Deschamps: "Maximális koncentráció"

Az edző nagy összpontosítást vár csapatától a Pescara ellen: "Egy küzdeni tudó csapat jön hozzánk!"

"A Napoli elleni meccsel szemben most játszhat Trezeguet, Nedved és Kovac is. Ugyanakkor Marchionni, Giannichedda, Boumsong, Tudor és Piccolo nem tudott rendbejönni."

Ezek jó hírek Didier Deschamps-nak, aki újra számíthat három kulcsjátékosára a Pescara ellen. A védelem közepét érte a legsúlyosabb sérülés, különösen most, hogy Legrottaglie vállát meg kellett operálni. A jelenlegi helyzetben Chiellini látja majd el a középső védő feladatát, de már mellette lesz Kovac is.

"Ez nem a legerősebb posztja - mondta Deschamps -, de már játszott itt régebben is, és jó teljesítményt nyújtott. Nincs rá okom, hogy változtassak. Zebina? Már jó régen játszott utoljára végig egy meccset, és nem könnyű újra felvenni a ritmust."

Didier Deschamps

Az edző természetesen megemlítette a védelemből elmozduló Claudio Marchisiot is, aki remek teljesítményt nyújtott a Brescia és a Napoli ellen is, és felhívta magára a kritikusok és a rajongók figyelmét is.

"A szezon előtti mérkőzéseken is megmutatta már, mire képes. A mostani két mérkőzésén is jól játszott, és a jövőben is nagyon hasznos tagja lesz a csapatnak. Jelenleg élete legnagyobb kihívásával áll szemben: nem szabad megváltoztatnia hozzáállását, de játékosként is fel kell nőnie. Óriási jövő áll előtte."

A Pescara ellen is olyan mentalitást kell majd mutatnia a Juventusnak, mint az előző két találkozón.

"Nem lesz egyszerű. Teljesen más most a helyzet, és mindig fennáll a koncentráció elvesztésének veszélye. Ismerve az erősségeinket, a játékosok könnyen azt gondolhatják, hogy előbb-utóbb úgyis betalálunk, de tévednek. A Frosinone ellen például nagy kockázatot vállaltunk azzal, hogy lassúk és körülményesek voltunk, míg ők agresszívak és harcosak. Ha így játszunk, az még több reményt ad ellenfelünknek. Ezért nagyon fotos, hogy felkészüljünk a mérkőzéseinkre, mert mindig három pontot lehet szerezni. A Pescara úgy jön hozzánk, hogy az utóbbi két mérkőzésükön sikereket értek el. Nagyon jól teljesítettek legutóbbi meccsükön, 2-0-ról felállva sikerült pontot menteniük, ráadásul tíz emberrel. Kicsit ugyan le vannak maradva a tabellán, de mindenképp becsülni kell őket, és rajtunk múlik, hogy a megfelelő harcossággal menjünk ki a pályára."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr614640050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása