Moggi: "Most beszéljen az Inter csalásról!"

Luciano Moggit 2006-ban a Calciopoli főbűnösének kiáltották ki, ám most nagyon élvezi az Inter egyre valószínűbbnek tűnő bukását.

"Lássuk, hogy még mindig csalásról beszélnek-e az Internél!"

Luciano Moggi

A Juventus egykori igazgatója volt a 2006-os események kulcsfigurája, akit nemrég örökre eltiltottak a futball világától.

Az Olasz Futballszövetség tegnapi bejelentése szerint a Nápolyban zajló, Calciopoli 2-nek nevezett per során előkerült lehallgatások az Inter elleni bizonyítékokat tártak fel, melyek alapján valószínűsíthető, hogy a milánói kék-feketék vezetői is rendszeresen beszéltek a bírók kijelöléséért felelős szakemberekkel.

"Végre sikerült kihúzni a Szövetségből az igazságot, de tudom, hogy még időre van szükség ahhoz a győzelemhez, amit én várok." - mondta Moggi a Tuttosportnak.

"Ha azt nézzük, mit okoztak nekem és a Juventusnak, ennél sokkal többet várok."

Mivel 2006-os eseményekről van szó, az Olaszországban érvényes elévülési idő miatt nem lehet kötelezni már az Intert, hogy adja vissza a nekik ítélt bajnoki címet.

"Már annak is örülök, hogy végre meghallgatott valaki. Sajnálom, hogy ezek a dolgok csak most derülnek ki, mivel már 2006-ban is ugyanezt állítottam."

"Ha Moratti helyében lettem volna, biztosan nem mondogatom mindenkinek, hogy csak az én klubom volt tiszta és őszinte az elmúlt években. Az új bizonyítékok előkerülésével ezek a mondatok még bántóbbak."

"Sőt, ha Moratti tényleg annyira hisz az őszinteségében, felejtsük el az elévülést! Indítsunk újabb pert!"

"Emlékszem az Inter játékosainak bajnoki címet ünneplő dalára: Csalás nélkül nyertünk... Talán ideje lenne valami új dalt kitalálniuk."

A mostani fejleményekre is csak azért kerülhetett sor, mert a Nápolyban zajló per során Moggi ügyvédei felkutatták és bemutatták az Interre nézve terhelő lehallgatásokat.

"Nagy hibát követtek el, amikor megpróbáltak tönkretenni. Azt hitték, végem van a 2006-os Calciopoli után, de még mindig itt vagyok. Bundabotrányt akartak? Rendben, akkor most megkapják. Sokan fognak még sírni, sokaknak magyarázkodniuk kell, és jobb, ha mindenki készenlétben áll..."

Közben az Olasz Játékvezetői Szövetség elnöke, Renzo Ulivieri is megszólalt az ügyben. Szerinte az Internek önként kellene visszaadnia a 2006-os Scudettót.

"Remélem, hogy az Inter elég nemes, és a józan észre hallgatnak ebben az ügyben. Úgy vélem, hogy önként kellene visszaadniuk a 2006-os bajnoki címet. Ezzel tiszteletet tudnának maguknak kiharcolni."

"Nem akarok beleszólni, mit kellene tenni ebben az ügyben a Szövetségi Bíróságnak, nem az én tisztem megítélni."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr564653943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya 2011.07.06. 13:56:45

tisztára mint 1 krimi xD

Ruida 2011.07.06. 14:22:30

Rengeteg érdekes dolgot olvastam tegnap este ezzel kapcsolatban, és egy cikket figyelmetekbe ajánlanék: http://lavecchiasignora.blog.hu/2009/07/20/osszeeskuves_elmeletek_es_a_calciopoli

Ismeretlen_122894 2011.07.06. 14:26:30

ha a bajnoki címeiket nem is veszik el, a kártérítésre lehet esélyünk, hiszen ezek szerint teljesen megalapozatlanul jutottunk ekkora hátrányba, kiváncsi vagyok, lesz-e szankció az interrel szemben, illetve hogy felmerül-e a mi kompenzációnk

Ismeretlen_108746 2011.07.06. 14:40:15

Ha jól értem,az ügy jogilag elévült(ez vicc egyébként),ergo az Inter döntése, hogy lemond-e a bajnoki címről. Ez nyilvánvalóan nem fog megtörténni,mert ez azt is jelentené, hogy Moratti-nak távoznia kellene, s vállalni a jogi következményeket.

Baggio 2011.07.06. 14:44:36

cupp cupp köcsög interesek...visszanyal a fagyi...de nem ám kicsit...morálisan kicsit szopik a patkányképű:-))) erre vártunk már mióta...most nyomják az interesek,hogy a levegőből szedjük,mik írjuk minimum annyira csaltatok

ToTTy 2011.07.06. 14:54:16

Szinte teljesen biztos, hogy a Juve nem fog kompenzációt kapni, mert akkor a bíróság és a Futball szövetség is a saját szájába kakilna. Az Inter sem fog kapni az elévülés miatt komolyabb büntetést, esetleg pár vezetőt szintén eltiltanak 1-2 évre. Az egyetlen dolog, amit még nyerni lehet az csak egy pici fricska az Internek és esetleg Mogginak egy kis büszkeség. Ezért pedig nem biztos, hogy megéri még lejjebb rombolni az olasz bajnokság hírnevét, már így is a béka segge alatt van. Ezért is nem indulhat idén a Juve nemzetközi kupában (mern nem közvetlenül, de van kapcsolat a két dolog között). Az pedig, hogy a többi csapatot is belevonják, az egyáltalán nem szép és telhjesen fölüösleges, hisz már ők sem lesznek büntetve az elévülés miatt. Lehet jobb lenne már hagyni, hogy elfelejtség ezt a szégyenteljes dolgot.

Baggio 2011.07.06. 14:58:34

ezt nem szabad hagyni.... folytatni kell..Inter csak kapja meg azt a lejárató kampányt,mint amit mi kaptunk...nem lesz büntetve,de erkölcsi hulladékokká avanzsálnak és ez enkünk elég is....szerinted moggi hagyni fogja? a frászt..itt az idő..gyerünk előre..ő kicsit befogatja a pofájukat..a juve meg a bajnokságban 1el hátrébb szorítja az intert:-) nem kell a 2006-os bajnoki cím..se kártérítés,mert tuti volt simli a részünkről is,de akkor ne 1olyan csapat kapja amely minimum annyira sáros,mint mi és üvöltözzön,hogy milyen tiszták vagyunk....

Baggio 2011.07.06. 15:06:03

amúgy a kép az zseniális:-)

Ismeretlen_102246 2011.07.06. 15:06:11

@ToTTy: Ha egy kicsit is bele próbálod magad élni a dolgokba, akkor másként látnád. Nem nehéz egy példával élni: Ha közösen egy csoportban mindannyian elkövettek hasonló ténykedéseket és aztán csak te kerülsz egyik csoporttársad miatt bíróság elé, akkor a csoporttársad: áruló, te pedig bűnbak vagy. Meddig tudnál ezzel együtt élni? Moggit maximálisan megértem és örülök neki, hogy ez kirobbant. Az Internek nem kell nagyot kapnia, de kötelezném őket egy nyilvános bocsánatkérésre, egy szezonban nem engedném nekik az igazolást és 30 pont hátránnyal indítanám őket a bajnokságban. Ez a minimum és ennyivel én be is érném. A valódi vádjaim a következőek: Hazgugságok, mérvadó tények elhallgatása, gonosz cselszövés általi érdemszerzés, egy hatalmas múltú rivális csapat megalázása, meggyengítése és így az olasz foci szakadék szélére taszítása.

Ismeretlen_164215 2011.07.06. 15:07:07

@Apuleius: Milyen jogi következmény, ha az ügy elévült? :) Sok értelmét nem látom ennek az egésznek, igazság nem lesz, az Intert büntetni nem fogják, a Juve semmiféle kárpótláshoz nem fog jutni. Megértem Moggit, mert őt hurcolták meg, de ennek kézzel fogható értelme nincs.

babuci 2011.07.06. 15:14:21

a jó öreg moggi h kitette:D háháhá:D fasszopó inter!:D

Ismeretlen_22017 2011.07.06. 15:18:12

Márpedig, ha Nápolyban a bíróság kimondja, amit ki kell mondani, akkor Moggiék elgondolkodhatnak egy újabb peren... természetesen nem az Inter, hanem a Szövetség ellen. Ugyanígy a Juventus is.

epaska 2011.07.06. 15:33:49

Én azt hiába magyarázom a haveroknak, hogy nem csak a Juve volt ebben benne, meg sem hallgatják, csak azt mondják h csalók vagyunk. Mindenki elkönyvelt minket egy bundázó csapatnak és kész, teljesen mindegy, hogy mi lesz ennek a vége.

Ismeretlen_114321 2011.07.06. 15:52:57

Azt még el tudom fogadni, hogy a nagyarcú interszurkolók erősen fikázzák a Juvét a Calciopoli óta, de mikor a milanos teszi ugyanezt, azt végképp nem értem, holott ők is büntetve lettek. Arról nem is beszélve, hogy a futballhoz csak felületesen értő, vagy a futballt felületesen követő Barca, meg Chelsea szurkoló ismerőseim sokszor számon kérik rajtam, hogy hát hányadik is lett a Juventus a bajnokságban? Meg meddig ment a BL-ben? Azt elfelejtik, hogy 2005-2006 előtt a Zebrák ott voltak mindenhol az első, második helyeken, a Barca 2005 előtt csak a közelében volt a BL-döntőknek, a Chelsea csak azóta csapat, mióta pénz van, de még így sem nyernek semmit, a 2005 óta L'pool szurkolókról meg nem is beszélek. Biztos én vagyok naiv, de nagyon szeretnék olyan világban élni, ahol a szurkolók tisztelik egymást, és egymás csapatát :( :)

Juveen 2011.07.06. 15:54:51

A nyilvános bocsánatkéréssel megelégednék én is,de azt nem szeretném ha kizárnák az Intert..azt szeretném ha a PÁLYÁN vennénk rajtuk revansot,oda vissza csúnya alázással a szurkolóik előtt..és hogy előttük végezzünk a bajnokságban! Kártérítést úgy sem kapunk,pedig bele sem merek gondolni mekkora kár érhetett minket anyagi,és erkölcsi téren! Bizonyára mi is sárosak voltunk,de NEM kellett volna ezt tenni a Juventus-al!..mert azóta lett gyenge a Seria A,mióta kizártak minket! Talán már mi lennénk azok,akik most a Barca,megmaradt volna a 4. bL hely is. A FIGC tökön rúgta saját magát! Gianni ezt SOHA SEM HAGYTA VOLNA,de ez a töketlen Elkann..pfff..De talpra állunk,mert ez a Juventus,nem a sza.os Inter.. Nekünk így is lesz SAJÁT stadionunk,az Internek soha..Ugyan már..hol vannak ők hozzánk képest..sehol.. Forza JUVE.. UI:ha esetleg valakinek van elképzelése a károk anyagi részéről közvetlenül,és közvetve idáig számszerűsítve..szívesen olvasgatnám..csak úgy kb..

Juveen 2011.07.06. 15:54:54

A nyilvános bocsánatkéréssel megelégednék én is,de azt nem szeretném ha kizárnák az Intert..azt szeretném ha a PÁLYÁN vennénk rajtuk revansot,oda vissza csúnya alázással a szurkolóik előtt..és hogy előttük végezzünk a bajnokságban! Kártérítést úgy sem kapunk,pedig bele sem merek gondolni mekkora kár érhetett minket anyagi,és erkölcsi téren! Bizonyára mi is sárosak voltunk,de NEM kellett volna ezt tenni a Juventus-al!..mert azóta lett gyenge a Seria A,mióta kizártak minket! Talán már mi lennénk azok,akik most a Barca,megmaradt volna a 4. bL hely is. A FIGC tökön rúgta saját magát! Gianni ezt SOHA SEM HAGYTA VOLNA,de ez a töketlen Elkann..pfff..De talpra állunk,mert ez a Juventus,nem a sza.os Inter.. Nekünk így is lesz SAJÁT stadionunk,az Internek soha..Ugyan már..hol vannak ők hozzánk képest..sehol.. Forza JUVE.. UI:ha esetleg valakinek van elképzelése a károk anyagi részéről közvetlenül,és közvetve idáig számszerűsítve..szívesen olvasgatnám..csak úgy kb..

Ismeretlen_108746 2011.07.06. 16:02:18

@venember83: Éppen ezért írtam,hogy ebben az esetben Morattinak személyesen is "vállalnia" (értsd önként vállalnia)kellene a következményeket, vagyis el kellene tűnnie a labdarúgásból, Moggi-hoz hasonlóan. Az elítélt bűnösök általában nem vállalják, hanem kapják a büntetést.

Ismeretlen_108746 2011.07.06. 16:05:40

Amúgy azért azt érdemes szem előtt tartani, hogy jogilag szó nincs róla, hogy a Juventus ebben az ügyben tisztázhatná magát. Itt az a kérdés,hogy sikerül-e bebizonyítani, hogy az Inter IS bűnös.

Ismeretlen_108746 2011.07.06. 16:05:43

Amúgy azért azt érdemes szem előtt tartani, hogy jogilag szó nincs róla, hogy a Juventus ebben az ügyben tisztázhatná magát. Itt az a kérdés,hogy sikerül-e bebizonyítani, hogy az Inter IS bűnös.

Ismeretlen_122894 2011.07.06. 16:06:25

ha lesz valami jogerős papír, hogy az inter is sáros, akkor szerinterm eséllyel lehet perelni a szövetséget bíróság előtt, azaz nem a szövetség döntése lesz, hogy fizet-e. moratti pedig visszahúzhatná a picit fülét és farkát...

Ismeretlen_128760 2011.07.06. 17:44:50

Moggi is egy mocskos maffiózó, azért szívünk mélyén mi is tudjuk. Moratti kezében nagyobb hatalom volt, így sikerült Calciopoli révén félreállítani Moggi-t és a Juventus-t. Jelen állás szerint minimum 5 évre. Én lennék az egyik legboldogabb, ha egy papíron kívül, miszerint az inter is bűnös, nagyobb látszatja lenne a jelenlegi eseményeknek, de sajnos erre kevés az esély...

Ismeretlen_183096 2011.07.06. 17:54:17

Lehet hogy Moggi is maffiozó de leszarom...Juvés maffiozó!! Amúgy tényleg rohadt jó ez a kép xD INTERISTA PEZZO DI MERDA!!

Ismeretlen_137164 2011.07.06. 19:29:02

Adná Isten hogy igazság legyen!!! Nem is tudom mit csinálnék örömömben. Valószínüleg jobban megutálnám az intert..... habár ennél jobban már nem is lehet!!! forza juveeeeeeee

juve94 2011.07.06. 21:25:50

Nagyon nagy tanár :D kezdem egyre jobban kedvelni!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (918) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9923) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4166) mercato (4145) nyilatkozat (7446) Olasz Kupa (328) összefoglaló (412) pletyka (4175) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása