Pjanić: „Bánom, hogy nem sikerült a BL-győzelem a Juventusnál”

pjanic_miralem_sharjah_mezben.JPGMiralem Pjanić a Juventus (és a Barcelona) pénzügyi megfelelését elősegítendő 2020 nyarán távozott Torinóból, ám elmondása szerint másképp is dönthetett volna, ha tájékozottabb.

„Ha tudtam volna, milyen válságos pénzügyi helyzetben van a klub, nem írtam volna alá, mivel voltak egyéb jelentős ajánlataim is. A Barça az álmom volt, s azt is elmondanám, hogy szerintem Ronald Koeman sem volt a megfelelő ember egy ilyen magas presztízzsel rendelkező klub élére. Egy dolgot megbántam mindenképpen, hogy nem sikerült BL-t nyerni a Juventusszal. Valójában két dolgot, mivel a Milannál sem futballoztam, s mindig érdeklődtem a rossonero klub iránt.” - idézi a 2022-ben a szaúdi ligába szerződött középpályás szavait a Corriere dello Sport.

„A római távozás? Ilyen a futball. Öt évig maradtam, de előzőleg több ajánlatnak is nemet mondtam. A Juventus már a harmadik évem végén igényt tartott rám, de elutasítottam a közeledést, mert úgy éreztem, hogy még van mit adjak a klubnak, és szerettem volna nyerni valamit a Romával. Nem sikerült, ezért úgy döntöttem, hogy kipróbálok valami mást. Fájt a váltás, de tudtam, hogy ez a helyes döntés. A PSG is érdeklődött irántamm, de a Juventushoz igazoltam, és ezt semennyire nem bántam meg. Mindazonáltal a Roma mindig a szívemben marad, s ezúton elmondanám azt is, hogy soa nem volt semmilyen kételyem Daniele De Rossi megfelelősége kapcsán.

Massimiliano Allegri? Biztos forrásra támaszkodva mondhatom, hogy úgy tért vissza a Juventushoz, hogy 99%-ig megegyezett a Real Madriddal. Számára a Juventus nagyon fontos. Minden, ami a klubnál történt, hatással volt a csapatbeli opciókra és teljesítményekre, és ezért lehetetlen dolognak érzem Massimiliano Allegrit vádolni a teljesítményért, ami nem mindig lenyűgöző. Massimiliano Allegri ettől még ugyanúgy Massimiliano Allegri, az egyik legsikeresebb edző, akit sok klub szeretne a padján tudni. Mindeddig a legjobbját nyújtotta, és nem hiszem, hogy az ő hibája, hogy volt néhány negatív időszak. Az elmúlt években fontos játékosok is távoztak.

Paulo Dybala távozása? Nem csak rá gondolok, hanem olyanokra, mint Cristiano Ronaldo, Giorgio Chiellini, Mario Mario Mandžukić, Leonardo Bonucci, Gigi Buffon. Paulo egyike azon játékosoknak, akinek a játékát a legjobban szerettem a pályán, és az egyik legerősebb futballista, akivel játszottam. A bajnokságon belül a három legjobb játékos közé tartozik, a legmagasabb szintet képviselő futballista. Érzi a futballlt, tudja a futballt, becsukott szemmel megértettük, mit akar a másik. Két Roma van, egyik Paulo Dybalával, s a másik Paulo Dybala nélkül, két teljesen különböző csapat. Nem csak a gólok miatt mondom, hanem az általa kialakított helyzetek miatt. A passzai soha nem banális jellegűek, és ezeket becsukott szemmel hajtja végre. Ugyanez a technikai kvalitás és tehetség volt jellemző, amikor a Románál Francesco Totti futballozott. Volt egy Roma Tottival, s volt egy másik Roma nélküle. Remélem, hogy a tulajdonosok mindent elkövetnek, hogy a csapatnál tartsák őt. A hallomásokból ítélve Paulo nagyon boldog a Románál és Rómában, amin egyáltalán nem lepődök meg.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1918386611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gomorra21 2024.04.21. 14:39:39

Kedveltem, kár hogy elment (bár még nagyobb kár, hogy Arthur jött helyette).
Egyetértek, arról, amit Dybaláról mond.
Szomorú, hogy nem tudtunk olyan játékot hozni, amiben Dybala jól működik.
Számomra a Dybala sztori jól példázza a klub menedzselésének a hanyatlását. Egy jó klubvezetés mellett olyan irányba lett volna célszerű építkezni, ami az argentinnak fekszik.

Wizzurah 2024.04.21. 17:32:09

Már amikor számítani lehetett Dibuszkára úgy érti. Pjanic bácsi, edzőnek te se menj majd.

venember83 2024.04.21. 20:02:52

@gomorra21: "Egy jó klubvezetés mellett olyan irányba lett volna célszerű építkezni, ami az argentinnak fekszik."

Könnyebb volt megszabadulni Dybalától, mint Allegritől, előbbinek annyira nem feküdt utóbbi futballstílusa, anno nem egyszer panaszkodott, hogy nem tudja a legjobbját nyújtani, ha saját tizenhatosa elöl kell az ellenfél kapujáig nyargalnia, majd ott fáradtan meghozni az akár meccset eldöntő választást.

gomorra21 2024.04.21. 21:56:53

@venember83: szerintem az lett volna a feladat, hogy a 2. BL döntő után a 4-2-3-1et kellett volna tovább erősíteni. Akkor Dybala középen játszott, körbe volt véve társakkal, a játékunk sarokpontja lehetett az, hogy hogyan fickándozik a sorok között. Aztán jöttek a szélsők, a 4-3-3, amiben Dybalának nincsen posztja, jött megint a foci, ami a"három robotoló szürke középpályás" suta játékára épül. Sarrinál még volt egy felívelés az argentinnal, de szerintem az igazi hiba az volt, Bernardeschi és Douglas Costa játékáért bedobtuk azt a focit, ami Dybalával működött. Egy jól működő csapat nem megerősítve lett, hanem felforgatva. Dybala nem volt sokoldalú játékos, de olyan meglátásai és megoldásai voltak, ami bőven a két említett szélső fölé emeli. Szóval nem mondom, hogy ne lehetett volna őt jobb játékossal lecserélni, de ezek hosszútávon gyengébb játékosok voltak.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása