De Siervo: „Nem lehet a Juve az egyetlen bűnös”

serie_a.jpgA Serie A vezérigazgatója, Luigi De Siervo még a fellebbviteli bíróság indoklása előtt beszélt a Juventus helyzetéről a La politica nel calcio műsorban, amely huszadik éve fut a Rai sugárzásában. A felső vezetőt ezúttal Guido Vaciago, a Tuttosport igazgatója, illetve a Milano Finanza újságírója, Francesco Bertolino, valamint Luciano Mondellini, a Calcio e Finanza vezetője kérdezte.

A liga vezetője először is a tőkenyereség problémájáról és a Juventust sújtó büntetésről beszélt: „Óvatosan fogalmaznék, mert mindenki értetlenül áll az eseményekkel szemben, az időzítésnek is köszönhetően, és ez az egész szégyenérzetet is okozott. Először is szükség lenne adott szabályokra, mert jelenleg úgy tűnik, hogy számos csapat esetében nem történt semmilyen szabályszegés. Meg kell értenünk jobban ezt az aszimmetriát úgy Olaszország, mint Európa vonatkozásában. Várjuk a bíróság indoklását, és mindannyian szeretnénk jobban megérteni az egészet. Remélem, hogy végül sikerül a legjobb megoldást találni. Nehéz elképzelni azt, hogy a Juventus az egyetlen felelős a tőkenyereség rendszerében, amely rendkívül elterjedt nem csak Olaszországban, hanem nemzetközileg is. A aszimmetria nyomán csak egy olasz csapatot büntetnek, ezt alaposan meg kell vizsgálni, mivel ellenkező esetben jelenlegi ismereteink szerint nehéz megérteni a helyzetet.

Egy sport igazságszolgáltatási rendszer részei vagyunk, és tisztelnünk kell a szabályait és a hatóságait. Szeretnénk megismerni az indokokat, mielőtt végleges véleményt formálnánk. Szerintem a probléma a szabályrendszerben rejlik. Szeretnénk világszintű tudatosságot látni a probléma tekintetében, amely szabályozásra szorul. Szeretném meghívni a FIFA munkatársait, hogy azonosítsák az alapelveket, amelyek adott módon bemutathatók és elmagyarázhatók a nagyközönségnek.

Ma rendkívüli zűrzavart látok, az emberek nem értik, miért büntetnek egy klubot, míg a másikat nem, pedig a tőkenyereséghez két klub kell. Meg kell értenünk, mit értékeltek a bírák annyira súlyosnak, hogy ilyen kemény büntetést szüljön a bajnokság időtartama alatt. Nyilván nincs erre vonatkozó információ, nincsenek bizonyítékaink, amelyeket a bírák kiértékeltek, s emellett aszimmetria is sújt minket. Ez a probléma megoldható, ha léteznek szabályok, amelyeket egyértelműen mindenki tiszteletben tart.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9318038868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gaben Smith 2023.02.01. 15:22:50

Ez az egesz olasz labdarugas az osszes szereplojevel annyit er mint a falra hanyt borso… aztan ha igy megy majd lehet vetekedni a belga bajnoksaggal ne legyenek ketsegeink. Nézhetetlen,begyepesedett,korrupt,antiinnovativ,onsorsronto banda. A calciopoli elott egy szupereros liga volt aztan hosszu hosszu keserves 16 ev amit az ember remenykedve szemlelt de minduntalan pofanbassza a szomoru valosag nevezetesen hogy pontosan megerdemlik azt hogy ennyire jelentektelen bajnoksag lettek. Itt ha megint a juventuson verik el a port akkor ahogy irtam belga bajnoksag.

Gaben Smith 2023.02.01. 15:45:30

A napoli mutatja a gorbe tukrot. Jatekosan vernek bucira mindenkit. Persze a csizma eszaki felen (Napoly nem is igazan tartja olaszorszagnak magat ) nem esik le a tantusz es fosodratban tartanak olyan edzoket mint Allegri es Mourinho akik a maguk idejeben zsenialisak voltak de mar pontosan annyi hasznuk van mint egy tulfizetett ingyen zsoldos jatekosnak akik(et) szinten eloszeretettel tartanak az eszaki digok. A kulfoldi toket vagy kulfoldi innovativ jatekfelfogast tuzzel vassal uldozik. Ahogy a fiatal tehetsegeket is. A stadionok a kozepkoriak europai szinten. A show a korites az image szinten szanalmas. A liga legjobbjai a meg prime eveik elott vagy abba levok kezzel labbal menekulnek . Marad a leragott oreg csont hatha lefut egy Pirloi sprintet.

GGábr81 2023.02.01. 17:32:04

Azaz olyan szabályok megszegése miatt ítéltek el minket, amely szabályok nem is léteznek. Világos.

MdewC 2023.02.01. 18:09:58

@GGábr81: így van. :D

Marakodó kutyák, semmi több.

Azt se tudja senki, hogy mi történik. Világi bohócok, az egész olasz ligát be lehet zárni. Már többször bebizonyosodott. :D

Tényleg jobb ha senki nem nyilatkozik, mert csak rontják a helyzetet. Várom a többi fejleményt a fellebbezéssel kapcsolatban.

venember83 2023.02.01. 20:07:04

@MdewC: "Várom a többi fejleményt a fellebbezéssel kapcsolatban."

Pedig az volt az érzésem, hiába ölöm az időm ezekkel a cikkekkel, kutyát sem érdekli.

supertrezi 2023.02.01. 20:40:57

@venember83: De-de!
Lassan nappal is föl kell kapcsolnom a villanyt, mikor olvasom ezeknek a csávóknak a szövegét, mert olyan sötétség sugárzik belőle.
Szerintem amúgy már érzik a FIG(e)C(i) vezetésének szintjén is, hogy nem föltétlenül bölcs dolog taccsra tenni a Liga (egyik) évszázados zászlóshajóját ilyen sunyiságok miatt, amit mindenki más is csinál kisebb-nagyobb mértékben. Én is kíváncsian várom, mi következik még.

insieme 2023.02.01. 21:44:12

Közben azért érdekes aBarca játékosok életkora a Betis ellen
Elég fiatal a csapat
Xavi tud vmit
Nálunk is van Next Gen, nem kell őket félteni.

Shyr Kahn 2023.02.01. 21:50:24

Lehetne inditatni nyomozast az UEFA "zsarolasaval" szemben is, valamint kivizsgalhatnak, hogy nem-e veletlenul az FIGC kapott kenopenzt az UEFA-tol, hogy besarozzanak bennunket.

Lehet nem talalnanak semmit sem (foleg nem, ha a nyomozohatosag is zsebben van), de ertekelnem, ha az ugy szamunkra pozitiv lezarasa utan, azaz ha visszakapnank a pontjainkat, egy kis idot fektetnenek abba, hogy ezeket a dolgokat is bejarjak, mert ha artatlanok vagyunk, akkor feltunoen nem stimmel valami a "masik" oldalon. Es mintha ez az egesz nyomozas a Szuperliga tervezett inditasa elott indult volna el.

Juvino 2023.02.01. 23:55:23

Aszimmetria=kettos merce

MdewC 2023.02.02. 00:32:49

@venember83: de csak mindenki rommá ki van égve és senkinek nincs kedve kommentelni, mert jót nem tudunk írni. :D

Attilio79 2023.02.02. 08:07:02

@venember83: Pedig olvassuk!
Én a csapat teljesítményével kapcsolatosakat offolom.
A miértjére nem térek ki most, de jó lenne túl lenni ezen a szezonon...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása