Deschamps: "Gyűlölök veszíteni"

A francia mester kemény visszavágóra készül a kedd esti, Cesena elleni mérkőzésen az Olimpicóban.

Miután a tegnapi edzésen kieresztette dühét, Didier Deschamps így nyitotta meg a délutáni sajtótájékoztatót:

"Hogy mérges voltam-e tegnap? Nem. Bár nem szeretek veszíteni, sőt gyűlölök. El kell fogadnunk a vereséget, bár a játékosaim sem boldogok. Viszont elég intelligensek ahhoz, hogy megértsék, mi ment rosszul szombaton. Mindig jó, ha a vereség után lehet egy új meccset játszani. Kedden megkapjuk az esélyt, hogy jóvá tegyük ezt a hibát."

Felröppentek olyan pletykák, hogy a játékosok nem igazán koncentráltak a Mantova elleni meccsen.

"Rengeteg pletyka terjeng az átigazolások és a klub jövője körül. És ez gyakran elég káros. Nem magyarázkodom, hogy miért vesztettünk, de ez a rengeteg pletyka nem segíti a maximális koncentrációt."

Deschamps mindenesetre lezárta azokat a találgatásokat, hogy a csapat kiesett volna formájából.

"A pontlevonások miatt hibátlanul kellett rajtolnunk, kerül amibe kerül. Volt jó néhány nehéz mérkőzésünk, de minden meccsen a maximumot nyújtottuk, és 100 pontot egyszerűen nem lehet begyűjteni. Az a fontos, hogy visszakerüljünk a Serie A-ba. A szezon első felében az is fontos volt, hogy megfeleljünk a másodosztály fizikai követelményeinek. A Juventusnak folyamatosan a legjobbat kell nyújtani, de a profi sportban ez nem mindig könnyű. A nehézségeket a sérülések és az eltiltások okozták."

A francia mester gyorsan elhárította, hogy válság lenne.

"Ha nyersz, az emberek az eredményre emlékeznek, nem a játékra. Talán nem játszottunk jól szombaton, de könnyen szerezhettünk volna egy pontot. Még hosszú út áll előttünk a bajnokságban, és én nem nagyon aggódom. Remélem, hogy hamarosan visszakapom a játékosaimat. Ha mindenki a rendelkezésemre állt volna, és ugyanígy játszottunk volna, akkor minden máshogy alakult volna. De nem keresek kifogásokat, tanulnunk kell ebből a vereségből."

A szombati vereséget Deschamps úgy fogja fel, mint egy tesztet.

"Egy pofon nem mindig rossz dolog. Szükségünk volt rá, hogy felébredjünk, és kitisztuljon a fejünk. Lehettünk volna veretlenek is ebben a szezonban, de ez nincs már így; és a vereség mindig fájdalmas. Pozitív személyiség vagyok, szóval ezt a vereséget kivételnek tekintem. Most az a lényeg, hogy kedden este újra pályára lépünk."

A sok sérült, vagy eltiltott játékos miatt újra feltették neki azt a kérdést, hogy nem akar-e új játékost a csapathoz hozni januárban.

"Számomra az a legfontosabb, hogy minden játékosom visszatérjen a sérülésből. Jó csapatunk van, ezt együtt kezdtük el, és együtt is kell befejeznünk. Most a Serie B-ben vagyunk, és amíg nem teljesen biztos a feljutásunk, jobb, ha nem beszélünk az átigazolásokról. A későbbiekben lesz erre rengeteg idő, de most az számít, hogy mi történik június 10-ig."

Az edző rövid áttekintést tartott a sérült/rendelkezésre álló játékosokról.

"Palladino edzett már tegnap, szóval megnézzük, milyen állapotban lesz ma. Sajnos Zanetti, Giannichedda és Marchionni még nem áll készen. Gigi már jobban érezte magát tegnap, de az idő egyre fogy; ha rendben lesz, játszani fog. Camoranesi természetesen a csapatban lesz, még ha nem is 90 percig."

Néhány szó a lehetséges formációkról.

"Ha mindenki a rendelkezésemre áll, akkor a 4-4-2 a kedvencem, mert ez nagyon kiegyensúlyozott alakzat. Ezt azonban elég nehéz alkalmazni a sérültek és eltiltottak nélkül. Szombaton is csavartam egy kicsit a dolgokon, mivel egyszerűen nem volt normális szélső középpályásom."

Deschamps az ellenfél értékelésével zárta a sajtótájékoztatót.

"Mint minden csapat a másodosztályban, a Cesena is nagyon jó fizikálisan. Magas játékosaik vannak, jól védekeznek, és Papa Waigóval, valamint Lazzarival a széleken komoly problémákat okozhatnak az ellentámadások során. Pellé is veszélyes játékos, és annak ellenére, hogy elvesztették Pestrint, nagyon jó a középpályájuk. Nem hiszem, hogy végig védekezni fognak, szóval nagyon óvatosnak kell lennünk."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr564640177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása