Agnelli: „A külföldi tőke nem mindig megoldás”

Agnelli Andrea.jpgA Juventus elnöke, Andrea Agnelli nemrégiben ismét szót emelt a Serie A megújulása mellett, azonban egyúttal nemtetszésének is hangot adott a külföldi befektetőkkel szemben.

A klubvezető Dubajban a Globe Soccer Forum eseményen tartott beszédet vasárnap, megismételve a múltban többször kihangsúlyozott infrastruktúra-megújulás elkerülhetetlenségének gondolatát.

„Az olasz futballnak fel kell támadnia, beleértve a Juventust is a jó eredményektől és bevételektől függetlenül. - mondta Andrea Agnelli.

„Első osztályú futballisták játszottak hajdan a bajnokságunkban, jelenleg azonban bajnokságunk csupán egy állomást jelent komolyabb célok felé.

Nem vehetjük fel a versenyt azokkal a bajnokságokkal, amelyek rendkívül különböző szerkezettel rendelkeznek. A bajnokságunkban a stadionok átlagéletkora hatvannégy év, és már nem képesek versenyre kelni a modern, kényelmesebb és teljesebb arénákkal.

Mindazonáltal Andrea Agnelli nem huny szemet az olasz társadalmat és futballklubokat rendkívül komolyan érintő pénzügyi válság fölött sem.

„A Chelsea a meccsjegyeket a Juventushoz képest kétszeres áron értékesíti, míg Németországban az átlagbér jelentősen magasabb, mint Olaszországban, tehát nem hegyezhetjük ki a problémát a stadionokra. Azonban minden színtéren erőfeszítéseket kell tennünk, ahol csak lehetséges.

Az AS Roma fontos lépés előtt van a saját stadion felépítésével, és minden valószínűség szerint többen is követik majd a példájukat.

A Parma együttesét ciprusi és orosz érdekeltségű befektetők vásárolták meg, míg az Inter indonéz tulajdonban van, az előbb említett fővárosi csapat pedig amerikai kézben van.

„Személy szerint ellenzem a külföldi befektetők szerepvállalását, mivel számos projekt csupán első látszatra tűnik vonzónak, azonban idővel sokat veszít csillogásából. Nem kívánjuk, hogy klubjainkat spekuláció áldozatává tegyük.

Olyan projekteket támogatunk, amelyek közép és hosszú távra szólnak, és megfelelő komolysággal bírnak. A befektetéseknek hasznosnak kell lenniük, továbbá hozzáadott értékkel kell gazdagítaniuk a klubot. - árnyalta kissé az elsőre radikálisnak tűnő megnyilvánulását a klubelnök.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr237018919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2014.12.29. 13:32:25

Nagyon egyetértek a nyilatkozatával. A külföldi befektetőkkel az a baj, hogy nincs kötődésük az adott csapathoz. Ráadásul, ha egy olajmágnás (pláne, ha egy arab) veszi meg a klubot, annak csak játékszer lesz, és ha ráun, vagy gondok keletkeznek, akkor lépnek is tovább, a klub meg megy a süllyesztőbe. És az inter jó példa, Thohir se tett bele igazán pénzt a klubba, ugyan ott vannak, mint Morattival. Vagy ott van példának a Monaco. Megvette egy orosz olajmágnás, aztán amint rászoltak, hogy egyenlő feltételekkel kell játszani, és nekik is adózni kellene, már nem is annyira tetszik a dolog. Helyből már Falcao se kellett neki a nagy fizujával.

babo0410 2014.12.29. 13:52:38

Ja és a meccsjegyekhez még annyi, hogy itt Angliában nem vészesek a jegyárak az itteni fizetésekhez mérten. A Chelsea meccseire a legolcsóbb 50 font, ami kb. 63-64 euró, a legdrágább pedig 87 font, ami 111 eurónak felel meg. Ez a Juventusnál 30-90euró között mozog. Szerintem az olaszoknál sokan meg se engedhetnék maguknak a meccsre járást, ha ott is 60 eurónál kezdődne a jegy. Itt meg ez teljesen jó. Már csak azt sajnálom, hogy a BL-ben nem angol csapatot kaptunk (na persze én sokkal inkább az Arsenalra gondotam, mint a Chelsea-re :D)

juve28adam 2014.12.29. 14:03:30

@babo0410: Arsenal-t nem is kaphattuk volna.

Rivendell 2014.12.29. 14:06:35

@babo0410: és akkor mennyibe van 1 Arsenal jegy? ha a kékeknél is annyit kérnek érte

Azért az arab olajosok egész szépen vizsgáznak /City-nél nem csak játékosokat vesznek,de fejlesztenek is rendesen/+ Abra is,bár Abra esetében ott lehet az is,hogy ő az elsők között vihette ki vagyonát nyugatra és 1üttal fektetett is be + őt annyira nem vágta haza a válás,mint a Monaco tulaját

DINOBIZZO 2014.12.29. 14:27:16

@babo0410: A monaco szerintem rossz példa.
Elég jól szerepeltek (ha egy gyenge csoportban is) a bl-ben eddig.
A költekezések meg azért maradtak el mert hülye volt Rybolovlev(elvált, a nő meg vitte mindennek a felét :D)

Juvegaspy 2014.12.29. 14:31:01

@Rivendell: Vegulis egy komolyabb meccsre nem is kapsz jegyet a berletesek miatt...csak eves berletet tudsz kolcson kerni.
En mar le is dumaltam egy Arsenalos kollegaval hogy szerezzen nekem a bl kov korebe ha Juve Arsenal lenne a kov forduloban :)

Juvegaspy 2014.12.29. 14:33:59

Ja es a Chelski koran sem olyan nepszeru Londonban mint az Arsenal vagy a Tottenham ezert is lehet olcsobbam es konnyebben jegyhez jutni

Juvegaspy 2014.12.29. 14:40:56

Vegulis csak arra akartam utalni h itt angliaban (ahol azert eleg jo a club football) le vannak szarva az olaj sejkek meg az orosz befektetok a tradicio a lenyeg persze ahol ilyen tokevel rendelkeznek a "kissebb" klubok is konnyu mondani hogy a penz nem minden

Rivendell 2014.12.29. 14:44:03

Azért az Arsenal-Tottenham-Mu trió sincs angol kézben....kg-ra el lettek adva

Rivendell 2014.12.29. 14:44:56

@Juvegaspy: annyi bérletet adnak ki,hogy nem marad jegyvételi lehetőség?

babo0410 2014.12.29. 15:00:33

@juve28adam: Ja igaz sajna. Nem baj, majd a 8 között :D

babo0410 2014.12.29. 15:06:16

@Rivendell: Megnéztem, meglepő, de 27 fonttól van 97 fontig jegy.

Rivendell 2014.12.29. 15:28:47

@babo0410: pedig mindig azt olvastam,hogy náluk a legdrágább a PL-ben/Arsenal/

peti78 2014.12.29. 15:55:59

@babo0410: a focihoz rengeteg pénz kell és mindegy, hogy a pénz honnan jön. a klubbok között az egyedüli különbség a vezetők szakértelme és ez nálunk sajnos felső szinten teljesen hiányzik (és a seria a ban is), ez az egyetlen gond az olasz focival ezért tarunk ott ahol, meglehet nézni hogy a spanyol vagy angol élklubboknál micsoda profi mentalitású vezetők vannak és most nem az edzőkre gondolok, ez a része az olasz focinak egy őskövület, megmaradtak a rokoni haveri sleppnél akik hatalmas szurkolók és nagyon elhivatottak ugyan de a focihoz mit sem értenek.

konrad66 2014.12.29. 18:13:54

As Romának meg Internek kellett a külföldi tőke,mert Sensi és Moratti a végére kb mindent elbasztak,ezért volt jó húzás Pallota és Thohir úrtól,hogy első ténykedésük az volt,hogy kibaszták a sportigazgatót,egyébként Milannak lenne arab tulaja ,akkor lehet,hogy nem fognánk meg őket,mert Marketingileg jó játékosaik vannak jó sportigazgató,és ha elmegy Galliani,max jön Leonardo vagy Maldini,és jó megfigyelőhálózat,csak nem tudják dél amerikaiakat megvenni,mert Berlusconi kurvákra költi

Szerkesztők:Év utolsó napjára nem csináltok,egy ilyen gazdasági mutatókat,mert jó lenne,és mindenki kalkulálhatná,hogy mi jön Denis vagy Shaqiri

danimester1 2014.12.29. 18:20:05

Jól látja Agnelli nem vitás,mert nem szabad eladni az olasz klubokat.Azon kívül nem értek egyet vele.Engedni kell befektetőket,de normális keretek közt.Magyarán nem olyan balfasz módon mint tette a patkányképű a dögevő hordával.(thorir is csak pénzt mosni jött ide)Szerintem olyasmi szinten kellene őket azaz a pénzüket beengedni az olasz fociba mintha "csak" szponzorok lennének és bizonyos %-ban.Véleményem szerint a romák valami hasonló úton haladnak,kezdték el. Észre kell venni végre,hogy a taljánoknak nincs pénzük ezért nem tudnak a klubokba invesztálni,stadiont építeni,akarom mondani még felújítani sem.Szerintem nyitni kellene amennyiben lenne rá lehetőség.Igaz az olasz foci jelenlegi helyzetében nem hiszem,hogy lenne olyan balga aki hatalmas pénzeket fektetne be bármelyik klubba is. Mint írta @peti78 kolléga is a legelszomorítóbb az a Cosa Nostra rendszer ami megy a FIGC-nél is ezzel tönkre téve az egész rendszert.

Type-R 2014.12.29. 18:30:38

@konrad66: Az ötlet kiváló, a rendelkezésre álló időtől függ. Nem ígérek semmi.

Rivendell 2014.12.29. 18:44:21

@danimester1: azt úgy nem tudod megcsinálni,hogy szponzornak jöhettek csak...Roma is kényszer alatt árusított ki %-t,majd kb el az egész csapatot...volt ott bőven banki hiteltartozás stb,manapság ha jön 1 arab akkor vagy eladod neki a csapatot,vagy pápát int,mivel tudja hogy akkor mást vehet majd meg kg-ra,pláne olaszban ahol már túl nagy értéket nem képviselnek a csapatok.

Nem félteném magunkat,ha a milánt +venné 1 arab....vannak olyan zsiványok Agnelliék,hogy kinyissák a tárcát ha rákényszerítik őket,nagyon max 2 után fixre másként vélekednének,mint mint manapság. Egész egyszerűen nincs miért nyitni a tárcát....minek nyissák,mikor így is húzzuk a scudettokat? BL-ben nem tuti a siker attól mert nyílik,valszeg így gondolkodhatnak.

Rivendell 2014.12.29. 18:45:41

mondjuk az Inter esetében +nézhették volna Thorir más sport befektetéseit is.... de hát legyen az ő bajuk,vége max az lesz hogy eltakarítják őt a szurkerek

babo0410 2014.12.30. 14:08:06

@peti78: Nincs szakértelem a vezetőinkben? Nem tudom neked miért tűnik úgy hogy a spanyol élkluboknál nagyobb a szakértelem? Vagy neked az jelenti a szakértelmet, hogy egy-egy játékosért rekord összegeket dobunk ki az ablakon? A vezetőink nagyon is értenek hozzá. Ha nem értenének, akkor még mindig a 7. helyen kullognánk. De idejött Agnelli, és 1 évre rá már bajnokok is lettünk. De az meg nem megy egyik napról a másikra, hogy a BL-ben is uralkodóak legyünk. Nincs annyi pénzünk, mint a legnagyobbaknak. Türelmesnek kell lenni, és nem lehülyézni a vezetőséget. Nem tudom neked milyen egy hozzáértő klubvezető, de azért azt látni kéne, hogy mióta Agnelliék átvették a klubot, elég jó irányba fejlődünk.

babo0410 2014.12.30. 14:21:56

@Rivendell: Ezzel nem teljesen értek egyet. Szerintem pont azért nem vagdalkozunk a pénzzel, mert van az FFP nevű dolog, és így is átlépjük a megengedett 50%-ot. Másrészről meg nem akarnak még jobban eladósodni. Teljesen logikus. Ha jönne egy arab befektető, szerintem akkor se kezdenénk el hihetetlenül költekezni, max akkor igazolnánk egy nagyobb nevet 30 millió körül, de nem tartom valószínűnek, hogy csak azért elkezdenénk szórni a pénzt, mert más is azt teszi.
Az inter meg egyszerűen hülye volt. Eladták a klubot egy hozzá nem értő baromnak. Én már akkor tudtam ezt, mikor szó volt róla, h Thohir veszi meg őket. Imádom az NBA-t, és ott is van érdekeltsége a csávónak. A Philadelphia 76ers idén tök utolsó, de a rájátszásba se jutottak be máskor se. Erős középcsapatai vannak. És ez így pont jó, illetve idén kieshetne az inter.

Goku06 2014.12.30. 17:44:52

@babo0410: ha idejönne egy pénzes arab és hozna 3-4 világklasszist (világklasszist!) és első évükben 100 körüli pontot hoznának össze, akkor szerinted nem mondaná azt Agnelli, hogy "a k** anyátokat hát, most visszaszerezzük a scudettot, erősítsük meg a csapatot"?

Rá lennénk kényszerítve arra hogy minőségi erősítéseket hajtsunk végre..
Most senki sem kényszerít rá minket, ezért van az hogy közel 0-ás mercatokat tolunk és még mindig utcahosszal vagyunk a többiek előtt.

Rivendell 2014.12.30. 19:00:54

@Goku06: én is arra célozgattam. +1

@babo0410: ez olyan,mint mikor Melo-ék jöttek,döntöttek hogy most befektetünk,mert bajnokságot kell nyerni/nem jött be,de akkor a kényszer költést meglépték,mert tudták kevés a keret/

ha őszinte akarok lenni és realista,akkor kellenek az arabok,nélkülük nekünk annyi:( "nekünk"=seria A

reálisan nézve 2 csapat képes csak megfelelő anyagi erőforrásokat előteremteni: Roma és mi,de még a Roma-nak is trükköznie kell/új zsíros szponzori szerződéseket kell kötni+stadion amit akar is a tulaj,mert az alap bevételük kevés,hogy minden évben 40-50-60m-t tudjanak,akár eladás nélkül is elkölteni,mert amúgy pénze van a tulajnak és szándék is/
Emelnek a jogdíjon,de az kevés lesz 1 Inter-Milán-Fior-Napoli esetében,hiszen még a napoli is csak futottak még kategóriás játékosokat vesz,vagy véletlenül belenyúl ás 1 jó holland ligásat kifog/Mertens/ de klasszist nem vesznek,max csak ha eladnak előtte. Hamsik féle fiatalokat meg már 1 ideje nem tudott kihalászni.
2csapat meg kevés nemzetközi színtérre,pláne hogy azon 2 se BL esélyes

konrad66 2014.12.30. 19:15:38

@babo0410: Agnellinek volt egy húzása ,ami miatt én nem szidom kibaszta Seccót

peti78 2014.12.30. 22:01:11

@babo0410: az a baj,hogy nem vagy tisztában a tényekkel na ez a baj de segítek neked: amióta ez a nagyszerű ember került az elnöki székbe ezeket a játékosokat hozta nekünk nagy betűvel a juve szintű kicsivel a selejt kategória:matri toni quaglieralle amauri lanzafame martinez PEPE krasic mata ekdal aquilani traoré sörensen BONUCCI CASERES LICHTSTEINER PIRLO VIDAL pazienza padoin estegarribia elia vucinic boriello lucio peluso isla POGBA ASAMOAH giovinco bendtner anelka ogbonna TEVEZ LLORENTE osvalda EVRA pereyra marrone romulo COMAN MORATA 42/13 ez közel 30%-os találati pontosság és rengeteg kidobott pénz és a 42-ből ki volt anyagilag kiváló igazolás vidal pogba llorente 42/3 ez már csak 7%-k na ezek a számok (az igazolási listából ordít az időpont amikor conte jött, amúgy a bajnoki címek egyedül neki voltak köszönhetőek semmi köze nem volt hozzá sem agnellinek sem marotának) ha rajtuk múlik ill a híres szakértelmükön simán középcsapat vagyunk, de hál istennek volt egy conte faktor ami kiegyensúlyozta a dilettantizmusukat (nem is rejtette véka alá ki is golyózták érte). Számold össze pár évre visszamenőleg a real igazolásait és sírva fakadsz, de lehet hogy az én hibám hogy a realhoz mérem a juvét mert szerintem abba a kategóriába tartozunk tartoztunk és tartozni is fogunk csak le kell vetkőzni ezt a kiscsapatvagynk nincspénzigazolni mentalitást, tökösnek kell lenni és akit akarunk azt meg kell venni nem cigánykodva (marottázva) alkudozva ingyért (bár néhányszór bejött pontosan 2 szer), na nagy vonalakban ez a baj.

4Evorg 2014.12.30. 22:46:03

@peti78: Nem Marottát védem, mivel én sem vagyok csodálója, de a foci nem egzakt tudomány, és ez a levezetés is erősen szubjektív.

Mata???

danimester1 2014.12.31. 08:41:04

@peti78: Szépen sorba vetted a termést,ez így leírva és %-ban számolva valóban rettentőnek tűnik.Nyílvánvalóan kellett a Conte faktor is,de ezeknek a játékosoknak kellett végrehajtani a taktikát és megnyerni a mérkőzéseket.Sajnos garancia nincs egy nagyobb név igazolása esetén sem,de valóban több alsó-és középkategóriás játékos jött ment az elmúlt évek során.A bundakamu miatt tartunk ott ahol ezt nem szabad elfelejteni,mint ahogy a Secco féle ámokfutást sem.Klubunknak,még évekbe fog telni mire visszadolgozza magát arra a szintre,hogy a Real-al együtt tudjuk emlegetni,nekik előnyük,hogy nem zárták ki őket,de tudomásom szerint el vannak adósodva.Mi az elmúlt években szedtük össze magunkat és valljuk be őszintén a jelenlegi olasz helyzetben nem vonzó a közeg az "ász" játékosoknak és nem tartunk (még) olyan szinten,hogy versenyezni tudjunk fizetésekben a pénzesekkel.Igaz azt nem értem és csak a pletykákra tudok hivatkozni,hogy mikor megegyezik egy jobb névvel,akkor miért nem tud a klubbal is!? Bár ettől függetlenül igazolhatna kicsit megfontoltabban,pláne most mikor már a keret egyben van "csak" némi minőséggel kellene megfűszerezni.A cigánykodás meg kell,persze nem olyan szinten mint teszi Cobretti,mikor pl. 1-5M határ között mozog egy-egy jobb üzlet.Igaz ellenpélda amikor egy "senkinevesincs olaszsztárocskáért" aki nem ér két zacskó szotyit sem lerak adott esetben 10X milliókat.Ha már az igazolásainknál tartunk kíváncsi lennék,hogy hogyan végzik a munkájukat a megfigyelők vagy csak az az egy már ha van.

GabeTR 2014.12.31. 11:02:11

@peti78: Szép lista, bár szerintem így ránézésre picit pontatlan. Hogy értékelni lehessen pénzügyileg, látni kellene minden játékos érték növekedését, csökkenését, "amortizációját", mennyit tett hozzá a csapat eredményeihez, stb. Azon is lehetne vitatkozni, hogy mire ment volna pl. Krasic egy másik edző más taktikai elképzeléseivel. Szóval szerintem nem lehet ennyire sarkosan számolni.

GabeTR 2014.12.31. 11:12:34

@DINOBIZZO: Szerintem a Monaco pont jó példa arra, hogy nem szabad egy bizonytalan befektetőre alapozni egy klubot. A hosszú távú biztos üzleti modell kifizetődőbb, így újra fel lehet építeni egy brandet, amit a Juventus jelent. A befektetők is jobban jönnek, ha egy folyamatos fejlődést látnak, mintha kiszámíthatatlan hullám hegyeket és völgyeket.
A Calciopoli pont rávilágított, hogy a rövid távú haszonszerzés (lásd Inter) milyen szépen tönkre tudja vágni hosszú távra az egész piacot (Serie A). Persze ez most nem a befektetésekre vonatkozott, csak egy mellékes gondolat.

MDaniel98 2015.01.04. 13:51:05

Hát nem tudom, nekem mind1 kitől jón a pénz, csak jöjjön, és azért lehetőleg törvénye úton.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása