Conte: A Juventus nem vallott kudarcot"

A Sassuolo elleni mérkőzést megelőző nyilatkozatában, Antonio Conte kitért a hétközi Bajnokok Ligája kiesésre is, s próbálta megnyugtatni fiait, hiszen számos célpont lebeg még a csapat előtt.

Conte Antonio_sajtótájékoztató 02.jpg"Nem ez volt az első alkalom, hogy elbuktunk a pályán. Valójában a szezon során már zsinórban kétszer is botlottunk: a Fiorentina, majd a Real Madrid ellen." - nyilatkozta Conte.

"A két és fél esztendő alatt kevés alkalommal buktunk el, de mindent meg kell tennünk, hogy ismét talpra álljunk."

Contéból heves indulatokat váltott ki, amikor az újságírók arról kérdezték, hogy a korai Bajnokok Ligája búcsú vajon azt jelenti-e, hogy a Juventus csődöt mondott.

"Mivel vallottunk kudarcot? Hogy nem hódítottuk el a Bajnokok Ligáját? Ha ebben a szezonban az lett volna a célkitűzésünk, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját, akkor valóban kudarcot vallottunk, de a valóságban az a helyzet, hogy egyszerűen csak  hosszabb szereplésre is képesek lehettünk volna a sorozatban."

"Nem emlékszem, hogy valaha is azt mondtuk volna, hogy a triplázás a célunk, első helyen a Bajnokok Ligájával, azután a bajnoksággal, majd végül az olasz kupával. Ha azt gondolják, hogy egyik napról a másikra meghatározó csapatot lehet építeni, csak emlékezzenek, hogy már csodát mutattunk be azzal, hogy ismét fontos szereplővé léptünk elő."

"Az elmúlt szezon során a negyeddöntő jelentette a végállomást, a későbbi győztes Bayern München elleni összecsapásokkal. Ebben az évben nem kezdtünk túl erősen, s ez rontotta az esélyeinket, de időre van szükség. Ez már nem ugyanaz a Bajnokok Ligája, amelyikben annak idején én is játszottam, mivel olyan csapatokkal kell szembenézni, amelyekkel gazdasági téren nehéz felvenni a versenyt."

"Nem lenne értelme a homokba dugni a fejünket. Azt gondolom, hogy egy ideig nehéz elképzelni, hogy egy olasz csapat bejusson a Bajnokok Ligája döntőjébe, mivel a kluboknak újjá kell építeniük magukat, hogy beruházásokat hajthassanak végre. Ezt elmondtam két évvel ezelőtt is, s igazam volt."

"Már elmondtam, hogy azért estünk ki, mert nem volt rá lehetőség, hogy játszunk az utolsó mérkőzésen, de nem lett volna szabad ilyen helyzetbe hoznunk magunkat. Ami Isztambulban történt, az egészen elképesztő, s talán a sors üzent ezzel nekünk. Elmondtam a srácoknak, hogy azt kell meglátniuk, hogy miben fejlődhetünk, mivel az a célunk, hogy tovább emeljük a lécet, s történelmet írjunk."

Most a Sassuolo következik, s Conte ismét nehéz mérkőzésre számít.

"Fontos, hogy a jelenről beszéljünk, ne pedig a múltról, s a Sassuolo már a két legfőbb kihívónk, a Napoli és a Roma ellen is döntetlent játszott. Nagyon óvatosnak kell lennünk, nehogy egy harmadik skalpot is begyűjtsenek."

"A legerősebb tizenegyet küldöm majd pályára, tudván, hogy jövő héten Olasz Kupa mérkőzés is vár ránk. Andrea Pirlo, Mirko Vučinić és Claudio Marchisio hiányozni fog, míg Sebastian Giovinco ismét rúgást kapott. Kwadwo Asamoah lehet a megoldás a középpálya közepén."

Az újságírók megemlítették, hogy Carlos Téveznek nem sikerült megtörnie a már négy esztendeje tartó gólképtelenséget a Bajnokok Ligájában.

"Nagyon elégedett voltam a teljesítményével Törökországban, úgy viselkedett, mint egy igazi vezér. Hatalmas vétel volt, mind játékosként, mind a karizmája miatt. Valaki lőhet gólokat, azonban, ha nem dolgozik megfelelően a csapatért, akkor nem leszek vele elégedett:"

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr665690720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kotrevák Kelly (törölt) 2013.12.14. 18:15:25

Mi lett volna, ha még kudarcot is vallunk? Megy a kozmetika...

The king of alibis 2013.12.14. 19:17:03

Conte teljesen elvesztette a tökeit. Mára már egy transzvesztitára hajaz.

Tony. 2013.12.14. 19:22:23

És most még évekig az lesz a szöveg, hogy "de mi már most is csodát hajtottunk végre, mert újra tényező lettünk"?

Conte is minek magyarázkodik itt? Lehet szépíteni, de egy szégyen volt ami történt.

MDaniel98 2013.12.14. 20:05:05

Továbbjutottunk a csoportból?Nem.Na inentől Conte is befoghatja,mert vastagon benne volt.

devil-z 2013.12.14. 21:11:19

Azért Tévezre is kitérhetnénk egy kicsit, ha már igazi bajnoknak fényezzük.
A BL-ben 6 teljes meccs alatt nem tudott gólt rúgni, azért ez elég siralmas teljesítmény.

Még Q. is csapott kettőt negyedannyi lehetőséggel.

Conte rizsájára meg nem is reagálok inkább.

MDaniel98 2013.12.14. 21:18:45

@devil-z: Tevez sose volt BL-menő,azt akkor is tudtuk,amikor leigazoltok.

Type-R 2013.12.14. 23:13:05

Rossz olvasni ezt a nyilatkozatot. Egy megalkuvó Contét látok, nem egy Spirito Juve által feltüzeltet, olyan mintha belefásult volna a Mester a dolgokba. Ezek a nagy szavak pedig, mint a "csodát hajtottunk végre" egyszerűen kiakasztanak. Az sem lett volna csoda, ha BL-t nyerünk, de hát még a csoportból sem jutottunk ki.

danimester1 2013.12.15. 08:36:46

A kiesést minek kell/lehet nevezni ha nem kudarcnak?!Az állandóan szajkózott "ezt tettük le az asztalra az elmúlt két évben" már az embernek a könyökén jön ki és könyörgöm ne a múltból akarjunk már megélni(pl. nyertünk Bl-t '96-ban is nem?).Tiszteletet érdemelnek az elmúlt két évért,valóban nagyon mély gödörből rántott ki minket és a csapat is mindent megtett jól sikerült.Egyetértek azzal,hogy valami tényleg megváltozott a Mister körül/benne,mert hiányzik a "változatosság" a taktikai repertoárjából,a "tökösség" a "bevállalóság" ami az első évében jellemezte és tényleg a srácokból is mintha kihalt volna a tűz igaz vannak kivételek.A nagy európai kaland során nem csak a játékosoknak kell tapasztalatot szerezniük hanem az edzőnek is,most nagyon úgy néz ki egyik fél sem szerzett annyit,hogy a csoportból továbbjussunk.Ez a kudarc sajnos mind egyéni és mind csapat szinten jött össze Conte makacsságával karöltve a nyolcadik bőrt is lehúzva a 3-5-2-s taktikájával.A srácok is csak egy reált vesznek komolyan?(ott miért lehetett 433-ban játszani,a többi ellen meg nem)Egy "kis" csapatot meg nagy arccal és mellényel akarnak lerendezni?Ezért nemzetközi kupa kérem szépen,mert itt nem lehet kiszámítani,mint otthon,hogy "csak" védekezni fognak a Juve ellen.Többször írtam már,hogy ez a keret a csatár cseréken kívűl nem lett megerősítve egyik poszton sem.Jövőre mire számítsunk egy fáradt VB-ről visszatért csapattól akkor amikor nincs vagy nem adnak pénzt minőségi erősítésre?!Megint olvasgathatjuk a "kifogásokat" és az elmúlt 2/3 év eredményességét(már ha lesz valami idén).Szokták volt mondani a hal mindig a fejétől bűzlik.Ilyen kudarc után el kell már gondolkodni azon mit is akarunk valójában olasz menők lenni vagy tényleg le tenni valamit az asztalra Európában is.

neuropa 2013.12.15. 09:40:12

@Type-R: "Az sem lett volna csoda, ha BL-t nyerünk" - Mondja a benned lévő szurkoló, aki kicsit elfogult. Ha reálisan ük, mit ért el a Juve a TOP 4 csapatok ellen, akkor a Bayern és a Madrid ellen összesen 1 pont. A körülmények (idén) mindenben a papírforma alatti eredményt hozták elő a csapatból, de attól még a Bayern-Dortmund-Real hármas bármelyike kiejtené ezt a Juvét két meccsen. Rohadt nagy meglepetés és csoda lett volna már idén BL-t nyerni.. A továbbjutás persze kötelező volt, kár érte, de valahogy még mindig túl nagy volt a mellény. Előbb-utóbb megtanulják, hogy a Serie A csak ego-boostolásra jó, nem jelent igazi erőfelmérőt.

Drughi Di Bianconeri 2013.12.15. 09:57:41

@danimester1: +1
Rendkívül idegesítő Contenak ez a nyilatkozata (is).
Szerintem a világon senki nem várta,hogy ebben a szezonban BL-t nyerjünk,de mondjuk a negyeddöntőig illett volna eljutni,ha már erősödtünk egy Tevezzel,Llorentével és volt 1 év BL-tapasztalatunk.
Igazából tavaly óriási mákunk volt,azzal,hogy a Lokomotiv London élete-talán- legszarabb formájában volt,illetve,hogy a legkönnyebb ellenfelet kaptuk (Celtic)a kieséses szakaszban.Természetesen nem a csoportból való kiesés a realitás,mert továbbra is tartom,hogy ha kizárólag a keretet és annak értékét nézzük,akkor bőségesen ott vagyunk Európa 10-12 TOP csapatában.

"Ez már nem ugyanaz a Bajnokok Ligája, amelyikben annak idején én is játszottam, mivel olyan csapatokkal kell szembenézni, amelyekkel gazdasági téren nehéz felvenni a versenyt." Ez csak részigazság, akkor is voltak kib@szott gazdag csapatok, meg hát a Juventus is bőségesen költekezett. Továbbá nem minden a kiegyensúlyozott,fejlett gazdasági háttér.Példa: a Dortmund szinte 0 pénzből,alig néhány év alatt bezsebelt bajnoki címeket,majd a csúcsként eljutottak a BL döntőbe.Egy jó edző (Kloppo szerintem a világ jelenleg legjobbja,senki más nem tudná ezt utána csinálni szvsz.),kiváló CSAPAT és megkomponált játék,szisztéma,alázat,akarat,lendület és fiatalosság: lám, nem lehetetlen a BL döntő sem !

Jelenleg a Juve-nál SEMMIFAJTA koncepciót nem látok az igazolásokra vonatkozóan.Mert nem lehet azt sem mondani,hogy okosan spórolnánk,illetve ezt ugyan alátámasztják azon tények,hogy a kulcsjátékosaink nagy részét fillérekért vagy ingyen vettük,mert már nem kellettek máshova,kiöregedtek stbstb okok miatt...azonban az nem,hogy legazoljuk Ogbonna-t úgy 15 Mért Chiellini helyére gyakorlatilag,hogy akkor sem játszatja Conte,ha Chiellini ultra szar formában van...vagy Asamoahért 18.5 vagy Isla feléért 9.5,J.Martinez 12 M...továbbá a töltelék emberekért kifizetett,összeadva irdatlan összegek sem férnek bele a spórolás, vagy bármiféle tudatos koncepció elvébe.
Érdemi Utánpótlás képzésünk gyakorlatilag NINCS,ha már ennyire szajkózza mindegyik a gazdasági háttér kiépítésének fontosságát,akkor az utánpótlással kezdhetnének valamit,vagy inkább zárják be, mert igazából senki említésre méltót nem termelt ki az utóbbi 10 évben (vagy termelt,csak elkallódott).
Ha pénzzel nem tudjuk felvenni a versenyt az újgazdagokkal,akkor igazoljunk Pogba féle tehetséges fiatalokat, MÉG olcsón, amíg nem befutottak és vagy keresünk rajtuk egy rakat pénzt,vagy némelyikből hosszú távon is alapemberünk lehet.Emellé kell normális utánpózlás bázis.Ha egy évben mondjuk 10 fiatalból csak 1 válik be (akár mint csapattag,akár mint "árucikk"): már megérte.
Továbbá a nálunk felnövő játékosok árából lehetne venni már kész, kiforrott klasszisokat akár.
Nincs koncepció ! Ti látjátok az 5 év múlva felálló Juventust ? Mert én nem,1-2 esetleges kivételtől eltekintve.Na már most a legtöbb nagyágyúnál már most van olyan fiatal,übertehetséges vagy már befutott mag,akik 5,sőt 10 év múlva is meghatározó alapemberek lehetnek,lesznek.
Ez van akkor,ha csak az ingyenre,az olcsóra,a kiutáltra utazunk.
Nem lehet mindenkit 20 M alatt megvenni,a minőséget régen is meg kellett fizetni.
A kukázással nincsen bajom,mert fura mód eddig Ők váltak be legjobban,de mellé azért kéne 1-2 komoly igazolás is és/vagy évente 1-2 fiatal vétele/felhozatala a Primaveraból.
Mindegy,de számomra akkor is fura és bántó,hogy semmi konkrét elképzelés nem látszik azon,ami nálunk "csapatépítés" címszó alatt zajlik.

Abban legalább igazat mond,hogy olasz csapat nem most fog BL döntőt játszani,hihetetlen a lemaradás minden téren Európa elitjéhez képest.
1 Olasz csapat a BL 16 közt,az indulók közül a leggyengébb és ne legyen kétségünk afelől,hogy bárkit is kapnak az lesz számukra a végállomás.
Fura dolog ez, pár éve még fordítva volt, aki egy nagy Milant (még korábban minket) kapott,az szinte kezdett is megbarátkozni a kiesés gondolatával már a sorsolás pillanatában...

Szégyen,hogy idekever Conte egy szaros Sassuolot.Na ez csalódás öregem!

Az mondjuk tetszik,hogy Tevez mellett kiáll és egyet értek vele.

nortu30 2013.12.15. 10:57:35

Kinek mit jelent a kudarc, és mihez képest. A Juvénak KUDARC, hogy nem jut tovább egy ilyen csoportból. Minden egyéb csak duma. Ráadásul ilyen hozzáállással, hogy olasz csapat úgysem jut BL-döntőbe, hát nem tudom Conte mit keres még nálunk...

Apuleius 2013.12.15. 12:05:43

Gyenge egy nyilatkozta, na.

ToTTy-Juve 2013.12.15. 13:16:14

...bármennyire is vagyok optimista, ma nagyon félek a Sassuollé-ollétól.

venember83 2013.12.15. 13:19:48

"Ez már nem ugyanaz a Bajnokok Ligája, amelyikben annak idején én is játszottam, mivel olyan csapatokkal kell szembenézni, amelyekkel gazdasági téren nehéz felvenni a versenyt."

A Galata korántsem tartozik ezek közé, mégis a törökök jutottak tovább, nem az olasz rekordbajnok.

Rivendell 2013.12.15. 13:35:53

@venember83: nem mondanám,hogy ez nem az a BL,mint ami akkoriban volt,szerintem teljesen azonos vele,csak akkor a Juve nagy összegekkel játszadozott,akkor a Juve volt az,mint most mondjuk 1 Bayern...arabok szintjén akkor se voltunk,de mondjuk egy mostani Bayernén már igen,akkor ami bevétel volt azt szinte mind vissza is forgatták,ha megnézzük mennyit kaptunk Zizuért és mennyiért vásároltunk,akkor köszönő viszonyba sincsenek az összegek,pedig rekordért ment Zizu

Rivendell 2013.12.15. 13:38:19

most nem költünk annyit,mint a 2000-es évek előtt,pedig nem kicsi infláció volt azóta

Type-R 2013.12.15. 13:46:44

@neuropa: Igen, talán kicsit elfogultan írtam tegnap, de engem akkor is kiráz a hideg, ha ilyen "csoda" dolgokat olvasok.
Ha a visszajutás után nyerünk BL-t, az lett volna a csoda. Ha a mai, zsinórban kétszeres bajnok csapat, Tévezzel, Vidallal, Pogbával valahogy behúzza a BL-t, igazából azt sem nevezném csodának, max. meglepőnek.

ggbuffon 2013.12.15. 16:04:53

és mennyien nekemugrottak anno, mert azt mondtak h Mister Conte-val ne is álmodozzunk jó BL szereplésről..ez a pali beleszeretett önnön nagyságába, a tavalyi Bayern elleni kudarcból (az most mindegy h volt e reális esélyünk v sem, mert a visszavágón semmit nem próbált meg, csak végigbambulta h lekaszabolnak minket, illetve abból h csalóka volt ott is a "sima csoportelsőségünk" na meg h Celticet kaptunk 16 között) semmit sem okulva, nagy blamázst hajtott idén végre egy tavalyinál erősebb kerettel, egy tavalyinál gyengébb csoportban..

azt azért megkérdezném tőle, ha már megint a pénz a fő kifogás, h a Leverkusen , egy Atletico, egy Olimpiakosz ugyan mivel áll előrébb anyagilag mint mi?

Tony. 2013.12.15. 16:19:14

@ggbuffon: Jól beszélsz Gigi! Csak szerintem Conte-val hajlamos mindenki türelmesebb lenni, mert mégiscsak ő rángatott ki minket a szarból. Ezt nehéz lenne elfelejteni és így egyelőre még ez is belefér tőle.

ggbuffon 2013.12.15. 16:37:17

@Tony.: ideig-óráig bele is fér, illetve a Scudetto valóban menti a seggét, hisz tényleg a pokol bugyraiból jöttünk vissza, viszont az tagadhatatlan, h ez a Serie A nem az a Serie A ami teszem azt 10éve volt és asszem ez vitathatatlan.

Ami engem leginkább aggaszt és mindenhol ezt hangoztatom, h Conte futballfilozófiája gyakorlatilag visszafelé fejlődik, egyre inkább a biztonsági játék (ezért nem hajlandó szabadulni a 3 védős rendszertől, ezért játszottunk évvégén már gyakorlatilag 1 szem csatárral, aki pont Vucinic volt) felé orientálódik, amivel nemzetközi szinten nem megyünk semmire. Ott azért játszani is kellene (nézzük csak meg kik voltak az elmúlt 10év BL krémjében), ott nem igazán vannak bedarálható ellenfelek.

Amikor idejött, olyan volt mint most Rudy Garcia. Támadni mindenáron, labdabirtoklás, gyors kombinatív focival, ami szépen visszavedlett túlbiztosított, jónéhányszor játszhatatlan masszává..

Én nem látom h fejlődnénk.

Arról meg inkább nem is beszélek, h pl egy Vidal-t vajon meddig fogunk tudni megtartani ilyen köpedelemmel..

ggbuffon 2013.12.15. 16:41:57

egyébként nézzük meg a Madridi első félidőt...na ilyen játékot szeretnék..akkor is ilyet játszottunk (most tök mindegy h az 4-3-3) amikor idejött, csak akkor talán nem volt hozzá ennyi minőségi emberünk

Ő meg továbbra is erőlteti ezt a qrva 3-5-2-t wingbackek nélkül, raádásul idén bebizonyította a hátsó alakzat, h mindegy hányan vannak hátul, képesek vagyunk bohóc gólokra bárki ellen

JUVE76 2013.12.15. 21:22:41

@ggbuffon: +1! Egy kcsit félek, hogy Conte hasonló karriert fut be mint A. Villas-Boas.....

Rivendell 2013.12.16. 09:15:13

@JUVE76: benne van a pakliban,részemről nyáron fog eldőlni,hogy mire hivatott...az igazolásoknál,bár Boas azért 0la a szememben,mert ő az anyagi feltételeket mindenhol megkapta

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása