A Juve kínlódásának 5 oka

Tegnap este a Juventus lehangoló játékkal szenvedett 2-0-ás vereséget a Bordeaux-tól a Bajnokok Ligájában. A goal.com szakírója, Carlo Garganese 5 okot sorol fel, amelyek miatt a Juventus nem képes a játéktudásának megfelelően játszani.

1. Védelem

Továbbra is a védelem a Juventus leggyengébb csapatrésze. A cserék nem Juve-szintűek, így a Juve állandóan szenved, amikor Fabio Cannavaro vagy Giorgio Chiellini hiányzik. A jobb oldali védő pozíció még mindig az egyik problémás pozíció. Zdenek Grygera nem elég jó, Jonathan Zebina nem elég fitt, Martin Cáceres pedig eléggé hullámzó teljesítményt nyújtott eddig a szezonban, például a Bordeaux elleni meccsen az ő felesleges szabálytalansága vezetett ahhoz a szabadrúgáshoz, amelyből az első gól született. Januárban igazolni kell!

Tegnap este a Juventus lehangoló játékkal szenvedett 2-0-ás vereséget a Bordeaux-tól a Bajnokok Ligájában. A goal.com szakírója, Carlo Garganese 5 okot sorol fel, amelyek miatt a Juventus nem képes a játéktudásának megfelelően játszani.

1. Védelem

Továbbra is a védelem a Juventus leggyengébb csapatrésze. A cserék nem Juve-szintűek, így a Juve állandóan szenved, amikor Fabio Cannavaro vagy Giorgio Chiellini hiányzik. A jobb oldali védő pozíció még mindig az egyik problémás pozíció. Zdenek Grygera nem elég jó, Jonathan Zebina nem elég fitt, Martin Cáceres pedig eléggé hullámzó teljesítményt nyújtott eddig a szezonban, például a Bordeaux elleni meccsen az ő felesleges szabálytalansága vezetett ahhoz a szabadrúgáshoz, amelyből az első gól született. Januárban igazolni kell!

2. Momo Sissoko és Felipe Melo

A szezon elején azt hittem, hogy Momo Sissoko és Felipe Melo egy átjátszhatatlan párost fog alkotni a középpályán, de eddig kevés alkalommal szerepelhettek egymás mellett. A fő probléma velük, hogy egyikük sem az acélos passzairól híres, márpedig így nehéz támadást indítani. A legnagyobb gond, hogy taktikailag a Juventus középpályáján összevisszaság van, ugyanis egyikük sem hozza az elvárt játékot. Kétségtelen, hogy mindkét játékos nagyszerű adottságokkal rendelkezik, és elméletileg jól illenek egymáshoz. Felipe Melo azonban nagyon fáradtnak tűnik, hiszen alig kapott egy kis szünetet a Konföderációs Kupa után.

3. Alessandro Del Piero

A 4-2-3-1-es formáció különösen egy embernek okoz sok problémát, ő pedig nem más, mint Del Piero. Az "Aranyifjú" az elmúlt évek során már többször is bizonyította, hogy nem tud baloldali támadóközéppályásként játszani - emlékezzünk csak a 2007 szeptemberében a Milánóban Franciaország elleni mérkőzésre, amelyen élete egyik legrosszabb játékát produkálta Alex. Ferrara mégis ugyanerre a szerepre kárhoztatta tegnap este a Bordeaux elleni mérkőzésen a 35 éves csapatkapitányt, aki még nincs 100%-os állapotban, és a meccsen kudarcot vallott. Ebben a 4-2-3-1-es taktikában Del Pierónak helyet találni nehéz lesz, mivel az egyetlen olyan helyen, ahol jó játékra lenne képes, Diego szerepel. De, ismerve Del Piero karakterét, meg fogja találni a módját, hogy újra főszereplővé váljon.

4. Amauri

Mi történt Amaurival 2009-ben? A 29 éves játékos nagyszerűen kezdte a Juvés karrierjét, gólokat szerzett 2008 őszén, és úgy tűnt, hogy a világ egyik legjobb csatárává növi ki magát. Az új évben azonban Amauri elvesztette a fonalat, és így a gólok is elmaradtak. Ebben a szezonban, leszámítva az elmúlt hetekben szerzett góljait, folytatódott a szenvedése. Amauri árnyéka az egy évvel ezelőtti önmagának, és mintha a pályán sem lett volna tegnap este a Bordeaux elleni meccsen.

5. Játékosok, akiknek nem fekszik ez a rendszer

A Juventus kétségtelenül rendelkezik azokkal a játékosokkal, akikkel harcban lehet a Scudettóért, illetve akár a Bajnokok Ligájáért is, de taktikai szempontból a dolgok nem a legjobban állnak. Ahogy már korábban is volt róla szó, Del Piero nem tud játszani a 4-2-3-1-es taktikában. Diego klasszikus irányító, akinek olyan csatárokra van szüksége, akik megfelelő játékintelligenciával rendelkeznek és sokat mozognak, hogy Diego megmutathassa, hogy mit is tud valójában. Ugyanez érvényes Mauro Camoranesire, Sebastian Giovincóra, illetve Alessandro Del Pieróra. Amauri a "célember", és ő gyakran statikus.

Továbbá, Amauri és a másik két csatáralternatíva, David Trezeguet és Vincenzo Iaquinta erősségei a légipárbajok, és ahhoz pedig beadásokra lenne szükség, hogy maximalizálják a hatékonyságukat. A 4-2-3-1-es hadrendben az 5 középpályás a pálya közepén helyezkedik el, így a beadásoknak leginkább a szélsővédőktől kellene jönniük. Talán a Juventusnak több időre van szüksége, hogy kialakuljon a játéka. 5 új igazolással a kezdőcsapatban majd csak Karácsony után ítélkezzünk erről a csapatról. Ugyanakkor az egyértelmű, hogy a játék most nem megy.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr934651560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_128149 2009.11.26. 20:21:54

Ide kell a 4-4-2es taktika. Kezdőbe (tudom, h msot sérült volt) Marchisiot, és egyből jó lesz--->Kezdő felállás: Buffon-Cáceres,Canna,Chiellini,Grosso-Camoranesi,Marchisio,Sissoko,Diego-DelPiero,Amauri ennyi, nem kell tovább ragozni!

Ismeretlen_128760 2009.11.26. 20:35:23

Melo (elméletben) egy nagyon jól osztogató vkp... Csak kár, hogy eddig ebből alig láttunk valamit. Számomra eddig ő a legnagyobb csalódás.

Ismeretlen_139344 2009.11.26. 20:41:19

én a 4-3-1-2 probalnam ki.. felállás: buffon cacares- canna-chiello-grosso camo- momo- marchisio diego del pipi- amauri középpályán meg lehet cserélgetni attol fuggoen ki mien formaba van ,, diego helyettese meg gio lehetne

Ismeretlen_135402 2009.11.26. 21:00:38

Azt nem igazán értem,hogy miért volt probléma Alex,mikor csak most tért vissza,az impotens játékunk meg a szezon elejétől van egy-két kivételtől eltekintve!No mind1...Tetszenek ezek a felállások(Marchisioé és paceré),de már sok ilyen tetszett,és nem váltak be,tehát én még mindig inkább a taktikai variációkat bővíteném,hogy ne csak abból álljon a játékunk,hogy kitesszük jobb szélre a labdát aztán majd lesz valami!Az biztos,hogy a Diego,Alex,Gio,Camo négyesből legalább 3-nak pályán kell lenni,mert a többi játékosunkból(kivétel Marchisio) hiányzik a kreativitás,anélkül nem lehet ezt a játékot játszani!

Ruida 2009.11.26. 21:04:14

buffon cáceres-cannavaro-chiellini-grosso sissoko-marchisio camo-diego-gio Iaquinta

Ismeretlen_128149 2009.11.26. 21:08:26

Alex10C igazad van, azt kéne megnézni, h a többi csapat, labdáttart, passzol, kijácca, beszorítja az ellenfelét, a Juve meg ha labdát szerez rúgja amerre lát, és mindenkihez eljut a labda, csak ahoz nem akihez kéne...

Ricsman 2009.11.26. 21:12:11

Momo lehúzásával nem értek egyet. Most épült csak fel... Alex detto. A hátrány 5 pont a bajnokságban ami nem kevés, de annyira nem is sok. Kiszaladt néhány ígéretes eredmény mostanában, hogy most idegenben a "bordó" ellen nem jött ki, nálam nem egyenlő a temetéssel. Idő. Majd aztán.

ronny34 2009.11.26. 21:15:24

Azért az vicces, hogy Melo formáját a fáradtságra fogják, tudtommal nem egyedül volt a Konföd kupán. Nem teljesen értek egyet azzal, hogy gyengén játszana, mert azért bevállal rizikósabb passzokat, ehhez képest a tegnapi meccs első félidője után 80%-ban sikeresek voltak az átadásai úgy, hogy ő passzolt majdnem a legtöbbet. Én tőle egyedül azt hiányolom, hogy nem hozza fel lendületesen a labdát, ahogy még szezon elején és a válogatottban tette, szerintem ez a taktikából fakad.

Ismeretlen_135677 2009.11.26. 21:47:26

Szerintem nem a játékosokra kéne fogni ezt. Egyszerűen nem tudja ciro ferrázni a csapatot. Gondoljatok a milanra, amikor szóba került hogy leonardot menesztik a játékosai annyira összeszedték magukat(mert szeretik leonardot), hogy azóta sem kaptak ki és menetelnek... Ez az én véleményem...

Saxoo 2009.11.26. 21:48:58

Jövő nyáron meg VB, ahol Brazília valószínűleg nem 3 meccset fog játszani! Akkor majd csak 2011 őszén lesz jó Melo, mert addig fáradt lesz vagy mi???? Ha Marchisio felépült akkor Sissoko, Marchisio!!!! Melo meg had pihenjen a padon....

Saxoo 2009.11.26. 21:57:11

Jah, és nem ártana venni egy csatárt aki meg tud csinálni egy cselt, mert a mostani felhőkarcolókkal nem sokra megyünk.....( Kivéve DP) Lehet sorolni a neveket: Aguero, Messi stb, de a realitások talaján maradva én örülnék Rossinak vagy Lavezzinek! Őket legalább nem futja meg 4 méteres hátrányból Zapata mint szerencsétlen Amaurit! Pfff

Ismeretlen_114321 2009.11.26. 21:58:26

én azzal nem értek egyet, hogy Melo nem az acélos passzairól híres. szerintem Sissoko sokkal hatékonyabb szűrésben, Melo pedig passzolásban, és nekem úgy tűnik, jól is lát a pályán, de sajnos nem vállal be kockázatosabb dolgokat, csak alibizik.

alibi 2009.11.26. 22:21:30

nem azért de meik okoskának pattant ki eza fejéböl h januárba igazolni védö posztra????oko bal szél grosso para helyére kell vki tény DE A JOBB SZÉLRE MINEK?????Caceres egy állat aki meg nem igy gondolja vagy nem lát aszemétöl vagy nem látta a meccset.belöle a világ legjobb jobb hátvédje lehet.meg elegem van h minden kiba...t nap 2pletyka h kit igazolunk télen meg mindehol 10böl 8 ember sir h ezt kell megvenni meg azt kell megvenni.LOfa....t!anyit költöttünk nyáron amenyi nem sokan van eredménye??nem nagyon.ako hova dobálják még ki a milliokat.ezt az átigazolási szezont felejtsük el.esetleg bal szél de akko minnek vettük meg Grossot?na haggyuk erröl orákat tudnék vitatkozni.

Ismeretlen_135677 2009.11.26. 22:38:08

:)

Ismeretlen_138370 2009.11.26. 22:55:30

Tény hogy kellenek igazolások,de nálam az edző a legnagyobb probléma,mert biztos hogy nem felejtett el senki sem focizni sőt néha vannak is fellángolások,de a taktika és motiváció a nullával egyenlő.Szerintem benne van a pakliban hogy a következő 3meccs után edzőt váltunk ha rosszul alakulnak a dolgok.

halex 2009.11.26. 23:05:24

Nem kell igazolni. Ezzel a kerettel sokmindent lehet nyerni. Össze kell rakni vhogy. Azt nem tudom mi a legjobb felállás. Gondolom minden meccsen más és más.

elcapitano 2009.11.27. 00:02:30

Szerintem sem a kerettel van a gond. Minden tiszteletem Ciroé, de ennek a Juventusnak egy tapasztalt edző kell (gondolok itt Lippire, Ancelottira, Spalletire, Trapattonira, és tudom, hogy sokuknak jó állásuk van, de szerintem ezek a vén olasz rókák jelenthetnének megoldást, vagy tetszene akár Aragones is) Itt pedig egy bátor felállási ötlet: Buffon Caceres - Chiellini - Cannavaro Melo (Marchisio) - Sissoko Camoranesi - Diego - Giovinco Iaquinta (Trezeguet) - Del Piero (Amauri)

Ismeretlen_117673 2009.11.27. 00:35:50

Magyarázza már el nekem valaki,hogy Cáceres mitől ennyire király? Minden egyes jó megmozdulására jut egy rossz is !

ggbuffon 2009.11.27. 00:37:49

Sokan azért itt tévedésben éltek.Itt nem elsősorban fizikai fáradtságról van szó pl Melo esetében, hanem fejbeniről, amit meg is lehet érteni.Mindenkinek szüksége van pihenésre,feltöltődésre és ő a nyáron ezt nemkapta meg,mivel végig a Konf kupán volt aztán 1-2 hét szünet és kezdte is az alapozást. Ferrara felelőssége megkérdőjelezhetetlen ebben a helyzetben, ennyire labilis rapszódikus teljesítményt csak az magyarázza h taktikailag és mentálisan is kevés még ahhoz h a Juvét a csúcsra vezesse.Nem azt mondom h tehetségtelen vagy rossz edző, hanem h még nem elég érett.Azért mindent összevetve még ha akadnak is hiányposztok (pl szélső hátvédek) azért ez a játékoskeret mostmár nemzetközi szinten is erős.Nem a Barcához és mondjuk az ő játékukhoz kell mérni magunkat (nemis lehet, ahogy más csapat sem közelíti meg őket látványban), én csak azt várom h a csapat stabil legyen és ne remegjen a gyomrom mint Ranieri alatt h vajon most kikapunk pl a Cagliari-tól vagy nyerünk.Egyszerűen 15évnyi Juve szurkolás alatt nem ezt szoktam meg.

Ismeretlen_102194 2009.11.27. 06:56:37

Bármennyire is fura nekem hiányzik a kp.-ról Poulsen!!!!Öszintén szólva nem értem miért maradt ki a Bordeaux elleni kezdőből, mert pont azt láttam hogy Mommoval jól összeillenének! Ferrara valamit nem jól csinál, és ha ezt nem tudja orvosolni akkor le kellene vonnia a tanulságokat, bár ha arra gondolok hogy Rijkaardnak vagy Guardiolának mennyi szar meccse volt mire összeálltak........

Del Piero 70 2009.11.27. 08:57:16

Sajnos a tavalyi csapathoz képest nem sokkal vagyunk jobbak talán egy Diegoval,de ne felejtsétek el Ő a Bundesligából jött a Seria A. azért nem ugyan az.Nem kell ez tul magyarázni a felállás vagy 4-3-1-2 v. 4-4-2 de mindenképpen két csatárral kell játszani.Ferrara ha sokat erőlteti ezt a felállást és nem jönnek az eredmények tényleg ki fogják rúgni.Del Piero pedig kell a csapatba az állítolagos nagy barátja Ferrara pedig nem játszatja.A legjobb felállás a hétvégén ez lenne:Buffon-Legro.Canna.Chiell.Crosso-Camo.Sisso.Gio.-Del P.Amauri

Del Piero 70 2009.11.27. 09:01:22

Bocsánat kihagytam természetesen a két ék mögött Diego Bocs!

pedronegro 2009.11.27. 10:39:59

Én is azon a véleményen vagyok hogy kurvára nincs értelme igazolni megint kidobni egy raklap pénzt! Cacerest meg mostmár tényleg ne bántsa senki! Ő aztán tényleg nem tehet róla hogy ekkora fos a csapat! Csak 22 éves és csak pár meccset játszott még de már most jobb mint grygera és zebina együtt. Az meg hogy hibázik benne van a játékban de ő legalább hajt és ügyes gyerek, nálam még középpályán is megállná a helyét! Viszont Melot és Diegot nyugodtan le lehetne ültetni a kispadra pár meccs erejéig hátha észhez kapnak! Az rendben hogy diego azért küzd de nem ezért igazoltuk, a küzdés az alap. Gondolom mindenki látta hogy a werderben hogyan játszott, na itt ebből még nem sokat láttunk! Amaurinak meg nem megy ezt a vak is látja! Minek játszatjuk?? Végül Ferrararól a véleményem hogy nem tudta eddig összerakni a csapatot rendesen! Nehogy már Alex szélsőt játszon!!! Ne igazolgatni akarjon hanem rázza fel a csapatot aki meg nem teljesít mehet a padra ez más klubnál így működik!!!

Ismeretlen_125607 2009.11.27. 10:58:57

Nálam még mindig a belső védelem a ludas, hiába Chiellini jó teljesítménye egyedül kevés. És ha középen hátul bizonytalan a csapat, a szélső védők is bizonytalanabbak, de főleg a két vkp nem mer előre menni mert nem érzi a védelemben a határozottságot. Sajnos Canna nem tud már meggyőzően játszani folyamatosan. Én mindenképpen egy középhátvédet szereznék be mely maga biztonságot adna az egész csapatnak.

Ismeretlen_128149 2009.11.27. 11:46:42

A Bordeaux ellen nem volt Canna, aki azért egész jó még, hiába szidja mindenki, a tudása azért jól jön a csapatnak! Ariaudo kell ide, csak Ferrara minimális játéklehetőséget sem biztosít a számára!

John Paul Jones 2009.11.27. 12:09:05

Abszolút egyetértek Vizi hozzászólásával. Egy Chiellini kaliberű kh-t kellene hozni a télen (pl.Zapata)és talán még egy jobbhátvéd is kellene szerezni. Ezt kb 20-25 millio euróból meg lehetne oldani, de kérdés, hogy lesz -e erre elég pénz. Ha nincsenek meg a kellő pénzügyi eszközök, akkor jöhet Ariaudo(fokozatosan!) és valahogy Criscitot vissza kellene csabítani, de ő is csak nyáron érkezne, ha érkezne. Az edzőkérdéssel pedig én is várnék még, legalább a két nagy meccsig.

Ismeretlen_53881 2009.11.27. 13:10:34

A Del Piero-s rész utolsó mondata kb. az ellenkezője annak, ami az eredeti cikkben van, így az éle is elveszik az egésznek. A sok fanboyt meg nem értem, aki Cáceresbe van belezúgva.

Ismeretlen_125607 2009.11.27. 14:25:00

A sok fanboyt meg nem értem, aki Cáceresbe van belezúgva. Nem belezúgva vagyunk, hanem látunk fantáziát benne. Lehet hogy vétett egy buta szabálytalanságot a Bordók ellen, de gy jól fejelő védelemnek, nem lehet ilyen gólt kapni. A felállással kapcsolatban nem értem a vitát, 4-4-2-es felálláshoz nincsenek szélsőink. 4-2-3-1 lenne az ideális, de nem Amaurival, ő nem egy vérbeli befejező. Ebe a felállásba Jaki vagy Trezegól kellene, ha nem játszanak sérültet. Mivel ők sérülékenyek és nem fiatalok ide keresnék jövőre egy embert. Mivel a felállás szinte adott ebbe a pozícióba beleillő csatár kéne.

Ismeretlen_53881 2009.11.27. 14:35:33

Fantázia nyilván van benne, én néha a szomszéd lányba is bele tudok látni akárkit, ha akarok. De születnek itt néha olyan kijelentések, hogy az uru a legjobb szélső védők között van, és hasonlók. Nálam jelenleg sokat nem szerepelne, legalábbis amíg nem tanul meg rendesen védekezni.

Ismeretlen_128149 2009.11.27. 16:20:44

Sztem a legnagyobb baj, h Egyedül végekezik jobboldalt, mert Cannavaro a tolószékét, Legro meg a labdát keresi, és Cáceres az egyetlen aki csinál vmit, néha Chiellini ki tudja segíteni, bár a legtöbbször ő Grossot probálja meg segíteni, mert az se sűrűn ér vissza:( Szal 2 végőn van, és nem csoda, h hibáznak, ah 90percen keresztül támad az ellenfél!

Alessandro 2009.11.27. 16:37:53

Egyetértek szerintem is kell feltétlenül egy Chiellini szintű középhátvéd, ha jól emlékszem ő, illetve Canna és Legro volt idén a 3 középső védőnk akik váltják egymást, Chiellini persze szinte mindíg pályán van. Mivel pénz nem lesz várhatóan télen -talán ha Tiago és Zebina távozna- és nem tudunk minőségi hátvédet igazolni, esetleg Melot ki lehetne próbálni, mint középhátvéd, mivel előre játékban nem igazán vesz részt, védekező középpályásként pedig hullámzó a teljesítménye, talán lehetne Chiellini mellett, előttük Sissoko és Marchisio, cserének pedig Poulsen.

DelPiero86 2009.11.27. 17:49:29

Aztmondja meg vki,hova tünt a Roma elleni egyérintős,küzdős,tetszetős játék egyik pillanatról a másikra?? Szerintem lassan 1vki lesz a hibás: Ferrara..sajnos ezt kell,hogy mondjam,bármennyire is elismerem őt!Jóval erősödött a keretünk,és szarabbul játszunk mint tavaly...:(nem a játékosokkal van gond..hanem aki irányitja őket...

DelPiero86 2009.11.27. 17:54:30

A védelem gyenge..hmm..lehet..de ! Ilyen középpályával,és csatársorral Rugdalni kellene a gólokat!!!!nem 1-et nem 2-őt..SOKAT! Erre kapunk egy gólt,elkezdünk rohanni előre,kontrából meg kapunk mégegyet, de betalálni meg nem tudunk,jelenleg ez a mi meccseink rövid tömör összefoglaloja!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása