Zaccheroni: "Bízom a csapatban"

Alberto Zaccheroni úgy nyilatkozott, bízik csapatában és nem bánja, hogy szerződése csak négy hónapra szól.

"Határozott idejű szerződést kötöttünk. A klubvezetés kristálytisztán fogalmazott, júniusig dolgozunk és ez idő alatt a lehető legjobb eredményt kell produkálnunk. A többit meglátjuk azután."

"Ez számomra is megfelel. Ha bárki nálam jobb érkezik, az csak jó a Juventusnak. Minden esély megvan, hogy sikerre vigyük a csapat szekerét, ez a keret kimagasló minőséget képvisel. A Milan, az Inter vagy a Lazio mellett kevés csapat adhat ilyen lehetőséget a kezedbe."

"Minden edző sorozatosan győzni szeretne. Tudom, hogy itt minden körülmény adott ehhez. Egy olyan edző pedig, aki közel három évig otthon ült nem hagyhatta ki ezt a lehetőséget. Hogy miért ilyen sokáig? Azt hiszem ez főleg annak köszönhető, hogy nem kívántam elfogadni egyik külföldi csapat ajánlatát sem."

Zac debütálása 1-1-es döntetlent hozott a Juve számára a Lazio ellen, amivel a Zebrák pontszámban beérték az 5. helyezett Palermót.

"Nem vetélkedhetünk egycsapásra az Interrel, de a többieknek is vannak hullámvölgyei, így visszatérhetünk a Bajnokok Ligáját jelentő helyekre. Számunkra ez volna a győzelem."

"Ez a csapat nagyon jó és mostantól látni fogják a fejlődést. Ma este egy olyan csapatot láthattak, amely mindent megpróbált, a többi jönni fog idővel. Bízom ebben a keretben."

Az új szakvezető azért megfogalmazott némi kritikát is a mérkőzéssel kapcsolatban.

"Sokkal inkább a hibáinkon jár az agyam, mint bármi máson. Azon, hogy mik voltak a hiányosságaink labdabirtoklás közben és azon kívül."

"Rendkívül fontos, hogy mi kezdeményeztünk és sok gólszerzési lehetőséget alakítottunk ki, de sokszor kapkodó volt a játék és a nagy akarással néha átestünk a ló másik oldalára."

"A csapatban nagy indulatok forrnak és a lefújás után is kézzelfogható volt a belőlük áradó düh. Annyira meg szerették volna mutatni a győztes formájukat, hogy ezekben a nehéz pillanatokban egy idő után zavarodottá vált a játék, ami a hatékonyság rovására ment."

A sérüléshullám sincs a csapat segítségére és Momo Sissoko eltiltás miatt nem játszhat a következő fordulóban.

"Vannak korlátaink. Ma kevés középpályással gazdálkodtunk, pedig a meccseket a középpályán nyered meg. Ha nem vagy képes járatni a labdát a pálya ezen részén, kevesebb helyzetet tudsz kialakítani. Minden területen fejlődnünk kell. Nem volt mélysége a játékunknak, végig rövid passzokkal próbáltuk meg középen áttörni a védelmet, ott, ahol a legnagyobb ellenállásba ütköztünk."

"A csatárok kissé közel helyezkedtek egymáshoz és azt hiszem Diegonak a szélek felé kell mozognia, ahol több szabad területet talál."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr994651896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DelPietro 2010.02.01. 09:04:03

Valaki legyen kedves berakni egy képet. Én nem találtam Zac-ról.

vizi8 2010.02.01. 10:11:25

Ezek a meglátások szerintem teljesen korrektek. Ha esetleg Ciro is így elmondta volna nem biztos hogy itt állnánk ahol most. Remélhetőleg pszihésen tud hatni a játékosokra, mivel Cironak sajna tekintélye nem volt.

Ismeretlen_102246 2010.02.01. 10:14:01

Én nem tudok segíteni, de szerintem linkelj egyet be és kérd meg Lassust, vagy passerbyt, hogy töltsék fel később neked. Zaccheroniról úgyis lesz még néhány kép. Próbáld meg egyébként a 2010-es mappa alól. On: Az egész nyilatkozatban az tetszik a legjobban, hogy Zaccheroni képes elismerni, hogy a csapat hibázott és sokkal jobban is teljesíthetne. Konkrét hibákat sorol fel és nem jön a Ciro féle maszlaggal, ami kb. úgy hanngzik, hogy nem tudom mi a hiba, de közösen kijavítjuk... Egyébként a meglátásai elég logikusnak tűnnek. Persze az egész nyilatkozatban vannak jó dolgok. Például az elején elég szerényen és szimpatikusan beszél arról, hogy ez egy határozott idejű szerződés és örül ennek is. Továbbra is szimpatikus, aki számomra emberként és edzőként is magasabbra került, mint Ferrara, aki képtelen volt a lehetséges problémák felismerésére és képtelen volt elismerni, ha valamiben hibázott.

Blendy 2010.02.01. 10:42:20

Nekem a Diegoval kapcsolatos meglátása tetszik nagyon!

pedronegro 2010.02.01. 11:20:04

Korrekt nyilatkozat, korrektül fogalmazta meg hogy van még hova fejlődni! Bár a tegnapi felállással nem fejlődtünk sehová és nem is fogunk. Nincsen szélső játékunk ezek a mi korlátaink, remélem ő is erre gondolt. Mindenesetre én még mindig azt mondon a sérültek ellenére is a tegnapi meccset meg kellet volna nyerni egy ilyen gyenge Lazio ellen persze arról Zac nem tehet hogy a csatáraink impotensek! Mindegy továbbra is csak abban bízhatunk hogy felépülnek a sérültek.

vizi8 2010.02.01. 11:54:13

pedronegro, teljesen egyetértek abban veled, hogy ennek a válságnak a legfőbb oka a csatárok impotenciája. Sem DelPiero, sem Amauri nem tudja hozni a régi formáját. Trezegól és Jaki pedig szinte a végig sérültek.

Type-R 2010.02.01. 12:27:37

Azért szimpatikus ez a nyilatkozat, mert bár nem javult meg minden egy csapásra, nem aláztuk meg a Laziot, de értelmes dolgokat mondott, amiből kitűnik, hogy lehet mégis van fény az alagút végén. Ahogy ShyrKahn is mondta, nem a "nem tudom mi a hiba, de majd együtt, valahogy, valamikor, valamiért kijavítjuk" szöveggel jött. Felismerte a hibákat, és tudja mire kell reagálnia, legalább van elképzelése!!!

pedronegro 2010.02.01. 12:40:17

Azt azért nem hiszem hogy Ferrara nem tudta volna hogy mik a problémák ő csak megoldani nem tudta őket! Szimpatikus nyilatkozat ide vagy oda de azért ki ne tüntessétek már Zac-ot ezért a Lazio elleni 1-1 ért!!! Nálam az inter elleni 2-1-es vereség is többet ér! Kikaptunk, de az Intertől, az vállalható! Most meg otthon ikszelünk ettől a gyenge Laziótól!!! Ti nem tudom melyik meccset néztétek! Persze ha az ember csak Juve meccseket néz akkor erre a meccsre könnyen rá mondja hogy jók voltunk meg végre 1 pont! De láttátok a palermo bari meccset? Na ott foci volt! Hétvégén volt a manchester arsenal is, na ehhez már nem is merem már hasonlítani a mi játékunkat, két különboző dimenzió. Itt csak nyártól várható komolyabb javulás, amennyiben tisztelt vezetőink hajlandóak mélyen a zsebükbe nyúlni! Idén a Bl helyezéshez már a csoda is kell!

Doki 2010.02.01. 12:45:44

Temetni nem kell , de isteniteni se.Nekem a gólig jobban tetszett a játék mint anno.Persze nem szállk el.Ugyanakkor a kapott golbol tanulni kell.El kell telni 4-5 meccsnek s majd akkor tisztábban láthatunk.

Ismeretlen_145917 2010.02.01. 13:04:48

azért arra is gondoljunk, hogy ő csak péntek óta az edző... 2 nap alatt nem sok mindent lehet csinálni, mégis látszott a játékon, hogy javult.

Blendy 2010.02.01. 13:05:28

pedronegro néztem a Barcelona meccsét is, nyertek 1-0-ra de semmivel nem volt jobb a játékuk mint a milyenk vasárnap. Senki nem tünteti ki de le sem kell írni rögtön. 2 nap alatt nem lehet csodát tenni. Az a baj, hogy itt sokan azt hiszitek, hogy csak sztárokkal és több millió eurós játékosokkal lehet csodát tenni és csak azok a játékosok! Elfelejtitek, hogy amikor Chiellinit leigazoltuk akkor az Ő játéka egy nagy nulla volt pedig az "isteni" Lippi mester volt a szakvezető! Idő kell egy új edzőnek, hogy átlássa a csapatot, biztos vagyok benne, hogy a következő meccs jobb lesz! Már a 2. félidőben is jobban kihasználta a csapat a széleket mint az elsőben és gondolom nem a saját kútfejükből találták ezt ki. Szóval azt mondom, türelemmel az új vezető felé!!!!

pedronegro 2010.02.01. 13:20:31

Blendy! Valamit nagyon elnéztél! Én sehol nem említettem a Barca meccset! Már csak azért sem mert ők olyat tudnak amit senki más! Az hogy egy-két meccsen szarok a többin pedig aláznak azért azt nem illik figyelmen kívűl hagyni! De hagyjuk a barcát, mert utánozhatatlanok! Én a Barit meg Palermot említettem és ott nincsenek sztárok de tudnak még is jó játékot produkálni!!! Sehol nem mondtam hogy euró milliókért kell sztárokat igazolni! De igazolni kell tehetségeket vagy sztárokat mindegy a lényeg hogy beválljon! Ja és az isteni Lippi nem csak ismeretleneket ha nem egy-két sztárt is igazolt! Buffon, Nedved, Canna, Thuram. Nem mellesleg Buffont rekordot jelentő összegért! A minőséget meg kell fizetni. Szóval Lippi se az ismeretlen olcsó jánosok leigazolásával nyerte a scudettokat! Én is minden meccs előtt úgy gondolom na hogy most majd jobb lesz a játék mint eddig aztán semmi, pedig nem tettük magasra a lécet!

Blendy 2010.02.01. 14:07:09

Ne haragúdj de nekem a zsebünkbe kell nyúlni az azt jelenti, hogy sokat kell fizetni vagyis sztárokat igazoljunk ezt félreértettem. Szerintem Nedved a Juventusba lett igazi sztár! Nem tehetségtelenek ezek a játékosok sem csak egyszerűen nem megy nekik de ebből ki fognak lábalni. A fő hiba itt Blanc szerintem mert valószínű, hogy Ő nem enged igazolni. A Barcát arra írtam, hogy nem csak olasz meccseket nézek, személy szerint én és minden csapatnak megvannak a gyenge periódusai. A Moggi korszakban is volt, hogy a 6. helyen végeztünk pedig jobb volt az állomány és az a Van Der Sar védett nagyon szarúl aki most a világ legjobb kapusa lett tavaly.

Tony 2010.02.01. 14:25:45

Az biztos,h a zseniális Mágusnak fél év alatt nem volt 1 ilyen értelmes mérkőzés utáni nyilatkozata.

pedronegro 2010.02.01. 15:09:45

Blendy: Jó látod, a vezetőség keveri itt a szart, de hogy egyszerűen csak bénák vagy valamilyen nyomos érdekeik vannak a juve tönkretételében azt nem tudjuk. Írod hogy Moggi alatt is voltunk nagy szarban 98/99-es szezonban Lippi vezetésével és áttörés csak akkor következett be mikor az előző hozzászólásomban írt játékosokat leigazoltuk. Valószínű hogy most is igazolni kellene. Nedved a juvéban lett igazi sztár de azért már a Lazioval is ért el eredményeket, ja és nem kevés pénzért hoztuk ide, de minden pénzt megért sokszorosan! A hullámvölgy is oké, ez se tarthat örökké, ez törvényszerű.

Regulus93 2010.02.01. 15:25:25

Nekem is logikusnak és következetesnek tünik ez a nyilatkozata, jól megfogalmazta és felépítette. :) A tegnapi játékban én is láttam valamit, ami bizakodásra adhat okot. A többi meg kiderül. A csatárainkkal két fontos gond van(szerintem), elsőként: nem tudják kiszolgálni őket, Camoranesi hiánya nagyon meglátszik a középpályán, másodszor: van, hogy rosszkor vagyunk rosszhelyen, vagy elpazaroljuk a lövéseket a kapu felé vagy mellé (persze egy meccsben benn van ez is, de mi rengeteg lövést elpazarlunk). Tegnap azért voltak lövéseink, részben a kapus érdeme is volt, hogy nem kaptak gólt. FORZA JUVE! :)

Alessandro 2010.02.01. 16:15:29

Két nap alatt egy edző sem tud csodát tenni, bár a túl késői csatár-csere nem igazán tetszett, ez kicsit hasonlított a Ranieri féle néhai taktikára, hogy ugyan gyengébb az ellenfél, de mégis jó a döntetlen csak ki ne kapjunk, de nem is ezzel volt a legnagyobb gond, hanem az erőnléttel, a meccs végére megint elfogyott az erő, a lendületesség, ami a meccs nagy részében megvolt és tényleg elég élvezetes volt a meccs korábbi meccsekhez képest mindenképpen. Diego végre kezd formába lendülni, ő volt a legaktívabb, de nagyon kevés ha köré fog épülni a csapat, mivel klasszis szélsőink nincsenek. Amaurit nem szidnám, mivel jó labdát nem kapott, harcolt amennyire lehetett a betömörülő Lazio játékosok között, Trez vagy Iaqui se vitte volna többre, kevés az olyan játékos aki kiszolgálja őket, Del Pieronak csak néhány jó megmozdulása volt, persze még így is simán befér a kezdőbe, Diego pedig egymaga kevés hogy mindenkit jó labdákkal tömjön, de néha még ez is kevés. Lesz dolga Zaccheroninak, nem kell rögtön győzelmeket és gyönyörű játékot várni, majd kb egy hónap múlva már okosabbak leszünk.

csakakriston 2010.02.01. 16:18:54

nem akarok borulátó lenni, de sztem a vak is látta, h mi a probléma, ezért nem kéne őt sztárolni. sőt mi több, ez sztem alap. siralmas volt megint a játék, arról nem beszélve, h egy szikrányi tüzet sem láttam a csapatban...nem változott itt sajnos semmi, és egy jó darabig nem is fog. Zac azzal, h a 90. percben lehozta a Sanyit, és berakta helyette a Paoluccit, mindezt iksznél, megmutatta, h mekkora "szakember". majd ha jön Benitez, akkor talán lesz vmi...

csakakriston 2010.02.01. 16:20:49

ja, és sztem az is elárul egyet s mást, h hány néző volt kíváncsi az új edzőre...

Ismeretlen_137099 2010.02.01. 16:26:02

A tegnapi meccs kommenteji közé már beírtam(véletlenül kétszer is:) ) de berakom ide is az én véleményem a tegnapi taktikáról, hát ha valakit érdekel:) Szóval az alap felállás ugyan az maradt de a tartalom változott. A közáppályánk sokkal fentebb játszott, ezzel próbálva többet segíteni Diegonak. Melo kicsit szabadabb és egyszerűbb szerepkört kapott, hátha így felszabadul a játéka és nem lesz olyan görcsös tele hibával.Candreva, Melo mellé lett rendelve és amolyan összekötő kapocs lett Diego és Melo között. Melo válláról levette a támadás/szervezés terhét Diego meg kapott egy játszótársat.Candreva támadásba iszonyat hasznos volt de védekezésben még rendszeresen lemaradt Melo mellől amiért le is baszta egyszer a brazil.Sisso egy merőben más és sokrétűbb feladatot kapott.(ah ezt tegnap már Criscito forumtárs is megjegyezte)Grygera játékát kellett kiegészítenie, és a pálya jobb oldalának védekezését és támadását is segíteni kellett.Bal oldalon nem volt erre szükség mert ott DC magában megoldotta a dolgot, de Grygeranak kell a segítség.Sisso nagyon sokat mozgott a vonal mellett, és ütközött, ezzel gyakorlatilag levette a terhet a cseh jobbhátvéd válláról.Védekezésben nincs párja de támadásban még érezni kell mikor kell passzolni, mert nagyon sokszor túlvezeti a labdát.Mivel a középpályán sokkal előrébb játszik, ezért kicsit meggyengült a pálya közepén a védekezésünk, túl nagy szabad területek vannak, ezért könnyebben fut át az ellenfél rajtunk.Ha Candreva képes lesz kicsit hatékonyabban védekezni akkor talán megoldódik a probléma de engem kicsit aggaszt ez a taktikai hiányosság.Del Piero feladat egyértelműen a támadás építésének a segítése. Melo ha ebben a szerepkörben marad, sokkal többre lesz képes, bár én még mindig azt mondom, többet kéne engedni neki támadásban.

Alessandro 2010.02.01. 16:26:42

csakakriston: te is tudod hogy Torinoban nem a Juve az első a szurkolóknál, tehát csak ritkán van telt ház. Tény hogy voltak hibák, például Sissoko jobb ha nem lép fel a támadásokhoz, de azért az akarat megvolt a játékosokban és emellett próbálkoztunk is. A tegnapi meccsen többször próbálkoztunk kapura lövéssel, mint az elmúlt 5-6 meccsen összesen.

Blendy 2010.02.01. 16:30:11

A lövések kellenek egy betömörülő védelemmel szemben mert különben nem nyílnak ki. Ha sok a lövés akkor talán kilépdelnek és így megnyílik a terület tehát nem baj ha van sok lövés a meccsen csak találjuk el a kaput. A szélső játékról meg annyi, hogy ha Zacch szavaiból jól vettem ki akkor Diegot akarja majd játszatni valamelyik szélen, hogy onnan indúljn befelé mint Kaka amikor még a Milánba játszott! Kiváncsi leszek, hogy a hétvégén milyen lesz a játék!

csakakriston 2010.02.01. 16:35:48

persze, a toro az elsőszámú kedvenc, ez nem vitás. de azért, h annyian legyenek, mint egy mtk meccsen... ami még fájó, h ez a lazio sztem a szabadföld kupában is mindenkitől kikapott volna. lehet, h a Várhidi kéne a padra :) Ő mindent olyan jól előad a kis táblájánál.

Ismeretlen_128149 2010.02.01. 18:01:03

Ez a forma kellőképpen feltüzelheti a csapatot! Jók a meglátásai, és 2nap alatt kellően feltüzelte a játékosokat. A következő meccs lesz az igazi megmérettetés. Addigra a saját taktikáiból is megmutathat valamit, és a szerencse is a Juve mellé állhatna vágre! Érdekes lesz Marchisio, Giovinco és Candreva helyzete, mert én őszintén mind a 3at szívesen látnám a kezdőbe, de ez taktikailag lehetetlen szinte, viszont ha kapnak elegendő játéklehetőséget mind a 3an VB résztvevők lehetnek!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása