Zaccheroni: "A győzelem a legjobb orvosság"

Alberto Zaccheroni a Genoa legyőzése után nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Először szerezte meg a Juventus a három pontot Alberto Zaccheroni irányítása alatt, és erre három mérkőzésre volt szüksége a tapasztalt trénernek.

A remények szerint a Genoa felett aratott diadal messzebbre mutat, mint maga a három pont, hiszen talán ez a győzelem lehet az a lökés, mely elindítja a Bianconeri szekerét.

Alberto Zaccheroni is hasonlóképpen vélekedik, legalábbis ez derül ki a mérkőzés utáni nyilatkozatából.

"A csapat még csak most szedi össze magát. Ez az eredmény a legjobb orvosság, reméljük, hogy ez a győzelem az első tégla lehet az építkezésünkben."

"Most várnunk kell, és meglátjuk, mi történik a többi meccsen. Mondtam, hogy ez egy erős csapat, most ez a győzelem talán lerázza a félelmet a vállakról."

A Juventus nem kezdte túl jól a meccset, sőt, Marco Rossi révén a Genoa szerzett vezetést.

"Az első 20 perc olyan volt, mintha a múlt Juventusát látnám. Szerencsére a bekapott gólra a megfelelő módon, keményen reagáltunk. Levettük a súlyt a vállunkról, egyre kevesebb hibát vétettünk, és ez vezetett a győzelemhez."

A mérkőzést végül egy tizenegyes döntötte el, mely Zaccheroni szerint valóban kétséges volt.

"Való igaz, a visszajátszások szerint a tizenhatoson kívűl történt a kontaktus. Nehéz dolog ezt megítélni ezt ekkora sebességnél, de nyilvánvalóan volt érintkezés a két játékos között."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr544651951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laverda 2010.02.14. 19:16:34

Szimpatikus nyilatkozat, de van még hová fejlődni a csapatnak. FORZA JUVE!

Ismeretlen_147985 2010.02.14. 19:40:33

Ha valakinek nem volt köze a győzelemhez, az Zaccheroni. Kitalált egy semmitérő taktikát, ami sehol, semmilyen szinten nem vezethet eredményre, szóval a Juventusnál sem. A szerencsének és a bírónak köszönhetően nyertünk, ne magyarázza már azzal, hogy "levettük a súlyt a vállunkról, egyre kevesebb hibát vétettünk, és ez vezetett a győzelemhez." Nekünk, azaz a Juventusnak nem sok köze volt ehhez a győzelemhez. Amauri gólja védelmi és kapus hiba volt, a 11-es pedig jogtalan. Del Piero és Diego összehozott ugyan egy szép gólt, de ilyet az elmúlt 10 meccsen nem láthattunk. Most is csak Del Piero harciassága és a Genoa védőinek töketlensége miatt lett az a gól, gól.

Forza_Juve 2010.02.14. 19:59:34

a szimpatikus nyilatkozatok mindig megvoltak,csak a bennük megígért dolgok teljesítése,megvalósítása maradt el. ritkán értek egyet mmartin91-el,de most igazad van. de mondjuk ha itt tartunk,akkor nincs jó támadás csak rossz védekezés.vagy nincs jó védekezés csak rossz támadás.

edgar 2010.02.14. 20:05:48

Ha valakinek volt köze a győzelemhez az mmartin91! =D

4Evorg 2010.02.14. 20:10:44

Paszmeg,megfogadtam,hogy nem fogom a kommenteket olvasni,mert itt egy csomó megmondomafrankó ember van,aki mindent jobban tud mindenkinél,és semminek sem tud örülni(gondolok itt mmartin91re).Nem azt mondom,hogy minden happy,sunshine.De azért győzelem után nem kéne geciskedni.Ok a 11-es jogtalan volt,de előfordul."Amauri gólja védelmi és kapus hiba volt"Az ilyen gól nem gól? Ezt nem kell kihasználni??? NEVETSÉGES!!!Inkább annak szurkoljatok,hogy kapjuk el a fonalat és másszunk felfele a tabellán!!

Ismeretlen_137099 2010.02.14. 20:13:21

A lényeg h végre valahára győztünk.Már el is felejtették a zebra szurkolók milyen ez.Az biztos h ez nem Zacc győzelme volt.Jól láthatóan nem működik ez a taktika sem.Az az igazság h már magam sem tudom h ez az edző miatt van e vagy a nem megfelelő játékos hozzá állás.Ezt már csak a jövő és esetleg egy világklasszis edző döntheti el, másh nem láthatjuk mi mint kívül állók miben gyökeredzik a probléma.

Ismeretlen_147985 2010.02.14. 20:22:03

edgar: hát sajnos nekem sok:D , de Zaccheroninak sem. Kíváncsi lennék, hogy vajon mit tud mondani Del Pieronak vagy Diegonak? Ne jobbra rúgd a labdát, hanem balra?...vagy ne jobbra indulj, hanem balra?... Egyáltalán ki hallgat erre az emberre? Vagy egy mégjobb kérdés: egyáltalán melyik játékos ismeri? Mivel 1999-ben tudott egy bajnoki címet összehozni a Milannal (azóta semmi), így tulajdonképpen csak Del Pieronak és Buffonnak lehet valami fogalma arról, hogy egyáltalán ki ez a Zaccheroni. A többi játékosnak gyakorlatilag fogalma nincs arról, hogy ki ez a jóember, és hogy honnan szalajtották. Képzelem, mikor Zaccheroni bejelentette taktikai elképzelését a csapatnak: "Szevasztok skacok, Alberto Zaccheroni vagyok. 10 éve nem nyertem semmit, majdnem 3 éve vagyok munkanélküli, de úgy gondolom, hogy a 3-4-1-2-es hadrend nagyszerű lesz a Juventus számára, ugyanis a Veneziánál, a Cosenzánál és a Bolognánál ez nekem kurvára bejött, szóval miért ne jönne be 2010-ben - amikor egy európai élcsapat sem játszik ebben a hadrendben - a Juventusnál is, ahol ehhez a taktikához jelenleg nem áll rendelkezésre 2 épkézláb védő, 2 normális szélső középpályás, és 1 valamire való befejező csatár?

Kotrevák Kelly 2010.02.14. 20:31:38

Általában a gól mindig valakinek a hibájából következik be. Ebben az esetben a genova védőinek a hibáiból és mi ezt használtuk ki, illetve fordítva. És akkor mi van? A sok bekapott gól meg a mi védőinknek hibáiból. Nehogymá' valaki sajnálja tőlünk ezt a rohadt győzelmet még azzal a kamu tizivel együtt is! Lehet, megint nem nyerünk egy darabig meccset!

Alessandro 2010.02.14. 20:33:46

Igaz hogy jogtalan volt a büntető, de ez már a második eset Zacc harmadik meccsén. Jó lenne sok helyzetet kialakítani és azokból lőni a gólokat, aztán akkor nem mondhatná senki hogy nem volt jogos a siker. Végre lehet valaminek örülni, de az Ajax ellen jóval nehezebb lesz, akárhány védővel is állunk fel. Gondolhatnánk hogy a győzelem elindítja a csapatot és ismét minden a régi lesz, de ahhoz szerintem más fajta taktikára van szükség. Azon meglepődtem hogy Zacc mégiscsak tudja hogy Giovinco létezik, bár az az egy perc semmit nem ért neki. Egy héten belül most 3 meccsünk lesz, Diegot kéne már egy kicsit tehermentesíteni remélhetőleg Gioval.

Ismeretlen_137099 2010.02.14. 20:40:49

Annyival egészíteném ki h annak idején az Udinese edzőjeként álmodta meg ezt a taktikát, és európai elit szintű focit hozott össze ezzel a rendszerrel és azzal a kerettel.Utána jött a Milan és a hirtelen siker és az ellentétek miatt gyors menesztés. Azóta viszont tényleg nem épp egy hősköltemény a munkássága.Az Internél kifejezetten kiábrándító volt a munkája, de azt nem lehet elvenni tőle h ért a focihoz,tűzoltónak nyárig nem volt jobb megoldás, abból kell főzni ami van.Remélem nyáron jön egy klasszis edző, addog meg valah megcsípjük a 4dik helyet.

Ismeretlen_135915 2010.02.14. 20:45:58

mmartin91: a védelmi és kapushibákat fel kell ismerni és ki kell használni, Del Piero és Diego által összehozott gólnak örülni kell úgyanúgy mint a 11esnek. Ugye, hogy mennyivel másabb ez a felfogás? FORZA JUVENTUS!!!!

Tony 2010.02.14. 20:54:04

mmartin91-nak akárhogy is fáj igaza van. Ez a felállás 1 rossz vicc,csak a Genoa is majd minden végigvitt támadásából gól lett. De Ceglie+Caceres szinte semmit nem segít be,hogy is tehetnék,2 védő! Akkor már vagy Marchisio,Brazzo v.Gio játszon a szélen h legyen vmi értelmi,nem 7 védővel játszani! És úgy tűnik ő sem tud cserélni,mert amikor győzni kéne Candr-Marchi csere? Nagy kockázat! Ciro is ezt csinálta. Örülni kell a sikernek,de én állítom h semmivel nem vunk(főleg játéban)előrébb,max 3 ponttal.

Csülök 2010.02.15. 07:08:13

HA minden áron maradni akar a 3 védős rendszernél,akkor azt a : Cáceres-Chiellini-Grosso Én ezt tenném...Grosso és Cáceres sokat fut fel,jól adnak be...Vagy a másik felállás,ami szeritnem a jelenlegi kerettel a legjobb lenne,az a 4-2-3-1 Cáceres-Legro-Chiello-Grosso Melo-Sissoko Marchisio-Diego-Gio(Candreva) Alex/Amauri Aztán ha Camo felépül,akkor mehetne jobbra,Marchisio meg Balra... Gio-t meg csatárba.... A 3 védős játék,nem megy épp nekünk... 5 védő meg egy védekező kp csak 6 védő játékost hoz a pályára...ebből nem igazán lesz támadó foci...

vizi8 2010.02.15. 08:51:49

Ha minden védő tökéletesen játszana, és minden kapus tökéletesen védene , soha nem lenne gól. A gól mindig valamilyen védelmi vagy kapushiba miatt következik be.

Ismeretlen_150170 2010.02.15. 09:22:21

Végre megint nyertünk! Nagyon remélem ettől meg jön a csapatnak a bátorsága és visszatér a hite! Nagyon jó volt látni Alex két gólját meg a harciasságát neki köszönhetjük a 3 pontot! A 11-sel kapcsolatban csak annyit hogy simán megadható volt és Alex jól csinálta mert szerzett a csapatnak 3 pontot! Zac nekem eddig nem bizonyított semmit, a csapat játéka ma is csapnivaló volt, vért kell majd izzadni ahhoz hogy megszerezzük a 4. helyet! Ez a 3 védős taktika is inkább védekező felállás mint támadó, semmit nem kockáztat Zac, persze az eredmény a fontos csak nagyon rossz látni a csapat játékát hiába nyertünk. :( Továbbra is nyártól új edző és 2-3 klasszis kell a csapatba.

DJKGB 2010.02.15. 09:54:11

Hihetetlen, hogy nem lehet örülni a győzelemnek! Amauri gólja nagyon szép gól volt! Végre kapott egy normális beadást és befejelte! Tökéletesen érkezett, erővel, magasra ugrott, keményen. Minden gól védelmi hibából van vagy kapus hibából! Szóval Amaurit dícsérjük meg a beadást és ne Ameliat meg a védelmet basszuk le az ellenfélnél. Az elmúlt mérkőzéseken nem volt szinte egy normális beadás sem. 11es meg 11es, tök mind1 mi volt, a bíró befújta. Kész.

Ismeretlen_102194 2010.02.15. 13:10:04

Számomra az igazság valahol mmarin és Alessandro között van félúton! Papasthopoulost pedig egy picit sajnáltam mert egy kanyit sem ért Alexhez, de azért a gólnak is tudtam örülni természetesen! Csak mi lenne ha már egyszer végre könnyedén és meggyőző játékkal lépnénk túl az ilyen nem világverő csapatokon?????????

vizi8 2010.02.15. 13:17:05

Én nem Amauri érdemeit akarom kicsinyíteni, mert ő kényszerítette hibára a védőket, melyet egy szép góllal fejezett be.

Ismeretlen_102194 2010.02.15. 13:27:32

És az a minimum hogy a következő fordulóban megverjük-ismétlem!- MEGVERJÜK a Bolognát mert az x az semmire sem jó és sorra jönnek a keményebbnél keményebb meccsek, Samp,Fio,Napoli ahol szintén a hereverézés nem elfogadható!Különben a nagy célokból lóf.sz sem lesz! Tehát magamat is kímélve a felesleges stressztől az első olyan kommentnél kapcsolom is ki a gépet és fejeztem be a hsz.-ok olvasását mint pl. - Idegenben náluk azért nem rossz az x!! vagy az -Így ki lehet kapni, nem volt szerencsénk!- tartalmú(?) baromságok!!!!!!!!! Na most Forza Juve!;)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása