Másodosztályú Juve-őrület

Távozó világsztárok, zuhanó részvények és „rangon aluli” ellenfelek a mérleg egyik serpenyőjében – soha nem látott érdeklődés, bérelt hely a címlapokon és példátlan szurkolói lelkesedés a másikban. A Serie A-ból kizárt Juventus élete cseppet sem könnyű a másodosztályban, a torinói játékosok azonban szinte mind állítják: igenis megérte kiesni!

"Győzelemre vagyunk kárhoztatva, egyszerűen mert Juventusnak neveznek bennünket: ha megszerezzük a három pontot, azt mindenki természetesnek veszi, de ha nem, az máris elfogadhatatlan" – fogalmazta meg Didier Deschamps, a torinóiak francia vezetőedzője a másodosztályú Juventust övező hangulat lényegét.

És valóban, amikor a Rimini elleni idénynyitón csupán egy sovány döntetlenre futotta a zebramezesek erejéből, sokan megkongatták a vészharangot, mondván, ebből bizony nem lesz egyhamar Serie A... Az azóta lejátszott négy mérkőzésen azonban Alessandro Del Pieróék bebizonyították, hogy képesek megfelelni a rájuk nehezedő győzelmi nyomásnak, s a megszerezhető tizenkettőből tizenkét pontot begyűjtöttek.

A magabiztos menetelésből főszerepet vállalt David Trezeguet is, aki eddig csak három meccsen játszott, de már öt találatig jutott, és ezzel jelenleg a csapat házi gólkirálya, pedig…

Ne felejtsük, éppen a francia támadó volt az, aki – társai közül talán egyedüliként – nemtetszését fejezte ki aktuális helyzetével kapcsolatban, hangoztatva, hogy ő most nem azért játszik a másodosztályú Juventusban, mert szeretne, hanem mert muszáj.

"Azért maradtam a Juvéban, mert a klub nem hagyott nekem más lehetőséget" – nyilatkozta a játékos a L’Equipe című lapnak szeptember közepén. – "Didier Deschamps felhívott a nyáron, és közölte, hogy én maradok, és kész. Egyébként olyan labdarúgónak, aki hét éven át a Bajnokok Ligájában szerepelt, meglehetősen furcsa dolog hétről hétre a másodosztályban futballozni."

Trezegol

David Trezeguet-hez hasonlóan Mauro Camoranesit is "leláncolta" a klub, pedig az argentin származású olasz is kacsingatott erre-arra az átigazolási időszak alatt. Ezt pedig a zebrák szurkolói cseppet sem díjazták: az első bajnokikon szórványos füttyszó követte a középpályás megmozdulásait.

"Nem történt semmi komoly, nem robbant atombomba" – mondta Mauro Camoranesi. – "A füttyök nem izgatnak, úgy vélem ugyanis, mindenkinek joga van ahhoz, hogy véleményt nyilvánítson. Az én álláspontom világos: a csapat és a klub rendelkezésére állok a cél, vagyis a feljutás érdekében."

A játékos állítja, az idény végéig mindenképpen kitart az együttes mellett, még akkor is, ha a télen esetleg az első vonalból kap ajánlatot.

"A Serie A nem hiányzik, hiszen ebben az évben nincsenek ott kimagaslóan jó csapatok, a Juve hiánya érezhetően a színvonal csökkenését eredményezi. Ami a másodosztályt illeti, számomra kifejezetten érdekes, hogy olyan együttesekkel játszunk, amelyek sok esetben régebbi hagyományokat őriznek, mint egyes élvonalbeli klubok" – fogalmazott a középpályás.

Mauro German Camoranesi

Előbbi két labdarúgóval ellentétben akadtak olyanok is, akik a Serie B-től megrettenve (és az európai sztárklubok kedvező ajánlataitól elcsábulva) a nyáron hátat fordítottak Torinónak. A Juve volt és jelenlegi játékosai között azonban nem szakadt meg a kapcsolat.

"Rendszeresen beszélek Gianluca Zambrottával, Lilian Thurammal és Zlatan Ibrahimoviccsal" – árulta el Pavel Nedved, a hűséges zebrák egyike. – "Mindig elmondom nekik, hogy bizony, lehet tanulni valamit a Serie B-ben is, bár a Bajnokok Ligája miatt azért kicsit irigykedem rájuk. Azt azonban rendkívül rosszul esik látni, hogy Zlatan Ibrahimovic interes mezén ott van az a pajzsocska, amelyet az elvett bajnoki címünk miatt kaptak meg. A két realossal, Fabio Cannavaróval és Emersonnal távozásuk óta nem beszéltem, persze biztos nekik is megvan a maguk baja."

Pavel Nedved

Nem úgy Gianluigi Buffonnak, a Juve kapusának, aki a jelek szerint cseppet sem bánja, hogy a Serie B-be sodorta a sors: "Az idén szívesebben játszom itt, mint az élvonalban. A sokadik év után az ember már kezdi unni örökké ugyanazokat a játékosokat, és stadionokat látni, szurkolói rigmusokat hallgatni. A B-osztály ezzel szemben mindig tartogat valami újat, és sokkal emberibb, mint az A."

Gianluigi Buffon azt is megemlítette, még mindig furcsa neki, hogy az ellenfél szurkolótábora a meccsek előtt tapsviharral és hangos üdvözléssel fogadja. Igen, bármilyen nehéz elképzelni, a másodosztályú kluboknál valóságos Juve-hisztéria tör ki, ha a torinói csapat vendégeskedik otthonukban.

 

Forrás: Nemzeti Sport Online

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr394639948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása