Juventus-Lazio 2-1

A forduló rangadójára került sor vasárnap este a torinói Olimpicóban.

Milos Krasic

A bajnokság 3. helyén álló Juventus a 2. helyezett Laziót fogadta. A Lazio 4 forduló óta veretlen volt, a legutóbbi bajnokijukon a címvédő Internazionale ellen győztek 3-1-re Rómában.

A Juventus a Palermo elleni hazai vereség óta nem szenvedett vereséget a bajnokságban, így a mérkőzés előtt már egy 11 meccses veretlenségi szériánál tartott.

A forduló rangadójára került sor vasárnap este a torinói Olimpicóban.

Milos Krasic

A bajnokság 3. helyén álló Juventus a 2. helyezett Laziót fogadta. A Lazio 4 forduló óta veretlen volt, a legutóbbi bajnokijukon a címvédő Internazionale ellen győztek 3-1-re Rómában.

A Juventus a Palermo elleni hazai vereség óta nem szenvedett vereséget a bajnokságban, így a mérkőzés előtt már egy 11 meccses veretlenségi szériánál tartott.

A találkozót nagyszerűen kezdte a Juventus, a 2. percben Aquilani szögletéből Chiellini egy fejesgóllal szerzett vezetést a hazai csapatnak. 1-0

A gólt követő néhány percben továbbra is a Juventus irányította a játékot, Krasić beadását a rövid oldalon érkező Quagliarella lőtte mellé-fölé a 8. percben. 4 perc múlva viszont a Lazio próbálkozott, Mauri indult be a védők mögé, és érkezett is a labda, viszont nem tudta levenni, így odalett a lehetőség.

A 14. percben azonban egyenlített a Lazio: egy jobboldali szögletre nem a legjobban jött ki Storari, a labdát a keveredésben Zaratének passzolták, aki a visszafelé vetődő Storari mellett a hosszú sarokba lőtt. 1-1

Egyből a gól után Floccari ugrott ki, Chiellini mellől lőtt, azonban lövése nem sokkal, de elkerülte a kaput. Ezt követően azonban ismét a Juventus akarata érvényesült, amit előbb Aquilani sorfalon megpattanó és a kapufáról szögletre vágódó szabadrúgása, majd Krasić éppencsak fölészálló emelése bizonyított.

A félidő hátralévő részére egy kissé alábbhagyott az elején tapasztalt lendület, igaz, a 42. percben Quagliarella a 16-oson belülről lőhetett, azonban egy védő blokkolta a lövést, így 1-1-gyel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidő első felében alig akadt említésre méltó esemény, a 49. percben Aquliani lövését védte Muslera, ezt követően a 73. percben a csereként pályára lépő Simone Pepe lövésénél mentett Muslera, a kipattanót Krasić nem tudta egyből rálőni, így oda lett a helyzet.

A 80. percben ismét Pepe próbálkozott, de ez ismét csak nem okozott gondot az uruguayi kapusnak. 5 perccel később Zárate lövését Storari magabiztosan védte.

A 4 perces hosszabbítás 1 percében a jobb oldalról meginduló Krasićot Cavanda még éppen a büntetőterületen kívül rúgta fel, jöhetett a jogos szabadrúgás és a sárga. Arról a helyről mindenki beadásra számított, azonban Del Piero kapura lőtt, de Muslera bravúrral hárított.

Majd a Juventus keretbe zárta a mérkőzést! Sissoko adott egy nagyszerű, hosszú passzt Krasićnak, aki ismét elment Cavanda mellett, majd kivárt, tolt egyet a labdán a 16-oson belül, végül megpróbálta a már majdnem elvetődő Muslera mögött keresztbe tenni a labdát a kapu előtt, de a kapus úgy ért bele a labdába, hogy az a gólvonal mögé esett. 2-1!

Győzelmével a Juventus feljött a tabella második helyére, 6 ponttal van lemaradva az ismét győzelmet arató Milantól, és azonos ponttal, de jobb gólkülönbséggel áll, mint a Lazio és a Napoli.

JUVENTUS - LAZIO 2-1

Összegzés:

Gólok: Chiellini (2'), Krasić (94') ill. Zarate (15')

Sárga lapok: Brocchi (53'), Felipe Melo (61'), Cavanda (91')

JUVENTUS: Storari - Sørensen, Bonucci, Chiellini, Grosso - Krasić, Aquilani (Sissoko 88'), Felipe Melo, Marchisio (Pepe 67') - Iaquinta, Quagliarella (Del Piero 69').

Fel nem használt cserék: Manninger, Legrottaglie, Motta, Traoré.

Edző: Del Neri.

LAZIO: Muslera - Lichsteiner, Biava (Diakité 61'), Dias, Cavanda - Mauri (Ledesma 87'), Brocchi, Hernanes, Matuzalem, Zarate (Del Nero 89') - Floccari

Fel nem használt cserék: Berni, Bresciano, Kozak, Rocchi.

Edző: Reja.

Bíró: Tagliavento.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr804653236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_171812 2010.12.12. 23:56:32

nagyon belelendültél kambuc, de amugy aki nem látta a meccset annak jo, szoval jow! :D

ToMi015 2010.12.13. 00:00:48

Gratulálok a csapatnak, megérdemelt győzelmet arattunk egy jó, hajtós mérkőzésen!!! Sok helyzet kimaradt, a végén Krasic -aki óriási igazolás volt- megmentette a csapatot... Ez nagyon kellett lélektani szempontból is! Hihetetlen Krasic milyen jó, biztos vagyok benne, hogy egy gazdag klub megpróbálja majd elvinni a szezon végén, de lehet hogy már a télen is bepróbálkoznak. Viszont semennyiért nem szabad elengedni!!! Igaza volt a CSKA Moszkvának: tényleg ér 18-at, amennyiért akarták adni. Bravo hogy végül is csak elhozta Marotta bácsi 15ért! :) Sorensen egyébként meg jobb mint Motta, remélem megvesszük a Lingbytől, ha jól tudom valami nagyon banális ára van, én 130.000 euróra emlékszem ami szerepel az opcióban (mert úgy tudom opciós joggal van nálunk), bár ha akkor nem fixálták le az árát, a Lingby biztos elkér legalább 1 misit érte, de azt is nyugodtan megéri! Quagliarella és Aquilani megvétele is alap dolog kell, hogy legyen! Pepe nem hiszem hogy kell, helyette jöhetne Balázs, szerintem igenis tudna a csapat játékához hozzátenni! Motta-t sem kell megtartani, helyette ott lesz Sorensen és lehet venni még valakit. És ami nagyon szükséges: egy klasszis csatár! Mert Iaquintanak nem megy a gólszerzés, Alex se mai gyerek. Ja, és az a csatár Amauri helyére jöjjön, őt meg el kell adni a belga második ligába levezetni!

Ismeretlen_125576 2010.12.13. 00:29:18

Hát igen, ez a győzelem, főleg egy ilyen utolsó másodperces már nagyon kellett a csapatnak. Szerintem egyértelműen jobban is játszottunk, mint a Lazio, csakhát Storari első nagyobbacska hibájából egyből gólt kaptunk, utána meg semmi sem akart sikerülni. kapsy: főleg a győztes gól után volt kedvem is írni :D ToMi015: nagyjából egyetértek azokkal, amiket leírtál, még annyi kiegészítést tennék, hogy a csatársornak egy nagy vérfrissítésre van szüksége, mivel azt tudjuk, hogy Amauri gyenge (szerencsére sérült), Iaquinta meccsek óta bizonyítja, hogy használhatatlan, rosszabb mint egy mágnes azon vége, amelyik taszít :S A mai meccsen is megörültem, mikor megláttam, hogy 9-10-es csere, erre utána látom lemenni Fabiót... -.- Szóval én egyértelműen a csatárkérdésre állnék rá akár már a téli átigazolási időszakban.

tomsz 2010.12.13. 08:49:50

Gyerekek, nagyon tetszett a tegnapi meccs! Végre egy futballozni akaró csapatot láttam! Felszínre került az átigazolási szezon is! Nekem az a véleményem, hogy egy balbekk kellene nagyon többre nem is lesz nagyon pénz, mivel Aquilani,Q kölcsönben van itt nálunk, és oda kell a pénz! Nagyon örülnék Dzsudzsinak a bal szélen, és akkor ha mondjuk Amauri 2 oldalról kapná a beadásokat, akkor talán ős is szerezne pár gólt! Ha elhozzuk Dzsudzsit Amauri maradjon sztem! Vagy egy olyan valaki kell, aki elöl megtartja a labdát, le is tudja fejelni a többieknek, sőt a kaput is eltalálja(mondjuk Crouch:D:D:D:D)!

tudojuve 2010.12.13. 08:51:21

Nagyon örülök a győzelemnek, égre olyan helyen vagyunk ami elfogadható lenne a bajnokság végén. Viszont az is egyértelmű, hogy a csatárposztot majdnem teljes egészében ki kell cserélni. Q maradhat, Alex meg a kora miatt esetleg ilyen 5. csatárnak. Abszolut Dzeko lenne az ideális játékos számunkra. Jó befektetés, és klasszis csatár. Ha őt nem sikerülne elhozni akkor LLorrentet próbálnám meg Bilbaobol. Ő valamivel olcsóbb lenne. Sorensent meg kell venni mindenképp, bár ő nem szélső védő ez látszik. Ha már szélső védő akkor Eboue...Baloldalra Dzsudzsi és ANti. Megvan az erős mag, így már reménykedhetünk a fejlődésben.

Nor82 2010.12.13. 09:30:33

Igen nagyon jót tehet a csapatnak a tegnapi gyözelem!De emberek Iaqinta mit keres a páján nem látok tüzet a szemében!Igazábol mondjuk mintha ott sem lett volna!Del piero 15 perc alatt töbet tett a játékhoz mint ő!Nagyon kellene egy jó befejező csatár aki nem csak a kezét tárja szét hanem harcol a gyözelemét!Gratulálok a csapatnak csak igy tovább!Krasic meg egy isteni vétel volt már sokadszor bizonyitja!

Ismeretlen_149085 2010.12.13. 09:42:11

Nagyszerű győzelem volt, de a helyzetkihasználáson még mindig van mit javítani, illetve most már zsinórban harmadik meccse kapunk gólt. Ezek lényegében a két gyenge posztból (balhátvéd meg befejező csatár) fakadnak. Sajnos szerintem se lesz pénz komolyabb igazolásokra, pedig csak ennek a két posztnak a megerősítése hiányzik ahhoz, hogy igazán komoly célokról álmodhassunk. "Arról a helyről mindenki beadásra számított, azonban Del Piero kapura lőtt, de Muslera bravúrral hárított." Annyira éreztem, hogy onnan is rátűzi :)

Ismeretlen_149053 2010.12.13. 09:57:24

Nem értem, hogy miért nem Traore játszik??? Rövid távon szükség van egy bal bekkre és egy csatára, nyáron pedig muszáj lenne igazolnunk 2-3 Krasic kaliberű játékost. Hosszú távon azt sem szabad elfelejteni, hogy a szuper csapatoknak minden pozícióra szinte két hasonló szintű játékosa van…. ettől mi még nagyon messze vagyunk, de erre is törekedni kellene. Jelenleg talán a középpályánk és a kapus pozíciónk oké ( bár oda is kell majd egy fiatal kapus is 1-2 éven belül). Pont ezért nem szabadna ( ha csak nem akar elmenni nagyon) Sissokot eladni. Viszont jó lenne ha már télen eladnánk azokat a játékosokat akik nem játszanak, és amúgy sem képviselnek minőséget. Helyettük inkább a fiatalokat tartanám meg vésztartaléknak. Forza Juventus!

Ismeretlen_150170 2010.12.13. 10:27:42

Ez a győzelem is csak azt bizonyítja hogy idén harcba szállhatunk a scudetto-ért! Csak egy értelmes csatárt és egy balszélsőt kell vennünk! Jaki nem lehet elsőszámú csatár és az se megoldás hogy Marchi játszik a bal szélen!

west 2010.12.13. 10:39:13

Szerintem nem lenne azzal gond hogy Marcisio játszik balszélen ha lenne egy értelmes balhátvédünk végre

Ismeretlen_125576 2010.12.13. 10:40:07

pedronegro: gyakorlatilag minden szavaddal egyetértek (csak most már a Milannak is kéne hibáznia :P). Grossónak én nem emlékszem, hogy lett volna tegnap egy értelmes beadása, Marchisio nem szélső, ez egyértelmű, Iaquinta meg nem csatár, ez is nyilvánvaló :S Így gyakorlatilag nincs balszélünk, amikor bejött Pepe, egyből megélénkült a második félidei langyos játék. tudojuve véleményével is egyetértek, mivel a csatársorunk (van nekünk olyan?!) siralmas. Quagliarella eddig elfogadható teljesítményt nyújt, most egy gyengébb periódusban van, ez mindenkinél előfordul. Ahogy fentebb írtam, Iaquinta nulla, Amauri még jó is, hogy sérült, Del Piero meg annak jó, amit tegnap is mutatott, beáll 20-30 percre, és egy új impulzust ad a csapatnak, néha megfejelve egy-egy góllal mondjuk. Így sztem egy csatárt mindenképpen kell igazolni már télen, aztán baloldalra valakit. Azért írok baloldalt, mert igazából balközéppályára is kéne, meg balvédőbe is (igaz, hogy annak ott van De Ceglie, dehát most is sérült :S). Balvédőbe ha tudnánk egy univerzális játékost igazolni, aki védekezésben is elég jó, illetve tudja is segíteni a támadásokat is, akkor rövid távon, hangsúlyozom, rövid távon Marchisio is megoldás balközéppályára. Hosszú távon nem.

west 2010.12.13. 10:45:35

Nem tudja egyébként valaki hogy Melonak most jött össze a sárga lapos limit sajna?

Ismeretlen_125576 2010.12.13. 10:45:56

Egy kis statisztika: a szeptember 23-ai, Palermo elleni hazai vereség után 1gy 1d 2v-en álltunk 8-7-es gólkülönbséggel. Az azt követő 12 bajnokin - tehát amióta veretlen a csapat -, 7gy 5d 0v 23-9 26p összehasonlításképpen a Milan statisztikája ugyanezen időszak alatt: 10gy 1d 1v 23-8 31p azt az egy vereség is tőlünk szenvedték el. Úgyhogy jó-jó ez a veretlenségi sorozat, viszont jó lenne most már a győzelmeket szállítani, mert sok az az 5 döntetlen. A másik, hogy még így is lőttünk 23 gólt 12 meccsen, ami azért elég jó adat, hogy csatárjátékunk (Fabio kivételével) szinte nincs is.

Ismeretlen_125576 2010.12.13. 10:48:23

west: én ESPN-es stream-en néztem tegnap, és a sárgájánal azt mondta a kommentátor, hogy kihagyja a következő fordulót a lapok miatt, szóval valszeg igen, most jött össze neki. Bár még inkább egy Chievo elleni meccset hagyjon ki, mint bármi mást :P

west 2010.12.13. 10:50:54

Ahha kösz,valóban még talán jókor is jött a dolog Chievo ellen kimarad de legalább új évet tiszta lappal kezdi.

Ismeretlen_108746 2010.12.13. 10:57:54

Nagyon örülök a győzelemnek, hihetetlenül fontos, hogy sikerült hozni a meccset, mert így feljöttünk a második helyre és tartjuk a lépést a Milan-nal. Ugyanakkor a sok pozitívum mellett azért én változatlanul ugyanazokat a hibákat láttam, amelyekből kifolyólag rengeteg pontot hullajtottunk már el. Annyi a különbség, hogy most szerencsénk volt, s befelé pattant a labda. A támadójátékunkat én nagyon vérszegények vélem, s sajnos nagyon kevés igazi helyzetet dolgoz ki a csapat a meccseken. Ezen feltétlenül javítanunk kell, ha komoly célokat kívánunk elérni. Mindenesetre most örüljünk a győzelemnek, s Krasic fantasztikus játékának. Személy szerint nagyon örülök, hogy ismét olyan csapatunk van, amelynek a meccseit bizakodva és kellemes izgalommal várja az ember. Gratula a fiúknak!

csakakriston 2010.12.13. 11:18:45

a 3 pont megvan, viszont a látottakkal egyáltalán nem vagyok elégedett, ez a 2. félidő egy katasztrófa volt!! miért nem akartunk nyerni??? még a 83. percben is úgy rúgdostuk a szögletet, mintha legalább 3 góllal vezetnénk. körülményesen és hihetetlenül játszott a csapat, szerencse, h Krasic legalább győzni akart.

Lord Viktor 2010.12.13. 12:04:14

Bravúrgyőzelem volt, de a csapat hibái kijöttek megint sajna, ezt többen megírták előttem. A fő probléma, hogy nincs befejezőcsatár, Iaquinta szar volt ma. DP nem befejezőcsatár, ezért is Q-t kapta le Delneri. Balszélen nins támadás, Pepe egyre jobb, de még mindig nem az igazi, Marchisio meg nem szélső, Grosso meg vicc, támadásban és védekezésben is. Szóval gyakorlatilag középen meg a szélen lehetett támadást vezetni egy olyan Lazio ellen, amely bár jól össze van rakva, mivel a vérükben van a kis/középcsapat, beállítak védelmezni a döntetlent és egy helyzetük se volt szinte a 2. félidőben. De amíg a Lazio is támadott, sokkal több helyzetünk volt. Összességében a csapat legnagyobb hátránya a hiányposztok és olykor a felállt védelem ellen a tanácstalanság. ja és még annyit, lehet, hogy a Milan a veretlenségi periódusunk alatt is több pontot gyűjtött, mint mi, de ők nem cserélték ki a fél keretet a nyáron. Lehet unalmas ezzel takarózni, de tavaly tavasszal kb. már verdestük volna a seggünket a földhöz örömünkben egy ilyen széria után. És pl. Angliában a MU (1 meccsel kevesebbet játszva)8 győzelem mellett 7 döntetlennel áll 1 ponttal az Arsenal mögött, akiknek 10 győzelmük, 2 döntetlenük és 4 vereségük van. Szóval a veretlenségi széria kell, és nem baj, ha néha becsúszik 1-1 döntetlen, és ugye emlékezzünk arra, hogy idén a BL hely a fő cél, a Scudetto (bár mindegyikünk álma, közte az enyém is) csak a ráadás lenne. De én már akkor örülnék, ha a Milan mögött befutnánk másodiknak.

Lord Viktor 2010.12.13. 12:04:53

*középen meg a jobbszélen

Ismeretlen_102246 2010.12.13. 12:32:40

Lehet h Marchisio nem szélső, de kiválóan teljesít ott, hiszen tegnap azon az oldalon nem is nagyon ment el Lazio, ráadásul esetenként elég jól fellépett a támadásokkal. Pepe azért lett behozva, mert DN szerette volna, ha a támadások azon a szélen is megélénkülnek, de kockáztatta ezzel azt is, hogy a kontrákkal azon az oldalon elmegy a Lazio (és láss csodát kétszer ezért is kellett izgulni a finisben, hiszen azon az oldalon Grosso is lemaradt néhányszor)... az éremnek tehát két oldala van. Marchisio szvsz nagy robotló, hihetetlen mennyiséget fut és az Aqua, Melo, Krasic trióval együtt a Serie A legjobb kp sorát alkotják. Sztem ezt a felállást nem kellene megbontani. Pepe cserének nagyon jó, de mögé egy vadállat szélső védő kellene. Az alapfelállás tehát jó, egyedül a normális befejező csatár hiányzik és egy belső védő... bal szélső védő Traoré és DC is lehetne. Utóbbi ugye sérülése miatt nem kerülhet most oda, de előbbi mellőzését nem értem. Sztem januárban csatárt kell vennünk... bal szélső kp-ra nincs szükség, hiszen Martinez is nemsokára felgyógyul és bizony a Pepe, Martinez kettős elegendő kell, hogy legyen a következő félévre, aztán ha nem teljesítenek jól (kötve hiszem Pepe fejlődését látva), akkor lehet gondolkozni szélsőn, de jelenleg a legszükségesebb: egy normális befejezőcsatár és másodsorban egy tarcsi belső védő (bár Legro is megteszi).

Ismeretlen_150170 2010.12.13. 13:11:28

ShyrKhan: belső védőnek tarcsiban ott van Sörensen, hihetetlen jó felépítésű és jó mentalitású, raknak rá pár kiló izmot és lenyomja bármelyik támadót! :) Szerintem ne várjuk meg míg felépülnek a sérültek és remélem a vezetők is így gondolkodnak nem dőlnek hátra csak mert most a 2. helyen vagyunk, a bl helyezés jelenleg teljesítve, inkább hozzunk 1-2 játékost télen ha van rá lehetőség, bal oldalt én továbbra is Dzsuzsákot látnám szívesen, ő ugyanaz lenne mint Milos jobb oldalt ráadásul a rúgótechnikája sokkalta jobb. Marchi meg menjen vissza középre, Martinez meg Pepe maradhat cserének. Befejező csatár természetesen a legfontosabb ha mást nem is de ezt télen orvosolni kell ne húzzuk ki évvégéig Jaki-val és Amaurival meg egy csak 20-30 percre jó Alex-el!

Lord Viktor 2010.12.13. 13:40:52

én pedroval értek egyet. Kell két igazán jó szélső védő, jobb oldalra mindenképp, bal oldalra nem olyan fontos, csak Traoré játszon már végre. A bal szélső kérdése. Marchisio bár jól teljesít ott is, nem oda való, és inkább a védekezése jó. Martinez sérült, nem tudom, mire lenne képes, Pepe pedig szintén inkább védekezésbe jobb szélső, így én elhoznám Balázst. ha támadni kell, akkor jó ha ott van, csak kell mögé egy jó szélső védő, ha meg védekezni kell (vezetünk akár több góllal és a meccs vége felé van), jöhetne Pepe. A leglényegesebb kérdés szerintem is a befejező csatár, mert nincs. Jaki valahogy nem találja a ritmust, Amaurinak nem is volt még olyan, szóval helyükre kéne hozni min. 1 embert.

Ismeretlen_102246 2010.12.13. 14:18:14

Pepe az elmúlt pár fordulóban rúgott 3 gólt és most is volt két helyzete. Nem hiszem, hogy csak védekezésben jó. Éppen támadásban fejlődik/fejlődött elég jó szintre... Balázs nem tud védekezni és amíg megtanulja, kapunk azon az oldalon néhány gólt. Én továbbra sem szeretném, ha jönne. Sok sikert neki a spanyol ligában... igazából az való neki, mert ott jóval kevésbé követelik meg a védekezést egy szélsőtől.

tomsz 2010.12.13. 14:21:54

Lord Viktor! Az igaz, hogy minden Amauri ellen szól, de én nem tudnám azt mondani" Jaki valahogy nem találja a ritmust, Amaurinak nem is volt még olyan!! az elsővel egyetértek , de a másodikkal viszont nem! Amauri azóta nem jó, mióta nem kap használható labdákat Nedvedtől! Azóta nem játszik jól mióta nincs velünk Pavel! Lehet, hogy kicsit furcsa, amit leírtam, de szerintem így van!Én még emlékszem arra a Juve-Milan 4-2-re, amikor a többség által gyűlölt Amaurival nem tudtam mit kezdeni a milanosok!!! Amauri most gyenge, nagyon gyenge, de a 2008/2009-es idényben igenis jó volt!

Juvefan 2010.12.13. 14:59:16

Szerintem Giovinco-t nem kellett volna eladni és nincs gond:)És ha jól tudom(bár nem biztos) ott van Lanzafame is,aki szerintem feljöhetne csatár posztba!

Lord Viktor 2010.12.13. 15:56:56

ShyrKahn: nem tudom, hogy bal szélső középpályásról hogy lehet gólt kapni, max ha támadásban elront egy passzt és lekontráznak minket. De épp azért írtam, hogyha Dzsudzsák jön, mögé kell egy jó bal oldali védő. Krasicnak sem a védekezés az erőssége, de ott van mögötte Sörensen, aki remekül ellátja a feladatot és Milos mögött nem is zavaró, hogy nem tud még annyira támadni. És szerintem Balázs és Milos sokban hasonlít, csak más széleken vannak. tomsz: kis gonoszkodás volt a részemről, én is emlékszem olyan korszakra, mikor Amaurinak ment. De most nem megy, és így nem illik bele a csapatba. Nedved a lelátóról nem tud már segíteni neki, szóval az eredmény uganaz: viszlát.

Lord Viktor 2010.12.13. 16:10:06

ja, annyit tennék még hozzá, hogy Balázzsl jönne egy kitűnő szabadrúgás-lövő is. A csapatba Del Pieron kívül nem bíznám nagyon másra ezt a feladatot, Grosso régen jó volt benne, de azóta (mint minden másban) megkopott, Pepe gyakorolja, de még nem nagyon érzi, Aquilani sem nagymester, viszont Balázstól láthattunk már pazar bombákat és beadásokat szabadokból és az ilyen tudás szerintem független attól, hogy az ember melyik bajnokságban játszik.

Lord Viktor 2010.12.13. 16:11:59

Lehet rosszul fogalmaztam, kötöszködések elkerülése végett: Pepe gólja szép volt a Fior ellen, (bár ott Boruc válla sérült volt már,), de ez egyszeri bravúr volt, szerintem Balázs jobb azért ebben is.

Ismeretlen_149085 2010.12.13. 16:57:19

Nah ez az érv tetszik Dzsudzsák mellett, valóban a Capitanót leszámítva nincsenek szabadrúgáslövőink, bár Aquit még nem írnám le ilyen szempontból, elvégre tegnap majdnem lőtt egyet, és amúgy is lőtt pár bombagólt Rómában is. Emlékszem szezon elején még Bonu is próbálkozott párszor :)

Ismeretlen_102246 2010.12.13. 23:33:15

Bal szélső kp-ról lehet gólt kapni. Nemcsak kontrából, hanem úgy is, hogy ketten mennek azon az oldalon el és a védő egyet tud felvenni, miközben a másik szabad területet kap. BTW az olasz bajnokságban a védelem minden poszton megkövetelt dolog. Ez azt hiszem egy olasz foci szerelmesnek alap kellene, hogy legyen. Nehezen szabadultok meg a felszedett előítéletektől látom... mert Pepét nagyon beskatulyáztátok. Nem véletlenül megy minden lövése kapura. Nagyon jó a rúgótechnikája. Úgy gondolom Dzsudzsák továbbra sem alkalmas a zéró védekezése miatt és bal hátvédet nem kell venni, mert DC saját nevelés és tökéletesen megoldja a feladatát, de ez nem jelenti azt, hogy az előtte lévő védőnek nem kell védekeznie. Grosso például a Lazio ellen nem védekezett jól miután bejött Pepe és azon az oldalon mentek el mellettünk kétszer, amiből majdnem gól is lett. Érdekes módon Balázs, amikor volt az-az edzője, aki taktikai fegyelemre kényszerítette - egyenlő volt a semmivel. Az olasz bajnokság és a Juve éppen erről híres. Miért kellene kockáztatni, mikor éppen kezd beérni Pepe, ráadásul 7.5 milláért már a miénk lehet? Álmodoztok sztem. Dzsudzsák kibaszott nagy zsákbamacska lenne. Értelmetlen benne gondolkodni. Remélem Marotta is hasonlóan látja.

Ismeretlen_102246 2010.12.13. 23:34:37

helyesbítek sry: előtte lévő kp-nak... (védő helyett)

Lord Viktor 2010.12.14. 00:36:03

Van igazság abban, amit mondasz, de nem is próbálom titkolni, elfogult vagyok Dzsudzsákkal szemben, ezért inkább a mellette és nem az ellene szóló érveket keresem. Nem tudom, Milos sem a védekezéséről híres... neki is bele kellett jönnie, és ha az olasz lapok is Krasic 2-nek hívják Balázst, nem csak én látom így. A szabadrúgások is egy érv mellette, de azon kívül egy játékos nem egy robot, aminek adott attribútumai vannak aztán kész, Balázs is felveheti a ritmust szerintem. Ami meg a korábbi PSV-edzőt illeti, nemcsak Balázsnak nem ment abban az időszakban, hanem az egész csapatnak. És azóta eltelt egy szezon, Dzsudzsák is fejlődött. Mellesleg (bár ez szerintem senkinek eszébe nem jutott a Juvénál se) Balázs ha tetszik, ha nem, jelenleg a legjobb magyar játékos. És ha egy sztárcsapat leigazolná, biztos nagyobb lenne az érdeklődés a foci, az olasz liga és a Juventus iránt kis hazánkban, amiből a klub is profitálhat gondolok itt folyamatos TV-közvetítésre, Juve-szurkolók számának növekedésére (függetlenül attól, hogy mi mit gondolunk az efféle divatmajmokról, anyagi oldalról nézem pl. mezek, cuccok vétele) stb. Lehet tényleg banális hülyeség ezt felhozni, nekem is csak úgy eszembe jutott :D De én továbbra is örülnék neki ha nálunk játszana, vagy legalább kipróbálná magát kölcsönben (mondjuk a PSV ebbe nem menne bele, egyik legjobb játékosuk, főleg hogy Afellay elmegy).

Lakatos Di Natale 2010.12.14. 08:46:25

Srácok valamit mindenki elfelejt megemlíteni, méghozzá azt h. sok játékosnak extra motivációja is van a Juvénál, jelesül a szerződések meghosszabbításának vágya. Ez egyfelől Marotta-ék remek húzását bizonyítja, hiszen így pár játékosnak a szerződésért is kell küzdenie, ami nyilván erős motivációs tényező. Másfelől viszont kétélű fegyver, mert ki tudja jövőre már ha kezükben van az xegynéhány éves szerződés hajtani fognak e ennyire, mint most. Mert most nyilván Aquilani, Quagliarella és Pepe is azért hajt h. létrejöjjön a konkrét szerződés. Én mondjuk szívem szerint hoznám mindhármat.

Ismeretlen_102246 2010.12.14. 13:22:20

A szerződések miatt is hajtanak, de azok a szerződések már remélhetőleg teljesítményalapú bérezésről szólnak (ahogyan azt Andrea is pedzegette... reméljük sikerül ezeket elfogadtatni) és így nem veszítenek motivációt, hiszen csak akkor kereshetnek jól, ha jól is teljesítenek.

bob910 2010.12.14. 13:38:22

Egyenlőre ez a Juve ezt tudja , a kvalitások nagyon egyenrangúak és ezért kisebb fajta "háború" van a csapaton belül , és ennek eredményét látom most.Az itt a kérdés meddig marad meg ez a pozitív hozzáállás ? Mindenesetre nagyon elgondolkodtató miért nem lépett előbb a vezetőség,és itt látszódik mennyit hibázik ez a vezetőség,ha ezt 2 évvel előbb meglépik(merni kéne) akkor akár 1 scudetto is lenne a zsebbe és másról beszélgetnénk,mindenesetre ez megint egy képzelődés mert máshogy is alakulhatott volna, jelen van és ami most működik az pozitív!

Lord Viktor 2010.12.14. 14:21:41

bob910: A vezetőség is új, szóval a régiek hibáit nem az újakon verjük le.

bob910 2010.12.14. 14:30:33

Természetes , én épp ezt emelem ki ,hogy az új igenis mien jó! És hogy a régi kritikán aluli !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása