Marotta: "A bajnoki versenyfutás még nem ért véget"

Beppe Marotta_kabatban.jpegA Juventus igazgatója, Bepe Marotta úgy véli, hogy az olasz bajnoki versenyfutás még koránt sincsen lefutva, s bizonyos abban, hogy a legfőbb kihívónak számító AS Roma nem érzi majd meg a könyöklésért négy mérkőzésre szóló eltiltással büntetett fiatal támadó, Mattia Destro kiesését, így a fővárosi klub mindaddig veszélyt jelent, míg matematikai esélye marad a Scudetto elhódítására..

"Destro egy kis bajnok, de a Roma nem fogja megérezni a hiányát, mivel kiváló csapatuk van." - nyilatkozta Marotta egy beszélgetésen, amelyet Varese városában, az Insubria Egyetemen tartottak.

"A klubjuk rendkívül motivált, jó játékot nyújtanak együtt, s pótolni fogják a hiányát. Megnyugtató előnyünk van az élen, amelyet megerősítettünk egy kiváló szezonban, azonban még tizennyolc pont szerezhető, így a versenyfutás nem ért véget a Scudettóért."

"Három szezon óta mi diktáljuk a tempót, s ez órási terhet ró a csapatra, azonban, köszönhetően Antonio Conténak, megőriztük pozíciónkat az élen, s még tovább ott is szándékozunk maradni."

"Carlos Tévez és Fernando Llorente harmincegy gólon osztozkodik, s úgy vélem, hogy mindketten megérdemelnék, hogy elutazzanak a világbajnokságra."

Természetesen szóba került a Juventus Stadium is, amely követendő példaként lebeg az olasz klubok előtt.

"Ez egy követendő példa. A legtöbb olasz stadion olyan, mint egy katedrális a sivatagban, s csak a játéknapokon vannak kihasználva. A mi stadionunknak saját mindennapi élete van, s a játéknapokon nem csupán a mérkőzés erejéig fogadja a nézőket, akik számos élvezetes órát tölthetnek itt el együtt."

"A vezetőségnek szociális felelőssége is van a srácok felé az ifjúsági akadémián, akik abban reménykednek, hogy profi játékosokká válhatnak, azonban az olasz labdarúgásban ez a lehetőség száz fiatalból csupán háromnak adatik meg. Ezért szerettünk volna az első olyan olasz klubbá válni, amely saját kollégiumot létesít annak érdekében, hogy biztosítsa a lehetőséget, hogy a fiatalok tanulhassanak is a sporttevékenység mellett, s a diploma felé segíthessük őket." 

Marottát arról is megkérdezték, hogy kik voltak a kedvenc alakjai a labdarúgás történelméből.

"Véleményem szerint Pelé és Maradona voltak a legnagyobb játékosok, míg ami az edzőket illeti, Sir Alex Fergusont mondanám, nem csak azért amit megnyert, hanem mert egy egész korszakot töltött a csúcson."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr885996797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tony. 2014.04.09. 14:25:42

A bajnokság már hetekkel ezelőtt eldőlt, abban a fordulóban mikor a Roma kikapott Nápolyban, a Juve pedig legyőzte hazai pályán a Fiorentinát. A kérdés csak az, hogy mikor válik hivatalossá.

Destro a legjobb formát mutató támadó az egész Serie-A-ban, azt hiszem a szezon második felének legeredményesebbje is. Az ő kiválása és Benatia kidőlése még előbbre hozhatja a bajnokavatást, komoly kiesők.

A Juve ifjúsági akadémiája egy csődtömeg, amelyet nyugodtan meg is lehetne szüntetni.

Rivendell 2014.04.09. 14:36:51

olyat nevettem a Destro 1 kis bajnok résznél:D érdekes meglátásai vannak:)

Drughi Di Bianconeri 2014.04.09. 15:25:20

@Rivendell: Én is :D
Az eredeti nyilatkozatában is a "kis bajnok" jelző szerepel ?
Mert, ha igen akkor nagyon nagy oltás :D

Amúgy most kivételesen nem hordott össze mindenféle marhaságot és az utolsó bekezdés alapján még az ízlése is jó ;)
..bár arról már leszokhatnának a klub háza táján,hogy "a bajnokság még nem ért véget",mert ez réges-régen véget ért, vagy ha úgy gondolják,hogy a Roma még beérhet minket és ne adj' Isten ez megtörténne,akkor az óriási szégyen lenne és mindenkit szétzavarnék.
Vagy ezzel a közhelyes maszlaggal csak előre kibújnak az esetleges EL-kiesés alól ?

Apuleius 2014.04.09. 16:07:15

@Drughi Di Bianconeri: Remélem nem feltételezed, hogy magamtól találok ki ilyen oltári baromságokat??!! :-D

A Football Italia és a Goal.com is hozza az interjút, mindkettőben ez szerepel:

"Destro is a little champion, but Roma can do without him"

venember83 2014.04.09. 16:12:27

Destro mikor, kivel nyert bajnokságot? Mert minden bizonnyal az utóbbi három évben Olaszországban senkivel. Kis bajnok max. Gio lehetne. :)

Apuleius 2014.04.09. 16:32:28

@venember83: Nyilván nem Destro eredményeire utalt ezzel a kifejezéssel a mi derék Beppénk.

MDaniel98 2014.04.09. 16:48:00

@Drughi Di Bianconeri: Szerintem most nem arról van szó,hogy már készítenék az EL kiesés magyarázatát,egyszerűen csak nem akrják,hogy a játékosok elszálljanak maguktól.

venember83 2014.04.09. 16:59:56

@Apuleius: hogy lehet valaki bajnok, ha nem nyert bajnokságot? :)

babo0410 2014.04.09. 17:23:33

@Drughi Di Bianconeri: Azt azért mégse mondhatják, hogy bajnokok vagyunk, megnyertük a bajnokságot, már senkinek nincs esélye, amúgy is bekaphatják. Teljesen jogosnak érzem, h ezt nyilatkozzák. És ezt máshol is így szokták, ahol tisztelik az ellenfeleket.

Apuleius 2014.04.09. 17:26:46

@venember83: Bármilyen logikátlanul is tűnik, ezt a szót szokás általánosabb értelemben is használni, s már a labdarúgás feltalálása előtt is használatban volt a magyar nyelvben. Nem folytattam nyelvészeti kutatásokat a szó eredetét illetően, de a "bajnokság" kifejezés feltehetően már a bajnok szóból van képezve.

pedronegro (törölt) 2014.04.09. 17:29:21

Ez a kollégium dolog egy nagyon jó és szép kezdeményezésnek tartom a vezetőség részéről. Miért nem erről beszélünk?? Miért mindig csak azt nézitek hol lehet belekötni Marotta-ba? Jó hogy tisztán látják a dolgokat, persze azon is lehetne dolgozni hogy 100-ból nem csak 3 legyen profi futballista, de ha már mégis ez a helyzet legalább foci mellet tanulást-képzést is biztosítanak azoknak akinek még se jön össze a profi karrier hogy az élet más területén legyen lehetőségük érvényesülni.

neuropa 2014.04.09. 21:36:59

@pedronegro: Ez a 3% nem az akadémia kritikája, hanem az emberanyagé. A Barcáról is láttam anno egy dokumentumfilmet, ott is elmondták, hogy a La Masiában napi 2 óra labdás foglalkozás van, a többi tanítás és szabad foglalkozás. Miért? Mert az oda kerülő tehetségek közül nem mindenkinek van meg a kitartása, hogy végig is vigye a karrierjét. Vagy kiderül, hogy mégsem olyan kiemelkedő. Vagy az illetőnek változnak a céljai és inkább diplomásként dolgozna. Aki focizni akar, az a 2 órán túl is a labdát rúgja szabadidejében, de a tanórákon neki is megadják a lehetőséget, hogy felkészülhessen a pályán kívüli életre. Ez a felfogás - mind Barca, mind Juve részről - igen szép és önzetlen. A klub pénzén nevelnek ügyvédeket, közgazdászokat (de minek :D), mérnököket ahelyett, hogy ellopnák az életüket és 17-19 évesen ott állnának analfabétaként, ha úgy döntenek, hogy mégsem a klub jelenti a mindent.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3395) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (862) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9928) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4174) mercato (4145) nyilatkozat (7453) Olasz Kupa (331) összefoglaló (414) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása