Szerződéshosszabbításról nem született megállapodás

Marotta-Agnelli.jpgAntonio Conte és a Juventus továbbra se jutott döntésre közös szerződésük meghosszabbítása ügyében, így a bejelentés, miszerint a jövő évben mindenképpen együtt folytatja a munkát a vezetőség és az edző, akár szükségszerű és elkerülhetetlen kompromisszumként is értékelhető.

A bizonytalanságnak véget vetett a hétfő esti bejelentés, amely megnyugtatott számos szurkolót, akik Antonio Conte nyilatkozatait követően az edző távozására gondoltak.

Azonban kedden az újságok már a bejelentés hosszú távú következményeit mérlegelték, illetve annak valószínűségét, hogy hamarosan új, több évre szóló szerződés keretén belül folytatódjon a felek együttműködése.

A Corriere dello Sport cikkében a bejelentés korlátozott jellegére helyezi a hangsúlyt, illetve arra, hogy nem történt megállapodás a szerződéshosszabbítás ügyében.

Antonio Conte ezzel edzői megbízásának utolsó évébe lép, és bár a felek minden bizonnyal tárgyalni fognak a hosszabbításról a jövőben, ám a római sportnapilap feltételezései szerint erre a megbeszélésre csak hónapok múlva fognak sort keríteni a klub képviselői és a szakember.

A fenti nézőpontokat figyelembe véve a napilap szerint a tegnapi bejelentés kompromisszum értékű, amelyet azért hoztak meg a felek, mert néhány ponton még áthidalatlan véleménykülönbség tapasztalható.

A torinói Tuttosport is azon a véleményen van, hogy a szerződéshosszabbítás nem elsődleges feladata jelenleg a feleknek, ám következtetésében a torinói napilap lényegesen optimistább, hiszen cikkéből az szűrhető le, hogy bár jelen helyzet kompromisszum, ám ez pozitívumként könyvelhető el, hiszen minden bizonnyal nem jutottak volna erre a megállapodásra a felek, amennyiben összeegyeztethetetlen álláspontok ütköztek volna, és a 2015-ös júniusi elválás elkerülhetetlennek tűnne.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr736184627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Goku06 2014.05.20. 15:21:38

Hat akkor Sanchez bemutatasanak napjan oda kell tolni egy szerzodest Conte ele is...

MdewC 2014.05.20. 15:47:20

Ez így most rendben van, a többi kiderül. Elkerülhetetlen a fejlődés, am menni fog. Ez alapján még ráérnek hosszabbítani.

Lord Viktor 2014.05.20. 16:06:29

Szerintem a mercato végégig nem akar aláírni, hogy bebizonyosodjon, hogy megkapja-e azokat a játékosokat, akikre szüksége van egy sikeres BL-szerepléshez. Ha megkapja, szerintem aláír, ha nem, akkor is kitölti a következő szezont és legfeljebb a téli vagy a jövő nyári mercato fényében döntenek a továbbiakról. Azért fel kell ismernie, hogy a Juvénál jobb csapatnál jelenleg nincs üres pad.

MdewC 2014.05.20. 16:48:05

@Lord Viktor: Ebben sok igazság van, eddig ez így rendben van.

rockitbaby 2014.05.20. 16:51:18

@Lord Viktor: Nem ezzel van a gond. Szerintem ott kell keresgélni, hogy Conte és a vezetők elképzelései a mercato stratégiákról eltérőek. Abban is igazat adok, hogy okosan igazolva nem eurómilliókat elköltve is meg lehet erősíteni a keretet. De ha igazak a hírek, Conte listája olyan neveket tartalmaz, akiket józan paraszti ész mellett ő is megérthet, hogy nincs rá keret. Értem itt pl Cavani féle 50+ milliós játékosokat. Ellenben ha ettől függetlenül ilyen játékosokat akar, akkor azokat nem fogja megkapni sem most nyáron, sem az elkövetkezőn. Nem látunk bele, hogy kinek mi az elképzelése, de annyit tudunk, hogy a klub vezetés és Conte nézetei közel sem egyezőek az erősítések terén. Abból kiindulva, hogy milyen mercato-kat zártunk sejthető, hogy a vezetőink milyen 10-20 millió közötti játékosokban gondolkoznak, Conte pedig inkább 30+ millió. Sanszosan. Ezek a nézetek nem fognak találkozni, sem most sem jövőre. Így nem lesz hosszabbítás. De ha igaz, hogy Conte csak a szurkolók miatt marad, nem azért mert kapott komoly garanciákat, akkor cseszhetjük a szezont. Nincs annál rosszabb, mikor azért marad valaki, mert nincs jobb opció neki. Motiválatlan, érdektelen és lelketlen lesz tőle az ember. Így pedig nincs értelme a közös útnak...

Alex8610 2014.05.20. 16:59:22

@rockitbaby: "De ha igaz, hogy Conte csak a szurkolók miatt marad, nem azért mert kapott komoly garanciákat, akkor cseszhetjük a szezont. Nincs annál rosszabb, mikor azért marad valaki, mert nincs jobb opció neki. Motiválatlan, érdektelen és lelketlen lesz tőle az ember. Így pedig nincs értelme a közös útnak.." ezaz amitől a legjobban tartok.

Táno 2014.05.20. 17:55:30

@Alex8610: Szerintem ezzel csak előre mosakszik...

babo0410 2014.05.20. 18:37:02

@rockitbaby: @Alex8610: Én ezt nem tudom elképzelni Conte-ról. Csak a szurkolók miatt? Szerintem csak ezért nincs is értelme maradni. És Conte yilván nem fogja ezzel a saját renoméját rombolni. Én hiszem azt, hogy most megkapta az ígéretet, hogy mindent megtesznek a lehető legjobb mercatoért, aztán Conte úgy gondolta, hogy majd akkor a mercato végén meglátja mennyire is volt fontos a vezetőségnek, hogy megtartsák a mestert. És én azt se tudom elképzelni, hogy Conte csupa minimum 50 millás játékosban gondolkozna. Ja és az állítólagos listája se stimmelt. Csupa támadó volt rajta, köztük sok középcsatárral. Inkább tünt úgy az a lista, mintha összeírták volna kiket tart sokra Conte. Én nem hiszem, hogy ezen neveket várná el. Sokkal inkább Sánchez, Di María, Coentrao, Nani, Verratti és hasonló nevek lehetnek rajta (mondjuk ez se egy olcsó névsor, de tejesíthetőbb, mint a Cavani, Suarez féle).

MdewC 2014.05.20. 18:40:53

@rockitbaby: Értem a félelmedet, lehet is alapja. Ezt csak a mercato alakulása, vagyis az idő tudja megmondani, szal ez még csak spekuláció. Ha nem erősítünk most sem, akkor megalapozott lesz a távozás, viszont, így hogy maradt, lehet még pozitív a forgatókönyv. Mindenesetre ez már elfogadható, a többi még alakulóban.

MdewC 2014.05.20. 18:43:12

@babo0410: hasonlóban reménykedem, nevek között pedig tényleg lehetnek túlzások, hiszen az olasz sajtóban bármi megtörténhet.

MdewC 2014.05.20. 18:47:28

Várok egy öszinte Conte sajtótájékoztatót a fejleményekről, ha ez egyáltalán lehetséges.

rockitbaby 2014.05.20. 19:54:00

@babo0410: Ebben egyetértek, hoyg csak ezét nincs értelme maradni. De ha nem közeledtek az álláspontok, akkor mást nem tudok elképzelni. Az is biztos, hogy jelenleg nincs másik ilyen csapat, hova érdemes és lehet is mennie. A lista lehet kamu, de én nem is a lista elemeit emeltem ki, hanem az árkategóriát. Verratti jelen esetben nekünk többe kerüléne, mint Sánchez. Di Maria is 30+ millióért mozdítható, ha ugyan lehet. Nani pedig annyira nincs már minőségi stétuszban, hogy ezerszer inkább Berardi. Plusz az újságok sem véletlen ütötték meg a pesszimistább hangvételt, valami nem stimmel ott a háttérben és nem tudni, hogy Conte most tényleg miért döntött a maradás mellett. Én is remélem, hogy azért, mert felvázoltak neki egy olyan hosszútávú projektet, ami az FFP-t is figyelembe véve folyamatos fejlődés lehetőségével kecsegtet. De sem erről, sem az ellenkezőjéről nincsenek hírek. Ami csak további kérdőjeleket eredményez a fejekben.

Talán igaza van @MdewC: Kollégának, miszerint csak akkor fogunk tudni bármi érdemi dolgot, ha valamelyik fél kiáll a sajtó elé és elmondja, hogy mi volt a gond, mivel próbálják orvosolni, és mi lett vagy lesz ennek az eredménye. Sok minden függ a mostani mercato-tól, ez nem vitás, de lássuk be, önerőből nincs sok pénzünk igazolni úgy, hogy a pénzügyi kimutatás az év végére nullán maradajon. Nagyon nem lenne jó olyan büntetést kapni, mint a PSG vgy a Man City - egy laza 60 millió euró, plusz a BL-ben csak 22 nevezett játékos lehet. Így ők sanszosan most nyáron kimaradnak a komoly igazolásokból, de eladni még kellhet nekik, hogy ezt a 60 milliót előteremtsék. Ez lehet komoly fegyvertény idén nyáron, hogy ezen újgazdag csapatok sem költekezhetnek ész nélkül, porig alázva az FFP-t, mer az UEFA már példát statuált!

consminor 2014.05.20. 20:06:19

@MdewC: én is ezen gondolkodtam (sajtótájékoztató) napközben a híreket olvasva. amíg Conte nem áll ki és mondja hogy "azért hosszabbítottam, mert..." addig csak spekulálunk, hogy mi is van most (jó nyilván utána is, de legalább valami morzsát leszórnak az egyszeri juventinónak)

babo0410 2014.05.20. 20:13:26

@rockitbaby: Valahol igazad van, de szerintem Abban megállapodtak, hogy megtesznek minden tőlük telhetőt a jó mercatoért és, hogy Conte új felállást játszathasson, hogy a BL-ben jobban szerepelhessünk. Mert ha megint azzal jöttek volna, h nincs pénz, akkor szerintem Conte simán pihen egy évet, de hülyét nem csinál magából. így valamit kellett ígérjenek, hogy legalább még egy évig maradjon.
Másik meg az, hogy a PSG és a City csak azért nem fognak eladni, mert millás büntit kaptak pláne, hogy ebből jövőre-et vissza is kapnak, ha jófiúk lesznek. Ami szerintem nagy vicc.

rockitbaby 2014.05.20. 20:26:32

@babo0410: Tudom, hogy valamit kellett kapnia és annak többnek kell lennie, mint a kutya vacsorája, de sajnos amíg konkrétan nem tudjuk, vagy csak nem kezd el reaálizálódni, addig sötétben tapogatunk. És addig nem marad más, mint a szurkolók valamilyen szinten megalapozott kétkedése és pesszimizmusa, amit minden egyes mercato előtt elhangzott, majd be nem teljesített igéretek okoztak. Félreértés ne essék, én elégedett vagyok az eddigi vezetéssel és a munkájukkal, mert jól reagáltak helyzetekre, de most olyannal állnak szemben, ami a legtöbbjének karrierje legnagyobb kibogozásra váró csomója lehet.

A PSG és a City pedig csak akkor kapja vissza ha jó fiúk lesznek. Ehhez az kell, hogy ne költsenek, mint a vadbarmok. Példával szemléltetem: míg eddig dobálóztak a PSG részéről 70-80 millióról Pogba kapcsán, addig jelen esetben ennek az összegnek megfelelő játékoscserével tudnak operálni. Ellenkező esetben, nem kapnak vissza semmit, sőt még megdobják extra büntetéssel is őket, ami már lehet kizárás is. Ez igaz a csontra eladósodott Real Barca duóra, vagy az olajmágná ruszki selyemfiúkkal felturbózott Chelsea Monaco párosra is!

Devilke Balla 2014.05.20. 21:28:49

szerintem amugy mégha lenne is pénzunk cavanira meg suarezre,szerintem ok akkor se jonnének ide.. suarez tuti hogy ha megy akk madridba menne,cavani meg ha választhatna koztunk és a united kozott szerintem unitedhoz menne. bár arra most kiváncsi vagyok,hogy a united kiket fog tudni megvenni igy,hogy csak még az el-ben sem indul

MdewC 2014.05.20. 22:54:02

@rockitbaby: Abba mondjuk bele se mernék gondolni, hogy kapunk egy ekkora büntit. :)

MDaniel98 2014.05.21. 19:14:28

Igaza van Conténak,én is csak akkor írnék alá,ha a vezetőség előbb bebizonyítja,hogy érdemes.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása