Marchisio: "További győzelmekre vágyom a Juventusszal"

A Juventus emblematikus, saját nevelésű játékosa, Claudio Marchisio ismét egyértelművé tette, hogy Torinóban képzeli el a jövőjét.

Marchisio Claudio_1.jpgAz Öreg Hölgy középpályását a nyáron többszörösen szóba hozták más csapatokkal, s közülük a pletykák szerint a Manchester United tűnt a legmakacsabb kérőnek.

"Húsz éve játszom a Juventusnál, s az elmúlt hét szezon során minden nyáron felmerült a nevem az átigazolási piacon." - nyilatkozta Marchisio.

"Természetesen nem tagadom, hogy hízelgő más klubok érdeklődése, hiszen ezek némelyike a világ legfontosabb és legnevesebb klubjai közé tartozik."

"Az érdeklődők megjelenése azt jelenti, hogy jó munkát végzek. Erre büszkének kell lennem, de nem beszéltem senkivel, s nincsen tudomásom tényleges ajánlatról."

"Éreztem egy kis csalódottságot a nyár folyamán, amiért a klub nem reagált a pletykákra, de aztán ez is megtörtént, s beszéltem az igazgatókkal."

"Soha sem tudhatod, hogy mi történik majd, s nem én lennék az első játékos, aki elhagyja azt a klubot, ahol felnőtt, de maradni akarok, s további győzelmeket akarok aratni a Juventusszal."

Marchisio már évek óta állandó kezdőjátékos Torinóban, azonban a tavaly berobbant Paul Pogba kiváló teljesítménye nyomán még keményebb munka vár rá az új szezonban.

"Az új érkezőket nagy szeretettel fogadjuk, a versengést a kezdőbe kerülésért hasonlóképpen." - folytatta Marchisio.

"Tudom, hogy sok középpályásunk van, s senki sem akar a kispadon ücsörögni. Ugyanakkor tudom azt is, hogy a napi munkával kell megharcolnunk a helyekért, edzésről edzésre. Meg kell mutatnod a képességeidet az edzőnek és saját magadnak is."

"Conte tudja, hogy mit nyújthatok, akár más pozícióban is, s tudja, hogy a rendelkezésére állok."

A legtöbb esetben Marchisio a középpálya közepén került bevetésre Andrea Pirlo és Arturo Vidal mellett, azonban néhány esetben előrébb is szerepet kapott a 3-5-1-1-es felállásban.

"Kiváló keretünk van. A régi játékosok és az újonnan érkezők egyaránt tudják, hogy mit kell tennünk a győzelem érdekében."

"Ebben a szezonban, az új érkezőknek és a múlt szezonban szerzett tapasztalatunknak köszönhetően, még határozottabban futunk majd neki a Bajnokok Ligájának. Tisztában vagyunk az erősségeinkkel."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr125438123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danimester1 2013.08.02. 07:19:52

Lehet sokan nem fognak egyetérteni velem,sőt megköveznek,de én egy jó ajánlat esetén elengedném.Tudjuk házon belül pótolni ez nem kérdéses,így az érte kapott pénzből ill. azt kiegészítve hozhatnánk a baloldalra minőséget.Szükségünk van még erősítésre és ha ez az ára mehet.Lenne helyette egy Pogba pl. aki szerintem pótolni tudná,ellenben a baloldalon Dc,Peluso akik nem képviselnek minőséget,Pepe meg még a jövő zenéje.Nem akarok senkit megbántani,de az nem érv mellette,hogy ő "mekkora Juventino" meg saját nevelés stb.Persze ha Marotta nem töketlenkedne és végre elzavarná a tölteléket ill. csinálna pénzt a csatárainkból nem lenne szükség az el vagy el nem adásáról beszélni.Szerintem így hogy megint hozott fiatalokat (akiket egyáltalán fogunk Juve mezben látni!?) nem tartom valószínűnek,hogy igazolni fogunk még.Esetleg ha lesz/lenne egy-egy olcsó üzlet.Abba meg bele sem akarok kezdeni,hogy ezeket a pénzeket elkölthettük volna okosabban is...

mpite 2013.08.02. 11:11:46

Én fogalmam sincs mit gondolok az ügyről.

Egyrészt manapság igenis ragaszkodni kell az ilyen hűséges, potenciális klubikonná váló játékosokhoz, egyre ritkább sajnos az ilyen.

Másfelől Marchisio soha nem ért 30 milliót (ha igaz a MU készülő ajánlata), ekkora összegből komoly erősítések érkezhetnének hiányposztokra.

Még szerencse, hogy nem én ülök Marotta helyén:)

Drughi Di Bianconeri 2013.08.02. 12:28:41

Valóban érdekes kérdés az övé.
Persze csupán elméleti síkon, hiszen Marchisio (a klub szemléletében): Érinthetetlen játékos.Klubikon, saját nevelés, ős Juventino stb-stb.
Kár,hogy a pályán ez ritkán mutatkozik meg.
Szeretem, mert nagyon szimpatikus ember, és nem is rossz játékos, de ha már "capitano futuro"nak aposztrofálja magát, akkor tehetne egy kicsit többet a hőn szeretett klubjáért, a pályán is, nem csak azon kívül !
Tardelli meg Conte utódjának tartják, hát mindkettő erős túlzás és jócskán Marcira nézve hízelgő.
Amúgy Marchisio legjellemzőbb skillje, a labdanélküli mozgása.Tehát klasszikus esete a "szürke eminenciás" játékosnak: elviszi az emberét, támadja a labdás embert, de leginkább a területet kontrollálja, és ha kell érkezik a kapu elé.
Számomra Marci nem a modern középpályás mintapéldánya, az sokkal inkább Vidal(aki a PÁLYÁN szvsz. nagyobb Juventino mint Marci,pedig 2 év az nem 20...), Schweinsteiger stb vonal.
Emberileg hatalmas karakter Marchisio, és valóban kell ilyen EMBER, akire felnézhetnek a fiatalok.
De a pályán ebből a nagy "Juventinoságból" kb. 1 szezon volt amikor megmutatkozott nála (nyilván a 2011/12es).
Szó mi szó, nem sírnék ha eladnánk, de morálisan nem lenne jó döntés.
Természetesen nem fogjuk eladni, minden hasonló cikk csak fikció.

A MU-val amúgy hónapok óta szóba hozzák a létező összes középpályást, mint: Fellaini,Cabaye,Modric,Fabregas, Gündogan,De Rossi, L.Gustavo és ugye Marchisio.Olyan ez,mint mikor velünk szóba hoztak minden 2. csatárt, vagy újabban 1 rakat bal hátvédet...
Eleve a MU inkább már a premier league-ben bizonyított playert keres,vagy Marcitól fiatalabbat és elérhetőbbet.
Szóval bárminemű "Marci a MU-hoz igazol" cikk, kacsa a négyzeten.

2013.08.03. 00:03:23

@mpite: A lófaszt...30 millióból olyan erősítés nem jöhetne,mint amiért megérné eladni Marchisio-t,több okból sem,vázolom a szemléletem:

1)Max akkor gondolkodnék el a dolgon,ha olyan lóvét sikerülne leakasztani,amiből már 50-60 milliós igazolásokra is futná,mert láthatjuk,hogy a legtöbb világklasszis vagy potenciális világklasszis milyen csillagászati összegekért vált klubot(Götze,Neymar,Bale,Falcao,Cavani,Illaramendi-mondjuk ő nemtom melyik bolygón ért 32 milliót,de mind1-James Rodriguez,Suarez,Jovetic,Willian...soroljam még)
2)Egész egyszerűen képtelen vagyok elhinni,hogy olyan fos gazdasági helyzetben van a klub,hogy nincs 30 milliónk egyetlen játékosra...ilyen Zunigákra meg felesleges pénzt kiadni,akkor inkább csapassa valami fiatal gyerecske aztán ki tudja,még akár be is válhat...egy szó,mint száz,világtalan igazolásokra értelmetlen lenne lecserélni egy Marchisio-t,akit egyébként imádnak a szurkolók,csak ti vergődtök azon,hogy ő alibizik,mert egyébként kurvára nem,azt elismerem,hogy nem élete szezonja volt a legutóbbi,de kurvára megérdemel még egy esélyt azok után,hogy a két hetedik hely után veretlen bajnokcsapat egyik legjobb játékosa volt!

2013.08.03. 00:10:26

Mi lett volna,ha egy rosszabb szezon után elküldtük volna Del Piero-t is máshova focizni...vagy Trezeguet-et?!Del Piero-t mindenki lesajnálta,mikor kettétörték a lábát,mint a szart,ha vele se lettünk volna türelmesek,akkor most itt se lennénk,maga a Juventus se lenne az,ami...az ilyen felelősségteljes döntések magát a klubot is meghatározzák,mert vagy úgy bánunk egy saját nevelésű egyébként jó(mert igenis jó játékos) játékosunkkal,hogy szarba se vesszük,vagy türelmesek vagyunk és lehetőséget adunk neki,hogy elérje ennél a klubnál,amit akar,biztos vagyok abban,hogy Marchisio saját ötlettől vezérelve nem menne el innen sehova,max akkor,ha elküldik!
Ez az én véleményem,lehet hülyének nézni,de én így látom!

Drughi Di Bianconeri 2013.08.03. 00:42:03

@fire06: Nem nézlek hülyének, de az nagyon-nagyon túlzó, sőt szinte fájó,hogy egy Marchisiot, a mindenkori Capitanohoz hasonlítasz.
Nem 1 gyengébb szezonja volt Marcikának, hanem mindössze 1 kiemelkedő...
Leírtam róla a véleményemet,hogy miben jó és miben nem, ezek tények, és független szimpátiától,hiszen alapvetően nekem is nagyon szimpatikus.

MDaniel98 2013.08.03. 09:46:06

Ne adjuk el,Marci meg játsszon jól és kész.:)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása