Martina: "Buffon nem csak egyszerűen egy játékos többé"

Buffon Gigi_tiszteleg.jpgA nyáron lejáró szerzőse meghosszabbítása előtt álló Gigi Buffon képviselője, Silvano Martina, Beppe Marottához hasonlóan, úgy véli, hogy csupán formalitás ügyfele új kontraktusának kérdése, s szót ejtett a klasszis hálóőr távlati terveiről, valamint a klubnál betöltött szerepéről is.

"Formalitás, ahogy Marotta is mondta." - erősítette meg a Juventus sportigazgatójának szavait Silvano Martina. 

"Mostanra olyan szoros a kapcsolat Gigi és a klub között, hogy ő már nem csak egyszerűen egy játékos többé. A jövőt illetően is terveket szőnek."

"Az a célja, hogy szerepeljen a hatodik világbajnokságon is, s úgy ő lenne az egyetlen játékos, akinek a történelem során ez sikerült. Egy játékosnak célokat kell kitűznie maga elé. Amikor én játszottam, ott volt a hatalmas Dino Zoff, aki ugyanennyi idős volt, azonban fizikálisan Buffont erősebbek tartom, mint Zoffot."

"Talán mondanom sem kell, hogy a szerződések alkalmával, amelyeket a korábbi évek során kötött, egy kézfogás is elég volt közte és az elnök között."

Amikor arról kérdezték, hogy a Juventus klasszisa hasonló utat járhat-e be, mint a jelenleg Indiában szereplő Alessandro Del Piero, Martina határozottan elutasított mindennemű összehasonlítást.

"Nem, bizonyosan nem. A Juventus határtalan megbecsüléssel viseltetik iránta." - mondta Buffon ügynöke.

"Mindamellett azt gondolom, hogy megvan egy felismerés a Juventus részéről, hiszen soha sem szabad megfeledkeznünk arról, hogy egy hónappal azelőtt, hogy világbajnokká lett volna, velük maradt a Serie B-ben."

"Személy szerint nem ismerem Del Piero ügyét, azonban kijelenthetjük Gigiről, hogy annak ellenére, hogy a fél világ szerette volna elcsábítani, s komoly ajánlatok is érkeztek, még a fizetéscsökkentést is elfogadta, s a csapattal tartott a Serie B-be."

"Gesztust tett egy olyan pillanatban, amikor a Juventus összes bajnoka az ő döntésére várt, s mikor kijelentette, hogy marad, mások is követték a példáját."

"Ma Buffon úgy játszik, mint a világ első számú egyese. Változatlanul ő a világ legjobb kapusa."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr416887027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barolo 2014.11.11. 16:45:48

Az utolsó mondat azért már szerintem kicsit erős, de az biztos, hogy a világ legjobb kapusai között van még mindig és vezérként is jól teljesít. Ő jelenleg a legnagyobb aktív klub ikonunk, szóval remélem, hogy jobban megbecsülik mint a Capitanot, aki nem ezt érdemelte volna (ráadásul marketing szempontból is baromság volt a vezetőség hozzáállása). Buffon szerintem is megcsípheti a következő világbajnokságot, bár ehhez szerencse is kelleni fog, mert addigra 40 éves lesz és kulcsfontosságú, hogy mi lesz a sérüléseivel. Ne szaladjunk ennyire előre, a hosszabbítás mindenképpen jó hír, a többit meglátjuk. Forza Juventus!

niccolo 2014.11.11. 20:57:11

@Barolo: ki a legjobb kapus? Elárulod?

rockitbaby 2014.11.11. 21:00:16

@Barolo: Azért én jobban örülnék annak, ha már ott tartanánk, hogy nyugodt szívvel ülhetne Buffon a padon, vagy magas pozícióaban. Mert ez azt jelentené, hogy megvan a méltó utód és a jó öreg Gigi már ki is tanította. Mielőtt hagyjuk visszavonulni, ezt még mindenképp meg kell tenni. Nem sok olyan rutinos vén róka van már, akitól egy fiatal kapus ennyit tanulhatna.

Meglepően sokan maradtak a Calciopoli után is, de azt azért lássuk, hogy akik mentek, zöme mind a Capello érában is jött. Azaz nem volt kötődésük. A többiek más kalap. Capello Juventus-a egy könyörtelen nyerőgép volt, ahol az sem számított, hogy ADP menni akart, mert nem padozni szeretett volna. Nagyra értékelem azokat, akik maradtak, de mondjuk úgy, hogy nem is volt tőlük annyira meglepő. Ők addigra több éve a család tagjai voltak, kölcsönösen adtak és kaptak a klubtól sok mindent. Ez nem vész el nyomok nélkül. Ezt az összetartást és családias jelleget látom a mostani csapatban is, ami nagyon jó! Amíg olyan alázattal dolgozó játékosok, mint Buffon lesznek a csapatban, gond nem lesz itt kérem szépen!

babo0410 2014.11.11. 21:15:20

@niccolo: Szerintem Buffon volt a világ legjobbja, most is ott van, de azért jelenleg nem tudnám eldönteni, hogy Buffo, vagy Neuer jobb-e. Buffonnak vannak rossz védései sajnos. De hála ég olyan hibái nincsenek, mint Cassillasnak. :)

Barolo 2014.11.11. 23:38:11

@niccolo: Én nem hiszek ebbe a világ legjobb .... dologban. Szerintem játékosban, nőben, borban sincs olyan, hogy világ legjobbja. Buffon képességei alapján a legjobbak között van, de egy Neuernak vagy Courtoisnak nyilván már sokkal nagyobb a piaci értéke, illetve koruk alapján szerintem több bravúrra is képesek. De ettől függetlenül Buffon még mindig egy zseni és azon kevés játékosunk egyike (szerintem rajta kívül még 3 ilyenünk van)aki nálam objektíven a világ bármelyik csapatába beférne. Forza Juventus!

MdewC 2014.11.12. 09:58:11

Gigi a legjobb. Ez azt jelenti, hogy lehet, hogy jelenleg nem Ő a világ legjobb formában lévő kapusa, de az biztos, hogy összességében Ő a legjobb. Ha belegondolok, hogy milyen rutinja, tapasztalata, tartása, profizmusa, karaktere, hite, képességi, múltja és jelene van, akkor számomra megkérdőjelezhetetlen, hogy a n.1.

Hajrá. :)

realsequator 2014.11.12. 13:29:06

@MdewC: Óóóó Gyuszi... Mindig megrígatsz...

MdewC 2014.11.12. 15:07:47

@realsequator: Ez csak természetes. :))

MDaniel98 2014.11.12. 19:13:33

Szerintem, ha csak az elmúlt szezont nézzük, akkor Courtois és Neuer jobb nála. Ha egészében a karriert és minden más tényezőt, akkor viszont egyértelmű No.1. A Juventus szurkolóinak, nekünk legalábbis mindenképpen.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása