Chiellini: "Jöhet a három védős felállás"

Giorgio Chiellini nyitott Zaccheroni három védős ötletére.

A pletykák szerint Alberto Zaccheroni az edzéseken új taktikát készít elő, melyben az eddigi négy helyett csak három védő kapna szerepet.

A 3-4-1-2-es felállásban Buffon előtt Cannavaro, Legrottaglie és Chiellini védekezne. Az új formáció a Livorno ellen debütálhat, és Chiellini szerint működhet is.

"Tudtam róla, hogy Zaccheroni igazán felkészült szakember. Giannichedda mesélt róla, ők együtt dolgoztak az Udinese és a Roma csapatainál." - idézi a klasszis védőt a Juventus Channel.

"Az edzőváltás nem elég a nehéz időszakból való kilábaláshoz. Ugyanakkor egy kis munkával, és sok bizalommal Zaccheroni fel tud minket készíteni az elképzeléseire. Ilyen a három védős felállás is, mely hasznosíthatónak tűnik."

"Húsz éves koromig én is három védős felállásban játszottam, hiszen Mazzarri ezt alkalmazta anno a Livorno gárdájánál. Persze ezen a szinten nem nagy különbség, ha három vagy négy ember van hátul, tudjuk, hogyan lehet gond nélkül váltani."

Chiellini a Ciro Ferrara menesztése miatt érzett csalódottságáról is beszélt.

"Sokunk számára ő nem csak az edző, hanem egy csapattárs is volt. Személyes ügyekben is foglalkozott velünk. Sajnálom, hiszen ez az egész csapat hibája volt, de mivel a vezetőség nem tud 20 játékost kicserélni, így az edzőt kellett leváltani."

"Biztos vagyok benne, hogy Ciro egyszer még sikeres tréner lesz."

Végezetül Chiellini a távozásáról szóló pletykákra is reagált. Eddig ugyanis csak a Manchester United és a Manchester City érdeklődéséről lehetett hallani, ám a legfrissebb pletykák szerint a Real Madrid is szeretné soraiban tudni a kitűnő bekket.

"Elég sokat írnak erről, rengeteg pletykáról lehet hallani. A nagy csapatok érdeklődése boldoggá teszi az embert, de nem szeretném elhagyni a Juventust. Nagyszerűen érzem magam itt, szeretnék sokáig Torinóban maradni és összekötni a jövőmet a csapattal. Azt hiszem, ezt nyáron meg is tesszük." - utalt Chiellini az esetleges szerződéshosszabbításra.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr664651913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9915) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4140) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása