Zaccheroni: "Hibáztunk"

A Juventus trénere a Catania elleni döntetlen után nyilatkozott.

Nem tudott ma nyerni a Bianconeri, így biztossá vált, hogy jövőre nem indulhat a legrangosabb európai kupasorozatban.

Így tehát Alberto Zaccheroni sem tudta teljesíteni azokat az elvárásokat, melyeket vele szemben kinevezésekor felállítottak. A tréner ugyanakkor önkritikusan beismerte, hogy hibázott.

"Ma a Juve kezdeményezett, és egy olyan csapat ellen játszott, akik hazai pályán a Palermo és az Inter gárdáját is legyőzték."

"Nagyon motiváltak voltak, hogy megszerezzék a bentmaradáshoz szükséges pontot, és ez sikerült is nekik. A Juve támadott, sőt, még a vereséget is kockáztatta Maxi Lopez helyzeténél."

"Az élesség a mentális és a fizikai állapottól függ, tehát a tabellán elfoglalt helyünk sem segítette a megfelelő szellemi ráhangolódást."

Zaccheroni a mérkőzés előtti nyilatkozatában kijelentette, hogy kevesebb sérüléssel a Bianconeri akár a bajnoki címért is harcba szállhatott volna.

"Soha nem mondtam, hogy csak a sérülések a hibásak, de a legfőbb gond mégis a csapat nem megfelelő erőállapota volt. Emellett az együttes tréningezni sem tudott rendesen az Európa Liga és az Olasz Kupa találkozói miatt. Nyilvánvalóan a játékosok is hibáztak, ahogyan az edző is."

Andrea Agnelli, a klub új elnöke szeretné megerősíteni a keretet.

"Június 30-ig szól a szerződésem, tehát ezt a problémát a klubnak kell kezelnie. Azt azért megjegyezném, hogy ennek az alakulatnak nincs nagy változásra szüksége."

"Persze, valami hiányzik, de ez az Inter kivételével minden csapatra igaz. Hiszek benne, hogy egy gárdát az alapoktól kell felépíteni, majd ennek megfelelően kell befejezni."

"Elképzelhetetlen, hogy egy klub minden egyes alkalommal lecserélje a keretét, ha valami rosszul sül el. Megvan annak a kockázata, hogy a fürdővízzel kiöntik a gyereket is. Megszabadulhatnak néhány olyan játékostól, akik később máshol lesznek sikeresek."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr134652345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mátéé 2010.05.02. 20:22:11

Nem ilyenkor kéne okosnak lenni -.-"

Ismeretlen_146600 2010.05.02. 20:33:57

Legyen csak okos ma már van egy jó hír még pedig az hogy Benítez nem marad Liverpool-ban

Type-R 2010.05.02. 21:14:38

Zaccheroni: "Hibáztunk" én: Nem mondod, öreg!

Cseko 2010.05.02. 21:15:14

A hiba az volt hogy leültél a Juve kispadjára arany barátom....

steven-h 2010.05.02. 21:25:50

Én inkább azt mondanám: Hibáztál... Poulsen Melo együtt pályán...látszik h nem tanultál semmit az előző fordulóból, ott kénytelen voltál támadóbb középpályát pályára küldeni, biztos mintha a fogad húzták volna annyira fájt akkor, most meg megörültél hogy éljen megint lehet 7 védekező játékos a pályán...

Ismeretlen_145917 2010.05.02. 21:33:55

ugyan már Zacc-mester! mért nem örülsz? megvan az EL-t érő 7. hely! most végre ki lehet ereszteni a gőzt egy ilyen nehéz szezon után. Amúgy nagyon fasza vagy, hogy a csapatod támadott, sőt: még a vereséget is kockáztattátok! te jó ég! már majdnem azt lehetett mondani, hogy támadószellemű csapatfelállás volt, de azért nem hagytad, hogy ez bekövetkezzen. Különben is: idegenben jó az x is! (a Catania úgyis nagyon nehéz ellenfél, hisz' megverték a nálunk valamicskével jobb Palermot és az intert:O )

Ismeretlen_128149 2010.05.02. 21:37:32

Hihetetlen ami Torinóba megy. Meglássuk, hogy mi lesz itt a nyáron, de vérfrissítés kell. Hamar ki kell nevezni az új edzőt, és legkésöbb a VB után meg kell szerezni azt a pár sztárt aki a VB-n szerepel, és kívánsglistán van. Továbbá olyan játékosok kellenek, akik harcolnak a sikerért, nem világsztárok hanem igazi focisták.

Kotrevák Kelly 2010.05.02. 21:59:45

Ja, akkor hibáztunk, amikor kineveztünk!

Ismeretlen_146600 2010.05.02. 22:04:43

Jövőre Európa Liga győzelem kell

Ismeretlen_102246 2010.05.02. 22:56:20

Adja Isten, hogy ne Benítez jöjjön amennyiben Ő igazolgat és adja Isten, hogy Ő jöjjön, ha nem Ő igazolgat...

Alessandro 2010.05.02. 23:06:27

Jót nevettem néhány mondatán, bár inkább szomorkodni kellene miatta, hogy ilyen ember egyáltalán leülhetett a Juve kispadjára. A vereség kockázata mindig benne van, ezt úgy mondta mintha büszkének kéne lenni arra hogy kockáztattunk Lopez helyzeténél. Nemzetközi kupa és olasz kupa jövőre is lesz, nehogy már ezekre hivatkozzon, minden fronton a végső sikerre kell játszani, tehát hülyeségeket beszél ismét. Zacc esetében jobb lett volna ha marad a sajtócsend és nem kezd bele nevetséges nyilatkozatokba.

Alessandro 2010.05.02. 23:15:38

Marchisio: valóban igazi focisták kellenek, akik viszont egyben klasszisok is, lehet hogy Pazzini vagy Dzeko egy ilyen igazi focista, akikre te gondoltál, de azért ha csatárt veszünk akkor inkább Torresre szavaznék, még ha teljesen egyértelmű hogy túl drága a klubnak. Pontosan ez a baj, hogy kevés az igazi világsztár a csapatban, illetve ezek többsége már túl idős, attól nem kell tartani hogy nem tennének meg bármit a csapatért, csak először a kispadra kell egy olyan edző, akinek van tekintélye, fel tudnak rá nézni a játékosok illetve aki tudja kezelni a konfliktusokat.

Szabi 2010.05.02. 23:32:47

Ha az elmúlt három évben szó szerint csapatot építünk, és nem herdálunk el 150 millió eurót pocsékabbnál pocsékabb játékosokra, akkor ma-holnap tellene egy Torresre! Viszont most itt állunk BL nélkül, gyakorlatilag a "nullán" és lehet elölről kezdeni szinte mindent... Most olyan játékosokat kellene vásárolni akikből majd "Torresek" lesznek...! 80 millió euró a mai elit labdarúgásban nem annyira sok! Okosan kell költekezni! Szabad kezet azért ne kapjon Benítez, és a jó szokást megtartva legyenek többségben az olaszok!

Tony 2010.05.02. 23:49:51

Szánalmas ez az ember. "A Juve támadott, sőt, még a vereséget is kockáztatta Maxi Lopez helyzeténél." Ilyet benyögni b+! 2 ekkora f..t akit kifogtunk erre a idényre! CF+ZC,szerintem a fogalmat nem ismerik h KOCKÁZAT,mert esküszöm idény 1x-se láttam olyat! Ha a végén 3-4 támadóval rohamozunk és 1kontrában benne lehet Maxi gólja,azt mondom igen az KOCKÁZAT! El kell tűnnie ennek a gyíknak jó messzire,vissza nyugdíjba. Ide 1 győztes edző kell,aki fel mer vállalni vmit a siker érdekében,mert ez a 2 hírből sem ismerte ezt. Felháborító volt e 2 ember munkássága és az egész szezon. Jobbakat!

Tony 2010.05.02. 23:51:15

Ja és bohóc.

devil-z 2010.05.03. 00:13:07

'A legnagyobb kockázat, hogy ha egyáltalán nem vállalunk kockázatot.' - ezt a Mester mondta egy másik nyilatkozatban, de ezzel a 11 emberrel védekezős antifociban nem sok kockázat volt. 'Ameddig a 4. hely megszerzése matematikailag nem válik lehetetlenné, ez az első számú célunk, és ha nem érjük el a célt, akkor kimondhatjuk, hogy kudarcot vallottam. Azért vállaltam el ezt a munkát, hogy a Juventust a Bajnokok Ligájába vezessem.' - ezt is abban a nyilatkozatában mondta. Most meg már az erőnléttel, és a sok meccsel jön. Na ne vicceljünk már. Meg hogy ennek a keretnek nem kell az erősítés. Tényleg, amíg Zepina, DC, Kakamuri stb. játékosok kapnak helyet a kezdőben, addig tényleg nincs szükség erősítésre, minden rendben. Komolyan ez az idióta vezetőség mindig megtalálja a legidiótább edzőket (zsák a foltját)

Ismeretlen_150170 2010.05.03. 08:37:35

Nyílván nem volt könnyű dolog átvenni egy gödörben lévő csapat írányítását de ő képes volt ezt a gödröt tovább ásni! Persze az a vezető aki aláírta Zacc szerződését na annak is el kellen törni a kezét! Lúzer banda hogy gondolta hogy egy ilyen pancser fog kihúzni minket a trutyiból! Már a sérültekre se lehet fogni! Miért kell még mindig 3 védekező kp? Ennyire barom hogy lehet valaki hogy nem látja hogy ez nem működik!!! Ott van Candreva aki bizonyította hogy helye van a kezdőben és Diegoval és Alex-el tud együtt játszani!!! Lecserélni Alexet erre a Kakamurira!!! Dilettáns barom sajnos ezt kell mondanom, volt képe ide jönni ilyen szakmai tudással. Fényévekre vagyunk egy intertől és szerintem se Benitez lenne a legjobb megoldás mert csak igazolna ész nélkül én nem látnám hogy tudna jó csapatot építeni fiatalokkal stb.

babo410 2010.05.03. 10:46:11

Mondjuk én úgy látom, hogy az idényünk ott lett elba..va, hogy nem figyeltek arra mit beszél Ferrara. Mert ő világosan kijelentette, hogy rövid passzos támadó focit akar, ahol nem egy emberre van kihegyezve minden. És nála Diego se lett volna kihagyhatatlan a keretből, ha a formája éppen olyan rossz. Csak a vezetőség ennek pont az ellenkezőjét lépte meg. Ráhúzták a csapatot Diegora, és egyértelműen 4-3-1-2-re építették a csapatot. Csak kiderült, hogy egyik taktikára se jó a keret, mert nagyon gyenge játékosaink vannak, és nem is túl technikásak. Főleg a szélső védőink, akiknek támadniuk kellett volna, pláne védekezésben igen haloványak. Én szívesebben néztem volna egy olyan Juvét, amit Ferrara kivánságának megfelelően raknak össze. Talán jobban jártunk volna. Csak az is hiba volt Ciro részéről, hogy túl baráti volt a játékosokkal, és ránőttek a fejére, ő meg nem tudta kezelni őket. Mondjuk Ferrara után semmi esetre se hoztam volna ide egy olyan edzőt, aki sehol semmit nem tudott elérni!!! 3 éve nem volt munkája, ráadásul mikor a Milannál volt, csoportkörben kiesett velük a BL-ből! Pedig a Milan akkor márt 5-szörös BL győztes volt! És nagy jók voltak a BL-ben mindig is. És csak egy nagyon gyenge szinte már szégyenteljes szezonban tudtak bajnokok lenni. Tele volt akkor a Milan X-ekkel. Meg is látszott az eredményeinken mennyit is ér ez az edzőnek még nagyon jó indulattal se nevezhető izéke! Én már mikor idekerült, és láttam, hogy 3 éve nem volt munkája, akkor is a Torinoból rúgták ki, már tudtam, hogy bajok lesznek! Ha egy Torinoból kirúgják, ahol nem olyan nagyok az elvárások, akkor a miu vezetőink mire számítottak? Meg pláne mire számítottak azok után az EL-ben, hogy a Milant kétszer is képes volt a BL csoportkörben kiejteni? Gondolták majd pont itt, ahol amúgy is sok a sérült, és történelmi mélyponton vagyunk, fog megtáltosodni? Ugyan már! Akik ezt hitték, hülyék! Én is az voltam, mert hittem a 4. helyben. Meg is lehetett volna, ha egy értelmes edző ül a padon. Lehetett is volna, ha van szeme a vezetőségnek, és nem ennyire seggfejek, meg pénzhajhászok! Blancnak meg saját magától le kellett volna mondjon már januárban! Szégyen. Jövőre EL-t, aztán meg BL-t kell nyernünk, hogy újra Európa tetején legyünk. Mert sajna az EL nem egy olyan rangos versenysorozat, nem is kap akkora publicitást, és nem is érdeklődnek iránta annyira az emberek. Egy EL-ben nem lehet annyira kitűnni. Jövőre EL-t és bajnokságot is kötelező lenne nyernünk. Pláne, mert idén megmutatta a zinter, hogy meg lehet őket verni, és le is lehet előzni őket, csak jól kell játszani. a Romanak ez sikerült. Nekünk, akik elvileg jobbak vagyunk, ne menne? Ne már!

juve94 2010.05.03. 11:45:04

Lófaszt nem érünk a bocsánatával a 36. fordulóban a hetedik helyen:S:S Viszont sajnos az utsó részebn igaza volt,mondjuk olyan játékosoknak,hogy melo meg zebina akkor sincs keresnivalója a csapatban ha rúgnak fejenként ötöt a Parmanak

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása