Ibrahimović önéletrajza

Zlatan Ibrahimović önéletrajzában szó esik a 2006-os Calciopoliról, Luciano Moggi könnyeiről, és az Inter klánjairól is.

Zlatan Ibrahimović

A jelenleg a Milanban futballozó svéd játékos önéletrajzi könyve, az Io Ibra (Én, Ibra) pénteken jelenik meg, de a Gazzetta dello Sport már most közzétett belőle néhány érdekes részletet.

A Calciopoliról például így ír Ibrahimović:

"Az egész egy baromság volt, vagy legalábbis a legnagyobb része. Hogy a bírók nekünk kedveztek volna? Ó, ugyan már! A pályán értünk el mindent. Mi küzdöttünk, mi kockáztattuk a sérüléseket, a bírók nem segítettek semmit. Egy rakás sz*ar ez az egész."

A bundabotrány Luciano Moggi, a Juventus igazgatójának lehallgatott telefonbeszélgetésein alapult. Könyvében Ibrahimović mesél arról is, mi történt a vezetők és a játékosok válságtanácskozásán.

"Moggi elkezdett sírni, ott, mindenki előtt. Olyan volt, mintha gyomron vágtak volna. Azelőtt még sosem láttam gyengének. Ezt az embert korábban mindig az erő és hatalom légköre vette körül. Sajnálatot éreztem iránta."

"Amikor először találkoztam vele, egy nagyon elegáns öltönyt viselt, és szivarozott. Azonnal tudtad, hogy egy hatalmas ember áll előtted."

Ibra 2006-ban hagyta el a Juventust, amikor a klubot a Serie B-be száműzték, és a nagy rivális Interhez igazolt.

A svéd válogatott támadó a milánóiaknál a brazil és argentin játékosok rivalizálásával szembesült.

"Az Internél az volt az igazi kihívás, hogy megszüntessük a klikkeket. Már az első naptól kezdve utáltam ezt az egészet. Minden csapat jobb teljesítményre képes, ha egységesek a játékosok. Az Internél pont az ellenkezője volt."

"Egyenesen Massimo Morattihoz mentem, és elmondtam neki, hogy véget kell vetnünk ezeknek az átkozott klánoknak. Egyszerűen nem lehet úgy győzni, ha az öltözőben nincs összhang."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr844654437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása