Conte: "Megpróbálunk olyan messzire jutni, amennyire csak lehetséges"

Conte Antonio Európa Liga.jpgAz Olympique Lyon elleni Európa Liga negyeddöntőt megelőző sajtótájékoztatón, a Juventus mestere, Antonio Conte elárulta, hogy bízik abban, hogy csapata visszanyeri formáját, s megtalálja a francia csapat gyenge pontjait.

"Büszkének kell lennünk arra, hogy ez a második szezon, amikor mi vagyunk az egyetlen olasz csapat, amely talpon maradt Európában." - nyilatkozta Conte.

"Felelősséget érzünk azért, hogy visszanyerjünk valamit az olasz labdarúgás fényéből, s látva, hogy egyedül maradtunk, a nehézségek dacára, megpróbálunk olyan messzire jutni, amennyire csak lehetséges."

"Ha össze akarjuk vetni, hogy kinek van több sérültje, igazi csatát láthatunk köztünk és a Lyon között. Az Európa Liga előző körében csupán három játékossal számolhattam a kispadon, ezért egyértelmű, hogy ez nem egy könnyű időszak számunkra."

"A Lyon erős csapat, amely számos trófeát gyűjtött az elmúlt esztendők során. Egészen biztos vagyok abban, hogy a támadórészlegük a legerősebb, hiszen Gomis és Lacazette személyében telve vannak minőséggel és fizikai erővel."

"Tanulmányoztuk őket, ismerjük az erősségeiket, s úgy hisszük, hogy néhány gyenge pontjukat is. Meg fogjuk próbálni irányítás alatt tartani a mérkőzést, tudván, hogy az első mérkőzés rendkívül fontos a továbbjutás szempontjából, különösképpen, hogy idegenben lépünk majd pályára."

A Juventuson sérüléshullám söpört végig, s hosszú idő után, a csapat elszenvedte második bajnoki vereséget is a Napoli elleni rangadón. Mivel a Roma tartja a lépést, s győzelemmel zárta a Parma elleni elmaradt mérkőzést, így a Juve előnye mindössze nyolc pontra olvadt a bajnoki tabellán.

"Remélem, hogy a Napoli elleni vereség erőt ad majd nekünk a hajrában. Úgy gondolom, hogy azt a mérkőzést fiziológiai vereségként könyvelhetjük el, amely bekövetkezhet egy hosszú sikersorozat végén, amikor a figyelem, a koncentráció és az elszántság alábbhagyhat. A Lyon elleni mérkőzésen már remek teljesítményt várok az egész csapattól."

"Nem foglalkozunk a Romával, hiszen az a normális, hogy teljes erővel a Lyon elleni Európa Liga mérkőzésre összpontosítunk. Hogy aggódom-e a kondíciónk miatt? Egy cseppet sem."

"Szeretnék továbbá köszönetet mondani Rémi Garde-nak, aki a PSG-hez hasonlított bennünket, s ez igazi elismerést jelent. Azt mondta, hogy a Juve egy hegy, amelyet meg kellene mászniuk? Próbálunk majd meghódíthatatlanok maradni."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr785891178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pedronegro (törölt) 2014.04.03. 09:40:51

Szerintem meg tele a gatya! :) Conte szerintem már rég kiakart esni ebből a bohócligából, mint minden valamire való csapat, mivel többet lehet rajta bukni mint nyerni. Ha netán eljutunk a döntőbe azt a meccset már ország-világ látni fogja hogy micsoda modern focit játszunk mi Pelusoval-Padoin-nal Isla-val felvértezve. Szóval ha döntőzünk és azt a fost fogjuk nyomni amit 1,5 éve produkálunk szerintem az nagy égés lesz, pláne hogy elvileg utcahosszal nyerjük a scudetto-t, a rekordot halmozó Conte-val, micsoda reklám lesz az a olasz fociról, ha a juventus nem tud kettőt passzolni akkor mit gondoljanak a többi olasz csapatról????

Györi_Juventino 2014.04.03. 09:55:29

@pedronegro: Nem ilyen drámai a helyzet , padot kell megtölteni minőséggel és értékeket megtartani.

tjunior 2014.04.03. 10:08:45

@pedronegro: és ezt te komolyan is gondolod...

neuropa 2014.04.03. 10:15:13

@pedronegro: Ez akkora vesztes duma, hogy majd' leestem a székről.. Ja, hogy ha félek bevállalni az esetleges kudarcot, akkor inkább meg se próbáljam odatenni magam, inkább eldobom a siker lehetőségét is, csak "nehogy leégjek". Mi ez itt, óvoda? Leégni? Egy EL döntővel? Főleg ha győz a csapat?

A félelem a kudarc melegágya, így ezúton felkérem minden szurkolótársamat, hogy fejezze be a kisemberi, tele gatyával előre magyarázkodást, mert kurvára idegesítő. Még csak nem is nekünk kell megvívni a meccseket, hadd döntse már el a csapat, hogy nekik ciki-e EL döntőben fos játékkal kiállni, eredménytől függetlenül..

neuropa 2014.04.03. 10:22:14

@pedronegro: Ne érts félre, én nem haragszom rád :] De hadd tojjuk már le, hogy ki mit gondol. Az élet nem arról szól, hogy mások mit gondolnak rólunk, hanem arról, hogy MI mit gondolunk magunkról, mit teszünk le az asztalra és ez a világban mennyit is ér. Vélemények meg gondolatok nem számítanak. Én akarom, hogy a csapat tegyen meg amit tud, aztán elég amire elég, jövőre lehet combosabban nekifutni. Nem kell a megfutamodás, elvégre ez játék, nem? Milyen ember az, aki félbehagyja a Monopolyt ha a játék vége felé vesztésre áll? Egy Juve egyszerűen nem mutathat ilyen hozzáállást..

pedronegro (törölt) 2014.04.03. 10:55:32

@neuropa: nem is értem miről beszélsz??? én csak annyit írtam hogy egy döntő esetén megcsodálhatja a világ (mert egy EL döntőt azért már csak néznek az emberek, EL selejtezőt meg seria a-s meccseket annál kevesebben) hogy a rekord juventus bajnok micsoda parádés játékot tud produkálni! Úgy, hogy az EL-ben nincsenek is komoly csapatok és még se megy a játék, de cáfoljanak rám és a döntőbe mutassuk meg hogy focizni is tudunk nem "csak" nyerni. A félelem meg a többi bullshit amit írsz azt nem tudom hogy jön az én hozzászólásomhoz...
Conte meg már rég elvesztette a tökét, erre értettem hogy tele gatya, egy jó ideje csak mellébeszél nyilatkozataiban, meg magyarázza a bizonyítványt és összerúg mindenkivel. Persze az eredmények őt igazolják, csak én egy finnyás szurkoló vagyok és szeretnék néha focit is látni kedvenc csapatomtól, mert amit egy jó ideje nyomunk az nem képernyőre való, pláne nem egy EL döntőre!!!

Goku06 2014.04.03. 11:04:03

Korai még a döntőről beszélni srácok.. Ha elvergődik a csapat addig, akkor ott már komolyan is fogjuk venni. (Bár valószínűleg a tét miatt egy védekezőbb, stabilabb játékot fogunk játszani, ami nem feltétlenül lenne szép. Bár a jelenlegi játék sem szép, de itt sajnos nem direkt öljük a focit.. A Juventus döntőben általában nem támad ki úgy ahogy azt tenné egy sima meccsen, de a lényeg a győzelem ugyebár..)

Szóval a döntő.. Addig el is kell jutni, ha már eljutunk a döntőig akkor meg is nyerjük szerintem. Viszont jön egy motiválatlan meccs a Lyon ellen.. Majd az elődöntő.. Ahol szintén nem vagyok biztos hogy halálosan komolyan vesszük, így korai még a döntő megnyeréséről/elvesztéséről beszélni..

Különben is, kell nekünk az a plusz egy meccs májusban? Lesz még ott pár bajnokink, plusz nemsokára vb... (irónia)

Tony. 2014.04.03. 11:48:23

Nem először olvasom ezt Contetól:

"Büszkének kell lennünk arra, hogy ez a második szezon, amikor mi vagyunk az egyetlen olasz csapat, amely talpon maradt Európában."

Kicsit szelektív a memóriája, ugyanis tavaly a Lazio tovább volt versenyben, mint a Juventus...

"Felelősséget érzünk azért, hogy visszanyerjünk valamit az olasz labdarúgás fényéből, s látva, hogy egyedül maradtunk, a nehézségek dacára"

Conte és a heroizálás. A BL-ben szépen megmutatták mit jelent az olasz labdarúgás fénye.

Type-R 2014.04.03. 12:14:28

Mi ez az udvariaskodó, lemondó hangvételű nyilatkozat???

venember83 2014.04.03. 13:13:02

@Type-R: Conte is elfáradt, nem csak a borzasztóan túlterhelt Serie A játékosai.

neuropa 2014.04.03. 13:55:51

@pedronegro: Nem azt írtad, hogy ciki lesz ilyen hitvány játékkal döntőt játszani? Én annyit próbáltam mondani (bocsi amiért még "reggel" volt), hogy szerintem nem ez a lényeg. Nem Padoint kell látni az egészben, főleg nem azt, hogy ez egy esély a leégésre. Rossz a hozzáállás, csak ennyit akartam. (Ettől még tény, hogy nem ide való, de az játszik aki nem sérült, majd jövőre lesz helyette jobb, reméljük.)

tjunior 2014.04.03. 14:13:55

Ha meg azt mondja hogy szétb..szunk mindenkit, akkor meg az a probléma hogy nagyképű. Ez a Conte sosem tud megfelelni az elvárásoknak.

Type-R 2014.04.03. 14:21:21

@tjunior: Én részemről a szétb***unk mindenkit nyilatkozatot preferálnám.

pedronegro (törölt) 2014.04.03. 14:27:34

@neuropa: A jelenlegi játékunkkal az biztos hogy nem fogjuk lenyűgözni a világot.... Pedig szép volna ha nem "csak" nyernénk.... Amúgy bennem van a hiba, én a Padoin, Isla félékhez csak rosszul tudok hozzáállni.

KINGovHELL 2014.04.03. 14:33:38

@tjunior: Pontosan ez jutott eszembe. :) Sokan (személyeskedés nélkül) hajlamosak, Conte bármely nyilatkozatát megkérdőjelezni. Nem jövök 7. helyekkel ésatöbbi, mert már lerágott csont. Egyszerűen olybá tűnik, tehet bármit, néhányaknak mindenképp szúrja a szemét.

KINGovHELL 2014.04.03. 14:34:44

@pedronegro: Tény, hogy hozzájuk nehéz "jól" állni. :D

Apuleius 2014.04.03. 14:40:37

Ez a szöveg az elején az egyetlen talpon maradt olasz csapatról kicsit tényleg béna, de én nem látok igazán komoly kifogásolnivalót ebben a nyilatkozatban.

venember83 2014.04.03. 15:44:16

@Type-R: olyan nyilatkozatot még Serie A meccs előtt se láttam mostanság.

danimester1 2014.04.03. 17:55:33

Kicsit már unalmas ez a duma a "sok trófeát nyertünk az utóbbi időben".Szerintem a mester "előmelegíti" a helyzetet egy kudarc esetére amit ha jobban belegondolunk nagyon is ott van a pakliban.Amennyiben a Lyon motiváltabb lesz mint mi könnyen beleszaladhatunk ismét egy pofonba.Tartok tőle,hogy megint nézhetjük ezt a "szokásos focit" csapatunktól amit az utóbbi időben már megszokhattunk.Továbbá ezek a sérülésekkel és hosszú szezon rizsákkal is tele az ember hócipője,mert mintha csak a mi csapatunkkal történhetne ilyen.(miért nem erősítettek megfelelően?!).Az esti meccs megfogja mutatni,hogy valójában van-e keresni valónk a továbbiakban az EL-ben.

MDaniel98 2014.04.03. 20:10:13

Mit kell neki folyton nyafogni már?

"Büszkének kell lennünk arra, hogy ez a második szezon, amikor mi vagyunk az egyetlen olasz csapat, amely talpon maradt Európában."

Szerintem ezen sírni kellene tudva,hogy meddig kellett nekünk eljutni,hogy ezt az irigylésre méltó teljesítményt a magunkénak mondhassuk,de,ha már így alakult,akkor komolyan kellene vennünk az EL-t is,és megnyerni,mert látva azt a mezőnyt ez csak tényleg a mi akarásunkon múlna.De az eddig mutatott játékot folytatva ez nem fog menni,bárkiket is kapunk.

"Felelősséget érzünk azért, hogy visszanyerjünk valamit az olasz labdarúgás fényéből, s látva, hogy egyedül maradtunk, a nehézségek dacára, megpróbálunk olyan messzire jutni, amennyire csak lehetséges."

Nem ezt látni...

"Ha össze akarjuk vetni, hogy kinek van több sérültje, igazi csatát láthatunk köztünk és a Lyon között. Az Európa Liga előző körében csupán három játékossal számolhattam a kispadon, ezért egyértelmű, hogy ez nem egy könnyű időszak számunkra."

Ja.Nálunk 4,a Lyonnál 5 ember sérült,és nálunk 2 ember a nagyon komoly alapember-hiányzó(Barzagli+Vidal eltiltása) náluk meg 4 komoly ebben a szezonban abszolút meghatározó játékos áll a sérültek listáján,szóval a Lyon messze "jobban" áll ilyen szempontból.

realsequator 2014.04.04. 12:00:12

Hát én olyan büszke vagyok édes Istenem, hogy az már egy másik vallás! Olyan büszkén néztem végig, hogy kiestünk a bl-ből és az el-ben csillogtatjuk az amúgy brilliáns és lehengerlő játékunkat mint a csuda. Büszke vagyok minden utsó tíz percben beszenvedett gólunkra. Megyek rá is rántok!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása