Primavera bemutató: Luca Belcastro, egy újabb emelkedő csillag

Újra jelentkezem a fiatalokat bemutató posztommal kedves Juventus drukkerek. Az idei szezonban - ami lassan a végéhez közeledik - próbáltam úgy alakítani írásaimat, hogy az egymást követő játékosok lehetőleg ne ugyanazon a poszton szerepeljenek.

Legutóbb egy védekező középpályást vettem górcső alá, így most a támadó szekcióból mazsoláznék. A Primavera alakulatban szép számmal akadnak igazán szép jövő előtt álló játékosok, most következzen Luca Belcastro bemutatása.

Luca Belcastro

Az ifjú támadó középpályás a fiatalabb korosztály képviselője, az idei évben került fel a Primavera kerethez, mielőtt megjárta az ilyenkor szokásos ranglétrát a Zebrák utánpótlás központjában. Leginkább a csatár mögötti második vonalban játszó támadóként, vagy balszélsőként számítanak rá.

A szezon kezdetén a középpálya visszavontabb feladatait látta el, de vékonyabb felépítése miatt ezen szerepkörben nem lenne képes helytállni magasabb szinten.

Luca nem torinói születésű, tehát az utánpótlás akadémiánál folyó magas szakmai hozzáértés egy újabb ékes bizonyítéka ez a fiatalember. Sidernóban született 1991. április 23-án, itt kezdett el ismerkedni a labdarúgás rejtelemivel is, de pályafutását szülővárosától nem messze, Locriban kezdte. Ez egy közel 13 ezres dél-olasz kisváros, a tengerparton fekszik Calabria tartományban.

2004-ben a CISPR 94 nevezetű kölyökcsapat játékosa lett, és 2005-ben innen vezetett az útja a Zebrák utánpótlás akadémiájára.

Természetesen végigjárta a ranglétrát a korcsoportokban, mielőtt tavaly nyáron a Primavera kötelékébe lépett. Nem vártak sokat tőle, nagy nevek sorakoztak előtte, mint például Esposito és Giovinco. Természetesen Bruni mester már ismerte a képességeit, ezért megkapta a bizalmat, hogy a pályán bizonyíthasson.

Az edző nyilvánvalóvá tette elképzeléseit a hadrenddel kapcsolatban, így nem hoztak váratlant az első mérkőzések, ahol a 4-3-3-as felállás volt az állandó. A tréner az Esposito, Immobile, Rossi hármasnak szavazott bizalmat a támadó szekcióban, de Giovinco és Boniperti is nagy harcban állt a kezdőbe kerülésért, így Belcastro a középső hármas bal oldalán kapott szerepet.

Luca Belcastro

A sérülések hatására Immobile mögött is bizonyíthatott, és jóval magabiztosabb teljesítményre volt képes, aminek köszönhetően az említett két nevesebb társát is kiszorította a csapatból. A bizalmat gólokkal hálálta meg, napról napra lehetett látni rajt a fejlődést.

A rendkívül mozgékony játékos elképesztő lövő technikájával, és ördöngős cseleivel rögtön elkápráztatta a nézőközönséget. Szabadrúgásai, és távoli átlövései minden kapus rémálmai közé tartoznak. Hihetetlen pontosan, és kiszámíthatatlanul lő.

Télen aztán nehéz helyzetbe került, ugyanis Iago visszatért a csapathoz. Nagy várakozás előzte meg a kérdést, hogy vajon az edző melyiküknek szavaz bizalmat. Végül a mester úgy döntött, hogy Belcastro marad a kezdőben, és a csapat inkább átáll a 4-2-3-1-es felállásra, így Iagóval együtt lehettek a pályán.

Azt hiszem, mindent elmond a benne rejlő tehetségről a szakmai stáb ezen döntése. Az ifjú Luca meg is hálálta a bizalmat a Viareggio tornán nyújtott pazar teljesítményével. Az Immobile mögött elhelyezkedő Iago, Belcastro, Esposito hármas tökéleteset nyújtott, és nem volt olyan védelem, ami képes lett volna ezt a triót megállítani.

A nagy tornagyőzelem után aztán Luca teljesítménye kissé visszaesett, ahogy  az egész csapaté is.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr14652387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alessandro 2010.05.13. 23:51:06

Már vártam Belcastro bemutatását, jó lenne egy olyan fiatalt a csapatban látni, aki hasonlóan technikás és látványos dolgokra képes mint Del Piero, ha már az "öreg" hamarosan visszavonul. Lényeges dolog hogy "Bruni mester már ismerte a képességeit, ezért megkapta a bizalmat, hogy a pályán bizonyíthasson". Nagyon remélem hogy ez így lesz a Juvénál, az edző megadja a lehetőséget néhány fiatalnak legalább majd a következő szezon felkészülési időszakában és ebből a Belcastro-Rossi-Esposito-Iago szekcióból valaki tényleg felnő a nagyokhoz, nehezen hiszem hogy van ennyi elvileg jó képességű játékosunk és akár az összes elveszne, talán az utánpótlás nevelésen is változtatni kellene, vajon miért esett vissza a csapat teljesítménye a tornagyőzelem után? Azt hiszem ha megfelelő szakmai stáb és szakemberek dolgoznak velük akkor lehetett volna motiválni őket egy nagy győzelem után is. Belcastro hátránya, vékonyabb felépítésű, tehát hasonlóan járhat mint Gio.

Torinojuve 2010.05.14. 08:38:39

Hát igen Gio is csak az ovis szinten tudott vagánykodni ahol nem szedték még annyira szét..

Ismeretlen_149085 2010.05.14. 09:19:49

Nem vagyok tisztában a paramétereivel, de azért nem hiszem, hogy olyan extrém alacsony lenne, mint Gio. 170 centi körül már simán jó lehet, meg talán rá még pakolhatnak izmot is. Én is szeretnék már látni végre egy fiatalt, akit beépítenek a felnőtt csapatba. Állítólag nagyon tehetségek, de valamiért az az érzésem, velük is az lesz, mint Gio-val. Nyomják, hogy mekkora tehetségek, aztán 23 évesen is padozni fognak, vagy mennek Parmába, Palermóba, és ők szerzik ellenünk a győztes gólt.

Ismeretlen_137099 2010.05.14. 09:49:51

Erre a posztra rengeteg tényleg tehetséges játékos van a Primaveraban. Esposito-Iago-Giovinco-Boniperti-Fischnaller-Rossi és Belcastro. Ezekből a felsorolt nevekből ha ideálisak a körülmények bármelyikből lehet egy klasszis támadó középpályás. Igazából nem lehet kiemelni senkit köztük. Jelenlegi forma alapján Rossi az aki bemutatkozhatna a nagyok között, nagy előnye h a középpálya nagyon sok posztján nagyon sok feladattal ellátható, és annak idején mikor ide került Ranieri is majdnem be lett építve de jött egy sérülés. Viszont a szakértők szerint Belcastro közülük a legnagyobb tehetség.

Ismeretlen_117673 2010.05.15. 08:47:19

Imádom a Primaverat és a fiatalokat , de ha azt nézzük,hogy nálunk miként mennek a dolgok ,akkor valószínűsíthető ,hogy belőle is csak egy hullócsillag lesz...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása