Elkann: "A cél egy teljesen olasz keret kialakítása"

Szerencsére Juvetto nagyon beindult - aminek én csak örülni tudok -, így az előző után rögtön itt egy újabb cikk tőle. Az eredetit Carlo Garganese követte el, és a 'Goal.com'-on olvasható.

Vinovóban a Juventus elöljárói egy teljes egészében olasz csapat létrehozását vették tervbe. Ennek köszönhetően a vezetés szorgalmasan munkálkodik ezen, és a négy legtehetségesebbnek tartott honi labdarúgó már megfigyelés alatt is áll.

A Bianconeri örököse, John Elkann mindig is vállalta azt az ambícióját, miszerint szívesen látna egy fiatal, saját nevelésű játékosokból álló, ízig-vérig olasz Juventust.

John Elkann

Elkann a 'Corriere Dello Sport' című napilapnak azt is elmondta, hogy a klub illetékesei mindemellett gőzerővel dolgoznak azon is, hogy megkaparintsák a vélhetően nagy jövő elé néző, ám jelenleg más csapatokat erősítő játékosokat. Ezen futballistákat akár már a téli átigazolási időszakban is szándékában állna megszerezni a torinói alakulatnak.

Így az udinei Gaetano D'Agostinót, a Napoli védőjét, Fabiano Santacroce-t, a "Farkas" Alberto Aquilanit, valamint az olasz mellett amerikai útlevéllel is rendelkező, jelenleg a spanyol pontvadászatban edződő Giuseppe Rossit.Noha Santacroce, és kiváltképp Aquilani szerződtetésére parányi az esély, várhatóan a télen, de legkésőbb 2009. nyarán megtörténhetnek a másik két játékos megszerzéséhez szükséges lépések.

 

Juvetto

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr64649003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_53881 2008.12.01. 15:51:23

Az ötlet valamennyire szimpatikus, mert én pártolom az olasz játékosokat, ugyanakkor szerintem kivitelezhetetlen. Egyrészt ez azt jelentené, hogy legalább 13-14 klasszis, vagy ahhoz közeli olasz labdarúgot kellene foglalkoztatnunk, tehát a válogatottat, és ez nem hiszem, hogy összehozható. Másrészt számomra a csapatösszeállításnál a lehető legfontosabb a minőség és az eredményesség, és Elkann ötlete - még ha szimpatikus is - valami mást helyez ezek fölé.

Ismeretlen_108746 2008.12.01. 16:48:22

Maximálisan egyetértek passerby véleményével. Valahol szimpatikus az elképzelés, csak kérdés, hogy érdemes-e szembe menni a nemzetközi tendenciával, ha az oda vezet, hogy esetleg kevésbé lesz versenyképes a csapat. Ha ezt finomítják egy olyan módszerre, hogy igyekeznek inkább olasz játékosokat venni, ám bizonyos posztokra hozzák akár külföldről is a világklasszisokat, akkor hajrá. Amúgy most is a Juve az egyik legolaszabb olasz csapat.

Ismeretlen_109457 2008.12.01. 16:50:07

azért az a 4 játékos jöhetne !!!!!!!!!!!!!!!

juvem 2008.12.01. 19:05:21

inkább úgy mondanám h legolaszabb élcsapat!!

Dartagnanx 2008.12.02. 10:19:59

A tendencia éppen az, hogy nemzeti csapatok lesznek. Főleg, hogy hamarosan jön a szabály is erről. A Juve próbál elébe menni, és mire bejön a szabály, hogy csak 4 külföldi lehet egyszerre a pályán, már fullos olasz csapata lesz. Akik nem az első idényüket töltik együtt. Az Inter meg alig győzi majd kinyitni a buxát, hogy egy kezdőcsapatot kiállítson.

Ismeretlen_53881 2008.12.02. 11:47:26

Azért az a szabály még csak tervezet, és erősen kétséges, hogy az EU egyáltalán elfogadja - mivel kb. az EU egyik alapelvével megy szembe.

Ismeretlen_108746 2008.12.02. 14:20:26

Én sem gondolom, hogy a nemzetközi tendencia a klubcsapatok nemzetiesítése volna. Ez igencsak ellentétes az EU alapelveivel, de ebbe talán nem menjünk bele. Amúgy valóban nehéz kérdés, s szurkolóként sem tudom mit szólnék, ha angol lennék, s a kedvenc csapatom kezdőjében kb. 1 hazai játékos lenne, ahogy arrafelé szokás. Fene tudja, azért Olaszországban nem vészes a helyzet szerintem, s a Juve keretében egészséges az arány.

Juvetto 2008.12.02. 16:10:38

D'Agostino neve, mint a legígéretesebbnek tartott "fiatal"(26!)tehetség...nekem ez valahogy nem klappol amúgy. Akkor már hol van pl. Montolivo, Cigarini, vagy Balotelli akár...? A Juve mindíg is a valaha volt "legolaszabb" csapat, ehhez kétség sem fér. Én már attól is boldog ás elégedett vagyok, hogy Mi általában azért minimum 5-6 honi játékossal állunk fel, akárhogy is legyen! Elkann elképzelése nekem nagyon bejön!! Más kérdés, hogy a minőség rovására persze ez semmiképp sem mehet. Én egy állandó 8 olasz kezdővel bőven megelégednék! És ez abszolút nem is elképzelhetetlen nálunk. Tehát kb. azt gondolom, mint Apuleius. :) Az a bizonyos tervezet pedig szerintem is eléggé kérdéses(vagy már el is van döntve az ott fenn szépen...). Egyébként Elkann elképzelésével ellentétes "hírekről" is hallani, miszerint épp játékosmegfigyelőink vannak Dél-Amerikában, 2 brazil és 1 argentín fiatal miatt. ;) FORZA JUVE!!!

Unimuck 2008.12.02. 17:31:50

MONTOLIVO! Juvettonál ott a pont! Mennek a pletykák itt már egy jó ideje, h Yaya Touré érkezhet középre... Hát lehidalok, ha ez tényleg így lesz. Egy Montolivo jóval jobb megoldás lenne, nem különben a szimpátia miatt is. Jó játékos, fiatal, olasz, ismeri az olasz focit! Nem egyszer volt az, hogy jöttek a nagy klasszisok a hatalmas PL-ből és a La Liga-ból aztán valahogy Olaszországban beszart a tudomány. Ez egy más futball, ez egy szebb futball! Összegezve nagyon is támogatom a Montolivos felvetést! Na meg persze Santacroce és Rossi is elférne ;) Bár Rossiért ha jól tudom 40misit kérne a Villareal, amit nem szabad megfizetni, még ha menne is. Abból kettő nagyon jó játékost lehet venni!

Juvetto 2008.12.02. 18:37:52

Hát köszi, Unimuck! :) De sajna pont a Fiorentinától megkaparintani egy meghatározó játékost...nos az marha nehéz lenne! :( Ahogy most a Napoli-tól is például Santacroce-t. Ja, ha lennénk olyan szerencsétlenek, hogy megszerezzük Yaya-t, akkor együtt csináljuk azt a hidat, az tuti!! :D Már nem tudom hol olvastam, de én is úgy tudom, hogy 40M Rossi kivásárlási ára, amit senki sem fog nekik úgyse kifizetni(max. a Man.City :D). Nagyon eltudnám képzelni zebracsíkos mezben, de annyit most még egyelőre közel sem ér... FORZA JUVE!!!

mmartin91 2008.12.02. 20:43:06

Az a baj ezekkel az olasz tehetségekkel, gondolok itt Montolivóra vagy Cigarinire, hogy sztem nem érettek még arra hogy egy Juventus szintű csapatban teszem azt Sissoko mellett kezdők legyenek. Montolivo nem rossz játékos de ahol most van sztem az épp elég neki. Ráadásul én is kétlem h a Fiorentina megválna tőle. Az az igazság h nekünk kész játékosok kellenének akikkel már most felvehetjük a versenyt a többi nagy csapattal országon belül és kívül is egyaránt. Ezt úgy értem, hogy például egy BL kieséses szakaszban az Old Traffordon nem biztos h Montolivo hozná azt a szintet ami egy Juventus szintű csapatba kell. Ezért én azt mondanám h sokkal inkább áldozzunk nagy pénzeket egy Diegóra vagy éppen tőle kevesebbet Xabi Alonsora. Sztem Yayára nem nagyon van szükségünk de ha esetleg a vezetőség nem hoz senkit, akkor azért inkább jöjjön ő mint senki. Úgy, mint Poulsen biztosan eljátszana, sőt biztos vok benne hogy jobban is. Persze, tudom h ugyanazt játsza mint Sissoko de legalább kibaszott erősek lennénk középen két kigyúrt négerrel. A semmitől azért nyilvánvalóan jobb lenne, legalábbis szerintem...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása