Viareggio Kupa - konzekvenciák a csapatról

Ebben az írásban szeretném nektek, kedves olvasóknak kicsit összefoglalni csapatrészről csapatrészre a tornán nyújtott teljesítményeket. Azért gondoltam, hogy külön írást szentelek a részletesebb elemzésre, mert a kiemelkedő eredmény talán kíváncsivá tesz titeket, miben rejlik ennek a csapatnak a sikere.

Védelem: Rég nem látott állandóság jellemezte ezt a csapatrészt. A Bamba, Alcibiade, De Paola, Crivello négyesből nehéz lenne kiemelni egy embert is. Az előző szezonokban De Paola volt a csapat balhátvédje, de a sérülése miatt a fiatalabb Crivello kapott rendszeres lehetőséget, és a szakmát is meglepve sikerült helytállnia. A szezon elején inkább csak a támadásokban tűnt ki képességeivel, de mostanra a védekezése is megerősödött.

Raffaele Alcibiade

A védelem oszlopa, és egyben vezére Alcibiade. Nem szerencsés - főleg ilyen fiatalon - bárkihez is hasonlítani egy játékost, de hogy az olvasók megértsék, olyan az ő szerepe a csapatban, mint annak idején Ferrarának volt a Juventusban.

Nem szeretek ilyen szubjektívan fogalmazni, de leginkább így tudnám leírni a a kisugárzását az együttesben. Hihetetlen magabiztossága és sziklaszilárd jelleme állandó nyugalmat sugároz a hátsó alakzat felé.

De Paola sérülése után nem tudta visszaverekedni magát a csapatba. Crivello lépett elő elsőszámú balhátvédnek, de a sok sérülés miatt kényszerűségből középre rendelték, ahol remek párost alkottak Alcibiadéval. Az erő, illetve a gyorsaság szóval lehetne jellemezni ezt a párost. Nem emelkedik ki a mezőnyből, de nagyon ritkán hibázik, és a rá bízott feladatokat hibátlanul képes megoldani.

Bamba játékát és elfutásait élmény nézni minden szurkoló számára. Nyáron tűnt fel a felnőtt keret edzőtáborában, előtte még a legvérmesebb szurkolók sem ismerték a hosszúléptű jobbhátvédet.

A torna során nem volt olyan csapat, vagy taktikai húzás, amivel képesek lettek volna hatástalanítani. A Sassuolo gárdája 5 védővel állt fel, hogy lezárja a széleket, de Bamba Espositóval karöltve megállíthatatlan párost alkotott a jobb oldalon.  

Középpálya: Az áthatolhatatlan fal. Legjobban talán így lehetne jellemezni a Giandonato, Marrone párost. Két teljesen különböző jellem és játékstílus.

Marrone a tűz és az agresszió, Giandonato pedig a nyugalom és az erő. Az új játékrendszer hatására a középpálya feladata teljesen átalakult, és ennek egyértelmű nyertese Giandonato. Az eddig mindenesként számon tartott fiú végre saját posztján bizonyíthatott, és egyértelműen a torna felfedezettje lett.

Támadó szekció: A Primavera keretben tumultus van ezen a poszton, és utánpótlás szinten hihetetlen nevek állnak Bruni rendelkezésére: Immobile, Libertazzi, Esposito, Belcastro, Iago, Boniperti, Giovinco, Fischnaller, illetve a torna előtt sérülést szenvedett Rossi.

A fiatal szélső kiesése minden más utánpótlás csapat számára egy katasztrófával érne fel, de a Zebrák akadémiája ontja a jobbnál jobb képességű "gyerekeket", így az izgatottságon kívül más problémát nem jelentett az egyik alapember elvesztése.

A torna kezdete után kiderült, hogy az edző egyértelműen letette a voksát az Immobile, Espsito, Belcastro, Iago négyes mellett.

Immobilét, azt hiszem, senkinek nem kell bemutatnom, már csak azért sem, mert rendszeres alanya írásaimnak, hol bemutatás miatt, hol pedig az átigazolási hírek kapcsán. Gólkirály, és a torna legjobb játékosa. Kijelenthető, hogy kinőtte az utánpótlást.

Simone Esposito

Esposito a csapatkapitány, emellett a csapat esze. A jobb oldalon Bambával megállíthatatlan párost alkotnak, pedig volt olyan csapat, amely miattuk változtatott a jól megszokott felállásán. Mondanom sem kell, így sem bírtak velük.

Belcastro a csapat legtechnikásabb játékosa. Iago érkezésével neki kellett volna kiszorulnia a kezdőből, de akkora tehetségnek bizonyult, hogy inkább a csapat taktikáját változtatta meg Bruni.

Bal oldalról Immobile mögé rendelte, így támadó középpályás poszton még jobban érvényesült hihetetlen gyorsasága, kreativítása, és technikai tudása. Egy igazi őstehetség a fiú a szakértők szerint is. Megfelelő odafigyeléssel, és a fejlődéshez szükséges körülmények biztosításával nagy jövő előtt áll.

Persze sok olyan fiatal tűnt már fel az olasz utánpótlásban (köztük a Juventusnál is), akik később elvesztek, tehát senki nem garantálja, hogy klasszissá válik. De kétségtelen, hogy a tehetség adott hozzá.

Iago visszatérésével egyértelművé vált, hogy megkérdőjelezhetetlen helye lesz a csapatban. A Barinál elvesztette a csatát - többek között - Koman Vladimirrel szemben, de lehetőséget sem kapott a bizonyításra. A torna megmutatta, hogy tényleg kinőtte az utánpótlás korosztályt.

Cserepad: Az idei év és a torna vesztese egyértelműen Giovinco. Fischnaller érkezésével, Iago visszatérésével, és Belcastro berobbanásával nagyon nehéz helyzetbe került.

Tavaly még a fiatalabb korosztályhoz tartozott, így az idei évre várták, hogy a csapat húzóembere lesz. Ezzel szemben meg kell küzdenie minden egyes játékpercért. A tornán nem tudott a padról sokat hozzátenni a végső győzelemhez.

Fischnaller képes volt élni minden adódó lehetőséggel, ezt bizonyítja a gólok és gólpasszok száma, és mindezt úgy, hogy legtöbbször a padról kellett beállnia.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr164651994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alessandro 2010.02.25. 13:06:39

Hát ezt a cikket olvasva egyértelmű hogy nem is kell játékosokat venni, hanem az utánpótlásból kell beépíteni az embereket, ehhez szükség lenne Wenger tudására és szakértelmére, talán elég lenne őt megfizetni, adni neki egy 5 éves szerződést, sok pénzt, lehet hogy ezáltal nem jönne egy ideig erősítés, de az szinte garantált hogy pár éven belül egy ütős csapat alakulna, ami hosszútávon nagy sikereket érhet el, persze ez azzal is járhat hogy pár évig várhatóan nem nyernénk semmit, de ha legalább lehetne látni az akaratot és egy feltüzelt csapat játszana, támadna hétről-hétre, akkor lenne miben reménykedni. Tudom ez egy szép álom, mert Wenger nem jön, fiatalokat nem fognak beépíteni és várhatóan azok a tehetségek is eltűnnek majd a "süllyesztőben", akikből lehetne valami, ha megfelelő szakmai stáb és szakemberek foglalkoznának velük illetve bíznának bennük.

fmsteve 2010.02.25. 14:21:55

Szomorú lettem, hogy ennyi tehetséges srácunk van és valószínűleg nem lesz nálunk egyik se húzóember mert nem fogják megkapni a kellő lehetőséget a bizonyításra. Bárcsak ne így lenne...

Ismeretlen_131008 2010.02.25. 15:34:08

Nagyon jó ezt olvasni. Köszönöm az összefoglalót! Tényleg összeszorul az ember szíve, ha arra gondol, hogy hány játékos fog elkallódni, vagy megállni a fejlődésben. Azért remélem legalább 1-2 megragad nálunk azért.

Zsotya 2010.02.25. 15:36:53

Akit érdekel, h kik is vettek még részt a kupán, vagy riválisaink közül kik hogyan szerepeltek, azok ellátogathatnak erre az oldalra: http://www.viareggiocup.it/en/home.html Például érdekesség, h a mi kis hazánk is képviseltette magát, vagy h összesen 48 csapat részvételével zajlott a sorozat. Kellemes böngészgetést... :D Egyébiránt gratula a cikksorozathoz... Forza Juve !!

Ismeretlen_150170 2010.02.25. 16:08:20

Túl szép hogy igaz legyen! Nekem erről az egészről a magyar U21-es csapat jut eszembe. Hiába van ott is sok tehetséges játékos ha nem kapnak lehetőséget akkor csak elvesznek. A juventinokból is örülhetünk ha egy-két játékos fel jut a nagy csapathoz és kap majd bizonyításra esélyt! Legjobban az fáj hogy az itt felsorolt fiatalok már most jobbak mint egyesek a felnőtt csapatban és még se játszatják őket pedig még csak pénzbe se kerülne! Nem is értem akkor minek van utánpótlás nevelés????

Ismeretlen_137099 2010.02.25. 16:15:22

Ebből a keretből már többen játszottak felnőtt meccsen is, tehát vannak olyan szinten, ha mertek nekik még akár csak perceket adni, de van aki többet is bizonyíthatott. Immobile-Marrone-Yago-Esposito-Rossi-Marrone-Giandoato-Bamba a tűz közelében van,már játszottak a nagyok között, vagy nyáron velük készültek az edzőmeccseken, és nemsokára ott lesz Belcastro-Alcibiade is. Ezek a játékosok már tudnának egy biztos de nem kiemelkedő teljesítményt nyújtani a felnőttek köözött. Persze sokan kételkedhetnek ebben, de tényleg akár edző meccsen, akár a Seria A-ban akár a Bl-ben már van aki ezt bizonyította. Sajnos jelenleg senkinek nincs reális esélye beépülnie ebbe a csapatba,a mostani körülmények között. Pedig európa egyik legerősebb korosztályos csapata ez a mostani.

Alessandro 2010.02.25. 16:50:59

Talán hiba van a csapat kölcsönadási politikájában is, mivel állítólag nem foglalkoznak az utánpótlással az olasz szakemberek, talán inkább külföldre kéne egy-egy évre elpasszolni őket, ahol tényleg foglalkoznának velük, de ahogy leírtam rögtön nevetségesnek is tartom hogy ilyen megtörténhet Itáliában, hagyják elkallódni a fiatal tehetségeket, pedig most az olasz focinak és nem csak a Juvénak óriási szüksége lenne tehetségekre, akik nagy sikereket érhetnének el. Védőkből bőven meg kéne erősíteni a csapatot, akár az utánpótlás kezdő négyese nyugodtan feljöhetne az öregek Legro, Canna, Grosso helyére a nyáron, tehnikás és jó játékosokra pedig egyértelműen szükség lesz, ha Camo és Del Piero is visszavonul, Iago, Belcastro vagy Esposito még sokat jelenthet pár év múlva a csapatnak.

Torinojuve 2010.02.25. 17:31:21

Hát itt lehet reménykedni de 18év alatt az olasz törvények szerint nem lehet profi senki és szerződést se kaphat

Ismeretlen_137099 2010.02.25. 17:39:47

Igen, de ettől még profik a játékosok, csak a szerződésük nem.

Ismeretlen_131008 2010.02.25. 19:32:41

Igen csak ha itt igazán brutális ifi jönne akkor azonnal vinné valamelyik PL csapat, mert az ottani törvények ezt megengedik. PL Rossi vagy Macheda. Azzal meg egyetértek, hogy pl. Holland csapatokba kikölcsönözve őket többre mennénk, mint a Serie B-be cserének kölcsönadni ezeket a játékosokat. Amúgy Immobile nagyon jól tolta a felnőtt csapatba, de sajnos éles meccseken csak 5 perceket kapott.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása