Conte: "Írjunk történelmet!"

Egy kis visszatekintés a szerdai mérkőzésre.

Antonio Conte egyre közelebb érezheti a végső bajnoki győzelmet, miután a Juventus győzni tudott a Cesena vendégeként is.

"A toll már az asztalon van, most történelmet írhatunk."

A Bianconeri megtartotta három pontos előnyét a Milannal szemben, miután Borriello góljával legyőzték a kiesésre ítélt Cesenát, így továbbra is vezetik a tabellát.

A meccs rosszul kezdődött, Andrea Pirlo ugyanis büntetőt hibázott.

"A tizenegyesnek semmi hatása nem volt a játékra. Alig kilenc perccel a játék megkezdése után történt, és még az egész mérkőzés előttünk állt. Persze ha már az elején gólt szereztünk volna, akkor a Cesenának jobban ki kellett volna nyílnia, és egy egészen más mérkőzés lehetett volna."

"Valószínűleg egyébként Arturo Vidal fogja lőni legközelebb a büntetőt. A legjobb az egészben, hogy ebben az idényben nagyon kevés tizenegyest kaptunk, az edzések végén a játékosok mégis maradtak még gyakorolni a büntető rúgást. Mondtam is nekik, hogy teljesen felesleges, úgysem ítélnek nekünk büntetőt. Erre két mérkőzésen kihagyunk két tizenegyest is. De végül nyertünk. Szóval rendben van."

Boriellót januári érkezése óta kritizálják a rajongók, de most megszerezte első gólját a Juve színeiben, és utána egyből edzőjéhez rohant, hogy átölelje.

"Hogy őszinte legyek, már nagyon kijárt neki ez a gól. Nem a legjobb formájában érkezett, nagyon keményen dolgozott, hogy ugyanarra a szintre kerüljön, mint a többiek, és nagyon sajnálom, hogy ilyen fogadtatásban részesült. Leültünk beszélni a mérkőzés után, én nagyon is tisztában vagyok a tehetségével. Megérdemli ezt az örömet, miután annyit dolgozott."

"Nehéz dolgunk volt, az ellenfél tizenegy emberrel védekezett, de érett játékot mutattunk be, és ezen a próbatételen is átmentünk. Vért izzadunk a Cesena ellen, akik mindent megtettek, hogy megállítsanak bennünket."

Végül a Milan is nyerni tudott a Genoa ellen, de a Juve megőrizte három pontos előnyét.

"Megmondtam a fiúknak, hogy csak és kizárólag a saját eredményeinkre koncentráljanak, tegyenek meg mindent a célért, és nem lesz mit bánniuk."

"Egy évvel ezelőtt nem volt semmink. Most egy terített asztalnál ülünk, ami számunkra szokatlan, és enni akarunk! Sok más lakomát láttunk a múltban, és a fiúk most ki vannak éhezve."

"Rendkívüli lehetőség áll előttünk. Akár azt is mondhatjuk, egyedülálló. A toll az asztalon van, és mi írhatjuk a történelmet!"

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr74655285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása