Conte: „Elégedett vagyok a cserejátékosokkal”

Conte Antonio_kiabál.jpgAntonio Conte véleménye szerint a Lyon célja a Juventus játékának az elfojtása volt, de nyilatkozatában megnyugtató hírrel szolgálta a csapat szurkolóinak Carlos Tévez sérülése kapcsán.

Leonardo Bonucci öt peccel a mérkőzés vége előtt betalált, és ezzel biztosította csapata győzelmét idegenben az Európa Liga negyeddöntőjében a Stade de Gerland gyepén.

„Egy percig se aggódtam a csapat fizikai felkészültsége miatt, mivel a játékosok mindig keményen dolgoztak a rengeteg lejátszott mérkőzés ellenére.” - nyilatkozta Antonio Conte a Sky Sport Italia stábjának.

„Mostanában mintha a második félidőben játszanánk jobban, így volt a Fiorentina és a Napoli ellen is.

A mai mérkőzés kemény volt, a Lyon megpróbált minket megakadályozni abban, hogy a saját játékunkat nyújtsuk, a pályán több poszton is emberfogást alkalmaztak. Ilyen helyzetben abban reménykedhetünk, hogy az egyik egy az egy elleni párbaj a mi javunkra dől el, vagy hogy az edzésen begyakorolt figurák eredményre vezetnek.

A Lyon a második félidőben elkerülhetetlenül vesztett a lendületéből, a labda nélküli játékosaink jobban helyezkedtek, és számos helyzetet is kialakítottunk.

Úgy vélem, hogy a győzelmet megérdemeltük, de tudjuk, hogy még nem értünk el semmit, mivel hátra van még egy visszavágó, amelyen továbbjuthatunk az elődöntőbe.”

Carlos Tévez a második félidő elején elhagyta a pályát, miután fájdalmat érzett combjában.

„Carlos kis fájdalmat érzett a combjában már a Parma elleni utolsó mérkőzésen is, és abban egyeztünk meg, hogy amint fájdalmat érez az illető területen, lejön a pályáról, mivel nem akarunk értelmetlen kockázatokat vállalni.

A padról becserélt játékosok nagyon jól teljesítettek, és nagyon elégedett vagyok velük.”

Sebastian Giovinco csereként állt be a második félidőben és azonnali változást hozott, számos veszélyes helyzet fűződik a nevéhez.

„Giovinco túl kevés dicséretben részesül, pedig véleményem szerint hihetetlen minőséget képvisel. Hinnie kell magában sokkal jobban, és tudnia kell, hogy képes változást hozni egy olyan nagy csapat játékába is, mint a Juventus, ugyanúgy, ahogy a Parma csapatánál is tette.

Örülök, hogy Tévez és Osvaldo jól teljesített, de most kerül formába ismét Mirko Vučinić is, aki azonban még nem igazán képes hetven percet végigjátszani.

Nem azért jöttünk Lyonba, hogy védekezzünk, hanem hogy támadjunk, és megszerezzük a győzelmet, ami a visszavágót kicsit könnyebbé tesz. Ezzel mentalitásunkat akartam kihangsúlyozni.”

A mérkőzés estéjén Beppe Marotta kritizálta a Napoli csapatát, az igazgató elítélte a délieket „vidékies” viselkedésükért, amiért túlzott eufória jeleit mutatták, miután legyőzték vasárnap a Juventust.

„Csak a saját dolgunkkal foglalkozok.” - tért ki a válasz elől Antonio Conte, amikor a riporterek a véleményét kérdezték minderről.

„A Napoli már a múlt, a srácoknak meg kell érteniük mindezt, sőt, elégedettséget kell érezniük, amiért az ellenünk győzedelmeskedők úgy viselkednek, mintha valami kiemelkedőt hajtottak volna végre. A Juventus ellen mindenki élete meccsét produkálja, és erre büszkének kellene lennünk.

Természetesen hír értékű, amikor a Juventus veszít, és ezt a témát minden csatornán megvitatják. A játékosok és az edző is tisztában van azzal, mit jelent a Juventust képviselni, és ez milyen nyomással jár.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr745911290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

benssz 2014.04.04. 12:21:34

Giovincoval én is elégedett vagyok,de Vucival abszolút nem.1 nulla az ember.
elegem van abból,hogy állandóan a sok meccsre panaszkodnak.jövőre ne induljanak európai kupába aztán megvan oldva.sőt! az olasz kupába se induljanak.úgyis csak a Scudetto érdekli a fiúkat

Tony. 2014.04.04. 13:25:54

Látva a tegnapi meccset, csak újabb bizonyosságot kaptam róla, hogy miért is szarnak bele a komoly csapatok ebbe a sorozatba és hogy miért egy nagy bohócliga az egész EL.

Gyakorlatilag egy értelmes meccset nem játszottunk még ebben a sorozatban és ezzel a teljesítménnyel is lehet itt menetelni a 3 milliós fődíj irányába.

Befektetett energiát nem ér az egész sorozat. Igazából ez pont az ilyen Basel meg Ludogorets meg mindenféle 2.-3. rangú csapatoknak jó, akik megmutathatják magukat, vagy belekapaszkodhatnak kevés lehetőségük egyikébe.

Szerintem maga Conte és a játékosok is meg vannak lepődve, hogy "majdnem mindent megtesznek a kiesés érdekében", de még mindig talpon vannak, holott lehet hogy már felkészültek az olasz kupában történt kifejletre, de itt még egy Roma sincs egyelőre. Kiváncsi leszek, hogy a következő körben egy fokkal jobb csapat ellen is elég lesz-e, amit láthatunk.

Barolo 2014.04.04. 13:29:38

Osvaldo jól teljesitett? Akkor én valami másik meccset néztem... :)
Forza Juventus!

Trieszt120506 2014.04.04. 13:36:40

@Tony.: igaz, de azért a sorsolásunk is kedvező volt. A Lyon-on túljutva (azért ne bízzuk el magunkat) viszont már csak kemény ellenfelek jöhetnek.

Amúgy ezek a portugálok érdekes csapatok; a BL-ben egy Olympiakosz vagy egy Zenit is meg tudja őket előzni, de az EL-ben meg simán menetelnek hasonló kaliberű ellenfelek ellen (évről-évre).

Rivendell 2014.04.04. 15:07:31

én meg lassan azzal lennék elégedett,ha Conte-t is lecserélnék a nyáron...hányinger játékot játszat +-ban semmi élet sincs benne.

akkor fogok majd csak padlót,ha hoznak két támadó szélsőt és 1 tkp-t,de ugyanilyen szart tesznek fel a gyepre,mert Conte nem képes életet vinni a csapatba,na meg minimum teljes letámadást kérni,mint az 1sp szezonban

Domonkos Zoltán 2014.04.04. 20:59:35

@Rivendell:
Magadnál vagy?
Srácok el vannak fáradva!
Azért ilyen a játék, meg ilyen rövid kispad sehol nincsen.
Játék kiábrándító, de hoztuk a mecset akkor meg mi a probléma?

MDaniel98 2014.04.04. 21:32:22

@Domonkos Zoltán:
Juventus Serie A 24
Man City Premier League 24
Chelsea Premier League 23
Atlético Madrid Primera División 22
Liverpool Premier League 22
Zenit S-Pb Premier Liga 22
FC Porto Primeira Liga 23

Goku06 2014.04.04. 21:45:31

@Juventus FC 15: Ez a keret tagjainak száma?
Mert nálunk azt is vegyük hozzá hogy Q-Vuci-Gio-Osvaldo 1 embernek számít.. továbbá Peluso-Padoin-Isla is 1et ér.. Viszont a 3fős középpályára van 4 ember..
Meg persze 2 cserekapus is van benn...
Ezzel 9 ember kilőve...

Citynél lehet hogy 24en vannak, de abból 20 játszik is..

MDaniel98 2014.04.04. 21:55:39

@Goku06: Erről nem én tehetek.Csak annyi,hogy létszámra megvagyunk,csak Conte 10-12 embert játszat folyamatosan,amit megtudok érteni,de akkor is.Conte nyafog,hogy így meg úgy kevesen vagyunk,de a keretben rejlő minimális rotálási lehetőségeket sem használja ki.Na erről ennyit.

Shyr Kahn 2014.04.04. 23:31:51

Capello idején csak az Arsenal elleni BL után panaszkodtunk az edzőre és a csapatra, pedig ott és akkor a világ legerősebb keretével rendelkeztünk... akkor senki nem küldte volna el az edzőt melegebb éghajlatra. Most egyre több embernél látom ezt. Mégis kire váltanátok le Conte-t? Három edző vett el éveket a Juve életéből (és ölte meg agysejtjeink millióit) hasonló erősségű keretet vezetve és olyan fostalicska játékot mutatva, ami felér a legrosszabb rémálmaimmal. Nem értem miért nem tudjátok sokan megbecsülni, ami van, ha az ami van a szakértők véleménye szerint is nagyon jó.

Az olasz labdarúgás koránt sem olyan, mint volt 15-20 éve. Ezt el kell fogadni és ehhez mérten kell értékelni a teljesítményünket. Ez a minőség nem Conte és nem a vezetőség hibája. Amíg a bajnokság "csak" ekkora erőbedobásra kényszerít, addig tök mindegy, hogy ki az edző és mekkora a keret, mert nem leszünk, nem lehetünk ennél jobbak. Kellenének jobb és minőségibb ellenfelek a bajnokságban.

Aki meg ismeri a klub történetét az tudhatja, hogy mindig is a Scudetto volt az első a Juvénak. A Milannak meg a BL. Az hogy közben mellesleg sikerült szerezni egy BL címet 96-ban és egymás után három döntőben játszani, csak hab volt a tortán és elsősorban az olasz bajnokság erejének volt köszönhető.

babo0410 2014.04.05. 02:13:54

@Domonkos Zoltán: @Shyr Kahn: Teljesen osztom a hsz-eteket! Nem tudom miért kell folyton mindenben és mindenkiben csak a hibát keresni. És miért kell főleg azt az edzőt kritizálni, akivel 3x egymás után nyerünk bajnokságot, akivel akár EL-t is nyerhetünk, aki visszahozta a győzni akarást a csapatba. Amíg a padon nincsenek megfelelő alternatívák, addig Conte nem tud mit tenni. Én biztosra veszem, ha lesz minőségibb pad, a cserék több szerephez jutnak majd. Addig meg inkább örüljünk, hogy még két trófeát nyerhetünk. Egyébként a Lyont, ha fittek vagyunk, és mindenki élete legjobbját nyújtja, max 3-0-ra vertük volna, mert tuti, hogy a 3. gól után már visszaállunk, és pihenünk (jött volna Padoin).

Goku06 2014.04.05. 10:23:01

@Juventus FC 15: Igen, igen ezzel maximálisan egyetértek.

@Shyr Kahn: Én nem a "zavarjuk el Contét" csoportba tartozom, de nem vagyok maximálisan megelégedve vele.
A mi kutyánk kölyke, de kezd elszállni vele a ló..
(hogy a kutyás hasonlatot folytassuk:)
-egy kölyökkutya, de nekimegy a tapasztalt nagy kutyáknak is minden ok nélkül (nyilatkozatok)
-még tanulnia kell, pl nem összeszarnia a nappalit... és jó lenne ha ezt elismernénk.. (időben cserélni, normálisan cserélni, rotálni, némely játékossal normálisabban viselkedni, nem csak a kifogásokat keresni).. ő fingatta ennyire ki a csapatot.. Csak érne már véget a szezon, mert jövőre sok minden fog változni (valószínűleg)

Ahogy pl megfigyelhető volt Pirlonál a milanba, hogy belefásult 20 év után, és meg kellett újulnia (nálunk), ugyanez figyelhető meg Conténál is idén.. Mintha belefásult volna, elvesztette a tökét, nézhetetlenül játsszunk, hiányzik a kreativitás, és a tavalyi jó eredmények után idén a lehetőségeinkhez mérten alul teljesítettünk. Jogos az edző kritikája. (Persze nem egyből el kell zavarni, de vegye már észre magát ő is..)
Erre méltó válasz lehet a részéről, ha jövőre szépen felépíti a 4-3-3as csapatot, már kevésbé Pirlo-függően, kreatív szélsőkkel. Ehhez persze a vezetőség is kell. (akik nagyobb mértékben járultak hozzá a jelenlegi játék képéhez, de Conte van előtérben, ő viszi el a balhét)

Type-R 2014.04.05. 13:15:32

@babo0410: Nem kell mindig, mindig posztban megvédeni Marottát, Contét, Angela Merkelt, a pápát, de még a jó istent sem. Nem tudom miért érzel késztetést rá, hogy Te márpedig minden körülmények között elmondd a véleményed és megvédd, aki éppen a kereszttűzben áll. Valamint, nem kell mindig megszólalni és írni valamit az utolsó szó jogán. Ez nem bíróság.
És még mielőtt felháborodottan válaszolsz, gondold végig, hogy anno mmartin91 többek között rólad lepattanva lett kitiltva innen, mert mindig provokált! Sokszor Te is ezt teszed, csak kevésé bicskanyitogató stílusban. Ezért nyomatékosan megkérlek, hogy ne provokáld az embereket!
Ha valaki nem úgy látja, ahogyan Te, vagy akár pesszimista életszemlélettel rendelkezik, az a szíve joga. Amíg kulturált hangnemben, egy versenyzongora IQ-ját megütve írja le a véleményét, addig engedem, hogy kifejtse a véleményét. Ahogyan neked is megengedtem eddig, de ha nem bírod elviselni a nézetkülönbséget és ennek hangot is adsz úgy, hogy közben másokat provokálsz, bírálsz, a meggyőződését degradálod, ki leszel tiltva. Hiszen Te is tudod, hogy már vétettél a szabályok ellen.
Nem szeretnék a témával továbbfoglalkozni és nem szükséges erre a kommentre sem válaszolnod, elég ha megszívleled a leírtakat.

babo0410 2014.04.05. 15:53:17

@Type-R: Én akkor visszakérdezhetek? Ti miért éreztek folyton minden posztnál késztetést arra, hogy undorítóbbnál undorítóbb módon kritizáljátok mostmár Conte-t is? Én is nyugodtan mondhatom, hogy nem kell minden poszt alá egymást felüllicitálva, egymás baromságainak lelkesen örülve, élvezettel fröcsögni játékosokról, edzőről és vezetőségről. Ha ti nem firkálgatnátok minden poszt alá habzó szájjal (egyesek már Conte fejét követelik), akkor én se éreznék késztetést, hogy leírjam minden poszt alé, h elég legyen. Nem tudom miért én szúrom a szemedet, és nem a habzó szájjal fröcsögők. Az nem unalmas? Minden poszt alatt a kedvenc csapatot szidni? Mert szerintem unalmas, de nagyon.

Type-R 2014.04.05. 17:45:08

@babo0410: Akkor legyen ez az utolsó szó!

KINGovHELL 2014.04.05. 20:18:25

@Type-R: Személyes véleményem szerint, kezd ez is ultramegahiper unalmas lenni. Feljövök a blogra, látom sok komment, gondolom hajj, de jó lesz olvasgatni. Erre 40 kommentből 25 az, hogy babo vs xy. Amivel nem is lenne baj, ha a témához passzoló eszmecsere történne. Ez inkább már kezd egy szappanoperához hasonlítani.

Type-R 2014.04.05. 21:20:41

@KINGovHELL: Világos és érthető a reakciód. Azon vagyok, hogy ez megszűnjön, persze épeszű keretek között szeretném megoldani.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása