Conte: "Az elkövetkező napokban ki fog tisztulni a kép"

Conte Antonio_sajtótájékoztató_2.jpgA Roma elleni idegenbeli győzelmet követően, a Juventus már 99 pontnál jár, s ezzel új pontrekordot állított be az olasz bajnokság történetében, amelyet az utolsó fordulóban még meg is dönthet.

A győzelem pillanataiban némi üröm is vegyülhet a Juventus szurkolóinak örömébe, hiszen egyre nagyobb a bizonytalanság Antonio Conte jövőjét illetően, s a mester mérkőzés utáni nyilatkozatával sem nyugtatta meg a klub szimpatizánsait.

"Komoly okunk van az ünneplésre, mivel ez egy elképesztő szezon. Megdöntöttük Roberto Mancini Interének Serie A-s pontrekordját, s nem lesz könnyű dolga annak, aki ezt be akarja állítani."

"Hazai pályán győztük le a közvetlen riválisunkat, egy fantasztikus Romát, amely éberen tartott bennünket, a kellő félelmet és tiszteletet keltve az egész szezon során. Csak egy hatalmas Juve volt képes arra, hogy tartsa az iramot, s büszkék vagyunk arra, hogy ez sikerült."

"A Juventus három győzedelmes évet zár, ami történelmi, s nagyon büszke vagyok arra, hogy az edzőjük lehetek ezeknek a fantasztikus játékosoknak."

"Még a legvadabb álmaimban sem számítottam erre a pillanatra, amikor az első alkalommal ültem le a Juve kispadjára. Megdöntöttünk minden rekordot, s még van hátra egy mérkőzésünk."

"A csapat még mindig pörög és harap, annak ellenére, hogy az utóbbi időben akadt néhány éjszakázás is..."

Conte elzárkózott attól, hogy egyértelmű választ adjon a jövőjét firtató újságírói kérdésekre.

"Megismétlem, ez a három év fantasztikus volt, s nagyon sokat kértem a játékosaimtól, akik mindent megadtak, amit csak akartam".

"Ezek a dolgok ciklikusan működnek, s már elmondtam a klubnak, hogy mit gondolok. Hamarosan tisztázzuk a helyzetet. Minden évben mindent megadok annak a klubnak, amelynél dolgozom, hiszen ez a személyiségemhez tartozik. Szenvedélyem ez a sport, tanulni akarok, s napról napra fejlődni." 

"Nagyon nehéz lenne nekünk vagy a minket követő csapatok bármelyikének még jobban teljesíteni annál, amit ebben a három évben elértünk."

"Európában úgy hiszem, hogy legalább azt érdemeljük, hogy a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapatába és a Európa Liga legjobb négy csapatába tartozzunk. Nem keltek téves reményeket a szurkolókban, hiszen realista vagyok, s ki kell hangsúlyoznunk, hogy rendkívül nehéz ennél jobban teljesíteni."

"Meg kell látnunk, hogy képesek vagyunk-e ennél is többre. Vannak kételyeim ezzel kapcsolatosan."

Contét hírbe hozták a Monaco és a Paris Saint-Germain csapataival is, annak a lehetőségét azonban a mester határozottan kizárta, hogy egy év pihenőt hagyjon magának.

"Az elkövetkező néhány napban ki fog tisztulni a kép a jövőmet illetően a Juventusnál. Általában nem értek egyet a pihenőévvel, azonban, ha egységes az álláspont alakul ki a távozást illetően, a legnagyobb szeretettel és tisztelettel, akkor fontolóra veszek más projekteket, amelyek felvillanyoznak."

"Persze, ha nem lenne semmilyen ajánlatom, otthon maradnék, azonban két-három hónap múlva kezdeném megőrjíteni a családomat!"

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr286153724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2014.05.12. 09:10:17

Ez az ember tényleg el akar menni, csak azt nem tudom felfogni, hogy hova. :(

MdewC 2014.05.12. 09:12:26

@venember83: Sztem még várjuk ki, de az biztos, hogy ez nem túl jó. Remelem csak nyomás gyakorlás...
Cudar világ lesz, ha megy, sztem.

venember83 2014.05.12. 09:19:47

@MdewC: nem annyira az a baj, hogy megy, inkább az, hogy ez azt jelenti, hogy a vezetőség képtelen a megfelelő hozzáállást és hátteret biztosítani, így szurkolóként nem sok mindenben reménykedhetünk, marad a hazai bajnoki cím és 1-2 siker az európai kupasorozatokban a kieséses szakaszban, de egyhamar nem lesz újabb európai trófea.

MdewC 2014.05.12. 09:26:16

@venember83: Ha megy. Ha tényleg így van. Várjunk még. De ha mégis, akkor mindkét oldalról rossz, hiszen se edző, se megfelelő vezetői hozzáállás.

Type-R 2014.05.12. 09:36:04

Mondhatni elég borús napok elé nézünk.

keshudioo 2014.05.12. 09:36:17

Ha ő maga is megkérdőjelezi, hogy a csapat képes lehet-e többre, az nagyon sokat elmond a vezetőségről és az anyagi háttérről.
Szörnyű lenne valamilyen újgazdag klub padján látni, és főleg úgy, ha a mienken mondjuk egy Allegri ülne a következő idénytől.

Apuleius 2014.05.12. 09:36:46

@venember83: Conte maradása esetén is túlzott optimizmusnak tűnne európai trófeáról álmodozni. A BL serlegről legalábbis biztosan.

venember83 2014.05.12. 09:46:35

@Apuleius: oké, de akkor legalább elhinné az ember, hogy a vezetőség is ezt akarja, és meg is teszi a megfelelő lépéseket, aztán vagy bejön vagy nem. De ha elmegy, akkor nyilvánvaló az üzenet, hogy ennyire futja a klub erejéből, többre ne is számítson senki.

Apuleius 2014.05.12. 09:48:47

@venember83: Nagyon rossz üzenete lenne Conte távozásának, ebben sajnos teljesen igazad van.

Lord Viktor 2014.05.12. 09:57:31

"Meg kell látnunk, hogy képesek vagyunk-e ennél is többre. Vannak kételyeim ezzel kapcsolatosan."

Számomra ez a kulcsmondat. Kevés az esély rá, hogy ezzel a saját maga korlátait vázolta fel. Itt vagy az van, hogy a vezetőség nem akarja eladni Pogbát, de emellé nem akarnak nagy igazolásokat sem, vagy (ami még rosszabb) el akarják adni őt, de a vételárral nem az a cél, hogy teljesen visszaforgatnák a csapatba (á la Berlusconi). Mindkettő elég nagy melléfogás lenne, és szerintem ez egyértelmű nyomásgyakorlás Contétől, hogy vagy erősítünk, vagy megyek és viseljétek a következményeit.

MdewC 2014.05.12. 10:04:28

@keshudioo: Na az lenne igazán nagy tőr! Allegri még viccnek is rossz!

consminor 2014.05.12. 10:07:43

javaslom a cikk alá egy könnyen kezelhető drama button beágyazását az elkövetkező napokra... remélhetőleg csak napokra

Trieszt120506 2014.05.12. 10:09:55

nso ugyanebből a nyilatkozatból kihozta ezt? www.nemzetisport.hu/olasz_labdarugas/serie-a-ezzel-a-juveval-nem-lehet-bl-t-nyerni-conte-2335187

Igaza van, hogy kevesek vagyunk a BL-re, de a sírás és a távozás helyett inkább a további fejlődés lehetőségeit keresné. Simeone vagy Klopp aprópénzből hozta létre a BL esélyes csapatát. Nekünk is arra kellene törekednünk, hogy a rendszernek megfelelő legjobb ár/érték arányú játékosokat hozzuk. De ennek maximum csak félig teszünk eleget. Contének sokkal jobban felkéne térképeznie (vagy csak egyszerűen levenni a szemellenzőt) az átigazolási piacot. Padoin Peluso féle pénzkidobás nem fér bele, de pl Ogbonna sem érte meg a felét sem, mint amit kifizettünk érte.

keshudioo 2014.05.12. 10:20:26

Remélem, hogy Conte csak pszichológiai nyomást szeretne ezzel helyezni a klubra... Sosem tudjuk meg, valóban sikeres lehet-e a BL-ben a csapata, ha nem kapja meg az általa kívánt erősítéseket. Minden csoda csak három napig tart, tartja a mondás. Idén nem sikerült a BL-fináléba bejutnia a tavalyi döntős Dortmundnak, de a pénzes Chelsea, PSG, Bayern München triónak sem.

Contéval nyertünk három Scudettót, rekordokat döntöttünk meg. Megérdemel még egy évet, amelyben egy, a kívánságai alapján átalakított Juventus léphet pályára, hogy meglássuk, tényleg éretlen-e még Európához vagy sem.

Ajj, a szívem szakadna meg, ha távozna, legfőképp azért, mert nincs olyan edző a piacon, aki fejlődést tudna kihozni a jelenlegi keretből és eredményekből. Ráadásul jövőre a bajnokság is erősebbnek ígérkezik.

MdewC 2014.05.12. 10:28:45

Reméljük csak viccel a mester és csak szondázza, hogy mennyire kakkantanak be a szurkolók, illetve tényleg csak nyomást szeretne helyezni a vezetőségre. Kicsit visszaránt minket a földre ezzel a nyilatkozattal... Reménykedem...

rockitbaby 2014.05.12. 10:29:25

@Trieszt120506: Vannak igazságok abban, amit írsz és egyet is kell értsek. Mikor a klub történelmi mélységben volt, akkor kapott az alkalmon és jött segíteni, de mikor lenne alkalom fejlődni, mind csapat, mind edzői szinten, akkor már nem hisz ebben. Nem hiszem el, hogy ne tudnánk igazolni Pogba eladása nélkül is legalább két 20 milliós játékost. És akkor a selejtről nem is beszéltünk. Nem tudom, hogy a megismételhetetlen, felülmúlhatatlan jelzők miért indokoltak a szezonunkra, de ha ezt nem tudja felülmúlni, azaz a BL csoportból továbbjutni vagy megnyerni az EL-t, akkor vele is komoly gondok vannak. Ráadásul már ez a keret is bőven többre lenne képes, mint csúfosan kiesni a BL csoportból, de egyszerűen nem tudta felpörgetni a fiúkat. Nem varron teljesen a nyakába, de benne volt mind a BL, mind az EL buktában. De rajta látszik legalább a korábbiakhoz képest, hogy van hová és tud is hová fejlődni. Ha ezt nem annál a klubnál akarja, ahol megkapta élete nagy lehetőségét, akkor erre nem tudok mit mondani.

Ahogy ki is emelted, Klopp és Simeone jóval szerényebb körülmények között is lazán bajnoki és BL esélyes csapatot rakott össze pont annyi idő alatt, mint Conte. Nem ellene beszélek, de ha a BVB és az AtMa érdeklődik pl Immobile iránt, akkor az nem azt jelenti, hogy kapva kapjunk az alkalmon és adjuk el. Hanem azt, hogy van benne potenciál. Mindkét csapat komoly távozó helyére vinné - BVB Lewandovski,míg AtMa sanszosan Costa pótlására.

Egy szó, mint száz, én szeretném, hogy maradjon, de ha ezt a megsüvegelendő szezont komolyan gondolja és nem tudja felülmúlni, akkor lehet tényleg az lenne a legjobb, ha jönne egy olyan edző, aki a BL kiesést és az EL fiaskót nem tartja átléphető korlátnak! Mindazon által, ha megy, akkor sötét idők elé nézünk, rossz felsővezetői döntések miatt akár megismétlődhet a hetedik helyezéses pokoljárásunk is!

rockitbaby 2014.05.12. 10:32:31

@rockitbaby: természetesen átléphetetlen korlát akart lenni

Táno 2014.05.12. 11:39:02

@keshudioo: Gus Hiddink - nek van most csapata?

Táno 2014.05.12. 11:42:17

@rockitbaby: Ez mekkora igazság! +1!

Gabuero 2014.05.12. 11:43:36

Ami meg rosszabbodhat hogy ha elmegy felo a vidal,pogba es ki tudja megmilyen kulcsemberek tavozasa

realsequator 2014.05.12. 11:44:57

@Táno: mintha Ő ment volna Mezőkövesdre...

Gabuero 2014.05.12. 11:53:36

Ha Conte megis elmegy akkor viszont a lovet Klopp-ra kene szanni vagy valamilyen nemzetkozi tapasztalattal biro edzore nem olasz honbol mer abbol megin csak bajnoksag nyerese lesz...

Táno 2014.05.12. 12:00:18

Eleve rühellem, ha valaki az egyént egy csapat elé helyezi - főleg, ha saját magát! Másrészt amíg Alex Dp. hajlandó lett volna egy üres papírt is aláírni a Juventus-ért, addig a halvérű/papírpöcs Conte ne arcoskodjon! Ha tanulni akar vegyen példát Adp-ről!

tjunior 2014.05.12. 12:27:15

@Táno: Hanyagoljuk már ezeket a jelzőket ha lehet, köszönöm.

SnagyP 2014.05.12. 12:30:23

@Táno: Te Juve drukker vagy?

rockitbaby 2014.05.12. 12:36:24

@Táno: Azért más az, amikor még játékosról beszélünk és más ha már edzőről. Sokat árnyal a helyzeten, hidd el! A nyilatkozatot meg lehet fogni arról az oldalról is, hogy ő szeretne továbbfejlődni a csapattal együtt, de ehhez nem elegendőek a Peluso-fél igazolások. Persze attól még vérlázító, ahogyan értékeli a szezont a nemzetközi porondon "elért" hangos sikereinket is beleszámítva. Aranykorszakot hozott el újfent nekünk, de azért van még hova fejlődnie neki és nem csak a pálya mellett, a sajtószobában is. Rengeteg felesleges nyilatkozatháborút indított el, ami senkinek sem vált hasznára.

HA marad, és megkapja azokat akiket kér, szurkolni fogok, hogy lépjünk előre. De ha nem tud felülemelkedni ezen a BL és EL kudarcon és megint másokban fogja elsőkörben keresni a hibát, akkor bebizonyosodik, hogy nem biztosan ő a legmegfelelőbb ember jelenleg, hogy Európa trónjára üljünk végre valahára!

Apuleius 2014.05.12. 12:37:23

@rockitbaby: "Azért más az, amikor még játékosról beszélünk és más ha már edzőről. Sokat árnyal a helyzeten, hidd el!"

Pont ugyanezt akartam én is írni, de megelőztél :-)

rockitbaby 2014.05.12. 12:39:28

@Apuleius: Attól még leírhatod a véleményed :) De ha lehet kérni, akkor én most mást szeretnék. Láttam a mai címlapokon egy érdekes dolgot, de mivel csak angolul tudok, olaszul nem, kitudtok segíteni?

tjunior 2014.05.12. 12:43:41

A Juventus jelenleg a Deloitte szerint a 9. legnagyobb bevételű csapat, a transfermark szerint a keret értékét szintén a 9. legmagasabbra teszi, ha az utóbbi két évet nézzük 8. a csapat az UEFA rangsorban. Innen tovább lépni valóban nehéz, mert akik előttünk vannak azok vagy fürödnek az olajpénzben ( City, PSG) vagy bármit megtehetnek a hazájukban( Real vagy Barca) vagy egyszerűen csak egy sokkal jobb gazdasági környezetben vannak ( Bayern, Chelsea, stb.). Viszont szisztemanikus munkával ezek a különbségek csökkenthetők vagy akár el is tüntethetők, viszont ez nem megy máról holnapra, ha tetszik ha nem ez évek munkája. Elsősorban a vezetőségnek növelni kell a bevételeket, hogy mi is ki tudjunk adni 30-40 milliót egy játékosért, hogy 5 milliónál többet is ajánlhassunk egy játékosnak. Úgy érzem ezzel komolyabb baj nincs, jövőre jön az Adidas, ott van a Continassa-projekt, jó úton halad a csapat, csak ismétlem ez nem 1-2 hónap. Csak így tudjuk felvenni tartósan a versenyt a Reallal vagy éppen a Bayernnel. A foci persze másról is szól nem csak a pénzről, a Borussia tavaly, idén meg az Atletico megmutatta lehet kevesebből is eljutni sokáig, ez szép, csak éppen ezek egyszeri alkalmak. Az Atletico úszik az adósságtengerben és a Borussia sem tudja sokszor megtartani az értékeit. Eddig a szintig ahol most a csapat tart, aránylag "könnyen" és látványosan lehetett fejlődni, viszont innen baromi nehéz, én nem akarok egy olyan csapatot látni itt mint a 2010es Inter, ami a BL győzelem után pár évvel már egy olasz középcsapat szintjére zuhant mert nem voltak meg az alapok. Ezeket az alapokat folyamatosan építi a vezetőség, éppen ezért Conténak is türelemmel kellene lennie.

Apuleius 2014.05.12. 12:45:01

@rockitbaby: Küldd át mire gondolsz, s megpróbáljuk kihámozni!

rockitbaby 2014.05.12. 12:52:25

@tjunior: Azért én nem mondanám azt, hogy ha nagyon akartunk volna, nem tudtunk volna nagyobb összeget kiadni. Irgalmatlan sok a volna és ha, de igazságtartalma legalább ekkora. Amikor jött Conte egy szinte teljesen új csapatot kellett építeni, és pontosan bár nem tudom, de szerintem 100 millió körül költöttünk és érkeztek többek között Pirlo, Vidal stb. Ebből a nagyságrendből mi is vehettünk volna 2-3, de akár 4 komolyabb nevet is, de mint ahogy írtad is, nem ennek volt itt az ideje. Jött a következő nyár és érkezett Asamoah Isla fillérekért, Pogba ingyen, a többieket most nem sorolnám. Látszik a szisztematikus építkezés. Majd következő alkalommal jött a csatársor/duó potom összegekért. Ellenben most már tényleg itt van az ideje, hogy költsünk. Saját stadion, aminek a teljes bevétele a miénk, nemzetközi kupákból befolyó összegek, szponzori pénzek, stb. Nem azt mondom, hogy most rögtön ide 4-5 40-50millió közötti játékost, de az idő elérkezett, mikor már nem PAdoin-ban lehet gondolkozni, hanem Kolarov-ban. Mondjuk ez egy univerzumnyi különbséget jelent, de csak, mint szemléltetés szántam. Ha ebben az irányban haladunk, és okosan szemezgetünk - ebben Marotta nagyon is jó -, akkor pár éven belül tényleg meglehet a hőn áhított siker!

rockitbaby 2014.05.12. 12:53:34

@Apuleius: Egész konkrétan a Corriere dello Sport címlapja, ami a Juventus-t érinti!

Goku06 2014.05.12. 12:55:16

Ha conte elmegy jovore a bl csoportbol valo tovabbjutas plusz a scudetto a maximum amit elerhetunk...

rockitbaby 2014.05.12. 13:04:42

@Goku06: Ez attól függ, ki érkezik helyette. Bár nem túl etikus és szakszerű, de ha Prandelli érkezne a VB után, szerintem annyira nem kellene tartani a komoly visszaeséstől. Plusz már a torna és a rá való felkészülés közben lehetne forródróton tartani vele a kapcsolatot és kialakítani a keretet, ahogy ő kéri. Ez a lépés, miszerint még szövetségi kapitény, mikor már egyeztetünk és igazolunk neki, ez nem lenne túl etikus.

Apuleius 2014.05.12. 13:05:04

@rockitbaby: A Football Italia-n fent szokott lenni a címlapok főcímeinek angol megfelelője is. A Corriere dello Sport esetében ez:

"Conte, record and goodbye! 99 points and the Coach seems to have decided to leave"

Vagy az apró betűs részre gondolsz?

rockitbaby 2014.05.12. 13:12:20

@Apuleius: Bezony arra XD Csak, hogy ne legyen ennyire könnyű dolgod :P

Apuleius 2014.05.12. 13:26:03

@rockitbaby: Megdolgoztatod az embert :-)

Na, szóval a nagy betűs főcím ugyebár: "Conte, record e addio" Vagyis. "Conte, rekord és viszlát"

Majd a jobb sarokban az első fele, hogy 99 pontos rekord Osvaldo góljával, blabla, majd a "Ma il technico sembra deciso a lasciare. E non staro fermo un anno"

Lényegében ebben van benne, amit angolosítottak, az eleje ugyanezt jelenti: "the Coach seems to have decided to leave" az utolsó mondast pedig egy idézet Contétól, hogy nem akar pihenőévet (mármint abban az esetben, ha távozik).

Maradt még valami? :-)

rockitbaby 2014.05.12. 13:29:14

@Apuleius: Nem, köszönöm, ez teljes mértékben kimerítő volt! Gondoltam lesz még valami Immobile és a nem teljesen szabályosan zajló megbeszélésről is, de úgy tűnik, most a mester távozása mindent űberel!

consminor 2014.05.12. 15:49:55

@rockitbaby: hoppá megvilágosítottál! mi van ha csak arról szól az egész, hogy Conte olyan Mourinhósan elviszi a show-t a sajtóban és amíg vele foglalkozik mindenki, szépen lecsitulnak a dolgok Immo mizériája körül és nem lesz büntetés? :D bárcsak :D

Rivendell 2014.05.12. 16:41:21

ott látom a gondot,hogy olyanról álmodozik,amihez ő maga is kevés..BL győzelem?neki is kéne hozzá bőven fejlődni + nagyon kevés csapat van,amely ténylegesen BL győzelemre esélyes...Monaco-PSG? mitől lehetnének győzelemre esélyesek? azt mondom top8-ra esélyesek,onnantól már minden más bonusz.Majd akkor reménykedjen győzelemben,ha csak 1 kicsit is többet hoz ki a csapatából,mint amire előre taksálható.

pedronegro (törölt) 2014.05.12. 17:00:56

Ezzel a Conte-val nem lehet BL-t nyerni! - azért ezt is szögezzük le, mert ez tény. Talán az az Antonio aki át vette azt a válságban lévő, lelketlen csapatot és bajnokot csinált belőle egy év alatt egy soha fel nem adó megalkuvást nem tűrő hozzá állásal, na azzal az Antonio-val bármire képesek volnánk. De ugyan hol van az már??? A jelenlegi keret minden csak nem gyenge, pláne nem az olasz bajnokságban, nem véletlen döntünk meg minden rekordot, az más kérdés hogy gyengék a riválisok, mert ezzel a lehetőséggel élni is kell tudni és mi éltünk is vele. Európa más tészta mást kell játszani, tessék ott is valamit kitalálni, villantani Mr. Conte! Másnak is megy komoly igazolások nélkül is. Egyébként meg szeretném látni a kívánságlistát, hogy kikre gondol Conte és ha azokat nem kapja meg akkor megértem a döntését. De így nem tudom mit akar, nem látom a koncepcióját! Miért nem mondja hogy külföldön szeretne dolgozni és kész, nem kell ez a ködösítés!

Rivendell 2014.05.12. 17:06:49

@pedronegro: igen azzal a Conte-val TALÁN,mert europai totális letámadó focit játszott a csapat,bár akkor is még kérdés lett volna,hogy a mérkőzésekbe képes belenyúlni,vagy sem...Chelsea ellen idegenben jól ment,de azután mintha lélektelenné vált volna a csapat.Emlékszem még én is írtam reménykedve várom a BL-t,mert iszonyat jó focit játszottunk sztárok nélkül.Ezért is van,hogy nézhetetlennek degradálom le a játékunk és Contet ekézem,mert az 1ső évben brutális/olasz szinten ritka,hogy annyira letámadós focit csináljon valaki/focit játszott a csapat.

hellan (törölt) 2014.05.12. 17:18:06

@Rivendell: Igen, Contenak is fejlődnie kell, de ehhez meg kell adni az alapanyagot számára.

Györi_Juventino 2014.05.12. 17:20:35

Szerintem célzás az egész nyilatkozat arra , ha nem lesz minőségi javulás a keretben , akkor lelép.
Egyszerű a képlet , ha nem jön 3-4 minőségi igazolás és értékek nem maradnak ,akkor lelép.

babo0410 2014.05.12. 18:56:04

Nagyon rosszul értelmezitek a BL-ről és EL-ről szóló részt véleményem szerint. Nem azt mondja, hogy lehetetlen lenne a Juve-nak megnyernie a BL-t vagy az EL-t, csak annyit, hogy a BL-ben a legjobb 8-ból túljutni, és az EL-ben a döntőbe bejutni pokolian nehéz, és szerencse is kell hozzá. Azaz a csapat szerinte ott kellene legyen a két sorozatban a legjobbak között, de ha eljutunk oda, onnantól már nem csak a csapaton múlik, hogy továbbjut-e. A BL 8 közül továbbjutni már szerencse is kell, ahogy az EL döntőbe jutáshoz is. Legalább akkora szerencse, hogy ne a sorozat legerősebb csapatát kapjuk meg, mint tavaly a Bayernt. De azt sehol nem mondja, hogy a Juve nem nyerhetné meg akár jövőre is a BL-t. A jövőjéről meg azért beszél ilyen homályosan, mert ő szerintem leginkább maradni szeretne, de ehhez az is kell, hogy megkapja a megfelelő garanciákat a csapat megerősítését illetően.

Rivendell 2014.05.12. 19:20:03

@hellan: megvolt számára idén is alapanyag..BL top 16-ra és az EL döntőre,de megkockáztatom az EL győzelemre is,látod itt a baj,hogy nem fejlődött és ezért is írtam azt,majd ha kicsivel is többet hoz ki a csapatból,mint amire előzetesen számítani lehetett.

1tehetséges edző erre képes és nem csak arra,hogy a feneke alá rakják a topjátékosokat és azokat egyengesse,az 1másik szinten lehetséges csak,majd ha kész top edzővé vált már,de az út elején neki kell sokat az asztalra tenni,hogy hiteles edző lehessen 1 top csapatnál,mert csak úgy a sztárok sem fogják elismerni bárminemű múlt nélkül.

Rivendell 2014.05.12. 19:25:37

kapjon még 1 évet és ha nem változik semmi,akkor 1 csere,viszont Conte-nak akkor is el kell gondolkozni 1 szemléletváltáson és azon,hogy miért esett vissza az 1ső évéhez képest,mert így más top csapatnál nem lehet érdekelt

mpite 2014.05.12. 20:10:51

Pont ezen gondolkoztam én is, hogy nyilván a keret mélységével vannak gondok (nem is kicsik), de a Koppenhága ellen, a Galatasaray ellen, a Benfica ellen, sőt igazából minden EL meccsen a hozzáállással voltak problémák. Úgy mentek ki a fiúk, hogy ezt úgyis behúzzuk, vagy csak szimplán leszarták és a 100 pont járt a fejükben.

Azt hiszem Marchisio nyilatkozta a szezon elején, és ezért mindenki szidta őt (teljesen jogosan, mert ilyen nem mondhat egy évi több millió eurót kereső játékos), hogy most tuti nem lesznek olyan harapósak, mint az előző két évben, kisebb lesz a motiváció. Egyrészt nem tudom, jövőre miért jelentene nagyobb motivációt ezeknek a játékosoknak Európa, mint idén, másrészt ha ez tényleg így van, akkor valóban csak a keret frissítésével lehet megoldani ezt a problémát. Feltéve, ha Conte marad persze, mert egy új edző tud új személetet hozni egy csapathoz, mint ahogy Conte is hozott három évvel ezelőtt. Az Atletico Mardrid példája tökéletesen mutatja, hogy mennyit számít a játékosoknak és az edzőnek a motiváció, ennek híján lehetetlen sikereket elérni.

Mindezektől függetlenül nagyon remélem, hogy Conte marad és ő lesz az, aki sikerekre vezeti a Juventust Európában is!

benssz 2014.05.12. 20:36:01

Conténak csak jövőre jár le a szerződése nem?

Type-R 2014.05.12. 22:40:41

@benssz: 2015. június 30-án jár le a szerződése

Rivendell 2014.05.13. 07:02:19

@mpite: itt azért tudnék picit kekeckedni,mert Marciéknak kutya kötelességük hajtani és nem a fizetés miatt,csupán azért mert nemzetközi szinten szó szerint 0-ák,mint a Juve mint ők játékosok,nem tudás terén vagy múlt terén,simán csak mutatott játék/elért eredmény terén.Nemzetközi szinten eredménye itt csak Pirlonak, Buffonnak és MArcinak van./de szar még leírni is,hogy neki van nemzetközi eredménye...Mr alibi/Tevezt kiveszem,mert ő hajt és első éve nálunk/,de nekik is csak az EB-ről,mert vehetjük annak,de ez sem csapat eredmény ergo miért ne kéne nekik harapni 1 BL-ben,vagy EL-ben?Oké ha a bajnokságot már unják,de aki a BL-t is azt el kell zavarni legyen Pogba-Marci-Buffon,teljesen mind1 minek hívják

Rivendell 2014.05.13. 07:07:39

UI:nyertek vb-t is,de most csak a közelmúltat vettem figyelembe

benssz 2014.05.13. 11:48:46

@Type-R: Edzőknél szokás kitölteni a szerződést nem? Egyszer már leírtam régebben,hogy szerintem Conte akkor fog elmenni ha jövőre sem tudunk semmi kiemelkedőt nyújtani a nemzetközi porondon

devil-z 2014.05.13. 11:49:00

Gondolom nagy változások nem lesznek (egy minőségi igazolásra azért számítok, bár Pogba távozására is) hisz ezt a bajnokságot továbbra is hozni kell, a BL-ben meg megyünk ameddig megyünk, szemmel láthatóan senki nem csapkodja az asztalt a vezetőségben, hogy csak ennyire futja.

Így nincs miért komolyabban a zsebbe nyúlni továbbra is egy helyben fogunk toporogni akár Contéval akár nélküle. Szerintem.

Juventus 2014.05.13. 12:08:48

@Táno: Csak arra értette,hogy milyen stílusban beszélsz Contéról...de ezt már megszoktuk tőled.

MDaniel98 2014.05.17. 10:00:41

Remélem Conte marad,mert,ha nem akkor az a vár,amit az elmúlt 3-4 évben sikerült felépíteniük kemény munkával hónapok alatt fog romba dőlni,Allegri,Spaletti kezei alatt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9915) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4140) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása