nyilvánvaló volt, hogy kikre gondol legfőképpen. Parisit meg nem is tudom, hogy akartuk-e valaha igazán vagy csak a sajtó találgatott, de nem lenne meglepő, ha előbbi okból kifolyólag döntött volna ő is egy más felfogásban játszó csapat mellett...

Ethan Hunt 2023.08.01. 16:50:36

@Thuglife!: Ja és koncepció szerintem mindig van és a múltban is volt, legfeljebb nem az, amit sokan szeretnének vagy szerettek volna. A tetteket kell nézni, nem azt, hogy mit mondanak a vezetők...

Most - ahogy tavaly is - Allegrinek igazolunk, mert megszerezte magának a jogot hozzá anno Agnellitől és habár már nem osztja mindenki a vezetőségben ezt a felfogást (ezért is szerződtettük Giuntolit), úgy tűnik, hogy még legalább egy évet kap ez a "projekt", legalábbis, ameddig a minimumot hozza a pályán, azaz első 4-ben helyezni...

Thuglife! 2023.08.01. 18:23:46

"De ez megint egy olyan helyzet, ami számunkra Olaszországban nem elérhető"
A 10-es évek elején mikor a Bayern koncepciójához hasonlót akarunk elhangzott Agnelli szájából akkor maradhatunk volna azon az úton,végig ezt mondom.nem erre a mostani
szerintem koncepciótlan egyszer fiatalítok egyszer nem egyszer Dybala köré épül a csapat egyszer Pogba köré és mindkettő bedől...nem ehhez kell hasonlítani.
Az hogy Higuain szerződtetése melléfogás akkor azóta csak,és még egy darabig az óriásinál is nagyobb melléfogásaink lesznek.
Nyilván nem bírnánk teljesen lerabolni a serie A-t.nemet mondott Diamanti,Di Natale évről évre.vannak kivételek.de az aktuális legjobb támadót és védőt csak el bírtuk hozni attól függetlenül hogy beváltak e.
Az Hogy Allegri miatt nem jönnek azzal tökéletesen egyetértek.ott volt Cassano egy nem túl okos játékos nyilatkozata aki rendesen lehúzta a Juvét és Allegrit.nyilván más játékosok is olvassák informálódnak és nála okosabb emberek belátják hogy az hogy szöglet után bekotrok egy gólt és nyerünk 1-0-ra azzal nem lesz a hét vagy a hónap csapatában semmilyen fejlődés nem várható nála,de ha hibázik,egy perc múlva lehozzák mint Fagiolit,mert itt ez a módszer.

Ethan Hunt 2023.08.01. 22:20:13

@Thuglife!: "A 10-es évek elején mikor a Bayern koncepciójához hasonlót akarunk elhangzott Agnelli szájából akkor maradhatunk volna azon az úton,végig ezt mondom"

Én is emlékszek erre, de szerintem az, hogy néha megveszünk egy-egy jó játékost a riválistól, az még nem lesz "Bayern-módszer". Itt azt az abszurd világot, hogy jóformán minden német csapat - még a legnagyobb riválisok is - a Bayernnek nevelik ki a tehetségeiket ráadásul ingyen vagy nyomott áron elengedve -, azt Olaszban nem lehet reprodukálni.

Az akkori Juventus szerintem azért tudott jobban megszólítani akkor rivális csapatok játékosait, mert annyival a liga csapatai előtt jártunk erősségben, szervezettségben és nézhetőbb focit is játszottunk, hogy ha valaki trófeát akart akkor a Juventus vagy külföld közül választhatott... De ez a privilégium Sarri menesztése után megszűnt számunkra...

"szerintem koncepciótlan egyszer fiatalítok egyszer nem egyszer Dybala köré épül a csapat egyszer Pogba köré és mindkettő bedől...nem ehhez kell hasonlítani."

Erre céloztam azzal, hogy az ilyen szóban kinyilatkoztatott koncepciók sosem valódiak, mert bármikor felülírhatja egy rossz pénzügyi helyzet vagy egy edzőváltás, amelyik koncepcióváltással is jár...
Eleve Dybala sosem volt olyan kaliberű játékos, akire bármit is lehetett volna építeni, ahogy a mostani Pogba sem. Del Piero volt olyan, aztán a BBC, mint komplett csapatrész volt olyan, amire bármit is építeni lehetett.

"Az hogy Higuain szerződtetése melléfogás akkor azóta csak,és még egy darabig az óriásinál is nagyobb melléfogásaink lesznek."

Egy kétszezonos játékosról, aki ráadásul mentálisan instabil, mimózalelkű volt, zéró marketingértékkel, arról nemigen lehet mást mondani. Közben tetemes amortizáció, legalább 30 millió euró minden évben csak a jelenléte, hogy aztán 4 év után ingyen távozott, mert egyszerűen nem kellett az égvilágon senkinek...

Thuglife! 2023.08.01. 23:39:15

@Ethan Hunt: azt hogy ők nyomott áron mennek a Bayernhez azt maguk az oda tartó játékosok alakítják így (nem hosszabbítanak)mert mint mondtam bajnokok akarnak lenni és mert tudják hogy a Bayern nem áldoz 40 nél többet valakire,leviszik a saját árukat,de már ez is megdőlt mert rájöttek a bajorok H. az angolokkal tartani kell a versenyt zsebbe kell nyúlni.
Higuval amit írtál azok tények én is tudom de attól még hogy vki mentálisan gyenge az nem melléfogás.arra céloztam vele kapcsolatban hogy lehet utána csinálni egy másik 90m-s játékosnak vagy akár egy mennyi is a Kean transfer vége?42?szóval lehet utána csinálni egy másik támadónak hogy legalább megközelítő hatást gyakoroljanak meccsek meg bajnokságok kimenetelére.egyelőre minden utána következő támadó nagyobb melléfogás.ideértve Moratát di Mariát Cuadradot mert nem kerestünk rajtuk a logikád szerint,és Chiesát Keant Vlahovicot Miliket mert egy bajnoki címhez se juttattak minket.
Na mindegy nincs követendő példa jelenleg akit ez a Juventus le tudna másolni.vagy pénz nincs vagy a játékos nem jön,és nincs is egy kinevelt, kezdőbe való generáció csak néhány átutazó fiatal.felismerhetetlen koncepció jelenleg.

Juvino 2023.08.02. 12:21:37

@Ethan Hunt: A PL csapatok tavozasa utan gondoltam. Akkor ott volt a lehetoseg mindenki szamara, csak befostak!(meg az uefa is dobott nekik egy KL csontot, igy a kozepcsapatokat is megvéve)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása