Allegri: „Mondhatjuk, hogy idén a szerencse nem tartott velünk”

allegri_massimiliano_sajto_13.jpgA Juventus számára hétfőn az Empoli lesz az ellenfél, de holnap a FIGC Fellebbviteli Bírósága is ítéletet fog mondani, s megtudhatjuk, mekkora pontlevonást kíván alkalmazni a szövetség, és ez a pontlevonás komolyan befolyásolhatja a klub európai kupasorozatba való kvalifikációját is.

„Olyan csapat szellemiségével kell pályára lépnünk, amely reagál az Európa-ligából való kiesésre.” - mondta Massimiliano Allegri a vasárnapi sajtótájékoztatón.

„Meg kell védenünk a második helyet, és ez fontos eredmény lehet, miután az elmúlt két évben a Juventus negyedikként zárta a bajnokságot. Matematikailag három pontra van szükségünk a legjobb négy között záráshoz, ami pedig a többit illeti, nem sokat tehetünk ezzel kapcsolatban. Pszichológiailag hozzászoktunk már mindenhez, egész évben mentálisan erősek voltunk, s ezen az úton kell folytatnunk.

Egyeztettem a vezetőséggel, és megosztottam a gondolataimat, most viszont nincs értelme a jövőről beszélni, hiszen fontos meccsek következnek. Két további évig érvényes a szerződésem, s ami engem illet, 100%, hogy maradok a Juventusnál. Ez az én választásom. De én csak saját döntésekről beszélhetek, mások helyett nem dönthetek. A klub majd nyugodt légkörben kiértékeli a helyzetet.

Én csak a saját választásomról beszélhetek, nem tudhatom, mi van mások fejében. Az igazgatók majd végrehajtják a saját kiértékeléseiket, nekünk viszont folytatnunk kell a munkát, ahogyan mindig tettük.

Amikor az emberek az mondják, hogy a vállalat embere vagyok, ez elismerés, mert egy edzőnek nem csak a pályán kell feladatokat ellátnia, hanem felel a sport részlegért és a klubbal együtt a legjobbat kell nyújtani úgy a pályán, mint azon kívül.

Úgy érzem, hogy a klub bízik bennem. Csalódott vagyok az Európa-liga és a Coppa Italia miatt, de ideiglenesen másodikok vagyunk a tabellán, és csak a Napoli előz meg minket, a számos esemény ellenére. Nem csupán bejutottunk az Európa-liga elődöntőjébe, hanem egy kiváló teljesítmény után estünk ki. Tudom, hogy a futballban az eredmények számítanak, de számos dolog történt idén, és számos különféle helyzettel találtuk szembe magunkat. Azt is mondhatjuk, hogy idén a szerencse nem tartott velünk.

Dušan Vlahović kisebb lázzal küszködött tegnap, Adrien Rabiot nincs jó állapotban, de olyan játékosaink elérhetők, mint Fabio Miretti, Moise Kean, Arkadiusz Milik és Filip Kostić, akik nem játszották végig a csütörtöki meccset.”

Egyes pletykalapok szerint megromlott a viszony egyes játékosok és a mester között, s erre utalhat a sajtóban való kisebb vagy nagyobb mértékben burkolt üzengetés.

„Ha számos védést mutatok be, az nem jó jel a teljesítményünk tekintetében. Az összes mentésem hasztalan volt ma este, és rendkívül csalódottak vagyunk. A szezont megnyert trófea nélkül zárjuk, és amikor a Juventusnál van az ember, akkor a győzelemért kell harcolnia, nem csupán résztvevő kell legyen az egyes kiírásokban.” - mondta Wojciech Szczęsny a Sky Sport Italia mikrofonja előtt csütörtök este.

„Meccs után az embereknek általában legjobb hallgatni. Sokszor nekem is nehéz megszólalni. A pillanat hevében az ember mondhat pontatlan dolgokat, mert sokszor a partvonalon másként látja a dolgokat az érzelmi töltet miatt.

Nem tudom, hogy Wojciech Szczęsny pontosan milyen szavakat használt, de mivel nem beszéli folyékonyan az olaszt, talán helytelen kifejezések hagyták el a száját.

A csapat mindent jól csinált Sevillában, egyszerűen hiányzott a pontosság támadásban, és kaptunk egy gólt, aminél jobban kellett volna védekeznünk, de az ilyesmik előfordulnak. Nem egyszerű feladat Sevillába utazni, és kialakítani hat vagy hét gólhelyzetet, és sajnos ezek közül nem eleget használtunk ki.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9818129526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xXPeiperXx 2023.05.21. 20:06:11

Szerintem amióta én a Juventusnak szurkolok még nem volt olyan edző, akit zsigerből utáltam. Hát Allegrinek sikerült elérnie.

Remélem az igazgatóságnak helyén van az esze és a szezon végén jól döntenek.

Gaben Smith 2023.05.21. 20:19:14

Ekozben Arteta tud felelosseget vallalni:

Veszettnyuszi 2023.05.21. 20:36:04

Úgy adja elő mintha az egyetemes igazság az ő szájából jönne. Egy próféta. Még azt is elveszi másoktól, hogy véleményük, gondolataik legyenek. Nárcizmus jelei lennének?

Zsltrk977 2023.05.21. 20:41:46

@Gaben Smith: na ez a különbség. És ez a pályán is látható ahogy a menedzser hozzááll a dolgokhoz . Arteta összerakott egy jó csapatot de volt egy még jobb náluk a City. Allegri meg... hagyjuk is. Menthetetlen...

Direct_01 2023.05.21. 20:49:28

Teljesen mindegy,az Ő "futball-filozófiájával" Messi-Mbappé és Vini JR. is jöhetne.Allegri taszítja a támadófutballt, ki kell rúgni de azonnal.

Amennyiben marad, a Juventus lehùzhatja a rolót.

Dzsákkeríni 2023.05.21. 20:51:05

Még valami olyasmi is volt, hogy fényezte magát, hogy ő idén milyen sokat és jól dolgozott és hogy szerinte teljesen érthető, hogy a klub vezetői mennyire megbecsülik őt... Nálam ez b@szta ki a biztosítékot, meg hogy Tek hülyeségeket beszél, mert nem is tud olaszul... Ezek után ne lepődjünk meg, ha hátralevő mérkőzésekkel kapcsolatban, csak hű csicskása Danilo szólalhat meg!

SuperTrezi 2023.05.21. 20:55:57

Igazából kiváló teljesítménnyel továbbjutottunk volna. Volt annyi helyzetünk, hogy fél tucat gólt szerezzünk. Ebből lett 1. Meg azt se felejtsük el, hogy az ellenfélnek is volt kb. ennyi nagy helyzete. Persze az meg az ő problémájuk, hogy nem váltották gólra a legtöbb lehetőségüket. De hogy egy ilyet hogy lehet kiváló teljesítménynek nevezni, az rejtély. Kiváló teljesítmény, amit a City letett az asztalra a Real ellen szerdán.

venember83 2023.05.21. 21:02:35

Csökken a sztárjátékosok értéke, lásd Vlahót és Chiesát, a Gazzetta szerint a nyári távozásuk is felmerült, de nem gondolom, hogy a Juve túl jó alkupozícióban lenne egy esetleges tárgyalásnál. Di María és Cuad nem szeretne jövőre Allegri csapatában futballozni, ugyancsak pletyka szinten terjed ilyesmi. Vajon mikor merül fel, hogy többet veszít a klub az Allegrivel való folytatással (lásd kupa nélküli szezonok, kiüresedő stadion, elmérgesedő viszony játékosokkal, számos esetben csökkenő játékosértékek), mint az elengedésével? Nem igaz, hogy olasz szinten qrva sok pénzért nem lehet olyat nyújtani, amiért az emberek megtöltik az amúgy abszolút nem túlméretezett stadiont. Felfoghatatlan számomra az egész. A Sevilla ellen is bőven voltak üres székek a stadionban, mi ez, ha nem egyértelmű üzenet a vezetőségnek?

JuveMI 2023.05.21. 21:21:00

Az előző cikkben ránéztem a tervezett kezdőre (Perin; Gatti, Rugani, Alex Sandro; Barbieri, Locatelli, Paredes, Miretti, Kostić; Milik, Kean)... és átfutott az agyamon, hogy épül a jövő kezdő csapata... Jó ég! Mennyire gyenge sor!... Természetesen nem hiszem, hogy erről van szó.
Ha a nyáron nem vált edzőt a vezetőség, akkor óriási bajok vannak a klubnál... és nem csak anyagiak!

Gaben Smith 2023.05.21. 21:29:23

@JuveMI: en is a kezdon csodaloztam.Megint egy teljesen mas csapat mint az elozo meccsen. Nem ertem nem fontos ez a meccs hogy a B-vel kell kiallni? Chiesa nem erdemli meg hogy kezdjen es formaba lenduljon? Vlahovic szinten? Persze hogy forman kivul vannak ha latvanosan mellozi oket az edzo. De a Rugani ,Alex Sandro vedelem is eros ahogy az is hogy Paredes is kezd . En nem terek magamhoz.

DelPiero2 2023.05.21. 22:04:46

@xXPeiperXx: szerintem ők ugyanilyen rosszak, ha nem rosszabbak.

Juvebest 2023.05.21. 22:13:24

@Gaben Smith: Bárcsak a mi Maxink is belátná mekkora fasztarisznya

Rodri13 2023.05.21. 22:21:41

@Gaben Smith: ő egy edző, ez meg egy senkiházi majom aki nem ért semmihez

nortu30 2023.05.21. 22:53:30

Tapasztalat hiánya, szerencse hiánya, megfelelő csillagállás hiánya, stb. Bullshit! Még véletlenül sem a hozzáértés hiánya. Tipikusan a mindig találok valamit, amire ráfoghatom a történteket, vagyis mindig a másik a hülye. Engem már egyre kevésbé érdekelnek a meccseink, mert jobb dolgom is van annál, hogy felhúzzam magam. Sajnos ezt kell mondjam, 3x év után. Persze ez változni fog, amint elkergetik ezt a majmot.

west30 2023.05.21. 23:26:22

En meg mindig ugy gondolom,hogy jovore o mar nem lesz itt.

Wizzurah 2023.05.21. 23:32:57

Meg 2 evig itt akar rohadni. Megsem rendelek akkor 23/24-es mezt, barmennyire is tetszik, vegulis sporolt nekem a sztaredzo. Legalabb mar tudom kin lehet majd jokat nevetni. A hallegri fele juven. Maradjunk annyiban, hogy a ket evvel ezelotti szezonban 79 oontot gyujtott a csapat, tavaly 70-et. A takaromester 79-et eddig. Talan megelozi a 0km-es Pirlot egy jobb kerettel, nagy teljesitmeny.

Rikoo 2023.05.21. 23:35:26

Sky szerint nem biztos Giuntoli érkezése és egyre több esély van arra, hogy nem lesz változás a vezetőségben.
Ebben az esetben Manna léphetne feljebb.
Allegri nem akar beleszólni ebbe, a klub döntése legyen a sportigazgató kérdése.
Giuntoli az egyetlen más klubnál lévő sportigazgató, akit szeretnénk megszerezni. Calvo 5 éves szerződésben egyezett meg vele.(Mondjuk az jóval több, mint a korábban pletykált három éves)
Ha De Laurentis nem engedi el, akkor nem fogunk mást szerződtetni.

Vlahovicért meghallgatjuk majd az ajánlatokat nyáron, Di María hosszabbítására pedig nagyon kevés esély látszódik.
Romano szerint az MU és a Bayern München van versenyben a leigazolásáért, a Chelsea pedig nem küldött 80 millió eurós ajánlatot.

Pedro32 2023.05.22. 11:11:56

Mindig meglep,mennyire azt gondolja,hogy egy apró hibát sem vét soha.
A nyilatkozatok arra térnek ki,hogy
“Szerencsénk nem volt”
“Helyzeteket kihagytuk (vagyis a játékosok)
“Nincs meg a tapaztalat(persze s játékosoknál)

Allegri egy olyan párhuzamos dimenzióban ragadt egyes egyedül,ahol csak Ő tudja mi az a foci.
Megy az autópályán szembe forgalommal egymaga és nézi,hogy rajta kivül ,az a millió ember miért megy arra? Majd magában megjegyzi :”hülyék”

alexGicamo 2023.05.22. 12:57:15

@Pedro32: Na, igen ! Ezt jól felvázoltad !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása