Tévez: "Meg voltam győződve arról, hogy megnyerhetjük a BL-t"

tevez_carlos_independiente.jpgA Juventus korábbi játékosa, Carlos Tévez a pályafutása lezárását követően az edzői pályát választotta, s jelenleg hazájában, az Independiente mestereként dolgozik. A Torinóban is nagy népszerűségnek örvendő Carlitos a La Gazzetta dello Sport riporterének nyilatkozva beszélt többek között a Juventusról is.

"Szenvedélyes vagyok, aki minden egyes nap beleadja a lelkét. Dinamikus futballt játszunk, magas letámadással, nagy figyelmet fordítva a támadási fázisra.  A játékosaimmal egy kalapács vagyok, nagyszerű mestereim voltak...

Inspirált Conte a szenvedélyével és a győzelem iránti megszállottságával. Bielsától a figyelmet kaptam a részletekre, míg Fergusontól a higgadtságot, amivel a csapatot kezelem. De sok jó mesterem volt, gondolok Mancinire és Allegrire. Ha azonban egyet kellene mondanom, Antoniót választanám.

Max más, ő higgadtabb. Ez nem azt jelenti, hogy ne lenne győztes vagy hiányozna belőle a mentalitás. Nézzék csak meg, hogyan keveredik ki minden nehéz pillanatból. Mindez annak köszönhető, ahogyan a játékosokat kezeli, s annak, hogy tudja, hogyan kell létrehozni empátiát a csapatban. Higgadtabb a különböző helyzetekben, azonban az öltöző követi őt.

A csapat most harmadik, s nem hiszem, hogy többet lehetne várni tőlük. Megszoktuk, hogy a Juve győz, ezért meglepetést jelent majd, ha néhány évig nem így lesz. Gyakran követem a Serie A-t, s úgy gondolom, hogy az Inter erősebb, nagy a távolság a két klub között. Allegri tudja, hogyna hozza ki a legtöbbet a csapatból, különösen a nehéz időszakokban. Ez így volt velünk is kezdetben. Azután attól is függ majd, hogy a klubnak mik a szándékai. 

Olaszország a szívemben van. Nagyon örülnék neki, talán edzőként. A Serie A a világ legjobb bajnokságainak egyike, s úgy gondolom, hogy fejlődnöm kell ahhoz, hogy kiérdemeljem. 

Mi az, amit sajnálok? A Bajnokok Ligája döntője. Nagyon erősek voltunk, s meg voltam győződve arról, hogy meg tudjuk nyerni, még akkor is, ha a valaha volt legerősebb Barçával néztünk szembe. Nézzük csak meg a középpályát: Pirlo, Pogba, Vidal, Marchisio. Azt az érzést keltették, hogy bármelyik pillanatban képesek megoldást találni. 

Augusztusban Conte távozott. Ez meglepetés volt számunkra, s kezdetben szenvedtünk. De volt egy öltözőnk, amely igazi férfiakból állt, olyanokból, mint Buffon és Chiellini. És valóban erősek voltunk, teljesek minden egyes csapatrészben. Emlékszem arra az útra, ami a döntőig vezetett bennünket. Aztán persze számos egyéb dologra Conte edzéseitől kezdve a 10-es mezig. Egy történelmi mez. Örólük, hogy utána Pogba viselte, aki barátom, s egyben egy bajnok is."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr418377395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2024.04.11. 10:53:31

Nem akarja kipróbálni magát Olaszországban? Egyesek szerint úgyis mindegy, ki ül a padon.

Shyr Kahn 2024.04.11. 15:35:49

Carlitos-t nagyon kedveltem es talan O volt az utolso jatekosunk, akire illett a 10-es mez. Sajnaltam, hogy vegul elment, de ugy tunik ezzel O is igy volt, mert juventino azota is :) Egyszer lattam egy videot, amiben meglatogatta a Juve kozpontjat. Asszem Pirlo edzoskodese soran volt ez.

Edzokent remelem, hogy jol fog dolgozni es - ki tudja - talan egyszer lathatjuk majd nalunk.

Ami azt a BL dontos csapatot illeti, kozelebb lehettunk volna a dontoben, de hiaba voltak jo nevek a kp-n, Pogba, Vidal, Marchisio BL donto tapasztalatban nem volt elegendo meg (Pirlo nyilvan igen).

"Augusztusban Conte távozott. Ez meglepetés volt számunkra, s kezdetben szenvedtünk. De volt egy öltözőnk, amely igazi férfiakból állt, olyanokból, mint Buffon és Chiellini. És valóban erősek voltunk, teljesek minden egyes csapatrészben. Emlékszem arra az útra, ami a döntőig vezetett bennünket. Aztán persze számos egyéb dologra Conte edzéseitől kezdve a 10-es mezig." - ugy tunik Conte tavozasa utan sem Allegrinek volt koszonheto a BL donto, hiszen kellettek hozza az emlitett ferfiak :) Ellenben mintha Conte-t joval jobbnak latta volna es az edzesekrol es motivaltsagarol, feltuzeleserol beszel, ami erdekes modon alatamasztja mindazt, ami most is tortenik.

Shyr Kahn 2024.04.11. 15:38:44

Ha valaki nem volt akkortajt Juve merkozes nezo, annak ajanlom, hogy nezze meg Tevez fantasztikus fel palyas atcselezo szolo goljat a Parma ellen: youtu.be/dSuTelPj8Qc?si=JUc27vOHALJZGcUB
Ezt sosem feledem.

Apuleius 2024.04.11. 17:04:55

@Shyr Kahn: "Egyszer lattam egy videot, amiben meglatogatta a Juve kozpontjat. Asszem Pirlo edzoskodese soran volt ez."

Szerintem erre gondolhatsz, ez most, Allegri második időszakában történt: www.youtube.com/watch?app=desktop&v=_KvH21h7ubE

alexGicamo 2024.04.11. 17:30:08

@Shyr Kahn: Teljesen egyetértek !
Az utóbbi időben ő volt az utolsó olyan játékosunk, aki méltó volt a legendás 10 - es mezre .
Igazi klasszis, aki melózott ezerrel , szívét - lelkét kitette a csapatért, küzdött becsülettel, tudta , mi a grinta , nem beszélve a hatékonyságáról / hasznosságáról !
A leigazolásakor szkeptikus voltam ( nem a tudását vitattam , sokkal inkább a viselkedése volt kérdőjel számomra ), aztán alaposan rám cáfolt .

Shyr Kahn 2024.04.11. 18:50:06

@Apuleius: Igen valoban ez volt az a video, amit lattam es igy jogos, hogy ez mar Allegri masodik ittllete alatt tortent.

@alexGicamo: Sajnalom, hogy manapsag egy hasonlo jatekost talalni szinte lehetetlen. Tevez alulertekelt jatekos volt, annak ellenere, amit elert a West Ham, ManU, ManC es Juve jatekosakent.

CsakÚjváros 2024.04.12. 00:57:57

Egy kicsit visszatekernénk az idő kerekét és fiatalabb lenne......mit nem adnék egy ilyen játékosért......

Pedro32 2024.04.12. 08:05:31

Mennyire alulértékelt volt…leárazva is vettük kis 9milla volt.De hiányoznak ezek az üzletek,a meglátott lehetőségek,a piac által alábecsült játékosok ,akik itt léptek szintet.Most meg az a narratíva,hogy csak világklasszisokkal lehet focizni

alexGicamo 2024.04.12. 15:32:13

@Pedro32: Na , igen ... Jó szem és jó üzleti érzék kellene .

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása