14. játéknap: a legfőbb esemény

Péntek este, a feljutásra esélyes két csapat, a Genoa és a Juventus találkozik a Marassi Stadionban.

Genoa - Juventus

Genoa - Juventus: a 14. játéknap egyik legkorábban kezdődő összecsapása. Semmi kétség, a szezon egyik legjobban várt mérkőzése, mind a történelem, mind a tradíciók szempontjából, és amiatt is, mert a bajnokság két nagy esélyeséről van szó. A Bianconeri több nagynevű hiányzóval érkezik a Marassiba, de - a Lecce legyőzése után - meg vannak róla győződve, hogy a hiányzók ellenére is kitűnő a csapat. Ellenfelük viszont ahhoz a remek formához kíván most visszatérni, mellyel a szezon elején a tabellán elfoglalt mostani helyezésüket elérték. Jelenleg a hetedikek, négy pontra lemaradva a listavezető Napoli mögött. Utolsó öt mérkőzésükön nyeretlenek maradtak, és ebbe beletartozik a Spezia és Bologna elleni két vereség is.

Jelenlegi nehézségeik ellenére a Genoa mégis a bajnokság egyik legjobb csapata. Gasperini személyében - aki a Juventus utánpótlás csapatával is dolgozott - világklasszis edzőjük van, aki igazán eredeti elképzelésekkel rendelkezik. Egy érdekes 3-4-3 kombinációt alkalmaz, mely kellő mennyiségben keveri a minőséget és a mennyiséget.

A hátsó alakzatot De Rosa és Bega alkotja, kiegészülve a fiatal Domenico Crisicitoval, aki Bianconeri nevelés, de jelenleg a ligúr csapatban szerez magának hírnevet a védelem bal szélén. A középpálya néhány fontos névből áll: a tapasztalt és elsőosztályú Coppola és Milanetto, valamint a széleken Rossi és Juric játszik itt. Mégis a Greco, Adailton és Aurelio alkotta támadósor az, mely a legnagyobb veszélyt jelenti. Említést érdemel még az argentin Figueroa, aki a spanyol Villareal csapatában is szerzett tapasztalatokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr14640101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása