Antonio Conte kritikákról és az Olasz Kupáról

A Juventus vezetőedzője megelégelte a kritikákat, aminek hangot is adott a Lazio elleni Coppa Italia elődöntőt megelőzően. A Juventus dominanciája a bajnokságon belül megkérdőjelezhetetlennek tűnt, amíg a folyó év elején a zebrák kikaptak otthon az emberhátrányban játszó Sampdoria ellen, majd döntetlent játszottak a Parma ellen, amiknek köszönhetően a Lazio és a Napoli három pontra közelítette meg a torinói éllovast.

A kritikusoknak Antonio Conte és játékosai az AC Milan ellen a kupában aratott győzelemmel, majd a bajnokságban az Udinese magabiztos, 4-0 arányú győzelemmel válaszoltak, így a Juventusnak már öt pont az előnye a bajnokságban az üldözők előtt.

A Bianconeri több alkalommal is megnyerte az Olasz Kupát a múltban, szám szerint kilencszer, azonban a legutóbbi győzelem elég régen esett meg, az 1995-96-os szezonban viselhették utoljára a mezükön a kupagyőzelmet szimbolizáló nemzeti színű kokárdát.

Antonio Conte_sajtótájékoztató.jpgA tavaly lehetősége volt a torinóiaknak győzelmet aratni, azonban a döntőben a Napoli bizonyult jobbnak, így most Antonio Conte minden bizonnyal nem szűkölködik motivációban, és nagy reménnyel vág neki a Vladimir Petković és a Lazio által fémjelzett kihívásnak.

A torinói mester a következőket nyilatkozta a Juventus.com munkatársának: „Túl sok felénk irányuló kritikát hallottam az elmúlt hetekben. Az emberek válsághelyzetről beszélnek, mert nem nyertünk meg két meccset, a Sampdoriával és a Parmával szemben, annak ellenére, hogy a csapat jól teljesített.”

„Csak az eredmények alapján szabad megítélni minket. Én nyugodt vagyok, mivel látom, hogy mit értünk el eddig: vezetjük a bajnokságot, elődöntőt játszunk az Olasz Kupában már sorozatban másodjára, valamint továbbjutottunk a Bajnokok Ligájának csoportköréből is.”

A Lazio már a Napoli előtt, a 2004-es döntőben megállította a torinóiakat abban, hogy megnyerjék tizedik kupájukat, és Antonio Conte sem ment el szó nélkül amellett, hogy idén milyen erősnek tűnik a római csapat.

„Erős, kompakt, jól szervezett csapatról van szó, amely az összes csatornát lezárja, majd letámadja az ellenfelet” - nyilatkozta a Juventus edzője és legendája. „Nagyon erős játékosokból alkotott csapatról van szó, akik kemények és sok tapasztalattal rendelkeznek. Az idei Lazio nem más, mint a tavalyi év során befektetett minőségi munka eredménye.”

„Vladimir Petković keményen megdolgozott, hogy létrehozza ezt az alapot. Be kell vallanom, hogy nem sokat tudtam róla, mielőtt Olaszországba érkezett volna, és irigykedem a külföldön megszerzett tapasztalataira. Nagyon jól teljesít, és ezért gratulációt érdemel.”

A fővárosi csapat 2009-ben nyert utoljára Olasz Kupát, amikor is a Sampdoria együttesén kerekedtek felül a döntőben, és Vladimir Petkovic tudatában van annak, hogy a Juventus skalpjának megszerzésével megfelelő jelet küldene a másik két elődöntősnek, az AS Roma és az Inter Milan együttesének.

A Lazio edzője a következőt nyilatkozta a La Repubblicában: „Nem én vagyok az egyetlen, aki így vélekedik, mindenki arról beszél, hogy a Juventus az a csapat, amelyiket le kell győzni, és most ismét formába lendültek. Ők a legerősebb csapat, ez nem kérdéses, és mi jól teljesítünk, de ennél többre is képesek vagyunk. Nem engedhetünk a Juventus akaratának az elődöntőben, nekünk kell kezdeményeznünk.”

„Ez a két meccs különösen érdekesnek ígérkezik, és nekünk jobbnak kell lennünk a két meccs során, mint ők. A győzelemmel pedig európai színtérre is lépnénk. Fizikálisan jobbnak kell bizonyulnunk a torinóiaknál" - fejezte be nyilatkozatát a Boszniában született edző.

A másik ágon az Inter és a Roma csap össze, az Inter pedig a meccset megelőzően Rómában maradt, a Stadio Flaminioban edzettek a milánóiak a szerdai elődöntő előtt, amely csupán három nappal követi az Inter Stadio Olimpicóban elért 1-1 arányú döntetlenjét.

Érdekes módon az Inter és a Roma 2005 és 2010 között öt döntőt is játszott, azonban a statisztika a milánóiak mellett szól, akik a legutóbbi három alkalommal győzelmeskedtek drámai mérkőzéseket követően.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr525033039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása