Az új edző: Luigi Del Neri

Luigi Del Neri az Udine tartománybeli Aquileiában született 1950. augusztus 23-án.

Szülővárosa csapatában kezdte el futballista karrierjét, de később játszott a Foggia és a Sampdoria színeiben is.

A Serie A-ban 1973. október 7-én debütált a Foggia játékosaként, és az ellenfél éppen a Juventus volt.

Luigi Del Neri

Edzői karrierjét 1986-ban kezdte az amatőr Gorizia élén, profiként pedig négy évvel később, a Teramo trénereként mutatkozott be, és első évében a harmadik helyig vezette a Serie C2-ben szereplő csapatot.

Az 1991/92-es idényben a Ravennát irányította, és a Serie C1-be vezette a csapatot. Ezután két év következett a Novara élén, majd az 1994/95-ös szezonban a Nocerina együttesét is a Serie C1-be juttatta. A következő idényben a bajnokság harmadik helyén végeztek, és selejtezőt játszhattak a feljutásért.

1996-tól három évig a Ternana mestere volt, akiket a Serie C2-ből a Serie B-be vezetett, majd 2000-től következtek a sikerévek a Chievo élén.

A Chievo Del Neri vezetésének első évében a Serie B harmadik helyén végzett, és feljutott a legmagasabb osztályba. A chievói csoda születőben volt... A Verona egyik kerületének nevét viselő kis csapat az első Serie A-s évében - hatalmas meglepetésre - az ötödik lett, így bejutott az UEFA Kupába.

Del Neri még két szezont töltött a Chievónál, majd 2004-ben az aktuális Bajnokok Ligája győztes Portóhoz igazolt, ahonnan - nézeteltérések miatt - még az idény kezdete előtt távozott.

Szeptemberben a Roma edzője lett, 24 mérkőzésen irányította a fővárosiakat, majd következett a Palermo, ahol szintén egy idényt töltött, 2006-ban pedig visszatért sikerei színhelyére, a Chievóhoz.

Ez az idény azonban már nem sikerült túl fényesre, így Del Neri ismét továbbállt, ezúttal az Atalanta csapatához. 2007-2009 között a bajnokság 9. és 11. helyére vezette a bergamóiakat

2009-ben a Sampdoria hívására Genovába költözött: a bajnokságban 67 pontot gyűjtött, 19 győzelmet aratott, és 10 alkalommal döntetlenezett, így a Sampdoria a bajnokság negyedik helyén végzett, bejutva ezzel a Bajnokok Ligája előselejtezőibe.

A Sampdoriánál nyújtott teljesítménye alapján a 2010/11-es idénytől pedig a Juventust irányíthatja majd....

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr224652459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

turorudi 2010.05.20. 09:05:06

hát nem kell külön szobát csinálni a kupáknak...

Petike007 2010.05.20. 09:08:58

Nem kell előre farkast kiálltanunk. Del Neri csapatai mindig extramotiváltak voltak! Én sok sikert kívánok neki a jövőben nálunk!

Ismeretlen_137099 2010.05.20. 09:25:34

Arra jó hogy elkezdjük vele újra felépíteni a csapatot, és eljussunk egy olyan szintre ahol már hajlandó eljönni hozzánk egy sztáredző.

csuma 2010.05.20. 09:54:35

@Hungarikum2 : most miért ne lett volna hajlandó? Én úgy vettem észre, hogy Hiddink és Benitez is elhozható lett volna az idény közepén, végén, csupán a megfelelő ajánlat hiányzott. (egy itteni cikk szerint, Hiddinknek 7 milla helyett 3 felet kínáltak...ez annyi mint a 30as fizuja...) És feltételezem, hogy Benitez is meggyőzhető lett volna egy markánsabb összeggel. Amúgy, nem hinném, hogy Delneri csapatépítésre jött, bár másra nagyon szerintem sem jó. Aztán meglátjuk. Én mindenesetre drukkolok neki, mivel nem vagyok hülye, hogy a csapatom ellen szurkoljak.

Ismeretlen_150170 2010.05.20. 10:10:50

És volt már az év edzője is! :) itt az idő a duplázásra! Benitezen meg Hiddinken már kár keseregni vagy vitatkozni nem jöttek és kész! Hogy miért nem jöttek azt nem tudni, de hogy csak a pénz miatt lett volna az kizárt! Mondjuk én nem is bánom hogy nem jöttek, egyiket se tartom nagy edzőnek, hol vannak ők Lippi, Capello, Fergusson, vagy Mourinho sikereihez?? Ha Del Neri beválik akkor pár éven belül übereli a Benitez és Hiddink eredményeit!

Arnijuve 2010.05.20. 10:15:55

én pedronegroval értek egyet! az biztos hogy nem egy sztáredző de nemis volt még sztárcsapatnál (a rómát nemnevezném annak a portónál meg gyakorlatilag csak papíron volt edző)és az atalantával és a chievoval de most a samppal is a lehető legjobb eredményt érte el! Forza JUVE!!!

Ismeretlen_102246 2010.05.20. 10:31:20

@csuma: Szerintem meg nem pénzkérdés volt. Mind a két edző nagyobb hatalmat akart a klubnál és ezt - helyesen - nem engedtük nekik. Jobb is. Mi lett volna, ha Benítez igazol... bele se merek gondolni. Hiddink esetében lehet még az is a probléma, hogy Ő klubcsapatot most nem akart, illetve az olasz bajnokság számára nagyon rizikós lenne... Persze Hiddink esetében csak megérzésekre támaszkodom (Beníteznél hírekre), de ezeknek kb. annyi az esélye, mint annak, hogy keveset kínáltak neki. Szóval ne sirassuk a zsoldos edzőket. DD lehetett volna a legjobb alternatíva, de ezt már oly sokszor leírtuk néhányan, hogy sokak könyökén jöhet ki.

Doki 2010.05.20. 10:51:40

Én kiváncsian várom mi lesz majd az átigazolási politikánk.Remélem Diego marad. Sok sikert Del Nerinek!Meg kell adnunk a bizalmat, s majd ut kozben alakul.Ne is irjuk le , de az egekig sem kell magasztalni.HAJRÁ!

csuma 2010.05.20. 11:46:45

@ShyrKhan :igen, a modellem kicsit egyszerű volt, de ennek is meg van a maga oka. Nyilván nem ismerem/nem ismerjük az említett edzők preferenciáit, ezért gondolkodtam elsősorban a fizetés összege szerint. Ez az a változó amely minden bizonnyal a legjelentősebb tényező az egyes edzők tekintetében. És úgy hiszem, sőt, úgy gondolom, hogy ennek a változónak a kellően nagyra választásával eldönthető lett volna sorsuk. De nem gondoltam, és most sem gondolom, hogy csupán ez az egy tényező befolyásolja az adott edzők döntéseit. A nagyobb hatalom természetesen lehet egy másik fontos változó a modellben, de én ilyen információkkal nem rendelkezem. Elképzelhetőnek tartom, hogy Benitez valóban ezért nem jött, ám azt is gondolom, hogy + 1 - 2 misiért eltekintett volna ettől a befolyástól. Belevehetnénk a modellünkbe még azt is, hogy mit gondolnak a Juvéről, a serie a-t hogyan értékelik, mit gondolnak arról, hogy mennyi idő alatt milyen címeket nyerhetnek a Juvéval, és az adott címek mennyire fontosak nekik stb stb. De személyes ismeret hiányában, csak a különböző sportlapok híreire hagyatkozhatok, amiből elég nehéz kimazsolázni a valós és valótlan információkat. Ezért maradok a pénznél :) De örülök, ha ti plusz információkkal láttok el :D Persze, kár keseregni rajtuk. Csak nem értek egyet azzal, amikor olyanokat írnak, hogy ide nem akarnak sztáredzők jönni...mert mi vagyunk mi? Mi a Juve vagyunk! Ahol van múlt, tradíció, és pénz is. Csak szerintem az utóbbival kicsit fukarkodunk mostanság.

Tony 2010.05.20. 13:31:14

pedronegro, remélem az utolsó mondatodat csak valami jó viccnek szántad.

Ismeretlen_147985 2010.05.20. 13:53:59

Tony, van egy olyan érzésem, hogy nem viccnek szánta. Fogalmam sincs, hogyan tudná egy eddig semmilyen eredményt el nem ért Del Neri überelni Benítez vagy Hiddink eredményeit. Del Neri eddigi edzői pályafutása alatt egyetlen egy trófeát sem nyert. Gyakorlatilag Herczeg Bandi vagy Pintér Attila is sikeresebb edző, mint Luigi Del Neri. Hihetetlen, hogy egy ilyen senkit kineveznek a Juventus élére, s úgy állítják be, mintha ez elegendő lenne. Ő maga is dobálózik a szavakkal, hogy majd ő ilyen Juvét, meg olyan Juvét csinál, meg majd a szélsők játéka is milyen fontos lesz az ő Juventusában. Úgy tűnik, nem igazán nézett még körül, mivel szélsőkkel játszani jelenleg lehetetlen, mivel nincs egy sem. Na de majd a Del Neri aztán ezt is biztos megoldja. Persze 4-3-1-2-t fogunk játszani, ugyanúgy mint eddig, hiszen a keret erre alkalmas, másra nem igen. Az meg nyilvánvaló, hogy nem fogunk 10 játékost venni nyáron, mivel kb. ennyi kellene, hogy ha átakarná alakítani a játékrendszert, plusz a nem megfelelő játékosok helyére megfelelőeket igazolna. Ráadásul ennek a szerencsétlen Del Nerinek nem csak az edzői képességeivel van baj, hanem a kinézetével is. Hogy lehet egy ilyen embert komolyan venni? A játékosok ránéznek, és kiröhögik. Ezen az emberen csak röhögni lehet, mást nem. Ez itt nem a Sampdoria, a Chievo vagy az Atalanta, hanem a Juventus. Ide edző kellett volna, nem pedig Luigi Del Neri.

Type-R 2010.05.20. 15:06:58

Eddig az volt a baj Benítezzel, azért szidtátok, mert ő sem nyert semmit, egy nyamvadt BL-en, meg UEFA kupán kívül. Most meg ő lett volna jó, és kiderül, hogy mégis annyira sok kupát nyert? Kicsit sem következetesek itt egyesek. Del Neri kinézetével van a baj? Miért, Ferguson hogy néz ki? Olyan a feje, mintha állandóan részeg lenne, Guardiola meg most szabadult valami divatkifutóról, de mégsem kérdőjelezik meg a képességeiket. Ne ez alapján ítéljük már meg a kvalitásait!

Ismeretlen_150170 2010.05.20. 15:22:30

mmartin, Tony! Javasolom hogy ti szurkoljatok továbbra is Beniteznek meg Hiddinknek én maradok a Juventusnál és Del Neri-nél!:) Miért lenne vicc hogy Del Neri túlszárnyalja őket? A következő 5 évben ő is nyerhet egy BL-t és egy scudettot minimum és máris lehagyta Hiddinket ha meg még az EL-t is megnyerné akkor meg Benitezt is utolérte! Mi ebben a vicc?? Vagy ti nem ezt akarjátok???

devil-z 2010.05.20. 15:37:53

Ez nem egy szépségverseny, szóval a külső itt egyáltalán nem fontos. Talán Gio-t is azért rühelled ennyire, mert nem az eseted? uhh. Azért még örülök, hogy velem ellentétben vannak még optimista szurkolók, én konkrétan teljesen elvagyok keseredve emiatt. Egyik senki helyére hoztunk egy másik senkit, és úgy állítják be mintha ez az évszázad igazolása lenne. De legyen igazuk.

Ismeretlen_147985 2010.05.20. 16:23:16

"A következő 5 évben ő is nyerhet egy BL-t és egy scudettot..." Luigi Del Neri legkésőbb januárban már menesztve lesz a Juventus éléről...

Ismeretlen_150170 2010.05.20. 16:30:08

A nyerhet az feltételes mód nem kijelentés, a kettő között van különbség! Az esély a bukásra is és a győzelmekre is meg van egyaránt! mmartin te egyáltalán mi célból irogatsz ide? ha a juve fikázása az egyedüli célod akkor miért vallod magad juve szimpatizánsnak? A lúzer emberek és csapatok egyik jellemzője a pesszimizmus!!!

Ismeretlen_147985 2010.05.20. 16:46:35

Az a baj, hogy a jelenlegi Juventust szinte csak fikázni lehet. Az elmúlt szezon egy óriási bukta volt, történelmi mélypontontra került a csapat több okból is, de főleg a dilettáns vezetőségnek köszönhetően. Erre föl, jöhet az új szezon, jön egy új elnök, elmondja hogy a Juventus visszakerül oda, ahova való, s első dolga az, hogy kinevezi az eredménytelen, még a középkategóriás edzők közé sem sorolható Luigi Del Neri-t a papíron 27-szeres olasz bajnok Juventus élére. Sajnálom, de ezt már semmilyen szinten sem lehet tolerálni...

tataboy 2010.05.20. 17:44:33

Del Neri miért nem nevezhető középkategóriásnak?! Olyan lesz mint Ferrara,vagy Zaccheroni,és az sem biztos hogy sikeresek lettünk volna egy Benitezzel vagy egy Hiddinkel!

Ismeretlen_149085 2010.05.20. 23:00:42

Kár csűrni-csavarni most már a dolgot, így történt, reménykedjünk, hogy beválik, az esélye mindenkinek meg van.

Tibi 2010.05.21. 18:22:54

adjunk neki egy esélyt. Atalantától is eljött, ki is estek..

Zsil 2010.05.22. 08:16:35

mmartin91,te egy nagyon hülye gyerek vagy.Ha így állsz az élethez is akkor sokra nem fogod vinni az biztos.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása