Legrottaglie: "Hét meccs gól nélkül"

Ha valaki megkérdezné a játékosokat, és a szurkolókat, hogy mi volt a 2007/08-as idény legjobb pillanata, a legtöbben szinte gondolkodás nélkül válaszolnának: az Inter idegenbeli legyőzése. Az igen értékes győzelem lendületet adott a csapatnak az idény nagyszerű befejezéséhez, mellyel a Juventus a tabella 3. helyén zárt, és bejutott a Bajnokok Ligája selejtezőjébe.

Nicola Legrottaglie

Ez 2008. március 22-én történt, 13 hónappal ezelőtt. A mai helyzet nagyon hasonlít a tavalyira, a Juventus ezúttal is csak tekintélyes távolságból követi az Intert, de az elszántság most is megvan, senki sem szándékozik még feladni.

Nicola Legrottaglie a Juventus Channelnek nyilatkozott, és szavai nagyon jól tükrözik a játékosok hozzáállását.

"Tudjuk, hogy nagyon jól kell játszanunk, mert tisztában vagyunk azzal, mennyit jelent ez a mérkőzés. Tavaly nagyon sokat segített nekünk az Inter idegenbeli legyőzése. Most ugyanezt szeretnénk megismételni, és bezsebelni a 3 pontot, hogy csökkentsük a hátrányunkat."

Az Inter legyőzése már nem elég ahhoz, hogy újra nyílttá tegye a bajnokságot, de fontos ajándék lenne a szurkolóknak, és méltó módon zárná le a mostani, nem túl eredményes időszakot.

A védelemnek pedig itt a lehetőség, hogy elfeledtesse az utolsó két mérkőzésen beszedett hat gól igen keserű emlékét. Legrottaglie készen áll a kihívásra, és erre ösztönzi csapattársait is.

"Az idény nagy részében mi kaptuk a legkevesebb gólt, de ez a hat gól tönkretette az eddigi munkánkat. Éppen ezért most megpróbálunk újra a tényleges szintünkre eljutni, és a hátralévő hét meccsen egy gólt sem kapni."

A sebezhetetlen védelemre nagy szüksége lenne a Juventusnak, ha szeretné a maradék célokat elérni. A bajnokságot a végéig folytatni kell, hiszen matematikailag még nem dőlt el a Scudetto sorsa. Ráadásul az Olasz Kupa is hátra van még.

"Ha végül másodikak lennénk a bajnokságban, és megnyernénk az Olasz Kupát, összességében nagyszerűen zárnánk az idényt, és senki nem állítaná az ellenkezőjét. Szerintem mindenki örülne ennek. Most már csak rajtunk múlik minden."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr664649499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4137) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása