Conte: „Csak a focira szabad gondolnunk”

Conte Antonio_7.jpgA csütörtök esti EL-mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatón az újságírók első számú kérdése a Fabio Capello és Antonio Conte között kialakult nyilatkozatharchoz kapcsolódott, arra voltak kíváncsiak a megjelentek, hogy ez a szóváltás mennyiben befolyásolja Antonio Conte olaszországi jövőjét, gondolkodik-e a mester külföldi bajnokságba szerződésen.

„Fordítsuk komolyra a szót, véleményem szerint sokkal eredményesebb, ha a pályán játszandó futballra koncentrálunk, mivel a szezon nagyon kemény időszakához közeledünk.” - zárta rövidre az esti mérkőzéshez nem kötődő kérdést az olasz bajnokcsapat edzője.

„Meccsről meccsre kevesebb találkozót kell lejátszanunk a bajnokságban, és megkezdődik az Európa Liga kiesési szakasza, így, ha előre kívánunk lépni, akkor csak a futballra szabad koncentrálnunk.”

A negyvennégy éves tréner hozzátette, hogy nagyon komolyan veszi az EL-küzdelmeket, és elmagyarázta, hogy az elkövetkezendő hónapokban a teljes keret hozzájárulására szüksége van.

„Felfigyeltem arra, hogy az elkövetkezendő ötvenkét napban, beleértve a válogatott mérkőzését is, a játékosoknak tizenhat meccsen kell majd helytállniuk. Ez azt mutatja, hogy mindannyian készeknek kell lennünk, az egész keret rendelkezésemre kell, hogy álljon, mert tényleg mindenkire szükségem lesz.

Teljesítenünk kell a bajnokságban, és az Európa Ligában is érdekeltek vagyunk, amely kupasorozatban a legjobb tudásunknak megfelelően kell játszanunk. Következésképpen az összes meccset a lehető legjobban próbáljuk majd megközelíteni, és szükség szerint rotálni fogjuk a kezdőcsapatot.

A cél, hogy mindegyik mérkőzésen jól teljesítsünk. Az Európa Liga rendkívüli presztízzsel bír, azonban most erőseknek kell lennünk, nem csak fizikailag, hanem szellemileg is. Rendkívüli bizodalmam van a teljes csapatban.

Az Európa Liga megnyerése Európába való visszatérésünk második évében nagyszerű teljesítmény lenne. Tudjuk, hogy alulteljesítettünk ebben az évben a Bajnokok Ligájában, és ezt magunknak köszönhetjük. Azonban most itt az Európa Liga és tovább kívánunk lépni.

Tényleg nem tudom, hogy a Juventus a kupa első számú esélyesei között van vagy sem, ha azonban sokan így gondolják, azt köszönöm! Viszont azzal tisztában vagyunk, hogy az esélyesek számára is hosszú az út a döntő megnyeréséig, nagyon-nagyon hosszú.”

Zárásként Antonio Conte pár szóban jellemezte a ma esti ellenfelet.

„Egy olyan csapat ellen lépünk pályára, amelyik csoportelsőként zárt egy, a Lazio együttesét is tartalmazó csoportban, tudjuk, hogy nagyon erősek támadásban. Ugyanakkor nagyon tapasztalt kerettel is rendelkeznek, hisz olyan játékosok fognak ellenünk játszani, mint Zokora, Bosingwa és Malouda.

Mi csak a csütörtök esti mérkőzésre gondolunk és arra, hogy ezen jól teljesítsünk.”

A Juventus ma este hazai pályán fogadja a Trabzonspor együttesét, a mérkőzés kezdésének időpontja este hét óra.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr675823516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mpite 2014.02.20. 14:53:24

Nem lenézve az ellenfelet, de cserevédőkkel is nyerni kell este, reméljük a mester is így gondolkozik. Nagyon várom az esti meccset, sok mindent meg fogunk tudni Cone EL-céljairól, elsősorban a mentalitás lesz a kulcskérdés szerintem. Forza Juve!!!

Trieszt120506 2014.02.20. 15:44:23

Ha nem jutunk tovább magabiztosan ebből a párharcból, Conte elmehet a fenébe...

MDaniel98 2014.02.20. 17:48:17

Na,azért ez már normális nyilatkozat volt Contetól.

danimester1 2014.02.20. 18:39:53

@Trieszt120506: Megértem és tiszteletbe tartom a kommentedet,de értelmetlennek tartom.Tiszta sor,hogy ő készíti fel a csapatot a meccs(ek)re,a taktikát is ő találja ki,ami valljuk be nem változatos,sőt inkább nagyon egyoldalú.Arról viszont már nem tehet ha fiai nagyképűek vagy lenézik az ellent és ellazsálják a mérkőzés(ek) végét ill. nem adják ki magukból a maximumot.Ezen még a kiabálással sem lehet segíteni,a cseréi meg megérdemelnének egy misét.

danimester1 2014.02.20. 18:44:07

Nehéz mérkőzésen győzelmet várok és választ arra,hogy mire számítsunk e sorozat tekintetében.

danimester1 2014.02.20. 18:46:06

@Juventus FC 15: Ez így igaz!Szerintem a színfalak mögött kapott némi fejmosást,de persze semmi komoly.Jobban tetszik amikor a focira összpontosít és a srácokat rázza gatyába.:-)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása